واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: قدرتالله عليخاني: صحبتهاي هاشمي با ترازوي شريعتمداري سنجيده نميشود
اگر ملاك سوابق، تجربيات و توجه امام خميني (ره) و رهبر معظم انقلاب به افراد باشد، فاصله آيتالله هاشمي رفسنجاني با آقاي شريعتمداري بسيار زياد است لذا ايشان نبايد حتي به خود اجازه دهد كه روي صحبتهاي آقاي هاشمي رفسنجاني حرف زده و بحثي كند.
آفتاب: يك عضو فراكسيون اقليت مجلس شوراي اسلامي با اشاره به انتقادات صريح آيتالله هاشمي رفسنجاني نسبت به عملكرد دولت نهم و واكنش روزنامه كيهان به اين اظهارات، گفت: «صحبتها و نظرات شخصيتي همانند هاشمي رفسنجاني با ترازوي حسين شريعتمداري سنجيده نميشود».
حجتالاسلام والمسلمين قدرتالله عليخاني در گفتوگو با خبرنگار پارلماني آفتاب احساس مسووليت و دلسوزي روحانيت اصيل نظام نسبت به انقلاب و مردم را عامل اصلي انتقادات اخير آيتالله هاشمي رفسنجاني به ضعف مديريت و عملكرد دولت نهم دانست.
وي با تأكيد بر اين نكته كه روحانيت اصيل همواره در مراحل و موقعيتهاي حساس كشور پيشگام بودهاند ادامه داد: «اظهارات اخير رييس مجلس خبرگان رهبري نشأت گرفته از احساس مسووليت ايشان و نگراني از مشكلات موجود كشور است».
به گفته اين عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شخصيتهايي همانند آيتالله هاشمي رفسنجاني در مقاطعي كه احساس ميكنند مردم و انقلاب در معرض لطمه خوردن هستند و ميبايست مواردي را به مردم گوشزد كنند به ميدان آمده و حرف خود را ميزنند.
نماينده مردم قزوين در خانه ملت با اشاره به هشدارهاي برخي شخصيتهاي ديگر از جمله آيتالله سيد احمد خاتمي (خطيب موقت نماز جمعه تهران) و يا حجتالاسلام ناطق نوري نسبت به وجود خرافات طي چند سال اخير، گفت: «اين هشدارها نيز به دليل اين است كه روحانيت اصيل براي انقلاب، نظام، منافع مردم و حفظ شأن و حيثيت نظام احساس خطر كرده و ميكنند».
اين نماينده مجلس هشدار هاشمي رفسنجاني نسبت به ضعف مديريت دولت را طرح مبحث جديدي از سوي ايشان دانست و گفت: «در اين چند سال صاحبنظران و سياستمداران فراواني نسبت به اداره كشور و مديريت اقتصاد و برنامهريزي تذكر دادهاند».
عليخاني حذف سازمان مديريت را يكي از ضعفهاي مديريت در اين دولت عنوان كرد و با طرح اين پرسش كه مگر ميشود يك سازمان عريض و طويلي همانند سازمان مديريت و برنامهريزي را از ريشه در كشور منحل كرد؟ پرسيد: «مگر ميشود سازمان مديريت را حذف و كشور را هيأتي اداره كرد»؟!
عليخاني در بخش ديگري از اين گفتوگو با اشاره به واكنش روزنامه كيهان نسبت به سخنان اخير هاشمي رفسنجاني و تحريف اين جمله مقام معظم
” در مسأله برق، مگر شوخي است كه در هر منطقه دو وعده مقطعي برق را شاهد باشيم؟! آيا از خسارتهاي ناشي از اين مسأله مطلع هستيم؟!... “
رهبري كه «دولت نهم يكي از محبوبترين دولتها پس از مشروطه است» به صورت «دولت نهم بهترين دولتها پس از مشروطه است»، با تأكيد بر اينكه در اينگونه موارد هيچگاه نبايد از رهبر معظم انقلاب هزينه كرد افزود: «هميشه و در همه موارد بايد حساب امام (ره) و رهبر معظم انقلاب از سايرين را جدا كنيم».
اين نماينده مجلس با اظهار اين مطلب كه امام خميني (ره) تا مدتها بني صدر را تأييد ميكردند، افزود: «رهبر معظم انقلاب جانشين امام (ره) هستند و همواره در نظارت بر قوا روش ايشان را اعمال ميكنند و لذا نبايد تا حرفي به ميان ميآيد فورا از رهبري هزينه كنيم».
عليخاني با بيان اينكه مقام معظم رهبري به دليل جايگاهي كه دارند مصالحي را در نظر ميگيرند، گفت: «امام امت نيز زماني كه در قيد حيات بودند در بسياري موارد مصالح نظام را در نظر ميگرفتند به عنوان مثال از آنجا كه بني صدر از مردم رأي گرفته بود عليرغم اينكه بسياري با او مخالف بودند و عليه بني صدر نزد امام انتقاد ميكردند اما بنيانگذار انقلاب به اين انتقادات توجه نميكردند تا به مرور زمان مردم خود آگاه شده و در مقابل بني صدر ايستادند».
