واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: كاهش قيمت بنزين سوپر به 140تومان
مديرعامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي گفت:با تصويب ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت كشور قيمت بنزين سوپر از 540تومان به 140تومان كاهش مي يابد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا،"سيدنور الدين شهنازي زاده"در نشست مطبوعاتي با اشاره به كاهش مصرف بنزين سوپر از روزانه 5/2 ميليون ليتر به 160 هزار ليتر پس از افزايش قيمت آن در طرح سهميه بندي جديد گفت:با ارايه پيشنهادات خود به ستاد مديريت مصرف و حمل و نقل سوخت خواستار تجديد نظر در قيمت بنزين سوپر شده ايم.
وي گفت:پيشنهاد ما اين است كه مصرف كنندگان بنزين سوپر تا سقف سهميه اي از بنزين سوپر با نرخ 140 تومان بهره مند شوند و مازاد آن را به نرخ آزاد خريداري كنند.
شهنازي زاده با ارايه گزارش عملكرد اين شركت از ابتداي سال جاري تا كنون
گفت:طي پنج ماهه نخست سال جاري در مجموع 220 ميليون ليتر نفت سفيد، نفت گاز، نفت كوره و بنزين مصرف شده است كه با توجه به مصرف 203ميليون ليتري مشابه سال قبل اين فرآورده ها،رشد 8 درصدي را شاهد هستيم.
وي ميزان توليد روزانه گاز مايع را 4 هزار تن،بنزين موتور 8/42 ميليون ليتر، نفت سفيد 1/18 ،نفت گاز 7/85 و نفت كوره را 3/78 ميليون ليتر در روز ذكر كرد و گفت:توليد نفت گاز 2/2ميليون ليتر در روز افزايش يافته است.
شهنازي زاده با ارايه آخرين آمار مصرف چهارفرآورده اصلي،ميزان گاز مايع را روزانه 5 هزار و 520 تن ذكر كرد و با اشاره به مصرف 5 هزار و 388 تني مشابه سال گذشته اين فرآورده رشد 5/2 درصدي آن را يادآور شد.
به گفته وي ميزان روزانه مصرف بنزين از ابتداي سال تاكنون 1/69 ميليون ليتر بوده است كه در مقايسه با مصرف 7/71 ميليون ليتري سال قبل،كاهش روزانه 6/3 درصدي مصرف را نشان مي دهد.
شهنازي زاده با اعلام مصرف روزانه 5/9 ميليون ليتري نفت سفيد،مشابه مصرف سال گذشته را 3/11 درصد ذكر كرد و كاهش 16 درصدي مصرف را ياد آور شد.
مديرعامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي،مصرف روزانه 1/87 ميليون ليتري نفت گاز را مورد اشاره قرار داد و با اشاره به مصرف 8/79 ميليون ليتري سال گذشته گفت:در اين بخش شاهد رشد مصرف 2/9 درصدي هستيم.
شهنازي زاده هم چنين ميانگين روزانه واردات بنزين را 7/18 ميليون ليتر ذكر كرد و گفت: اين رقم در مقايسه با مشابه سال قبل كه 4/29 ميليون ليتر بوده است با كاهش 36 درصدي مواجه است.
وي ميزان واردات نفت گاز را 3/8 ميليون ليتر ذكر كرد و با اشاره به واردات 7 ميليون ليتري سال گذشته درصد افزايش آن را در مقايسه با سال گذشته 5/18 درصد خواند.
مدير عامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي قيمت تمام شده بنزين وارداتي را در هر ليتر 850 تومان و قيمت نفت گاز وارداتي را هزار و 100 تومان در هر ليتر ذكر كرد و گفت: پيش بيني مي شود متوسط مصرف روزانه بنزين تا پايان سال 66 ميليون ليتر، نفت سفيد 20 ميليون ليتر، نفت گاز 5/97 ميليون ليتر برسد.
وي با اعلام اينكه با موجودي هاي فعلي نگراني از بابت تامين سوخت مايع در كشور نداريم،گفت:ميزان ذخيره گاز مايع در شرايط فعلي 31 هزار تن گاز مايع، 1/1 ميليارد ليتر نفت بنزين،65/1 ميليارد ليتر نفت گاز و 430 ميليون ليتر نفت كوره ذكر كرد.
شهنازي زاده در ادامه ميانگين روزانه بنزين خودروهاي دولتي را از ابتداي سال جاري تا كنون 400 هزار ليتر ذكر كرد و گفت: مصرف بنزين 400 توماني 866 هزار ليتر در روز بوده است.
وي با اعلام اين كه ميانگين مصرف بنزين از ابتداي سال جاري تا كنون 1/69 ميليون ليتر بوده است،متوسط مصرف بنزين از زمان سهميه بندي تا پايان سال 86 را 8/59 ميليون ليتر در روز ذكر كرد و گفت:اين رقم حكايت از رشد5ا/15 درصدي مصرف دارد.
مديرعامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي علت افزايش مصرف بنزين را افزايش ذخيره سازي دركارت هاي سوخت، عرضه بنزين 400 توماني و افزايش خودروهاي جديد اعم از توليدي و وارداتي ذكر كرد.
شهنازي زاده با اشاره به ازدحام پمپ بنزين ها در مرداد ماه سال جاري گفت:مصرف بنزين در اين ماه به 3/72 ميليون ليتر رسيد كه در مقايسه با مصرف 5/61 ميليون ليتري سال گذشته رشد 18 درصدي را نشان مي دهد.
طبق اعلام شهنازي زاده،مصرف بنزين مرداد ماه تهران به روزانه 5/14 ميليون ليتر رسيد در حالي كه مشابه سال گذشته آن 5/10 تا 11 ميليون ليتر در روز بوده است.
وي با تشريح علت اصلي ازدحام جايگاه هاي عرضه سوخت به تعطيلي مدارس و مسافرت هاي تابستاني، قطعي برق،انقضاي كالابرگ هاي سوخت در پايان تير ماه و همچنين كمبود جايگاه ها در تهران اشاره كرد.
شهنازي زاده گفت:ما علت شلوغي مبادي عرضه را كمبود جايگاه در تهران مي دانيم؛چرا كه از بعد از انقلاب با وجود افزايش 5 برابري جمعيت و 6 برابر شدن خودروها، 7 جايگاه در نقاط مركزي اضافه شده و متعاقب آن 12 جايگاه از سرويس خارج شده است.
وي گفت:اداره كردن،تامين و عرضه سوخت با توجه به تعداد جايگاه هاي سوخت فعلي يك هنر است.
مديرعامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي،علت عدم افزايش جايگاه هاي سوخت را استقبال نكردن بخش خصوصي ذكر كرد و گفت: ما نيز با توجه به سياست هاي اصل 44 مجوز سرمايه گذاري در جايگاه داري را نداشته و از اين كار منع شده ايم.
وي با اشاره به رايزني هاي اين شركت با بخش هايي چون شهرداري تهران، ستاد فرمان 8 ماده اي امام،منابع طبيعي ومسكن و شهر سازي به منظور در اختيار گذاشتن زمين براي احداث جايگاه هاي سوخت گفت:هيچ يك از مذاكرات ما مثمر ثمر نبوده و آقايان احداث جايگاه را به عنوان يكي از وظايف خود در راستاي ارايه خدمات شهري محسوب نمي كنند و فقط متولي احداث جايگاه را شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي مي دانند.
شهنازي زاده حل اين مشكل را مستلزم دستور دولتي به منظور واگذاري زمين براي احداث جايگاه دانست و گفت:بخش خصوصي با شرايط موجود در امر جايگاه داري سرمايه گذاري نخواهد كرد و تنها راه آن واگذاري زمين از طريق دولت و يا صدور مصوبه شوراي عالي امنيت ملي به منظور ورود شركت ملي پخش براي احداث جايگاه هاي عرضه سوخت است.
وي گفت:در صورت صدور مجوز از سوي شوراي عالي امنيت ملي،آمادگي داريم ظرف 6 ماه 50 تا 100 جايگاه در تهران احداث كنيم.
شهنازي زاده تصريح كرد:صلاح كشور در اين است كه با حل مشكل مجوز احداث جايگاه به شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي و مرتفع ساختن امر زمين،مساله كمبود جايگاه ها حل شود.
به اعتقاد وي احداث جايگاه بايد به عنوان يكي از پارامتر هاي خدمات شهري محسوب شود.
طبق اعلام شهنازي زاده در حالي استاندارد كاركرد هر تلمبه در دنيا 5 هزار ليتر در روز است كه تلمبه هاي جايگاه هاي تهران روزانه 11 هزار ليتر در روز كار مي كنند.
وي گفت:با تجهيز اكيپ هاي سيار و گسترش بازرسي ها و نظارت ها بر جايگاه هاي عرضه سوخت،هم اكنون آمار خرابي ناشي از سامانه هوشمند به دو تا سه درصد رسيده است.
شهنازي زاده با تشريح ميزان مصرف سوخت مايع در بخش نيروگاهي گفت: از ابتداي سال جاري 3/3 ميليارد ليتر سوخت مايع به نيروگاه ها تحويل شده است كه در مقايسه با مشابه سال گذشته شاهد رشد 70 درصدي آن هستيم.
به گفته وي مصرف نفت گاز نيروگاه ها از ابتداي سال تاكنون،يك ميليارد و 92 ميليون ليتر و مصرف نفت كوره 3/2 ميليارد ليتر بوده است.
