تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):راست ترين سخن و رساترين پند و بهترين داستان، كتاب خداست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828678641




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

کشتی صیادی عامل مرگ دلفین ها


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: http://www.aftabnews.ir/images/layout/fa/fa_photo_border.gifhttp://www.aftabnews.ir/images/docs/n00066352-b.jpg
آفتاب: عامل مرگ دلفین‌ها،یکی از کشتی‌های صیادی «پرساینر» بوده است.
شنیده‌های خبرنگار آفتاب از یک منبع مطلع حاکی از این است که یکی از کشتی‌های متعلق به یک شرکت خصوصی صیادی است، عامل مرگ این دلفین‌هاست.

کشتی‌های صیادی پرساینر تورهای پیاله مانندی دارد که دور گله ماهی‌ها حصار ایجاد کرده و آن ها را به دام می‌اندازند، سپس تور را بالا می‌کشند.

دلفین‌ها معمولا به طور گله‌ای و با ماهی‌های تن حرکت می‌کنند. زنجیره غذایی این دو گونه ماهی، مشابه هم است.

اطلاع خبرنگار ما به نقل از کسانی بوده که روی عرشه کشتی کار می‌کرده‌اند. تعدادی از دلفین‌های به دام افتاده برای جلوگیری از پاره شدن تور چون شیطنت می‌کنند هنگام بالا کشیدن تور کشته می‌شده‌اند و برخی دیگر نیز روی عرشه ضربه خورده و یا به دلیل ساعت‌ها خارج از آب ماندن کشته ‌شده‌اند. لاشه دلفین های کشته شده توسط جزر و مد دریا به ساحل آمده است.

طی یکماه و نیم اخیر بیش از 150 دلفین در ساحل شهر جاسک تلف شده‌اند و جسد چند دلفین نیز اواخر هفته گذشته در کویت پیدا شده است.

یک مقام مطلع در این زمینه به خبرنگار آفتاب گفت: امسال ماهی تن کم است و احتمالا این کشتی صیادی نخواسته که هیچ ماهی تنی در این بین از دست برود، به همین خاطر از روش خارج کردن دلفین‌ها از تور استفاده نشده است. چون در این روش غیر از دلفین تعدادی ماهی تن هم از بین می‌رود.

این اطلاعات در حالی ارایه می‌شود که رئیس سازمان شیلات،به شدت آلودگی نفتی و میکروبی را عامل اصلی مرگ دلفین‌ها اعلام می‌کند.

معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز روزهای اول وقوع این حادثه اعلام کرد که آلودگی شیمیایی عامل تلفات دلفین‌ها بوده است. این اظهارنظرها به شدت موجب کاهش خرید ماهی‌ آب‌های جنوب ایران در کشورهای عربی شده است.

یک استاد دانشگاه در پاسخ به این اظهارنظرها در مورد احتمال وجود آلودگی شیمیایی و نفتی می‌گوید: چگونه ممکن است این آلودگی فقط منجر به مرگ دلفین‌ها شده و ماهیان در این منطقه نمیرند.

به گفته این استاد محیط‌ زیست با وجود آلودگی شیمیایی اصلا نباید هیچ ماهی در آن منطقه وجود داشته باشد.

این در حالی است که وجود آلودگی شیمیایی در این سطح گسترده در آب‌های خلیج فارس، سندی بر عدم اطلاع محیط‌ زیست در مورد مشکلات زیست‌محیطی منطقه است.

آلودگی نفتی نیز موضوع دیگری است که طبیعتا نمود ظاهری خواهد داشت و روی بدن صیادان، روی لاشه دلفین‌ها و نوار ساحلی باید قابل مشاهده باشد،‌ اما در منطقه پیدا شدن دلفین‌ها، دیده نمی‌شود.

همه این اطلاعات در حالی کنار هم قرار می‌گیرد که راپمی (سازمان منطقه‌ای حفاظت از محیط زیست دریای عمان و خلیج‌فارس) به طور آنلاین وضعیت آلودگی نفتی در خلیج فارس و دریای عمان را به اطلاع محیط‌ زیست می‌رساند.

رئیس سازمان شیلات که هر گونه ارتباط بین مرگ دلفین‌ها و کشتی‌های صیادی را رد کرده و مدعی شده که این گونه دلفین‌ها،اصلا بومی خلیج فارس نیستند؛ استدلال فرستاده‌شدن این ماهی‌ها به خلیج فارس از سوی آمریکا برای جاسوسی نیز به همین ترتیب مطرح شد.

دکتر محمدرضا فاطمی،‌ استاد محیط زیست در این مورد به خبرنگار ما گفت:«دلفین نواری»، گونه بومی آب‌های ایران است که در دریای عمان و خلیج فارس زندگی می‌کند.

به گفته این استاد دانشگاه پنج تا هفت گونه دلفین در خلیج فارس وجود دارد و به طور کلی بیش از 100 هزار دلفین در خلیج فارس و دریای عمان زندگی می‌کند. اما این پستانداران دریایی جزو گونه‌های حفاظت شده هستند که در فهرست گونه‌های «روی مرز » قرار دارند. در لیست اتحادیه جهانی حفاظت از حیات وحش« IUCN» دلفین‌ها در گروه LR قرار دارند یعنی از ریسک پایینی برخوردارند اما نیاز به برنامه مدیریتی حفاظت دارند.

دکتر محمدرضا فاطمی،‌ در مورد مرگ دلفین‌ها در کویت نیز گفت: خلیج کویت نسبت به خلیج فارس و دریای عمان وضعیت متفاوتی دارد. این خلیج محیط نیمه بسته‌ای دارد و اغلب در آن تلفات ماهی پیش می‌آید.

وی به تلفات 2 هزار تن ماهی در سال 2003 اشاره کرد و گفت: آلودگی میکروبی در خلیج کویت بالاست. مرگ هرازگاهی تعدادی دلفین نیز به طور طبیعی رخ می‌دهد.

بررسی آخرین وضعیت تحقیقات مرگ و میر دلفین‌ها طی یک ماه و نیم اخیر به نظر می‌رسد که سازمان‌های درگیر تمایل دارند علت اصلی موضوع پوشیده بماند.
شنیده‌های خبرنگار ما حاکی از این است که رئیس سازمان شیلات به کارکنان این سازمان دستور داده که در این ماجرا در هر حال نقش کشتی‌های صیادی را منکر شوند و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست نیز خواسته که اظهارنظر ها به ضرر شیلات نباشد.

3 سال پیش نیز گله 50 تا 70 عددی دلفین در ساحل شهر بندرعباس پیدا شد که پرونده مرگ این دلفین‌ها هنوز در دادگاه این شهر مفتوح است. شنیده‌ها حاکی است که عامل مرگ دلفین‌ها در سال 83 نیز یک کشتی صیادی بوده است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن