واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جوانان و شغلهاي كاذب ـ 2 خوشچهره: سودطلبي از عوامل گرايش جوانان به شغلهاي كاذب است
خبرگزاري فارس: يك اقتصاددان گفت: يكي از عواملي كه ميتواند در گرايش به شغلهاي كاذب دخيل باشد عدم تخصص لازم است اما در كنار آن اگر نظام مالياتي نتواند مؤثر عمل كند، زمينهساز شغلهاي كاذب بهشمار ميرود.
محمد خوشچهره در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: يكي از معيارهاي ارزيابي اقتصاد سالم و متعاقباً اقتصادهايي كه دچار اختلال هستند، تفكيك فعاليتهاي مولد و غيرمولد از يكديگر و سهمي كه اين فعاليتها در اقتصاد كلان ميتوانند داشته باشند، است.
نماينده دوره هفتم مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در همين راستا چنانچه يك اقتصاد نظام يافته و سيستماتيك را در نظر بگيريم يكي از ويژگيهاي اقتصاد نظام يافته تعريف منطقي از سود است كه ارتباط مستقيم در كوشش، خلاقيت و نوآوري دارد. متعاقباً اقتصاد ناسالم اقتصاديست كه سود و منفعت از راههاي غير مولد در قالب راندهاي اقتصادي و فرصتهاي اقتصادي يا فعاليتهاي غير مولد خودش را نشان ميدهد.
وي گفت: البته در راستاي حركت به سمت اقتصاد سالم، مجموعه سياستهاي مناسب اقتصادي از يك طرف و ساختار اقتصاد مناسب از طرفي ديگر، به ويژه نظام مالياتي فوقالعاده حائز اهميت است ضمن اينكه ميتواند جريانات ناعادلانه اقتصادي را با ابزارهاي مالياتي به سمت عدالت و تعادل پيش برد.
خوش چهره با بيان اينكه عده زيادي نظام مالياتي را نقطه آغازين براي ساماندهي اقتصادي ميدانند، اظهار داشت: مشاغل غيرضروري زمينهساز سودآوري، منفعتطلبي و سودطلبيهاي بالاست كه ميتواند متأثر از عوامل ساختاري و سياستهاي مناسب باشد، در كنار آن نيز فرهنگ رفتاري و فرهنگ جامعه ميتواند در آن تأثيرگذار باشد.
وي در اين زمينه توضيح داد: اگر به جاي فرهنگ كار، تلاش و كوشش فرهنگ سودطلبي و يا سودهاي بادآورده حاكم شود ميتواند چنين جرياني رفتار اقتصادي و اجتماعي جوانان و يا افرادي كه تازه وارد ميدانهاي اقتصادي ميشوند را دربرگيرد.
به اعتقاد خوشچهره ضعف نظام مالياتي يكي از دلايل رشد شغلهاي كاذب است كه از طريق سوءاستفاده از فرصتهاي اقتصادي و همچنين فرصتطلبيهاي اقتصادي انجام ميشود.
اين اقتصاددان با اشاره به مسائل فرهنگي بيان كرد: فرهنگي كه در حال حاضر به طور غيرمستقيم بر جريانات اقتصادي و به خصوص در نسل جوان سايه افكنده، سودطلبي به جاي تلاش و كوشش است.
نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: اين مسئله باعث شد كه جوانان رويايي بار آورده شوند؛ فرهنگ حاكم نيز به گونهاي است كه اين را سادهتر كرده و حتي با اينكه همه ميدانند اساس كار در غرب تلاش و كوشش است اما عدهاي از جوانان به گونهاي تصور ميكنند كه اگر در غرب زندگي كنند در ناز و نعمت به سر ميبرند؛ در حالي كه اين طور نيست، در غرب كساني واجد ارزش تلقي ميشوند كه بويي از تخصص، علم و تبحر برده باشند و يا ثروت و سرمايه زيادي را به همراه داشته باشند.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: بنابراين همين فضاي ذهني و فكري يكي از عوامل اختلالساز در رفتارهاي اجتماعي و فرهنگي ميشود. از اين رو مقابله با اين بحث در درجه اول يك تصوير از سره و ناسره در اين قلمرو است كه در زمره حركت فرهنگي محسوب ميشود.
وي گفت: بايد اهميت كار و كوششي كه منجربه پيشرفت ژاپن و آلمان پس از جنگ شده كه از طريق نظام آموزش و پرورش و نظام دانشگاهي در اين كشورها نهادينه شده در دستور كار مهندسي فرهنگي كشورمان قرار گيرد و آنچه كه از طريق آموزههاي ديني نصيب فرد ميشود بيانگر اين مطلب است، هر آنچه كه به دست ميآيد بايد حاصل سعي و تلاش و كوشش باشد نه روياپردازي و تخيلات.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد: متعاقباً ابزارهاي مالياتي به مقابله با جريان منفعتطلبي كه ناشي از فعاليتهاي غيرمولد و زيرزميني و غيرمجاز هستند آنچنان كوبنده پيش برود كه اين جريانهاي سودجويي و فرصتطلبي از مسير مسط خودش به حاشيه رانده شود نيز براي نمونه اين طور نباشد كه در جامعه اقتصادي، سوداگرايي در حوزه مسكن وارد شود و ثروتهاي ميلياردي ايجاد ميكنند؛ به اين ترتيب غني را غني، فقير را فقيرتر ميكنند همچنين جريانات غيرمولد به خاطر ضعف سياستهاي نظامي خودش را در قالب بروز قاچاق كالا و خدمات قرار ميدهد.
خوشچهره با تأكيد بر اهميت دادن به توليد، بخشهاي مولد، غيرتوليدي همچنين نظام مناسب مالياتي، اظهار داشت: از جمله مواردي كه ميتواند در چنين فضايي به كمك نظام اقتصادي مديريت كلان بيايد و در جهتگيري جوانان و جويندگان فعاليت از جريانهاي منفي به سمت فعاليتهاي سالم كمك كند، نظام مناسب مالياتي است.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]