واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: راهكارهاي توسعه گردشگري ديني / 35رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان قم:تسهيل در قوانين سرمايهگذاران خارجي به رونق گردشگري مذهبي ميانجامد
گروه اجتماعي: تسهيل شرايط براي سرمايهگذاران خارجي از جمله ملزومات توسعه گردشگري مذهبي است كه بايد مورد توجه مسئولان ذيربط قرار گيرد تا اين دسته از افراد كه تمايل به سرمايهگذاري در نقاط مختلف كشور را دارند به راحتي و بدون دغدغه به اين امر مبادرت ورزند.
«مهدي متقيان» رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قم در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با اعلام اين مطلب به ضرورت توجه به ظرفيتهاي اين استان در امر توسعه گردشگري مذهبي پرداخت و گفت: با توجه به اهميت و نقش مسجد «جمكران» در جذب گردشگران مذهبي بايد تمهيدات جدي براي ارائه امكانات به زائران اين منطقه در نظر گرفته شود.
وي با اشاره به اينكه كمبود امكانات رفاهي و اقامتي مشكلاتي را براي زائران اين استان به وجود آورده است، افزود: نظر به اينكه در سفر دوم هيئت دولت به استان قم، جمكران بهعنوان منطقه نمونه گردشگري شناسايي و تصويب شده است، اميدوارم زيرساختها و امكانات مورد نياز زائران نيز به مرور زمان در اين منطقه فراهم شود.
متقيان در ادامه با اشاره به راهكارهاي مؤثر در امر گردشگري مذهبي تصريح كرد: در گام نخست بايد قوانين كشور را براي سرمايهگذاري در زمينه توسعه گردشگري مذهبي تسهيل كنيم و پس از آن نيز به راهكارهاي اجرايي قوانين بپردازيم.
به گفته رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان قم، يكي از راهكارهاي اجرايي اين امر اين است كه همه مسئولان ذيربط به ظرفيتهاي موجود در اين استان اعتقاد داشته باشند و امكانات خود را صرف دستيابي به اين مهم كنند.
متقيان توسعه گردشگري مذهبي بهويژه در استان قم را يكي از عواملي عنوان كرد كه علاوه بر اشتغالزايي، به ارتقاي زيرساختهاي معيشتي مردم و ارائه خدمت شايسته به زائران نيز ميانجامد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه تسهيل در قوانين بايد در چه حوزههايي صورت گيرد؟ افزود: تسهيل شرايط براي سرمايهگذاران خارجي از جمله اين اقدامات است كه بايد مورد توجه مسئولان ذيربط قرار گيرد تا اين دسته از افراد كه تمايل به سرمايهگذاري در نقاط مختلف كشور را دارند به راحتي و بدون دغدغه به اين امر مبادرت كنند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان قم در تشريح مشكلات موجود در اين قوانين به خبرنگار ايكنا تصريح كرد: مشخص شدن موضوع نحوه مالكيت براي سرمايهگذاران خارجي از جمله اين نكات است به عنوان مثال قوانين سرمايهگذاري خارجي مربوط به سال 1310 هجري شمسي است البته آييننامه و قوانيني در سالهاي اخير با مصوبه مجمع تشخيص مصلحت نظام وضع شده است كه اين نوع سرمايهگذاري را در قالب شركت ايراني به رسميت شمرده است اما هنوز هم سرمايهگذاران خارجي اين امر دغدغه دارند كه لازم است در اين زمينه تسهيلاتي ايجاد شود.
وي تأمين آب مناسب را از ديگر ملزومات گردشگري در اين استان دانست كه بيتوجهي به آن مشكلات زيادي را براي زائران فراهم كرده است و در ادامه تصريح كرد: مسئله شرب نيز بايد در بخش سند توسعه گردشگري اين استان مورد توجه قرار گيرد.
راهاندازي كميسيون وقف و امامزادگان و نقش آن در ارتقاي صنعت گردشگري مذهبي از ديگر پرسشهاي طرحشده در اين گفتوگو بود كه اين مقام مسئول درباره آن اظهار كرد: به دليل اينكه اساسنامه اين فراكسيون را مطالعه نكردهام و از تشكيل آن بيخبرم نميتوانم درباره فعاليت اين فراكسيون اظهار نظر كنم.
متقيان در پاسخ به پرسش پاياني خبرنگار ايكنا كه انعقاد تفاهمنامه بين سازمانهاي اوقاف و امور خيريه و ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تا چه حد ميتواند به توسعه گردشگري مذهبي كمك كند، گفت: اين امر ميتواند ثمرات مثبتي را در توسعه اين صنعت داشته باشد زيرا بدينترتيب بسياري از ظرفيتهاي امامزادگان با اقداماتي كه توسط سازمان ميراث فرهنگي صورت ميگيرد به رونق گردشگري مذهبي كمك ميكند.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]