تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كار خير و صدقه، فقر را مى‏بَرند، بر عمر مى‏افزايند و هفتاد مرگ بد را از صاحب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829686503




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

کلیک کنی صید شدی.... : كامپيوتر و اينترنت


واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: سلام به دوستای گلم....یه مطلب تو روزنامه ی بایت خراسان خوندم که به نظرم خیلی جالب بود...واسه همین برای شما هم میذارم....حتما تا اخر بخونید.....مواظب ایمیلتون باشید.....


! کليک کني صيد شدي !
بايت - مورخ چهارشنبه 1389/04/09 شماره انتشار 17587
ماهي‌اي براي ماهيگير آنلاين
ليد: اگر يک نفر به خانه شما دستبرد بزند چه قدر مي تواند به شما ضرر وارد کند و اصلا چه قدر ممکن است اين اتفاق بيفتد؟ اگر يک نفر به محل کار شما دستبرد بزند چه طور؟ اگر يک نفر به سيستم رايانه اي شما و به اطلاعات شما دستبرد بزند چه قدر مي تواند به شما ضرر وارد کند و چه طور مي شود جبرانش کنيد؟ کلاهبرداري ها و سرقت ها و جاسوسي هاي اينترنتي که باعث لو رفتن رمزها و اطلاعات محرمانه مي شود مي تواند ضررهايي را وارد کند که با اين سرعت و اين حجم در حالت عادي و در دنياي واقعي اصلا امکانش نيست. بزرگ ترين سرقتي که از بانک ها در دنيا اتفاق افتاده، سرقت هاي اينترنتي و آنلايني بوده که در يک حجم خيلي بالا اتفاق افتاده و توانسته همزمان به حساب بانکي چندين نفر از طريق بانک الکترونيک دسترسي پيدا کند و مبلغ بسيار زيادي را به جيب بزند.


دزد اينترنتي بانک هاي دبي
بانک اسلامي دبي از سرقت گسترده الکترونيکي از بانک هاي اماراتي خبر داد. بانک اسلامي دبي اعلام کرد سرقت الکترونيکي سازمان دهي شده از بانک هاي اماراتي باعث اقدام مشتريان بانک ها به خارج کردن سپرده هاي خود از اين بانک ها شده است. اين بانک تاکيد کرد کمترين زيان را در بين بانک هاي اماراتي از سرقت الکترونيکي متحمل شده است. اصلي ترين متهمان سرقت الکترونيکي از بانک هاي اماراتي ، باندهايي از کشورهاي روسيه ، آمريکا و کشورهاي اروپايي هستند. اين بانک با اعلام آغاز تحقيقات گسترده در اين باره ، معاملات خود را با کشو رهايي که در آنها کارت هاي اعتباري تقلبي استفاده شده است متوقف کرد. بانک هاي اماراتي مجبور خواهند بود مبالغ سرقت شده از حساب هاي مشتريان خود را به آنان پرداخت کنند.


شماره رمزي که لو رفت
شماره رمز چهل و پنج ميليون کارت اعتباري شهروندان امريکا و انگليس به سرقت رفته است.سارقان توانسته اند شماره رمز اين تعداد از کارت هاي اعتباري را با نفوذ به شبکه رايانه اي يکي از فروشگاه هاي زنجيره اي امريکا که در انگليس نيز شعبه دارد بدست آورند. سرقت شماره رمز کارت هاي اعتباري از دو سال پيش آغاز شده و برآورده‌هاي اوليه نشان مي دهد که ميليون ها دلار از اين طريق به سرقت رفته است. پليس امريکا شش نفر را به اتهام سرقت شماره رمز کارت هاي اعتباري دستگير کرده است .


