محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827830847
آشنايي با 15 نشانه سرطاني : تغذیه و سلامتی
واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: خيلي از خانمها از آقايان هم در انکار بيماري ماهرتر هستند. اينها کساني هستند که عمدا علائم و نشانههاي سرطان را ناديده ميگيرند. البته هميشه هم مسئله انکار بيماري نيست. بعضيها يک باور فرهنگي وجود دارد که تصور ميکنند سرطان بيماري لاعلاج است به همين خاطر لزومي نميبينند که براي درمان مراجعه کنند. حرف زدن در مورد مسائل نگران کننده نبايد باعث واکنش منفي از سوي افراد شود. نبايد به اين حس به افراد القا شود که بايد به دنبال هر نشانه کوچکي باشند.
به همين دليل در ادامه 15 مورد از متداولترين علائم سرطان که بايد حتما جدي گرفته شوند را برايتان معرفي ميکنيم که ديگر هر مشکل کوچکي باعث نگراني شما نشود:
1) کاهش وزن بيدليل: خيلي از خانمها بدشان نميآيد که بدون هيچ سعي و تلاش وزنشان را پايين بياورند. اما کاهش وزن بيدليل (مثلا 5 کيلو در ماه بدون بالا بردن فعاليت بدني يا رژيم غذايي) حتما بايد مورد چکاپ قرار گيرد. کاهش وزن بيدليل نشانه سرطان است مگر اينکه خلاف آن ثابت شود. همچنين ميتواند نشانه مشکل ديگري مثل پرکاري تيروئيد باشد. پزشکتان بايد آزمايشاتي براي چک کردن وضعيت تيروئيدتان انجام داده و سيتياسکني از بقيه اندامهاي بدن هم تهيه کند. پزشک بايد تکتک احتمالات را بررسي کند.
2) نفخ کردن: نفخ کردن ميتواند يکي ديگر از علائم سرطان باشد که خيلي از خانمها به آن مبتا هستند. نفخ کردن ميتواند نشانه سرطان تخمدان باشد. ساير علائم سرطان تخمدان عبارتند از: «درد شکم يا لگن»، «احساس سيري زودرس» (حتي وقتي هيچ غذايي نخورده ايد) و «مشکلات ادرار». اگر اين نفخ کردن هر روز براي فرد اتفاق بيفتد و براي چند هفته فرد را آزار دهد، حتما بايد با پزشکتان مشورت کنيد. پزشکتان بايد آزمايش خون، سيتياسکن و ساير آزمايشات لازم را براي شما انجام دهد.
3) تغيير در سينه: بيشتر خانمها خيلي خوب سينههاي خود را ميشناسند، حتي اگر خودشان بطور منظم آنها را آزمايش غده نکنند. اما اين تنها نشانه براي سرطان سينه نيست. قرمز و ضخيم شدن پوست سينه که ميتواند يک نشانه نادر و شديد سرطان سينه باشد، سرطان سينه التهابي هم بايد مورد آزمايش قرار گيرد. اگر جوش يا دانهاي روي پوست سينهتان مشاهده کرديد که بيشتر از يک هفته دوام پيدا کرد، حتما بايد به پزشک مراجعه کنيد. همچنين اگر ظاهر نوک سينههايتان تغيير کرد يا ترشحاتي غيرعادي مشاهده کرديد، به پزشک مراجعه کنيد. تغيير در وضعيت ظاهر سينهها، نشانه بسيار نگران کنندهاي است.
