واضح آرشیو وب فارسی:موج: گزارشعربستان كشور فقيران و ثروتمندان
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد بين الملل با افزايش نرخ تورم در بيشتر كشورهاي عربي حوزه خليج فارس بحران عدم توزيع عادلانه ثروت بين شهروندان اين كشورها بيش از پيش بروز نموده و شايد اين معضل در عربستان سعودي بيشتر نمود پيدا كرده است.
به گزارش موج به نقل از القدس العربي٬ در حاليكه در جده كه دومين شهر بزرگ عربستان به شمار مي رود مستمندان براي دريافت آب تصفيه شده ساعت ها در صف مي ايستند اما ثروتمندان اين كشور براي خريد خودروهاي پرمصرف شاسي بلند با يكديگر به رقابت مي پردازند.
هزينه هاي سنگين مراسم ازدواج در اين كشور سبب شده تا زوج هاي اين كشور به صورت دسته جمعي مراسم عروسي را برگزار كنند اما از سوي ديگر مشاهده مي شود برخي از زوج هاي ثروتمند مراسم خود را در بهترين هتل هاي اروپايي برگزار مي كنند.
بدون شك افزايش شديد قيمت نفت تاثير بسزايي در افزايش درآمد هاي اين كشور پادشاهي داشته اما از سوي ديگر نيز افزايش قيمت مواد غذايي و سوخت تاثيرات ناگواري را بر قشر فقير اين كشور گذاشته است.
تقريبا دو سوم از جمعيت عربستان كه بالغ بر 17 ميليون نفر مي شود كمتر از 30 سال دارند و از جريانات اقتصادي كشورهاي ديگر به خوبي اطلاع دارند.
در حال حاضر خاندان بزرگ آل سعود كه بر عربستان حكمراني مي كنند و رجال ديني اين كشور در اوضاع اقتصادي خوبي به سر مي برند.
طي ماه ژوئن نرخ تورم در بزرگترين كشور توليد كننده نفت با رسيدن به 6/10 درصد به بالاترين ميزان خود در سي سال گذشته رسيد و تاثيرات نا مطلوب خود را بر افزايش قيمت مسكن و مواد غذايي گذاشت.
يكي از كارشناسان اقتصادي بانك ساب عربستان سعودي مي گويد دولت براي كنترل تورم قصد افزايش حقوق كارمندان را بر اساس اين نرخ ندارد و همين عامل موجبات نارضايتي مردم اين كشور را به دنبال داشته است.
در حالي كه در بقيه كشورهاي عربي حوزه خليج فارس حقوق كارمندان با رشد نرخ تورم افزايش داشته اما سعودي ها تنها در ماه ژانويه 5 درصد به حقوق كارمندان افزوده اند.
البته شهروندان سعودي از پرداخت ماليات معافند و خدمات پزشكي و آموزشي رايگان نيز دريافت مي كنند.
اعتراض شهروندان سعودي به روند اقتصادي اين كشور به تدريج در حال افزايش است.
در سايت هاي اينترنتي به وضوح مي توان اعتراضات گسترده مردم اين كشور به نحوه هزينه درآمد هاي چشمگير نفتي را مشاهده كرد.
در واقع عربستاني معتقدند در اين كشور تنها دو طبقه مرفه و قشر مستضعف وجود داشته و طبقه متوسط در اين كشور وجود خارجي ندارد.
مقامات عربستان سعودي همچنان از ارائه آمار فقر در اين كشور طفره مي روند اما بيش از نيمي از شهروندان سعودي در منازل استيجاري ساكن هستند كه همين پارامتر ابعاد گسترده فقر در اين كشور بزرگ نفتي را نمايان مي سازد.
شاهزادگان سعودي كه هم اكنون تعدادشان به چندين هزار رسيده همواره از ثروت هاي هنگفت بهره مي برند و حتي برخي از آنها همانند شاهزاده وليد بن طلال در بين ثروتمند ترين شخصيت هاي جهاني قرار دارند اما از سوي ديگر تعدادي از مردم اين كشور براي گذران زندگي مجبور به دست فروشي هستند.
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]