واضح آرشیو وب فارسی:قدس: وزير علوم در تشريح عملكرد 3 ساله اين وزارتخانه: توليد علم در كشور شتاب گرفته است
در حوالي امروز- زهرا ويسي: وزير علوم تحقيقات و فناوري كشور طي نشستي در جمع خبرنگاران به تشريح عملكرد 3 ساله وزارت علوم در دولت نهم، پرداخت.
به گزارش خبرنگار ما، نشست مطبوعاتي وزير علوم تحقيقات و فناوري و معاونان وي در آستانه هفته دولت، صبح ديروز در ساختمان وزارت علوم برگزار شد. دكتر محمد مهدي زاهدي در اين نشست، وزارت علوم را يكي از وزارتخانه هايي دانست كه توانسته بر اساس برنامه ها مطابق حيطه وظايف خود عمل كند.
وي افزود: تشكيل ستاد راهبردي نوآوري در وزارت علوم، يكي از برنامه هايي بود كه طي 2 سال اخير به مرحله تدوين رسيد و در حال حاضر اين سند چاپ شده است و در حال برنامه ريزي براي اجرايي كردن آن هستيم.
دكتر زاهدي دو تغيير اساسي در چارت و ساختار سازماني وزارت علوم را نيز يكي ديگر از اقدامهاي اين وزارتخانه در دولت نهم دانست و گفت: در سال جاري بر اساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي و برخي از فعاليتها، جذب اعضاي هيات علمي زير نظر ستادي انجام مي گيرد كه تحت نظر وزارت علوم، اقدام مي كند و همچنين دبيرخانه اي، جهت رتبه بندي دانشگاههاي جهان اسلام تشكيل شده است كه اين دبيرخانه نيز مستقيماً زير نظر وزارت علوم فعاليت مي كند.
وي تصريح كرد: با ايجاد اين دو تغيير در چارت سازماني وزارت علوم، علاوه بر 5 معاونت، 2 سازمان و تعدادي مركز، 2 حوزه ستادي نيز به مجموعه وزارت علوم افزوده شد.
دكتر زاهدي با اشاره به برنامه هاي كلي ارائه شده به مجلس گفت: از جمله برنامه هاي پيش بيني شده در برنامه چهارم توسعه، پوشش 30 درصدي جمعيت جوان(18 تا 24) سال است كه بر اساس آخرين آمار، جمعيت جوانان تحت پوشش تا سال آينده بايد به سه ميليون و 600 هزار نفر برسد كه در پايان برنامه چهارم توسعه اين كار كاملاً محقق مي شود و با توجه به اينكه جمعيت دانشجويي امسال به 3/5ميليون نفر مي رسد، جمعيت دانشجويي كشور در سال آينده از مرز 3 ميليون و 600 هزار نفر هم مي گذرد.
همچنين وزير علوم گفت: در اين راستا پيش بيني شده بود كه به ازاي هر 100 هزار نفر، 5 هزار نفر دانشجو وجود داشته باشد كه خوشبختانه امسال به اين رقم دست خواهيم يافت.
وزير علوم با اشاره به رشد صد درصدي دانشجويان تحصيلات تكميلي در مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري گفت: از سال 84 تا كنون، تعداد دانشجويان مقاطع تحصيلات تكميلي دو برابر شده و از 20 هزار نفر در سال به 40 هزار نفر در سال جاري رسيده است، همچنين ظرفيت پذيرش دانشجويان دكتري هم از 2 هزار نفر به 4 هزار نفر افزايش يافته است.
دكتر زاهدي، نقش دوره هاي تحصيلات تكميلي را در توليد و گسترش علوم مهم خواند و گفت: با ادامه همين روند تا 6 سال آينده به يكي از اهداف چشم انداز كه دستيابي به مقام اول توليد علم در منطقه است، دست خواهيم يافت.
وزير علوم افزود: طي سه سال اخير، جذب انحصاري هيات علمي بيش از دو برابر افزايش يافته و با نظر مساعد رياست جمهوري توانستيم سهميه استخدام اعضاي هيات علمي را كه در برنامه چهارم توسعه حدود 2 هزار و 250 نفر پيش بيني شده بود به بيش از 5 هزار نفر ارتقا بخشيم كه در اين زمينه توانستيم با موافقت هيات دولت 2 سهميه سه هزار نفري و 400 نفري را بگيريم.
وزير علوم، ISI اسلامي و رتبه بندي دانشگاهها را از جمله عملكردهاي حوزه معاونت پژوهشي در سالهاي اخير دانست و گفت: كتابخانه منطقه اي شيراز ماموريت پيدا كرده است كه ISI اسلامي را گسترش دهد تا تحول بزرگي را در كشورهاي اسلامي ايجاد كند. همچنين، بحث رتبه بندي دانشگاههاي جهان اسلام، به تأييد اجلاس سران كنفرانس اسلامي و وزراي امور خارجه و وزراي علوم اين كشورها رسيده و رسماً مؤسسه پژوهش و برنامه ريزي وزارت علوم مأموريت يافت كه بحث رتبه بندي دانشگاههاي جهان اسلام را دنبال كند.
وي با اشاره به شتاب زياد در حوزه توليد علم از سوي وزارت علوم گفت: در خصوص توليد علم بر اساس مستندهاي ISI در سالهاي اخير تلاش زيادي شده به طوري كه توليدات علمي نمايه شده ما از حدود 3 هزار مستند به 9 هزار و 61 مستند در سال گذشته رسيده است و امروز مي توانيم اعلام كنيم كه مستندات علمي ما در ISI سال 2008 از مرز سال گذشته عبور كرده است.
وي در خصوص مستندات علمي غير ISI كشور گفت: مجموعه مستندات علمي ما، در حال حاضر در منطقه اول است، اما براي اينكه بتوانيم رسماً به آن استناد قانوني ببخشيم، بايد مستندات حوزه خود را به سرعت وارد ISI كنيم و در اين زمينه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوبه خوبي را براي ISI فراهم كرده است.
وزير علوم، وزارت علوم را در زمينه نانو فناوري در بين تمام دستگاههاي اجرايي و علمي كشور در رتبه اول دانست و گفت: بيشتر توليدات علمي و فناوري صورت گرفته مربوط به وزارت علوم است و در اين زمينه 600 واحد فناور مستقر در پاركهاي علمي در سال 84 به 1395 واحد در سال جاري رسيده است كه در اين راستا نيز بيش از 2 برابر رشد داشتيم. همچنين تعداد 3 هزار دانشجو يا افراد مستقر در پاركهاي علمي فناوري در سال 84 به بيش از 11 هزار و 451 نفر در سال جاري رسيده است.
وي اظهار كرد: در حوزه بيوتكنولوژي با فعاليتهاي صورت گرفته در وزارت علوم و يا مشترك با ديگر وزارتخانه ها، حداقل سالي 800 ميليون دلار صرف جويي ارزي مي شود.
وزير علوم با اشاره به راه اندازي، نخستين سامانه آمار آموزش عالي براي اولين بار در كشور گفت: يكي از ضعفهاي آموزش عالي كشور اين بود كه آمار و ارقام دقيقي در اين زمينه وجود نداشت و آمار به خصوص از نظر تعداد دانشجويان بر اساس تقريبي بود، اما در حال حاضر مي توانيم آمار را به صورت دقيق اعلام كنيم.
وي با اشاره به فعاليتهاي حوزه معاونت فرهنگي وزارت علوم گفت: تشكيل دبيرخانه دائمي قرآن و عترت، افزايش سهميه اعزام دانشجويان و اعضاي هيات علمي به حج عمره از جمله عملكردهاي اين معاونت در سه سال گذشته است.
وي افزود: در حوزه معاونت دانشجويي، افزايش انجمن هاي علمي را داشته ايم به طوري كه از 800 انجمن علمي دانشجويي به بيش از 2 هزار انجمن در سال 86 رسيديم كه باعث ايجاد يك جو علمي در بين دانشجويان دانشگاه ها شده است.
دكتر زاهدي در خصوص اقدامهاي جدي صورت گرفته در خصوص بورسيه دانشجويان به داخل و خارج از كشور گفت: طي 2 سال گذشته بيش از هزار و 700 دانشجوي دكتري بورسيه داخل كشور شدند و با وجود اكثر رشته هاي دوره دكترا در داخل كشور، اعزام دانشجو به خارج از كشور بر اساس نياز كشور و رشته هاي مورد نياز صورت مي گيرد.
وزير علوم از پرداخت 70 درصدي شهريه دانشجويان شبانه دوره هاي تحصيلات تكميلي توسط صندوق رفاه دانشجويي خبر داد.
معاون دانشجويي وزير علوم:
وامهاي دانشجويي 30 تا 40 درصد افزايش يافته است
در اين نشست دكتر محمود ملاباشي، معاون دانشجويي وزير علوم در جمع خبرنگاران گفت: كل وامهاي تسهيلاتي كه از سال 84 تا 86 ارائه شده 2/6 برابر 2 سال اول برنامه سوم بوده و در حال حاضر وامهاي دانشجويي 30 تا 40 درصد افزايش يافته است.
وي افزود: پوشش خوابگاهي دانشگاههاي كشور افزايش يافته و امسال با كمك 100 ميليارد توماني ارائه شده، 67 خوابگاه در بيش از 50 دانشگاه كشور ايجاد شده است و در حال حاضر 41/8 درصد پوشش خوابگاهي داريم كه با اضافه شدن 30 درصد به اين رقم، نيازي به ساخت خوابگاه جديد نخواهيم داشت.
وي در خصوص مدرك كردان وزير كشور گفت: با توجه به ارجاع رسمي مدرك كردان وزير كشور به وزارت علوم، مبني بر آنكه اين مدرك جزو مدارك افتخاري است يا خير، به طور كلي بررسي مدارك افتخاري جزو اعتبارات
اداره دانش آموختگان وزارت علوم نيست و براي بررسي آن نيازمند آيين نامه جداگانه اي هستيم.
معاون طرح و توسعه وزارت علوم:
13 خوابگاه جديد امسال افتتاح مي شود
همچنين دكتر ندافي، معاون طرح و توسعه وزارت علوم در اين نشست با اعلام اين خبر گفت: از ابتداي سال 150 طرح عمراني افتتاح شده كه امسال حدود 13 خوابگاه براي سال 87 افتتاح مي شود و اعتبار مورد نياز براي ايجاد 63 خوابگاه جديد نيز ديده شده كه اين ارقام در تاريخ وزارت علوم بي سابقه است.
ضريب امنيت كنكور را از صفر به 100 درصد رسانديم
دكتر پورعباس، رئيس سازمان سنجش نيز در اين نشست گفت: اينترنتي كردن تمام مراحل ثبت نام كنكور و پاسخگويي آن، ارائه مشاوره رايگان به 500 هزار نفر داوطلب و ارزيابي عملكرد المپياد دانشجويي به صورت منطقه اي براي اولين بار از جمله عملكرد سازمان سنجش در سالهاي اخير است.
وي افزود: سهميه بندي بر اساس جنسيت، تنها براي بحث متناسب سازي ظرفيتها بر اساس نيازهاي كشور مطرح است و حق دختران را ضايع نمي كند.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]