4) خونريزي بين عادت ماهيانه يا هر نوع خونريزي غيرعادي ديگر: خانمهايي که هنوز به يائسگي نرسيدهاند خيليوقتها به خونريزيهاي زودتر از زمان عادت ماهيانه بيتوجهي ميکنند. همچنين خونريزيهاي از gi را به اشتباه خونريزي عادت ماهيانه تلقي ميکنند. اما خونريزي بين زمان عادت ماهيانه، مخصوصا وقتي عادت ماهيانهتان منظم است، نياز به آزمايش و بررسي دارد. خونريزي بعد از رسيدن به يائسگي ميتواند نشانه سرطان رحم و خونريزي gi ميتواند نشانه سرطان روده باشد. بايد ببينيد که چه چيز براي شما عادي است و چه چيز غيرعادي. خانمي که هيچوقت بين عادت ماهيانه لکه نميبيند، و بعد ببيند، براي او غيرعادي است اما ممکن است براي فردي ديگر کاملا عادي باشد. پزشکتان به دقت سابقه خانوادگي شما را بررسي خواهد کرد و برحسب زمان خونريزي و ساير علائم آزمايش فراصوت يا بيوپسي برايتان تجويز ميکند.
5) تغييرات پوستي: خيلي از ما خالهايمان را به دقت بررسي ميکنيم چون ميدانيم که يکي از نشانههاي سرطان پوست است. اما بايد تغيير در رنگدانه پوست را هم جدي بگيريم. اگر يکدفعه دچار خونريزي يا ورق ورقه شدن پوست شديد، حتما بايد به پزشک متخصص نشان دهيد.
6) مشکل در قورت دادن: اگر در قورت دادن مشکل داريد، احتمالا رژيم غذاييتان را تغيير دادهايد. پس جويدن چندان برايتان دشوار نيست. احتمالا بيشتر از سوپ، غذاهاي مايع يا محلولهاي پروتئيني استفاده ميکنيد. اما اين مشکل در قورت دادن ميتواند نشانه سرطان gi باشد مثل مري. پزشکتان بايد به دقت سابقه خانوادگي شما را بررسي کرده و آزمايشاتي مثل راديولوژي سينه يا تست gi انجام دهد.
7) خون در نقطه غيرعادي: اگر در ادرار يا مدفوعتان خون مشاهده کرديد به هيچ وجه تصور نکنيد که ممکن است از بواسيرتان باشد. ميتواند نشانه سرطان روده باشد. پزشکتان بايد سوالاتي از شما بپرسد و آزمايشاتي مثل کلونوسکوپي برايتان انجام دهد. همچنين بالا آوردن خون موقع سرفه کردن هم بايد به دقت بررسي شود. البته اگر اين اتفاق يکبار بيفتد ممکن است خطر جدي نباشد اما در صورت تکرار حتماً بايد به پزشک مراجعه کنيد.
8) درد شکم و افسردگي: خانمهايي که دچار درد در ناحيه شکم و احساس افسردگي بطور همزمان ميشوند نياز به چکاپ دارند. برخي محققان رابطهاي بين افسردگي و سرطان لوزالمعده پيدا کردهاند که هنوز چندان شناخته شده نيست.
9) سوءهاضمه: خانمهايي که قبلا باردار شدهاند صددرصد سوءهاضمهاي که با بالا رفتن وزن برايشان اتفاق افتاده بود را بخاطر دارند. اما بدگواري و سوءهاضمه بدون هيچ دليل مشخص ميتواند چراغ قرمز باشد. ميتواند نشانه زودهنگام سرطان مري، معده يا گلو باشد. پزشکتان بايد سابقه خانوادگي شما را به دقت بررسي کرده و قبل از انتخاب آزمايشات لازم براي شما، سوالات در مورد سوءهاضمهتان بپرسد.
10) تغيير در دهان: مخصوصا افراد سيگاري بايد به دقت مراقب لکههاي سفيدي که درون دهان يا روي زبانشان ايجاد ميشود باشند. بيشتر اين لکهها ميتواند نشانه پيش سرطان باشد که ميتواند منجر به سرطان دهان شود. از دندانپزشک يا پزشکتان بخواهيد که به دقت وضعيت را بررسي کنند و درمورد درمان آن تصميم بگيرند.
11) درد: با بالا رفتن سن شکايت افراد از درد بيشتر ميشود اما درد ميتواند نشانه زودرسي از برخي سرطانها هم باشد. گرچه بيشتر دردها دليل وجود سرطان نيست. دردهايي که مداوم هستند و به دلايل نامشخص ايجاد ميشوند حتما بايد مورد چکاپ قرار گيرند. پزشکتان بايد سابقه خانوادگي شما را به دقت بررسي کرده و براساس آن اطلاعات تصميم بگيرد که چه آزمايشاتي براي شما لازمتر است.
