واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: شركتهاي ژاپني در تلاش براي دستيابي به جايگاهي شايسته در بازار جهاني
تهران/ واحد مركزي خبر/ سياسي 87/05/28
خبرگزاري فرانسه امروز در گزارشي به قلم كارين پوپه از توكيو نوشت نتايج يك تحقيق كه مسئولان كابينه ژاپن انجام داده اند حاكي از ان است كه ژاپنيها كه از لحاظ فناوريهاي روز جهان در زمره بهترين كشورها قرار دارند از اينكه هنوز توان انرا پيدا نكرده اند كه در بازار جهاني به طور عيني برتريهاي خود را اعمال كنند سرخورده هستند.
در گزارش كميسيون تحقيق وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن كه اواخر ژوئيه منتشر شد امده است ژاپن در زمينه فناوريهاي مربوط به محيط زيست در جايگاهي بسيار عالي قرار دارد اما اين كشور قادر نيست استانداردهاي جهاني را در اين بخش به طور مستقيم به ديگر مناطق صادر كند علت اصلي اين مسئله ان است كه ژاپن از داشتن يك موقعيت محكم در نهادهاي بين المللي كه مقر انها بيشتر در امريكا و اروپا قرار دارد محروم است.
ژاپن كه از سالها پيش از نقش كمرنگ خود در صحنه سياست بين المللي كاملا اگاه بوده و از اين مسئله رنج برده است اكنون تلاش مي كند با اتكا به قدرت و برتريهاي فناوري، از جذابيتهاي فرهنگ مردمي خود ( پويا نمايي، موسيقي، اشپزي و ...) به عنوان اهرمي براي تقويت جايگاه خود در عرصه بين المللي استفاده كند.
با اين وجود كارشناسان بر اين عقيده هستند كه به نظر مي رسد هنوز شرايط لازم فراهم نشده است تا ژاپنيها بتوانند اين راهبرد را به طور موثر به اجرا گذارند و از نتايج ان بهره ببرند. كارشناسان معتقدند شركتها و گروههاي صنعتي كوچك ژاپني كه فناوريهاي روز دنيا را در اختيار دارند قادر نيستند مستقيما مشتريهاي بزرگ در بازارهاي جهاني پيدا كنند و مجبور شده اند به مشتريان داخلي بسنده كنند.
در واقع بسياري از شركتهاي كوچك و متوسط ژاپن امكان انرا ندارند كه به طور مستقل و مستقيم فناوريها و محصولات خود را به بازارهاي خارجي صادر كنند بلكه اينكار را به واسطه شركتهاي بزرگ ژاپني انجام مي دهند. در واقع اين دسته از شركتهاي ژاپني هيچ تماس مستقيمي با مشتريان و شركتهاي خارجي ندارند.
در گزارش كميسيون تحقيق وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن امده است شركتهاي كوچك و متوسط ژاپني بايد خود به تنهايي راهي را براي ارتباط مستقيم با بازارهاي خارجي پيدا كنند و اكنون زمان ان رسيده است كه اين شركتها بازارهاي معتبر خارجي را نشانه بگيرند و براي پيدا كردن يك جايگاه درخور در
بازار جهاني كه مي تواند از اسيا شروع شود، تلاش كنند.
در گزارش يادشده امده است شركتهاي كوچك و متوسط ژاپني براي دستيابي به اين هدف به كمك و حمايت نهادهاي دولتي و توصيه هاي انان نياز دارند تا بتوانند فناوريها و محصولات توليدي خود را به قيمت مناسب در بازارهاي خارجي به فروش برسانند و در عين حال از حقوق مالكيت معنوي خود نيز محافظت كنند.
كارشناسان معتقدند اين واقعيت در مورد فرهنگ مردمي ژاپن نيز مصداق پيدا مي كند.
هر چند دولت ژاپن از اينكه اثار ژاپني در خارج از اين كشور شور و علاقه زيادي ايجاد مي كند خرسند است اما واقعيت اين است كه اين اشتياق اساسا به پويانماييهاي شناخته شده و پرطرفدار ، فيلمهاي با بودجه هاي گزاف و يا شخصيتهاي معروف كارتونهايي محدود مي شود كه رسانه ها و مطبوعات تبليغات زيادي روي انها انجام مي دهند. علاوه بر اين، علاقه به فرهنگ مردمي ژاپن، تنها در بخش مشخص و محدودي از جوامع خارجي به وجود مي ايد و درامدزايي تجاري چنداني براي شركتهاي كوچك و متوسط ژاپني ايجاد نمي كند، وانگهي سرقت ادبي و بي اعتنايي به حق مالكيت معنوي نيز در اين زمينه مشكل بزرگي براي اين شركتها ايجاد مي كند.
كارشناسان در گزارش مذكور اعلام كرده اند فروش نشريات زنانه ژاپني در چين در سالهاي اخير رشد چشمگيري داشته است اما در عوض پخش محصولات با ماركهاي ژاپني در چين همچنان محدود است. اگر ژاپنيها خواستار ان هستند كه فرهنگ مردمي اين كشور در اينده به ابزاري تاثير گذار بر رفتار ديگر جوامع تبديل شود و شيوه هاي مصرف جديد در عرصه جهاني به وجود اورد، لازم است كه توليد كننده هاي كوچك ژاپني در سايه نام شركتهاي بزرگ، نام و جايگاهي مناسب در بازارهاي خارجي براي خود دست و پا كنند.
در اين گزارش بيشتر به كشورهاي همسايه ژاپن كه در سالهاي اخير شاهد ظهور قشرهايي جديد مصرف كننده بوده اند اشاره شده است چرا كه ژاپن كه چهره شناخته شده اي در اسيا است مي تواند با يك برنامه ريزي دقيق بر انها تاثير گذار باشد.
163/106
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]