واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: كوتاه و خواندني
متوسط زمان دسترسي به مواد مخدر
در ايران 40 تا 30 دقيقه است
دبيرانجمن علمي داروسازان ايران با اعلام اين كه متوسط زمان دسترسي به مواد افيوني در ايران 40 تا 30 دقيقه مي باشد، افزود: بر اساس آمار اعلام شده از سوي نيروي انتظامي در سال گذشته بيش از 80 هزار قرص اكستازي در ايران كشف شده است. دكتر فريبرز فرساد دبيرعلمي هفتمين همايش انجمن علمي داروسازان ايران با بيان خبر فوق گفت: سو» استفاده از داروها و مواد روانگردان امروزه در كشور ما به صورت يك مساله جدي كشوري و عامل تهديد كننده سلامت آحاد جامعه درآمده است.
وي افزود: از طرف ديگر بر اساس آمارهاي رسمي حدود 3 ميليون نفر معتاد در كشور وجود دارند كه با در نظر گرفتن اعضاي 4 نفره براي هر خانواده و به صورت نسبي مي توان ادعا كرد حدود 12 ميليون نفر از مردم ايران همه روزه به گونه اي درگير بحران خانمان سوز اعتياد هستند. استاديار دانشگاه علوم پزشكي ايران تصريح كرد: با توجه به ابعاد گسترده اجتماعي، ورزشي و اقتصادي سو» مصرف دارو در كشور، انجمن علمي داروسازان ايران بر آن شد تا هفتمين همايش انجمن علمي داروسازان ايران را با انتخاب موضوع پيشگيري از سو» مصرف دارو همزمان با روز داروساز و در تاريخ 3 تا 5 شهريور ماه سال جاري با حضور بيش از هزار نفر از داروسازان سراسر كشور، اساتيد دانشگاه هاي علوم پزشكي، كارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و همچنين نمايندگان نيروي انتظامي در قالب پانل هاي آموزشي و سخنرانيهاي تخصصي در مركز همايش هاي رازي تهران برگزار نمايد. دكتر فرساد خاطرنشان كرد: هفتمين همايش انجمن علمي داروسازان ايران داراي 12 امتياز بازآموزي غيرمدون براي همكاران داروساز، پزشك و دندانپزشك بوده و از علاقمندان به شركت در همايش مي توانند جهت ثبت نام و كسب اطلاعات بيشتر به دفتر انجمن علمي داروسازان ايران مراجعه و يا با شماره تلفن 88962329 تماس حاصل نمايند.
مصرف قارچ در پيشگيري و درمان چاقي موثر است
تحقيقات ابتدايي نشان داده است كه مصرف بيشتر مواد غذايي كم انرژي مانند قارچ مي تواند در پيشگيري يا درمان چاقي موثر باشد. به گزارش ايسنا، اين خبر براي بيش از يك سوم بزرگسالان آمريكايي از سن 20 سال به بالا كه مبتلا به چاقي هستند بسيار مسرت بخش است. مركز كنترل و پيشگيري امراض آمريكا ضمن اعلام خبر فوق تاكيد كرد كه چاقي يك فاكتور خطرزا براي ابتلا به بيماريهاي قلبي - عروقي، انواع خاصي از سرطان و ديابت نوع دوم است. در اين تحقيقات به شركت كنندگان طي چهار روز گوشت قرمز و يا قارچ دادند تا به عنوان وعده ناهار مصرف كنند.طي اين دوره چهار روزه معلوم شد; مقدار دريافت انرژي (يا همان كالري) در صورت مصرف گوشت قرمز بسيار بيشتر از زماني است كه اين افراد قارچ استفاده مي كردند. اين تفاوت تا حدي بود كه به طور متوسط در صورت مصرف گوشت قرمز 420 كالري انرژي و 30 گرم چربي در روز بيشتر وارد بدن مصرف كنندگان مي شد.