12) تغيير در گرههاي لنفاوي: اگر غده يا برآمدگي روي گرههاي لنفاوي خود در زيربغل يا گردنتان مشاهده کرديد، ميتواند نشانهاي نگران کننده باشد. اگر يکي از گرههاي لنفاويتان به تدريج بزرگتر ميشوند حتماً بايد به پزشک مراجعه کنيد. پزشکتان معاينهتان خواهد کرد و دليل بزرگ شدن غده لنفي را بررسي خواهد کرد. همچنين ممکن است برايتان بيوپسي انجام دهد.
13) تب: اگر دچار تب شدهايد که دليل آن آنفولانزا يا ساير بيماريها نيست ميتواند نشانهاي از سرطان باشد. تب معمولا زمانيکه سرطان از نقطه اصلي خود گسترش پيدا کرده باشد اتفاق ميافتد اما ميتواند نشانه سرطان خونهاي تازه مثل لوکمي هم باشد. ساير نشانههاي سرطان عبارتند از زرده يرقان يا تغيير در رنگ مدفوع. پزشکتان بايد شما را تحت معاينه دقيق فيزيکي قرار داده و سابقه دارويي شما را به دقت بررسي کند و سپس آزمايشاتي مثل راديولوژي، سيتياسکن،MRIو ساير آزمايشات را برايتان انجام دهد.
14) خستگي: خستگي نيز يکي ديگر از علائم مبهم سرطان است. اين مشکل ميتواند بعد از پيشرفت سرطان اتفاق بيفتد اما ممکن است در ابتداي سرطانهايي مثل لوکمي يا برخي سرطانهاي روده هم ايجاد شود.
15) سرفه مداوم: سرفه معمولا با سرماخوردگي، آنفولانزا و حساسيتها اتفاق ميافتد و همچنين ميتواند يکي از عوارض جانبي برخي داروها نيز به حساب آيد. اما سرفههاي مداوم (سرفههايي که بيش از سه تا چهار هفته به طول انجامد) به هيچ وجه نبايد ناديده گرفته شوند. پزشکتان بايد سابقه خانوادگي شما را به دقت بررسي کرده، وضعيت گلو و ريههايتان را معاينه کرده و آزمايشاتي مثل راديولوژي را برايتان انجام دهد.
توصيههاي ضدِ سرطاني
ميزان ابتلا به سرطان مدام در جهان در حال افزايش است، در حاليکه با تغيير دادن برخي عادتها ميتوان از ابتلا به آنها پيشگيري کنيد.
1) سيگار را ترک کنيد: کشيدن سيگار نه تنها ميتواند احتمال ابتلا به سرطان ريه را افزايش دهد، بلکه سبب ابتلا به سرطان دهان، کليه و پانکراس (لوزالمعده) نيز ميشود. اگر آماده نيستيد که سيگار را براي هميشه ترک کنيد، حداقل ميزان مصرف خود را در طول روز کاهش دهيد تا خطر ابتلا به انواع سرطانها کاهش يابد.
2) مصرف غلات را افزايش دهيد: مصرف 2 واحد يا بيشتر غلات غني و کامل در طول روز ميتواند تا 40 درصد احتمال ابتلا به سرطان پانکراس و 50درصد احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. بررسيها همچنين حاکي از اين موضوع است که فيبر موجود در غلات ميتواند از شما در برابر ابتلا به سرطان کولورکتال حفاظت کند.
3) وزنتان را پايين بياوريد: بررسيها نشان داده بين اضافه وزن و ابتلا به 6 نوع سرطان متفاوت از جمله سرطان پستان و کولون (روده) رابطه نزديکي وجود دارد. در ضمن جالب است بدانيد افراد چاقي که به سرطان مبتلا ميشوند، کمتر از سايرين به درمانها جواب ميدهند.
4) ورزش کنيد: ورزش کردن نه تنها به کنترل وزن، بلکه به پيشگيري از ابتلا به انواع سرطانها هم کمک ميکند، حتي تا حدي ميتواند براي افرادي که نميتوانند سيگار شان را ترک کنند هم مفيد باشد.
5) مصرف آنتياکسيدانها را افزايش دهيد: مصرف ميوه و سبزيجات نه تنها به کنترل وزن کمک ميکند، بلکه به دليل فيتوکميکالها و آنتياکسيدانهايي که دارند ميتوانند از ابتلاي فرد به سرطان هم پيشگيري کنند. توصيه ما به شما اينست که تنوع را رعايت کنيد و ميوه و سبزيجات با رنگهاي مختلف را مصرف کنيد. بررسيها نشان داده مصرف «بروکلي» و «کلم پيچ» ميتواند از ابتلا به سرطان کولون پيشگيري کند. مصرف گوجه فرنگي هم براي پيشگيري از ابتلا به سرطان معده و پانکراس مفيد است.
6) سير بخوريد: گرچه مصرف «سير» و «پياز» سبب ميشود دهان شما بوي بدي بدهد، اما تحقيقات نشان داده که سبزيجات اين خانواده ميتواند احتمال ابتلا به سرطان مغز استخوان، تخمدان، کليهو... را کاهش دهد.
7) از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کنيد: مواجهه طولاني مدت با نور آفتاب ميتواند احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزايش دهد. برخلاف تصورات عمومي برنزه کردن چه به روش طبيعي و چه سولاريوم بيخطر نيست. سعي کنيد هر روز هرگاه قرار است از منزل خارج شويد ضدِآفتاب با SPF مناسب استفاده کنيد و اگر براي طولاني مدت بيرون ميمانيد، عرق کرديد يا به شنا رفتيد، هر چند ساعت يک بار کرم خود را تجديد کنيد.
8) تخم مرغ بخوريد: بررسيهاي اخير پژوهشگران نشان داده که مصرف تخم مرغ ميتواند از ابتلا به سرطان پستان پيشگيري کند. محققان ميگويند زناني که در هفته 6 عدد تخممرغ مصرف ميکنند، 44درصد در مقايسه با زناني که 2 عدد يا مقدار کمتري در هفته تخم مرغ ميخورند، به سرطان پستان مبتلا ميشوند. دليل اين موضوع نيز وجود ماده اي به نام «کولين» در زرده تخم مرغ است.
9) پرهيز از مصرف نوشيدنيهاي الکلي: با اينکه اين مورد دغدغه کشور ما نيست، اما جالب است بدانيد که بررسيهاي فراواني نشان داده که نوشيدن الکل ميتواند احتمال ابتلا به سرطان مغز و گردن، استخوان، کبد و کولون را افزايش دهد. همچنين رابطه نزديکي بين مصرف الکل و ابتلا به سرطان پستان در زناني که تحت هورمون درماني جايگزين قرار دارند، يا زمينه خانوادگي ابتلا به اين بيماري را دارند، وجود دارد.
10) ويتامين D مصرف کنيد: درست است که مصرف اين ويتامين نميتواند از ابتلا به همه سرطانها پيشگيري کند، اما طبق بررسيها ميتواند احتمال ابتلا به سرطان پستان و کولون را کاهش دهد. ويتامين D در نور آفتاب و برخي ماهيهاي چرب وجود دارد.
منبع: روزنامه ابتکار
ممنونم
مرسی
مادر بزرگم 4 سال پیش بر اثر سرطان مری فوت شد خیلی دلم براش تنگ شده
maya1050 نوشته است:ممنونم
shiraz نوشته است:مرسی
Aram Banoo نوشته است:مادر بزرگم 4 سال پیش بر اثر سرطان مری فوت شد خیلی دلم براش تنگ شده
خدا رحمتش کنه روحش شاد
مرسی گلم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[مشاهده در: www.ashpazonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 527]
-
گوناگون
پربازدیدترینها