واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
رشد شاخص هاي صنعت و معدن درسالي كه گذشت
تهران - بررسي عملكرد سرمايهگذاري صنعت و معدن درسال جاري بيانگر موفقيتهاي سياستهاي اتخاذ شده و در نتيجه روند رو به رشد اين شاخص مهم اقتصادي است.
به گزارش خبرنگارگروه اقتصادي ايرنا، در سال جاري تعداد 10 هزار و 673 فقره جواز تاسيس با سرمايه 486 هزار و 946 ميليارد ريال و اشتغال بيش از 4/307 هزار نفر صادر شده است.
همچنين در اين مدت تعداد چهار هزار و 464 فقره پروانه بهره برداري با ميزان سرمايه 101 هزار و 645 ميليارد ريال واشتغال حدود 81 هزارنفر صادر شده است.
در زمينه بهرهبرداري از معادن نيز در سال جاري تعداد674 فقره پروانه بهره برداري با ظرفيت استخراج 35 هزار و 723 هزارتن صادر شده و همچنين طي اين دوره يكهزار و 254 فقره پروانه اكتشاف، 587 فقره گواهي كشف صادر شده است.
** توليد و بهرهبرداري
در سال جاري اقدامات وسيع و تحولات عظيمي در بخش صنعت و معدن كشور صورت پذيرفته و طرحهاي مهم و اثربخشي راهاندازي شده است كه در اينجا به ارائه آمار منتخبي از محصولات اشاره ميشود:
* فولاد
توليد فعلي فولاد در كشور12 ميليون تن است ضمن اينكه بين 20 تا 21 ميليون تن مصرف داخلي فولاد است كه كسري آن را از طريق واردات تامين مي شود كه براساس برنامه ريزي هاي انجام شده اين ميزان واردات قرار است در كمترين زمان ممكن، به صفر برسد.
همچنين تا پايان سال 89 ظرفيت توليد فولاد كشور به مرز 20 ميليون تن در سال خواهد رسيد ضمن اينكه هم اكنون نزديك به 18 ميليون تن ظرفيت توليد فولاد كشور است.
* مس
در حوزه مس نيز هم اكنون رقم توليد مس در كشور حدود 200 هزار تن در سال است.با انجام قراردادها و پيمانكاريهايي دردست اجرا، تا پايان سال 93 ظرفيت توليد مس به 400 هزار تن در سال خواهد رسيد ضمن اينكه برنامه توليد 700 هزار تن به عنوان نقطه هدف در دست اجرا است.
* آلومينيوم
هم اكنون ظرفيت توليد آلومينيوم در كشور به حدود 457 هزار تن در سال رسيده است كه براساس برنامهريزيهاي انجام شده تا پايان سال 93 ظرفيت توليد آلومينيوم كشور به حدود 910 هزار تن خواهد رسيد.
* سيمان
ظرفيت توليد سيمان در كشور در سال 57، به ميزان 10 ميليون تن بود كه با اجراي طرحهاي توسعه و ايجاد واحدهاي جديد به 64 ميليون و 900 هزار تن در سال 1389 رسيده است. ميزان توليد سيمان طي نه ماهه 1389 بالغ بر 47 ميليون و 700 هزار تن است.
* خودرو و نيرومحركه
دستيابي به توليد انبوه انواع خودروسواري با عمق ساخت داخل بالا به ميزان تقريبي يك ميليون و 300 هزار دستگاه در سال، دستيابي به علائم تجاري داخي و توليد ملي، ايجاد كارخانههاي ساخت قواي محركه خودروهاي سنگين، توسعه صادرات خودرو، توليد مشترك خودرو با شركتهاي معتبر بينالمللي و توسعه استانداردهاي ايمني و كيفيت و نظارت مستمر بر اجراي آنها.
توليد انواع خودرو تا پايان سال در دو شركت ايران خودرو و سايپا به يك ميليون و 300 دستگاه خواهد رسيد كه نشان دهنده رشد 16 درصدي در مقايسه با مدت مشابه سال قبل است.
در سال جاري در گروه خودروهاي سواري و وانت در شركت ايران خودرو 624 هزار و 606 دستگاه خودرو توليد شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشدي معادل 15 درصد داشته است.
در گروه خودرو سازي سايپا هم در همين مدت 625 هزار و 252 دستگاه انواع سواري و وانت توليد شده كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 16 درصد رشد داشته است.
همچنين در رده خودروهاي تجاري در گروه صنعتي ايران خودرو هشت هزار و 676 دستگاه انواع خودرو تجاري توليد شده كه 85 درصد مدت مشابه سال قبل است و در گروه خودروسازي سايپا هم توليد انواع خودورهاي تجاري برابر با هفت هزار و 613 دستگاه بوده كه 121 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش داشته است.
* قطعات خودرو
با توجه به نقش و قابليت صنعت خودرو كشور در پيشبرد اهداف توسعه صنعتي، تعيين اهداف و تدوين سياستها و حمايتهاي هدفمند از اين صنعت حائز اهميت است.يكي از عوامل رقابتپذير شدن صنعت خودرو كشور به توليد صنعت قطعهسازي در زمينههاي برخوردار از مزيت رقابتي است.
در حال حاضر بيش از 93 درصد قطعات پژو ساخت داخلي شده و صنعت خودروسازي كشور با اتكا به دانش فني و ظرفيت صنعت قطعهسازي اين امكان را پيدا كرده كه بهطرف طراحي و ساخت خودروهاي جديد و متنوع روي آورد.
* صادرات
رشد صادرات صنعتي و معدني از مهمترين اهداف برنامه ي توسعه كشور بوده است. به منظور تحقق اهداف تعيين شده و كاهش اتكاء كشور به درآمدهاي نفتي، ضمن توجه به افزايش كمي و كيفي توليدات با هماهنگي ساير بخشهاي اقتصادي، زمينه صدور بسياري از محصولات به بازارهاي جهاني فراهم شده است.
براساس آمارهاي موجود ارزش صادرات غير نفتي در 9 ماهه سال 1389 افزون بر 19 هزار و 143 ميليون دلار است در همين دوره صادرات صنعتي و معدني نيز به بيش از 15 هزار و 988 ميليون دلار است. گفتني است، سهم صادرات صنعتي و معدني از صادرات غيرنفتي در نه ماهه سال1389 به 5/83 درصد رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]