وي مجموع سوخت مايع تحويلي با نيروگاه ها را 7/4 ميليارد ليتر ذكر كرد و گفت: از اين ميزان نيروگاه ها 3/3 ميليارد ليتر را مصرف كرده اند.
شهنازي زاده گفت:بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته متوسط مصرف روزانه نفت گاز نيروگاه ها تا پايان سال 8/17 ميليون ليتر و نفت كوره 30 ميليون ليتر خواهد بود.
به گفته وي پيش بيني مي شود مصرف نفت گاز نيروگاه هاي كشور در دي ماه به 35 ميليون ليتر و نفت كوره به 500 ميليون ليتر برسد.
وي از اضافه شدن يك هزار نفتكش تا قبل از زمستان 87 به ناوگان حمل فرآورده هاي كشور خبر داد و گفت:اين تعداد نفتكش توسط پيمانكاران در قالب اعطاي وام احداث مي شود.
شهنازي زاده در ادامه ظرفيت ذخيره سازي كشور را 6/9 ميليارد ليتر ذكر كرد و گفت: اين رقم تا پايان سال به 11 ميليارد ليتر افزايش خواهد يافت.
مديرعامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي تعداد جايگاه هاي درجه يك عرضه سوخت را 39 عدد با كار مزد 82 ريال،جايگاه هاي درجه دو را 342 جايگاه با كارمزد 70 ريال، جايگاه هاي درجه سه 633 عدد با كارمزد 60 ريال، جايگاه هاي درجه چهار 256 عدد با كارمزد 50 ريال و مجاري عرضه خارج از درجه بندي را 395 عدد با كارمزد 47 ريال ذكر كرد.
به گفته وي در صورت ارتقاي درجه جايگاه ها كارمزد آنها نيز افزايش پيدا مي كند.
شهنازي زاده با تشريح عملكرد صادراتي سوخت مايع در كشور به صادرات 75 هزار تني نفت گاز و 35 هزار تني نفت سفيد به عراق از ابتداي سال جاري اشاره كرد و گفت: اين رقم تا پايان سال به 400 هزار تن خواهد رسيد.
طبق اعلام وي حجم صادرات نفت كوره از ابتداي سال 221 هزار تن بوده است و تا پايان سال به يك ميليون تن خواهد رسيد؛ضمن آنكه نفتا با صادرات 54 هزار تني به 300 هزار تن تا پايان سال مي رسد.
به گفته وي از ابتداي سال جاري تا كنون 10 هزار تن گوگرد صادر شده است كه اين رقم تا پايان سال به 35 هزار تن خواهد رسيد.
شهنازي زاده ميزان عمليات سوآپ طي سال جاري را 80 هزار تن خواند و گفت: حجم سوآپ تا پايان سال 87 به 400 هزار تن خواهد رسيد.
مدير عامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي با اشاره به تكليف اين شركت براي احداث 800 جايگاه تا پايان سال گفت: هم اكنون 243 جايگاه دو منظوره راه اندازي و در مدار قرار دارد؛ضمن آنكه مكان يابي،امكان سنجي و طراحي 800 جايگاه به اتمام رسيده است.
به گفته وي عمليات ساختماني 388 جايگاه دومنظوره نيز نهايي شده است.
وي در ادامه با اعلام اينكه كيفيت بنزين توليدي كشور را تضمين مي كنيم گفت:بر اساس فاكتورهاي تعريف شده به منظور توليد بنزين اين فرآورده را با نظارت موسسه استاندارد و تحقيقات تهيه كرده و توسط نفتكش هاي پلمپ شده تحويل مجاري عرضه مي دهيم.
به گفته وي تا كنون هيچ گزارشي از موسسه استاندارد مبني بر پايين بودن كيفيت بنزين توليدي دريافت نشده است.
شهنازي زاده با اعلام اينكه كم فروشي جايگاه هاي عرضه سوخت را نفي نمي كنيم،توضيح داد:ما مدعي آن نيستيم كه تمام جايگاه داران ما صاف و صادق هستند؛ آنها نيز مانند اين همه بقالي و ساير اصناف اشتباه مي كنند.
وي گفت: ما براي برخورد با متخلفين و كم فروشان روش خاصي داريم و اين طور نيست كه با آنها همراهي كنيم و يا به آنها بخنديم.
شهنازي زاده با اعلام اينكه جايگاه داران را از خانواده خود مي دانيم،تصريح كرد:كنترل لازم بر اين مجموعه را نيز از وظايف خود تلقي مي كنيم.
وي امكان ورود هوا حتي به صورت غير عمدي به باك خودروها را نفي كرد و گفت: شهروندان هر گونه كم فروشي و يا مشكل در ارتباط با عرضه سوخت را با شماره تلفن هاي 9-88329061 و 77606030 در ميان بگذارند.
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//222 - 222 - 56//www.BornaNews.ir
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]