سرعت نور شكسته شد
محققان دانشگاهي در سوئيس سيگنالي را رديابي كردند كه سرعتي بالا تر از سرعت نور دارد.
به گزارش مهر، محققان دانشگاه ژنو در سوئيس موفق به كشف سيگنالي شدند كه سرعت حركت آن از سرعت نور بيشتر است.در دنياي خارق العاده كوانتوم و مكانيك كوانتومي، پديده اي به نام درگيري ذرات با يكديگر وجود دارد به اين معني كه اگر دو ذره كه به شدت با هم در ارتباطند را از يكديگر جدا كرده و در فاصله طولاني از هم نگه داريم ،علي رغم فاصله اي كه بين آنها وجود دارد، در صورت بروز تغيير در يكي از ذره ها ديگري نيز دچار تغيير خواهد شد.اين پديده توسط دكتر دانيل سالارت و همكارانش در دانشگاه ژنو مورد بررسي قرار گرفت. وي دو فوتون نور مرتبط و درگير به هم را در آزمايشگاه به فاصله 18 كيلومتر از يكديگر دور كرد و با بررسي خصوصيات هر يك از آنها دريافت كه با تغيير در هر كدام ديگري نيز متحول مي شود.
وي اين آزمايش را بر روي جفتهاي زيادي از فوتونها انجام داد كه نتايج به دست آمده مشابه نتيجه اوليه بود.با مشاهده اين نتايج محققان به اين نتيجه رسيدند كه بين اين دو ذره سيگنالي در حال حركت است كه خصوصيات يكي را به ديگري منتقل مي كند.بر اساس گزارش NewScientist، محققان بر اين باورند كه اين سيگنال بايد سرعتي 10000 بار بيشتر از سرعت نور داشته باشد تا بتواند خصوصيت يك فوتون را به ديگري منتقل كند.نظريه ديگري كه اين تيم ارائه داد مبني بر اين است كه سنجش خصوصيات يك فوتون به سرعت بر روي فوتونهاي ديگر نيز تاثير مي گذارد.
از مصرف خودسرانه قطره نفازولين خودداري كنيد
معاون پژوهشي مركز تحقيقات چشم بيمارستان رسول اكرم(ص) به استفاده كنندگان از لنزهاي تماسي چشم توصيه كرد: استفاده از قطره نفازولين جهت رفع قرمزي چشم بدون توصيه چشم پزشك و دانستن علت قرمزي چشم سبب تشخيص ديررس و عوارض مي شود. دكتر محسن بهمني كشكولي با اعلام اين مطلب افزود: هرگونه قطره مي بايست پس از معاينه توسط پزشك تجويز شود و در مواقع خشكي چشم مي توان از قطره اشك مصنوعي ترجيحا بدون ماده نگهدارنده استفاده كرد كه در بازار ايران فعلا تنها يك نوع خاص از قطره اشك مصنوعي بدون ماده نگهدارنده وجود دارد. دكتر بهمني در مورد علت قرمزي چشم نيز گفت: در مواقعي كه لنز به طور مناسب روي قرنيه قرار نگرفته است، چند ساعت پس از قرار گرفتن در چشم به دليل آن كه فرآيند اكسيژن رساني به سهولت انجام نمي شود، فرد احساس جسم خارجي در چشم خود كرده و چشم دچار قرمزي مي شود.
دكتر بهمني همچنين در مورد عوارض شايع پس از انجام عمل ليزيك گفت: يكي از شايع ترين عوارض عمل ليزيك، خشكي چشم است، اما تاري و بي ثباتي در چند هفته اول نيز از ديگر عوارض اين عمل جراحي به شمار مي رود. دكتر بهمني ادامه داد: در صورتي كه ثابت شود فرد دچار خشكي چشم است، در موارد شديد استفاده از لنز ممنوع است و در موارد خفيف استفاده از قطره هاي اشك مصنوعي و كاهش طول مدت استفاده از لنز توصيه مي شود.
