واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: جهان علاقه اي به فاصله گرفتن از ايران ندارد آسوشيتدپرس: تحريم ها مبادلات تجاري ايران را متوقف نمي كند
سرويس سياسي-
يك خبرگزاري آمريكايي در گزارشي تحليلي اذعان كرد كه تحريم هاي غرب تاكنون نتوانسته است مبادلات تجاري ايران با ساير كشورها را متوقف كند.
آسوشيتدپرس دراين باره نوشت: «هرچند تحريم هاي غرب عليه ايران در مواردي بر تاجراني كه با اين كشور داد و ستد مي كنند فشارهايي جزئي وارد كرده است اما به هيچ وجه نتوانسته جريان تجارت با ايران را متوقف كند.»
براساس اين گزارش شايد اتحاديه اروپا بتواند با تصويب تحريم ها مانع تجارت برخي از شركت هاي اروپايي با ايران شده و يا بانك هاي ايراني را به انزوا بكشاند اما نمي تواند نقش يكي از همسايگان جنوبي آن يعني امارات متحده عربي و بخصوص قلب تپنده آن دوبي كه دروازه اصلي ورود كالا به ايران است را مهار كند.
اين خبرگزاري با اشاره به اينكه روابط اقتصادي ايران و امارات آنچنان عميق است كه سالانه حدود 8 ميليارد دلار كالا يعني حدود يك پنجم كل واردات ايران از طريق دوبي به ايران باز- صادر مي شود، نوشت: حدود نيم ميليون ايراني در امارات زندگي مي كنند كه دارايي آنها حدود سيصد ميليارد دلار است، بيش از نه هزار و پانصد شركت ايراني در امارات وجود دارد و هر هفته حدود 300 پرواز دو كشور را به هم ارتباط مي دهد.
آسوشيتدپرس در ادامه به نقل از يك تحليلگر برجسته در دانشگاه امارات به نام «عبدالله عبدالخالق» نوشت امارات نمي خواهد به خاطر تحريم هاي آمريكا از ايران فاصله گرفته و باعث ناراحتي تهران شود زيرا در حالي كه پيروي از تحريم هاي سازمان ملل براي تمام كشورهاي عضو اجباري است اما تحريم هاي اروپا و آمريكا اينگونه نيستند و امارات و بسياري كشورهاي ديگر در نظر ندارد هيچ توجهي به آنها نشان دهد.
اين خبرگزاري همچنين به نقل از يكي از صادركنندگان كالا به ايران تصريح كرد: «چطور ممكن است تحريم هاي يكجانبه را عليه كشوري اعمال كرد كه داراي مرز زميني و دريايي با 15 كشور است.»
راه حل خروج آمريكا
از بن بست خاورميانه
تحليلگران غربي بر اين باورند كه تعامل ديپلماتيك واشنگتن با تهران مي تواند به خروج آمريكا از بن بست خاورميانه و بهبود روابط آن با كشورهاي مهم جهان كمك كند.
پايگاه اينترنتي « فارين پاليسي اين فوكوس» نوشت: سياست خارجي آمريكا در خاورميانه در وضعيت بسيار آشفته اي قرار دارد. آمريكا مي خواهد بر ايران تسلط پيدا و آن را كنترل كند، اما به حمايت جامعه جهاني براي رسيدن به اهداف خود نياز دارد. ديپلماسي و تحريم نياز به حمايت كمي دارد، اما براي اقدام غيرديپلماتيك، آمريكا نيازمند حمايت بيشتري است.
نويسنده خاطر نشان كرده است: به نظر مي رسد كه اين حمايت وجود ندارد و اقدامهاي اخير آمريكا در سياست خارجي اين حمايت را كمرنگ تر هم كرده است. محكوميت اقدام نظامي روسيه از سوي آمريكا در حمله به گرجستان به همراه عزم و اراده واشنگتن در استقرار سپرموشكي خود در لهستان و جمهوري چك ضمانتي براي آن است كه روسيه براي كمك به آمريكا در ايجاد خشونت بيشتر در همسايگي خودكاري را انجام نخواهد داد.
در ادامه اين مطلب آمده است: چين هم همچنان يكي از بزرگترين شركاي تجاري تهران خواهد بود كه آمريكا چيزي را بر آن ديكته نخواهد كرد. هند هم با وارد شدن به پروژه خط لوله گاز با ايران به آمريكا بي اعتنايي كرده است.
نويسنده افزوده است: چين و روسيه مكرراً گفته اند كه آنها هيچ خطري را در زمينه برنامه هسته اي از سوي ايران نمي بينند. هند نيز گذشته از تنش ها در قرارداد هسته اي خود با آمريكا حرف كمي براي گفتن دارد، زيرا بر خلاف ايران كه امضا كننده ان پي تي (معاهده منع گسترش سلاحهاي هسته اي) است، اين معاهده را امضا نكرده است. ترديد اين كشورها دليل ديگري براي كمرنگ شدن حمايت ها در جهت اقدام غيرديپلماتيك عليه ايران است.
نويسنده معتقد است كه روشن ترين گزينه براي آمريكا تعامل ديپلماتيك با ايران است. اگر آمريكا با احترام دوجانبه با ايران در ميز مذاكره رفتار كند، نه تنها ممكن است راهي را براي خروج از بن بست خاورميانه پيدا كند، بلكه ممكن است روابط خود را با ديگر كشورهاي كليدي جهان بهبود بخشد.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]