سرقت‌هاي الکترونيکي آمريکا
دادگاه عالي آمريکا مردي را که به نصب برنامه‌هاي مخرب و ويروسي Trojan بر روي رايانه‌هاي شخصي افراد مي‌پرداخت و از اين طريق حساب‌هاي الکترونيکي بانکي آن‌ها را خالي مي‌کرد، دستگير کرد. "آلکسي مينيو " چندين مورد سرقت الکترونيکي از حساب‌هاي بانکي را انجام داده است، اين شخص براي سرقت‌هاي خود برنامه ويروسي تروجان را روي رايانه شخصي کاربران نصب مي‌کرده و از اين طريق به شماره‌حساب و رمزعبور آن‌ها دسترسي پيدا مي‌کرده است. شخص ديگري هم براي هک کردن حساب‌هاي الکترونيکي کاربران با او همکاري مي‌کرده است. اين دو شخص به دنبال انجام هماهنگي با يکديگر موفق شده بودند در يک فقره از اين اقدامات، از طريق سرويس Western Union بيش از 10 هزار دلار از يک بانک روسي سرقت کنند. هکرهاي ياد شده اين تروجان را به عنوان نرم‌افزار مناسب رمزگشايي فايل‌هاي ويديويي، اسکرين‌سيور و برنامه‌ امنيتي معرفي مي‌کردند.


ايران هم دزد الکترونيکي دارد
رئيس پليس آگاهي آذربايجان شرقي از سرقت 600 ميليون ريالي به صورت اينترنتي از حساب‌هاي بانکي با استفاده از شماره سريال دسته چک افراد خبر داد.مهم‌ترين مسئله در اين خصوص، سوءاستفاده از شماره سريال‌هاي حساب‌هاي جاري الکترونيکي است. بدين‌صورت که سارقان با ثبت شماره سريال دسته چک‌ها به صورت اينترنتي از حساب فرد مورد نظر، پول‌هاي کلان برداشت مي‌کنند، بدون اينکه از دست چک وي برگي کم شود که در اين خصوص پرونده‌هايي در آگاهي استان تشکيل شده است.بخش مبارزه با جرايم اينترنتي در آگاهي استان با استفاده کارشناسان خبره مشغول فعاليت براي دستگيري سارقان الکترونيکي هستند.


بانک سوئيس هک مي شود
کلاهبرداران اينترنتي حدود 1/1 ميليون دلار (576 هزار پوند) را از بانک nordea که يکي از معتبرترين بانک هاي سوئيس است، به سرقت بردند.

اين طور که رسانه هاي محلي سوئيس اعلام کرده اند، اين بزرگ ترين سرقت آنلايني است که تاکنون رخ داده و طي سه ماه انجام شده است .اين دزدان پس از ارسال برنامه اي که در ظاهر شبيه به نرم افزارهاي امنيتي بود، شماره شناسايي و رمز عبور افرادي که در اين بانک حساب داشتند را شناسايي مي کردند و از اين طريق تمام پول هاي آن را به سرقت مي-بردند. بانک nordea اعلام کرده که خسارت وارد شده به 250 مشتري خود را پرداخت خواهد کرد و حساب هاي بانکي آن ها را ايمن خواهد ساخت. سخنگوي اين بانک مي گويد: "آنچه که هم اکنون اهميت دارد آن است که هيچ خسارتي به مشتريان ما وارد نمي شود و آنها مي توانند با اطمينان خاطر در اين بانک به فعاليت بپردازند. ما در تلاش هستيم تا هرچه سريع تر جلوي اين سرقت ها را بگيريم ." اين سرقت به وسيله يک ويروس از نوع تروجان با نام haxdoor . ki انجام شده و توانسته به کمک آن جزئيات حساب هاي بانکي افراد را به دست آورد. گفته مي شود کاربراني که در اين جريان خسارت ديده اند، نرم افزاري که شبيه برنامه هاي ضدويروسي بوده را از پست الکترونيکي خود بارگذاري کرده اند. اين پست الکترونيکي که از بانک ارسال شد بود، افراد را تشويق مي کرد که با بارگذاري اين برنامه خود را در مقابل حملات آنلاين ايمن کنند .