وي با تأكيد بر اين نكته كه امام (ره) همواره مصالح نظام، كشور و انقلاب را در نظر ميگرفتند در عين حال به ذكر خاطرهاي
” آنها كه امروز سينه چاك بدون قيد و شرط دولت نهم هستند پاسخ دهند كه در اين دولت كدام كار ابتكاري و بزرگي آغاز شده است؟ و آمار دهند كه اين اقدامات آيا با اقدامات دولت سازندگي و اصلاحات قابل مقايسه است؟ ... “
در اين زمينه از امام خميني (ره) پرداخت.
عليخاني گفت: «يكي از روزهايي كه در بيت امام (ره) بوديم 5 نفر از ائمه جمعه به نام كشور كه 4 نفر از آنها شهيد شده و به شهيدان محراب شهرت دارند نزد امام (ره) آمده و از ايشان خواستند كه بني صدر را عزل كنند اما معمار كبير انقلاب جملهاي فرمودند كه همانند آب روي آتش اين افراد را آرام كرد كه مضمون آن جمله اين بود كه «نگران نباشيد زماني كه وقتش برسد سرنگوني بني صدر كاري ندارد»».
وي با يادآوري اين مسأله كه چند روز پس از اينكه امام (ره) فرماندهي كل قوا را از بني صدر پس گرفتند حاكميت او بر اين كشور برچيده شد، گفت: «رهبر معظم انقلاب نيز همانند امام خميني (ره) عمل ميكنند و همواره مصالح نظام و كشور را در نظر گرفته و به رأي مردم احترام ميگذارند».
عليخاني با بيان اينكه رهبر معظم انقلاب بارها فرمودهاند حمايت از دولت نهم به معني انتقاد نكردن از آن نيست، گفت: «اگر اشتباه و خلاف ديده ميشود بايد بازگو شود و آقاي هاشمي رفسنجاني هم بر همين اساس اظهارنظر كردهاند».
عليخاني با اشاره به واكنش حسين شريعتمداري به اين اظهارات، گفت: «ضمن اينكه براي آقاي شريعتمداري احترام قائلم اما بايد بگويم ايشان در زندگي خود افراط و تفريط زياد داشته و دارند اما صحبتهاي هاشمي رفسنجاني با ترازوي شريعتمداري سنجيده نميشود».
اين عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس گفت: «اگر ملاك سوابق، تجربيات و توجه امام خميني (ره) و رهبر معظم انقلاب به افراد باشد، فاصله آيتالله هاشمي رفسنجاني با آقاي شريعتمداري بسيار زياد است لذا ايشان نبايد حتي به خود اجازه دهد كه روي صحبتهاي آقاي هاشمي رفسنجاني حرف زده و بحثي كند».
عليخاني با اظهار اين مطلب كه گاهي روزنامه
” اين هشدارها نيز به دليل اين است كه روحانيت اصيل براي انقلاب، نظام، منافع مردم و حفظ شأن و حيثيت نظام احساس خطر كرده و ميكنند.... “
كيهان وارد مقولاتي ميشود كه در صلاحيتش نيست، ادامه داد: «همچنين طي اين چند روز شاهد اظهارنظر برخي نمايندگان مجلس درباره سخنان آقاي هاشمي رفسنجاني بوديم كه بايد به آنها گفت هيچكس نميگويد در دولت آقاي هاشمي رفسنجاني همه چيز درست بوده است قاعدتا در دوران ايشان اشكالات وجود داشته كه بعضا به آن انتقاداتي هم وارد شده است اما اگر قرار بر مقايسه منصفانه عملكرد دولت فعلي با دولت سازندگي باشد ملاحظه ميشود كه اكثر كارهاي كليدي و زيربنايي در اين كشور در زمان دولت هاشمي رفسنجاني اتفاق افتاده است».
عليخاني پرسيد: «آيا مردم خبر دارند كه امروز پيمانكاران در پروژههاي سدسازي بيش از 2 هزار ميليارد تومان طلبكارند كه دولت توان پرداخت طلب آنها را ندارد؟ و يا در مسأله برق، مگر شوخي است كه در هر منطقه دو وعده مقطعي برق را شاهد باشيم؟! آيا از خسارتهاي ناشي از اين مسأله مطلع هستيم»؟!
عليخاني ادامه داد: «آنها كه امروز سينه چاك بدون قيد و شرط دولت نهم هستند پاسخ دهند كه در اين دولت كدام كار ابتكاري و بزرگي آغاز شده است؟ و آمار دهند كه اين اقدامات آيا با اقدامات دولت سازندگي و اصلاحات قابل مقايسه است»؟
اين عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس با اظهار تأسف از اينكه برخي دوستان كم لطفي ميكنند در پايان اين گفتوگو خاطرنشان كرد: «اگر قرار بر اين است كه ميدان براي اينگونه سوال و جوابها باز شود ما هزاران سوال داريم كه هيچ جوابي براي آن وجود ندارد و ميتوانيم عملكرد دولتهاي گذشته را با اين دولت مقايسه كنيم كه قطعا نتايج اين مقايسه از زمين تا آسمان است».
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]