مكيدن پستانك توسط كودك باعث كاهش شير مادر مي شود
مكانيسم مكيدن پستانك با مكانيسم مكيدن سينه مادر متفاوت است و اين عامل باعث مي شود كودكي كه عادت به مكيدن پستانك كرده به درستي سينه مادر را نمي مكد و در نتيجه روند توليد شير مادر مختل مي شود.
دكتر احمد رضا فرسار متخصص كودكان و عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي و عضو هيات مديره انجمن شيرمادر و تغذيه كودكان ايران در گفت وگو با ايسنا، با بيان مطلب فوق افزود: از ديگر مواردي كه باعث كاهش شيرمادران مي شود شامل خستگي حسي مادر در طول شب و روز كه در طول شب بايد مادران چند بار از خواب بيدار شده و به نوزاد شير بدهند كه اين خستگي ها يكي از عوامل كاهش شير است. وي عدم تماس مناسب بدني مادر و نوزاد را عامل ديگر كاهش شير مادران دانست و توصيه كرد: مادران هنگام شير دادن به نوزادان خود ارتباط كامل پوستي با بدن نوزاد و خود ايجاد نمايند. دكتر فرسار استرس هاي غيرطبيعي و طولاني مدت را نيز عامل ديگر در كم شدن شير مادران دانست و در پايان افزود: در صورت شيردهي مادران به نوزادان، سالانه 7 ميليون مرگ كودك زير5 سال در دنيا كاهش مي يابد.
برخي از سلول هاي عصبي چشم مي توانند خواب آلودگي را كنترل كنند
دانشمندان انگيسي گفتند، آزمايش هاي انجام شده بر روي موش ها نشان مي دهد كه يك سري سلول ها ي عصبي در چشم مي توانند بي خوابي را كنترل كنند. به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاري رويترز، اين يافته باعث مي شود كه داروسازان براي تهيه دارو هاي خواب آور هدف تازه اي را مد نظر قرار دهند و در نهايت قرص هاي خواب آور بهتري توليد شود. از مدت ها دانشمندان مي دانستند كه ميزان نور بر بيداري و هوشياري اثر مي گذارد و به همين دليل است كه اتاق هاي كم نور در انسانها حالت خواب آلودگي ايجاد مي كنند اما سازو كار زيست شناختي اين پديده شناخته نشده بود.
كنون محققان "دانشگاه آكسفورد" كشف كرده اند كه سلول هاي به اصطلاح گره شبكيه در اين زمينه نقش اساسي دارند. در موش هايي كه اين سلول ها از طريق دستكاري ژنتيكي از فعاليت مي افتند تاثير نور بر خواب و هوشياري كاملا از بين مي رود. "راسل فاستر" از "آزمايشگاه چشم پزشكي نافيلد" اعلام كرد پژوهشگران اين مركز مسير جديدي را كه در تنظيم خواب و بيداري نقش دارد، كشف كرده اند. وي افزود، اگر بتوانيم با دارو ، اثر نور را تقليد كنيم مي توانيم فرايند خواب را "خاموش و روشن" كنيم. با اين وجود اين تحقيق هنوز در مرحله ابتدايي قرار دارد و دانشمندان تا كنون نتوانسته اند تعيين كنند كه آيا اين رويه ها در انسان ها نيز عملي خواهد بود يا خير.
از انجا كه موش ها شب گرد هستند تاثيرات ديده شده در آزمايش هايي كه بر روي اين حيوانات بعمل آمده است مخالف تاثيراتي است كه در آزمايش بر روي انسان ها انتظار مي رود.
موش ها معمولا زمانيكه هوا روشن است مي خوابند و زمانيكه هوا تاريك مي شود بيدار مي شوند اما موش هايي كه در آنها سلول هاي حساس به نور از فعاليت افتاده اند زمانيكه هوا روشن است نيز بيدار مي مانند. يافته هاي گروه آكسفورد در مجله "علوم عصبي نيچر" منتشر شده است.
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]