ماهي گيري از وب گل آلود
همه ما شاهد اين موضوع هستيم که با وجود فناوري هاي نوين، کارها خيلي آسان تر از گذشته انجام مي شود و سرعت کارها در تمامي شاخه ها به کمک رايانه ها و ابزارهاي ديجيتال بيشتر از گذشته شده است. اکنون اين امکان براي همه به وجود آمده است که در حالي که هر فردي در منزل خود نشسته است، بتواند به آساني کارهاي روزمره اش را انجام دهد. صحبت در مورد مفاهيمي مثل تجارت الکترونيک و بازاريابي آنلاين و به دنبال آن ها موارد ديگري چون بانکداري الکترونيک چند سالي است که در جامعه مجازي و حقيقي در ميان افراد مختلف به گوش مي خورد. وقتي تمامي کارها الکترونيکي مي شود و شما حتي حسابرسي ها و کارهاي بانکي خود را از طريق اينترنت انجام مي دهيد بايد فکر اين هم باشيد که در زماني که همه چيز مدرن مي شود دزدي ها هم بسيار شيک تر از گذشته شده و در فضاي ديجيتال سرقت هم به شيوه اي آنلاين امکان پذير شود. يکي از مهم ترين و مشهورترين شيوه هاي سرقت در جهان مجازي روش دزدي هويت يا به عبارتي فيشينگ Phishing، است. اگر اين اصطلاح تا به حال به گوشتان نخورده است بايد بدانيد که فيشينگ معمولي ترين روش براي به سرقت رفتن اطلاعات مهمي مثل کلمه عبور و شناسه شما در محيط هاي مختلف مجازي است. خيلي ها اعتقاد دارند که Phishing که در زبان انگليسي هم يک واژه جديد به حساب مي آيد، مخفف عبارت Password Harvesting Fishing است به اين معنا که از طريق اين کار اطلاعات محرمانه و کليدي شما به وسيله يک طعمه دزديده خواهد شد. به همين خاطر هم اين کار را به ماهي گيري اطلاعاتي تشبيه کرده اند. اگر شما هم جزء کاربران اينترنتي هستيد و بيشتر کارهاي خود را از طريق اينترنت انجام مي دهيد بايد حواستان جمع باشد و مواظب باشيد که به آساني اطلاعات محرمانه تان را از دست ندهيد.


يک کليک به چه قيمتي؟
حتما تا به حال براي شما هم زياد پيش آمده است که در سايت هاي مختلف گشت و گذار کرده و با صفحه اي مواجه شويد که از شما درخواست دارد روي قسمتي از آن يا روي لينک خاصي کليک کنيد. براي اين که اين موضوع براي شما بيشتر قابل درک باشد مثالي مي زنيم تا بتوانيد به آساني با روش هاي مختلف دزدي اطلاعاتتان آشنا شويد. در حال حاضر سايتي با نام Paypal براي مبادله پول در ميان افرادي که کارت اعتباري دارند، فعاليت مي کند. در چند ماه گذشته ايميلي به ظاهر از طرف اين سايت براي تمامي افرادي که در اين سايت عضو هستند ارسال شده است. محتواي اين ايميل به اين صورت بوده است:

" که کاربر گرامي در سايت PayPal اطلاعات برخي از کاربران از بين رفته است يا به دلايلي دچار خرابي شده است، اگر دوست داريد که بدانيد شما جز آن دسته از کاربران هستيد يا نه، لطفا اين موضوع را از طريق اين لينک کنترل کنيد و حتما اگر در جايي جز سايت PayPal از شما درخواست رمز عبورتان را کرد از وارد کردن رمز خود اجتناب کنيد. "

جالب است که بدانيد اين نامه جعلي، اطلاعات افراد زيادي را بر باد داده است و هر فردي که براي چک کردن وضعيت خود روي لينک داده شده کليک کرده است همه اطلاعاتش را در اختيار کلاه برداري که اين نامه را ارسال کرده، قرار داده است. شايد اين موضوع هم به چشم شما خورده باشد که در بسياري از سايت ها از شما خواسته شده که براي تاييد اطلاعات روي عبارت "اينجا" کليک کنيد. به اين صورت هم شما در صورتي که به آدرسي که در مرورگرتان نوشته شده است دقت نکنيد به راحتي اطلاعاتتان را در اختيار افراد سودجو قرار خواهيد داد. به افرادي که عمليات فيشينگ را انجام مي دهند، فيشر گفته مي شود و اين افراد در ابتدا تلاش مي کنند که سايتي مشابه با يک سايت مطرح و شناخته شده طراحي کنند و به همين دليل قبل از هر چيزي نام آن سايت و لوگوي مربوط به آن را خواهند دزديد تا با استفاده از نام آن سايت بتوانند کاربران زيادي را فريب دهند. به اين ترتيب به همين سادگي که مي بينيد کليه اطلاعات شما قابل دزديدن است و شايد ارزش نداشته باشد که بدون توجه و دقت کافي روي هر لينکي کليک کنيد، چون در بعضي از مواقع يک کليک مي تواند نتايج بدي را براي شما به دنبال داشته باشد و هويت ديجيتالي يا اطلاعاتي که براي شما بسيار خصوصي هستند به سرقت روند.


