تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): كسى كه خود را پيشواى مردم قرار داده، بايد پيش از آموزش ديگران، خود را آموزش دهد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855913811




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

واشنگتن پست : آمريكا مقصر نيست ، ناتو باعث حمله روسيه به گرجستان شد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: واشنگتن پست : آمريكا مقصر نيست ، ناتو باعث حمله روسيه به گرجستان شد
سياسي. آمريكا. روسيه. گرجستان
نيويورك - روزنامه آمريكايي واشنگتن پست در گزارشي نوشته است كه همگان ، سياستهاي آمريكا را عامل حمله روسيه به گرجستان مي‌دانند اما عامل اصلي چنين رويدادي ، گسترش پي درپي ناتو است .

واشنگتن پست روز دوشنبه نوشت : در عين حال اين نكته نيز نبايد ناديده گرفته شود كه روسيه در واكنشي قابل درك نسبت به بي‌احترامي‌هاي آمريكا به دفاع از خود پرداخته و رييس جمهوري بعدي آمريكا بايد از اين حادثه درس عبرتي بگيرد و بفهمد كه روسيه را نيز تا حد مشخصي مي‌توان تحت فشار قرار داد.

اين روزنامه افزوده است :در اين روايت كه آمريكا مقصر بوده به فهرستي طولاني از شكايات اشاره مي‌شود ولي عامل اصلي و اوليه اين تحولات گسترش سازمان ناتو بوده است .

پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي در سال ‪ ،۱۹۹۱‬آمريكا ملت‌هاي تازه آزاد شده آسياي مركزي و شرقي را به پيوستن به ائتلاف نظامي ناتو دعوت كرد كه اهداف بنيادين آن مهار شوروي بود.

روسيه هم از ابتدا از اين ايده متنفر بود و آمريكا بايد مي‌دانست كه مسكو پس از آنكه قدرت خود را مجددا به دست آورد دست به اقدامات تلافي جويانه‌اي خواهد زد.

ولي آيا واقعا اين كاري بود كه نسبت به روسيه يا عليه آن صورت گرفت ؟ در دوران رياست جمهوري بيل كلينتون و جرج بوش ، هر دو رهبر آمريكايي با اين چشم انداز كه به اروپايي آزاد و كامل دست يابند خواستار گسترش سازمان ناتو بودند.

كشورهايي كه قصد عضويت در سازمان ناتو را داشتند بايد قول مي‌دادند رهبري ارتش‌هاي آنان به دست افراد غيرنظامي باشد، با اقليت‌هاي قومي خود رفتاري عادلانه داشته باشند و به مرزهاي بين‌المللي احترام بگذارند.

با توجه به اتفاقات ناگواري كه مي‌توانست با فروپاشي شوروي همراه باشد، معاهده ورشو و چكسلواكي ، اين سياست به صورت تعجب بر انگيزي موفقيت آميز بوده است .

البته كشورهايي كه قصد عضويت در ناتو را داشتند يك انگيزه ديگر هم داشتند،آنها خواستار يك تضمين سياسي بودند تا در صورتي كه روسيه مجددا بخواهد شكل قبلي خود را به دست آورد و برتري خود را به آنان تحميل كند قادر به انجام آن نباشد.

آمريكا هم با آنان ابراز همدردي كرد ولي حتي اميدوار بود روسيه با درك مزاياي بالقوه از زندگي كردن در كنار بخشي از ملت‌هاي كامياب و دمكراتيك هم با آنان همكاري كند و روزي حتي به ناتو بپيوندد.

ولي ولاديمير پوتين كه در سال ‪ ۲۰۰۰‬به قدرت رسيد داراي ديدگاه متفاوتي نسبت به جايگاه روسيه در جهان بود. يكي از نشريات روسي به نام ‪ Talbott Strobe‬هفته گذشته نوشته بود روسيه تمايل دارد زماني كاملا احساس امنيت كند كه همه خصوصا كشورهاي همسايه آن كاملا احساس نا امني كنند و پوتين هم دقيقا در همين مفهوم جاي مي‌گيرد.

پوتين در داخل كشور مخالفان سياسي و رسانه‌هاي مستقل را سركوب كرد.

او منابع معدني روسيه را مجدد تحت كنترل دولت آورد و سپس از آنها براي به دست آوردن احترام در خارج از كشور استفاده كرد. پوتين گسترش ناتو را به اين علت توهيني آشكار به روسيه مي‌دانست كه گسترش آن باعث پيچيدگي تلاش‌هاي روسيه براي دستيابي به برتري مي‌شود نه اينكه تصور مي‌كرد استوني يا گرجستان يا حتي خود سازمان ناتو زماني به روسيه حمله خواهند كرد.

پوتين كه جهان را رقابتي بين دايره‌هاي نفوذ تلقي مي‌كرد، نمي توانست تصور كند كه رهبران سازمان ناتو داراي تصوري متفاوت باشند. به اين ترتيب گسترش ناتو تنها به نوعي از كشور روسيه توهين تلقي مي‌شود كه از نظر غرب به هر شكلي غير قابل قبول باشد.

ولي حتي اگر آمريكا هم به دنبال محاصره يا خفه كردن روسيه نبود آيا نبايد نسبت به غرور زخمي شده روسيه حساس مي‌بود؟ آيا ممكن بود اگر واشنگتن محترمانه تر برخورد مي‌كرد روسيه به صورت دمكراتيك تري نمو مي كرد؟
ممكن است ، ولي مدارك زيادي براي حمايت از آن تئوري وجود ندارد.

غرب بخش زيادي از ‪ ۱۷‬سال گذشته را براي نگراني نسبت به هويت روسيه سپري كرده است و مشخص نيست كه چنين وضعيتي موثر بوده باشد. به عنوان مثال آنها گروه هفت كشور صنعتي جهان را با دعوت از روسيه به گروه هشت تبديل كردند.

اين در حالي است كه پوتين از دلايلي براي خاموش كردن دمكراسي برخوردار بوده است و بار ديگر با استناد به نوشته آن نشريه روسي ، روسيه هر اندازه استبدادي تر و ظالم تر شود، منافع خارجي خود را به صورت تجاوزكارانه تري دنبال مي‌كند.

به همين علت است كه مردم روسيه كه امروزه در شبكه‌هاي تلويزيوني تحت كنترل دولت خود تنها از قتل عام و تهاجم به نيروهاي گرجستاني مي‌شنوند نمي توانند انتقادات غرب از اقدامات روسيه را درك كنند و اين خود مدركي ديگر دال بر بي‌عدالتي است كه ممكن است براي توجيه رفتاري خصمانه تر مورد استفاده قرار گيرد.

پس تمامي اين مسائل براي رييس جمهوري بعدي آمريكا چه معني دارد؟ رييس جمهوري بعدي بايد در هر زماني كه ممكن باشد با روسيه همكاري كند و از اين ايده كه ممكن است روسيه روزي به سازمان ناتو و ساير معاهدات بين المللي بر اساس احترام متقابل بپيوندد استقبال كند ولي اگر هدف از آن اين باشد كه درك بيشتر ميان دو كشور، جاه طلبي‌هاي عالي روسيه را كاهش دهد، نمونه‌هاي تاريخي نشان مي‌دهند كه اين مساله چندان دلگرم‌كننده نيست .
 دوشنبه 28 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن