واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: سلام دوستان من خوبيد ؟ . من اهل و ساکن ساري هستم .
با اجازه شما خواستم یه کلوب ایجاد کنم که هم همدیگه رو بهتر بشناسیم و هم مازندران ، جاهاي ديدني رو به بقیه دوستان معرفی کنیم .
نظرتون چیه ؟
اگه موفقید پس بسم الله بياين تو نظر بدين .......................................................
دوستان من منتظرم
از دوستاي ديگه که سفر مازندران رو انتخاب کردند تعريف کنن کجاها رفتن آيا بهشون خوش گذشت يا نه
تاریخچه شهر ساری
بافت شهری ساری مركز استان مازندران رابه طوس بن نوذر نسبت می دهند كه در قرن اول هجری به دست فرخان بن دابویه از ملوك گاوباره تجدید بنا شده است . مسجد بزرگ ساری اولین بنایی بود كه مسلمین توسط ابوالخطیب ، نخستین حاكم عباسی طبرستان ، در سنه 140 هجری قمری احداث كردند و سپس در همان مسجد جامع شهررا نیز بنا كردند. بنای این مسجد در زمان هارون الرشید به وسیلهْ یحیی بن یحیی شروع و توسط مازیار بن قارون تمام شد. ساری بعد از اسپهبدان نیز تقریباُ تا به امروز مركز مازندارن بوده است و فرمانروایان طاهری ، زیدی و آل باوند تا سال 635 هجری در آنجا حكومت كرده اند. این شهر در سال 298 هجری توسط اقوامی كه از دریای خزر و سواحل آن هجوم آورده بودند به آتش كشیده شدو در اوایل قرن چهارم در اثر سیل صدمات بسیار دید و خراب شد. ساری در زمان سلطان محمد خوارزمشاه و نیز بعد از آن ، در حملهْ مغول آسیب دید و درزمان مستوفی ، شهر تقریباُ ویرانه بود. در زمان شاه عباس اول بناهای مهمی در ساری ساختند. هنگامی كه زندیه طبرستان را فتح كردند مركز طیرستان ، از ساری به بارفروش (بابل كنونی) منتقل شد. در دورهْآغامحمدخان قاجار (1200 – 1211 هـ . ق) مركز مازندران مجدداُ از بارفروش به ساری منتقل گردید. زلزله سال 1220 هـ . ق باعث تلفات جانی زیادی شد و شهر بیش از پیش روبه ویرانی نهاد. در دوران اخیر با عبور راه آهن از كنار شهر و احداث خیابانها و ساختمانهای دولتی بار دیگر ساری رو به آبادانی نهاد و امروزه یكی از شهرهای زیبای استان مازندران و شمال كشور است.
عکس زير ميدان امام ساري
پيوست ها:
امام.jpg [ 3.56 KiB | بازديد 1087 بار ]
ساری
اطلاعات کلی
نام رسمی: ساری
کشور: ایران
استان: مازندران
شهرستان: ساری
بخش: مرکزی
نام محلی: ساری
نامهای قدیمی: زادراکرتا، تامبراکس،
و سارویه[۱]
سال شهرشدن: دارای قدمت تاریخی
ساری
مردم
جمعیت: ۲۶۱٬۲۹۳ نفر
رشد جمعیت: ۲۲ درصد
زبانهای گفتاری: فارسی و تبری
مذهب: شیعه
جغرافیای طبیعي
ارتفاع از سطح دریا: ۱۳۲ متر
آبوهوا
میانگین دمای سالانه: ۱۵
بارش سالانه: ۲۱۲۲
روزهای یخبندان سالانه: ۳۴ روز
اطلاعات شهری
پیششماره تلفنی: ۰۱۵۱
وبگاه: شهرداری ساری
تابلوی خوشآمد به شهر
مقدمتان را گلباران میکنیم.
پيوست ها:
Sari_logo.jpg [ 71.47 KiB | بازديد 200 بار ]
فکر کنید روی صخره های نارنجی رنگی قدم می زنید که لایه لایه زمین را بالا رفته اند و آب از بلورهای سنگی شان چکه می کند... رو که بر می گردانید، پشت سرتان زمین لایه لایه سبزآبی است... کمی آن طرف تر، لایه لایه زرد... فکر کنید مشتتان را زیر یکی از قندیل های سنگی گرفته اید و آب صخره ها را مزه مزه می کنید؛ ترش، خنک، متفاوت! بعد یکی پیدا شود و از جادویی بودن این معجون زرد رنگ بگوید که شفای بیماری هاست و دوای دو هزار درد! برای سفر به چنین سرزمین شگفت انگیزی حاضرید چه بهایی را بپردازید؟
مشابه این چشمه ها تنها در سه کشور ترکیه، امریکا و نیوزلند وجود دارد که اتفاقا برخلاف باداب سورت که در کشور ما در حد یک چشمه محلی باقی مانده،
از توریستی ترین جاذبه های طبیعی این کشورها محسوب می شوند
یک بلیط به مقصد ساری کفایت می کند تا اسرارآمیزترین نقطه زمین را ببینید. اینجا سرزمین عجایب است. جایی که طبیعت بازی رنگ ها و سنگ ها را بهانه چند قرن شگفت زدگی انسان ها قرار داده است. کافی است پایتان به چشمه های آب معدنی باداب سورت برسد تا این تابلوی اسرارآمیز را مقابل چشمانتان ببینید. پدیده حیرت آوری که در 68 كیلومتری شمال دامغان و 7 كیلومتری غرب روستای بادله قرار گرفته و دومین اثر میراث طبیعی ثبت شده ایران به شمار می رود.
باداب سورت دو چشمه دارد... با آب هایی که هر کدام رنگ، بو و مزه خودشان را دارند. یكی شور شور و دیگری ترش و شیرین! چشمه شور باداب سورت استخر آبی كوچكی است كه معمولا در تابستان برای آب تنی استفاده می شود و درمان دردهای كمر، پا، روماتیسم، میگرن و امراض پوستی را به میهمانانش هدیه می دهد. روستائیان سنگ های این صخره ها را داخل آتش می گذارند و وقتی خوب داغ شدند، آنها را در آب گوگردی قرار می دهند و از آن برای التیام پوست و دردهای مختلف استفاده می كنند.
اما چشمه دیگر باداب سورت كه در نزدیکی این چشمه قرار گرفته، با آب زرد و نارنجی رنگش که از صخره ها نشت می کند، اكسید آهن را قعر صخره ها به زمین می آورد. آب های رسوبی این دو چشمه هزاران سال است که از كوه سرازیر می شوند و ده ها حوضچه كوچك رنگین را در دل صخره ها پر می کنند. حوضچه هایی که تماشای سرخی و زردی و سبزی آنها سر ذوقتان می آورد و باور طبیعی بودن منطقه را برایتان دشوار می کند. اما اگر خوش شانس باشید و بتوانید طلوع و غروب خورشید را هم در باداب سورت ببینید، از این هم شگفت زده تر می شوید! تلالو خورشید در حوضچه ها و انعكاس نور آنها در سایه روشن طبیعت شاید زیباترین صحنه ای باشد که در عمرتان دیده اید.
یک بلیط به مقصد ساری کفایت می کند تا اسرارآمیزترین نقطه زمین را ببینید. اینجا سرزمین عجایب است. جایی که طبیعت بازی رنگ ها و سنگ ها را بهانه
چند قرن شگفت زدگی انسان ها قرار داده است چشمه های کهنسال
چشمه آب معدنی بادآب سورت نوعی ژئو پارك است که در ارتفاع 1841 متری از سطح دریا قرار گرفته است. برای دیدن این چشمه، باید به شهرستان ساری، بخش چهاردانگه، دهستان پشت كوه سفر کنید یا از جاده شهمیرزاد (سمنان)- ساری به سمت کیاسر حرکت کنید و در 35 كیلومتری كیاسر به سمت روستای اورست و مالخاست بروید. از اینجا به بعد، 25 كیلومتر جاده فرعی پیش روی شماست که ظاهرا آسفالت چندان مناسبی هم ندارد. هر چند که جاده های استان سمنان مسافت کمتری دارد و ایمن تر هستند اما در مقابل، جاده های استان مازندران (محور کیاسر) به مراتب زیباترند و به عنوان طولانی ترین جاده جنگلی کشور لقب گرفته اند که گذر از آن خالی از لطف نیست. این چشمه که همزمان با آخرین چین خوردگی های البرز در دوران چهارم زمین شناسی شكل گرفته، از شمال با ارتفاعات و تپه های پوشیده از جنگلهای سوزنی برگ، از جنوب با دره، از شرق با ارتفاعات پوشیده از گیاهان بوته ای و درختچه و از غرب با معدن سنگ های تزئینی احاطه شده است.
باداب سورت به همین جا ختم نمی شود. اگر در امتداد این چشمه ها صدها متر به سمت شمال بروید، در ارتفاعات به باداب سورت قدیمی می رسید که البته از سال ها پیش خشک شده است اما آثار شگفت انگیز آن هنوز هم پابرجاست. غیر از این، باداب سورت دیگری هم وجود دارد که به باداب سورت کوچک یا شورسر معروف است. این چشمه بسیار کوچک که در روستای اروست قرار گرفته، خواص درمانی بسیار بیشتری دارد و یکی از گردشگر پذیرترین نواحی روستای اروست به حساب می آید.
اسم و رسم چشمه ها
معنای باداب سورت را از محلی های این چشمه بپرسید، برایتان خواهند گفت که باداب به معنی آب گاز دار است و سورت به معنای شدت اثر و این کلمه روی هم رفته معنای اثر آب گازدار را خواهد داد. با این حال، این چشمه ها در ایران به چشمه های طلایی یا قصر طلایی معروف شده اند که نامشان را از رنگ زرد و نارنجی شان وام گرفته اند.
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که مشابه این چشمه ها تنها در سه کشور ترکیه، امریکا و نیوزلند وجود دارد که اتفاقا برخلاف باداب سورت که در کشور ما در حد یک چشمه محلی باقی مانده، از توریستی ترین جاذبه های طبیعی این کشورها محسوب می شوند.
عکسهاي مربوط به مطالب بالا !!!!
پيوست ها:
2.jpg [ 104.65 KiB | بازديد 202 بار ]
1.jpg [ 67.7 KiB | بازديد 199 بار ]
پيوست ها:
4.jpg [ 85.37 KiB | بازديد 199 بار ]
3.jpg [ 72.02 KiB | بازديد 201 بار ]
tamesk نوشته است::155fs44059:
اين عكسهاي آخر مال كجا بيد ؟
يعني اينا واقعا مال مازندرانن.
اي بيچاره به من ، اي واي به من
بچه مازندران باشي و ندوني چه جاهاي قشنگي داره.
هديه جون اينا طرف چهاردانگه کياسر هست
زهرا جون بياين عکس مازندران رو بذارين
يه کم فعال باشيد تو رو خدا
بچه هاي شهرهاي ديگه ببين چه کلوپي دارن چه قدر فعالند !
عسک عسک عسک
پيوست ها:
12.jpg [ 4.45 KiB | بازديد 987 بار ]
11.jpg [ 3.49 KiB | بازديد 980 بار ]
عکس !!
پيوست ها:
14.jpg [ 2.12 KiB | بازديد 968 بار ]
13.jpg [ 3.21 KiB | بازديد 976 بار ]
دوستان کجاييد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟///
مرسی خانمی خیلی مبحث خوبی رو باز کردی .
بلخره اما هم کوپ دار بییمی.
ای کاش منم میتونستم یه کاربر فعال باشم ولی متاسفانه بااین پسر 5/2ساله شلوغ خیلی هنرکنم فقط میتونم بیام نوشته هاتونو سریع سیو کنم بعدا سرفرصت بشینم بخونم.
راستی اینم بگم که بخاطر مبحث جالبت عضو شدم.
راستی هدیه خانم شمابالاخره عروسی کردین.
هديه خانم عروس خوشگل شد .
بچه ها عکس شهرتون رو بفرستيد.
بياين تو انجمن نظر بدين .
غيرفعال نباشيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 463]