واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در شهرستان كرمان عدم آگاهي از مزاياي شير مادر، شايعترين علت محروميت نوزادان شيرخوار است
خبرگزاري فارس: رئيس مركز بهداشت شهرستان كرمان گفت: عدم آگاهي از مزاياي شير مادر، شايعترين علت محروميت نوزادان شيرخوار در كرمان است.
محمدحسين پورابراهيمي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در كرمان افزود: ميانگين سن قطع شيردهي مادران به نوزادان در شهرستان كرمان، 15 ماهگي است در حالي كه شيردهي مادر به نوزاد بايد تا پايان دو سالگي ادامه داشته باشد.
وي با بيان اينكه درصد نوزاداني كه تا پايان دو سالگي با شير مادر تغذيه ميشوند، در روستاهاي شهرستان كرمان بيشتر از شهرها و بخشهاي اين شهرستان است، گفت: مدگرايي و كمرويي از جمله ساير عوامل مهم در قطع شيردهي مادران است.
پورابراهيمي تصريح كرد: مادران نبايد از شيردادن به فرزندان خود خجالت بكشند و در ادامه بايد بدانند سختيهايي را كه براي شيردادن به كودكشان تحمل ميكنند، در آينده مزايا و فوايد زيادي براي كودك و سلامت او به دنبال دارد.
وي افزود: تغذيه نوزادان با شير مادر در اولويت قرار دارد و در صورت بروز مشكل در اين زمينه، تغذيه با شير دايه و سپس تغذيه با شير خشك توصيه ميشود.
رئيس مركز بهداشت شهرستان كرمان همچنين گفت: در صورتي كه با تشخيص پزشك، مادر نوزاد شير كافي نداشته باشد و اين كافي نبودن شير سبب تأثير سوء بر رشد نوزاد شود و يا مادر بر اثر بيماريهايي نظير عارضههاي قلبي، كبدي و يا ريوي در حال استفاده از داروهايي باشد كه اثرات آنها در شير نوزاد نيز ترشح ميشود، مادر ميتواند از شير خشك استفاده كند.
پورابراهيمي همچنين چندقلو زايي به شرط كم بودن شير مادر، جدايي يا فوت والدين و اعتياد يا جنون مادر را از ديگر مواردي عنوان كرد كه در صورت بروز آنها ميتوان نوزادان را با شير خشك تغذيه كرد.
وي در ادامه با بيان اينكه پرخاشگري و عصبي بودن مادران يكي از دلايل مهم كم شدن شير مادر و عصبي شدن نوزاد است، گفت: با توجه به اينكه هرمون آكسي توسين سبب جريان يافتن شير مادر در مجاري شيردهي ميشود و در عين حال، حالات روحي و رواني مادر نيز روي ترشح اين هرمون تأثير مستقيم دارد بنابراين پرخاشگري و عصبي بودن مادران تأثيرات نامطلوبي را بر رشد جسمي و روان كودك ميگذارد.
رئيس مركز بهداشت شهرستان كرمان با اشاره به اينكه سازمان بهداشت جهاني، لوح دوستدار كودك را كه حاوي 10 اقدام ويژه در شيردهي به نوزادان است، تنظيم و به بيمارستانهاي كشورهاي مختلف دنيا فرستاده است، گفت: آيتم اصلي اين لوح، شيردهي توسط مادر به نوزاد در ساعت اول تولد كودك است و آموزش مادران در مورد شيردهي به نوزاد، هم اتاقي مادر و نوزاد و قرار دادن كودك در آغوش مادر در بدو تولد از جمله ساير موارد اين لوح هستند.
وي خاطرنشان كرد: بيمارستانهايي كه اين لوح به آنها ارائه شده، موظف هستند به موارد آن عمل كنند.
پورابراهيمي همچنين با اشاره به اينكه هم اكنون شش بيمارستان در شهر كرمان داراي اين لوح هستند، گفت: حداقل هر دو ماه يك بار تمامي بخشهاي زنان و زايمان بيمارستانهايي كه اين لوح را دارند، بازرسي و ميزان تعهد بيمارستانها به موارد لوح سازمان بهداشت جهاني بررسي ميشود.
وي در خاتمه به دلايل مرگ و مير كودكان نيز اشاره نمود و تصريح كرد: در گذشته بيماريهاي حاد تنفسي، اسهال و بيماريهاي عفوني مهمترين عامل مرگ و مير كودكان زير پنج سال بود، در حالي كه با پيشرفت علم اين الگو تغيير كرده و هم اكنون عمدهترين علت مرگ و مير كودكان زير پنج سال حوادث و سوانح خانگي است.
انتهاي پيام/ص
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]