ماهانه چند نفر صيد مي شوند؟
حجم حملات فيشينگ به تازگي بسيار بيشتر از گذشته شده است، روزانه براي کاربران پست هاي الکترونيک مختلف، ايميل هايي با اين عنوان ارسال مي شود که به طور مثال شما برنده جايزه ويژه اي شده ايد يا اين که عکس هاي جالبي براي شما فرستاده شده است. اين ايميل ها در اغلب اوقات از سمت فيشرها براي شما ارسال مي شوند و باعث مي شوند که آن ها بتوانند به اطلاعات شما نفوذ پيدا کنند. در حال حاضر بيش از دو هزار حمله فيشينگ در ماه انجام مي شود که نسبت به گذشته بسيار افزايش پيدا کرده است، اما هنوز هم در مقابل با تعداد نامه هاي ناخواسته که اسپم ناميده مي شود اين حملات بسيار کمتر هستند. جالب است که بدانيد در حدود 35 درصد از کل حمله هاي اينترنتي مربوط به فيشينگ از آمريکا سرچشمه مي گيرد. نکته قابل توجهي که در اين ميان به چشم مي خورد اين است که در کشور آمريکا سايت هاي PayPal، eBay، US Bank و AOL بيشتر از همه سايت هاي ديگر تا به حال در معرض حملات فيشينگ بوده اند.


فيشينگ با چه تکنيکي کار مي کند؟
اگر در مورد حملاتي که از طريق اينترنت به ما مي شود اطلاعاتي داشته باشيم، به طور حتم مي توانيم جلوي بسياري از ضرر و زيان هايي که از اين طريق به ما وارد مي شود را بگيريم. در روشي که مورد علاقه بسياري از فيشرهاست از تکنيکي استفاده مي شود که براي گول زدن کاربران غير حرفه اي از کلماتي در Url مربوط به يک سايت استفاده مي شود که اين کلمات براي بسياري از کاربران شناخته شده است و يک سايت معتبر را در ذهن آن ها تداعي خواهد کرد. به طور مثال اين امکان وجود دارد که در لينک مربوط به يک سايت از کلمه gmail استفاده شود ولي هيچ گاه آن سايت شما را به يک سرويس معتبر شرکت گوگل هدايت نکند و شما را در معرض حمله فيشينگ قرار دهد. نکته اي که در اين ميان بايد بدانيد اين است که اگر بعد از آدرس يک سايت معتبر را مشاهده کرديد با احتمال بسيار زيادي به يک سايت فيشر هدايت خواهيد شد. جالب است که بدانيد تمامي افرادي که در اين زمينه فعاليت دارند در تمامي سايت هاي مربوط به اين کار بيشتر از عکس به جاي نوشته استفاده مي کنند. آن ها اين کار را به اين خاطر انجام مي دهند که متن هاي متداولي که در حمله هاي فيشينگ آن ها وجود دارد توسط فيلترهاي سايت هاي مختلفي مانند ياهو يا گوگل که سرويس پست الکترونيک به کاربران ارائه مي دهند، شناخته نشود و به عبارت ديگر اين سايت ها نتوانند با استفاده از فيلترهايشان اين حمله ها را شناسايي کنند. راه ديگري که فيشرها براي اين نوع از کلاهبرداريشان انتخاب مي کنند، به اين صورت است که در اسکريپت هاي موجود در يک سايت معتبر نفوذ مي کنند و به اين ترتيب در حالي که تمامي شرايط عادي به نظر مي رسد به يک پايگاه حمله خواهد شد. جالب است که بدانيد از اين روش در سال 2006 براي حمله به سايت PayPal استفاده شده است و به اين روش جعل وب سايت مي گويند. مورد ديگري که در اين باره اهميت دارد که بدانيد اين است که از طريق تلفن هم شما مي توانيد مورد يک حمله فيشينگ قرار بگيريد، به اين ترتيب که براي شما پيامي ارسال خواهد شد که براي چک کردن آخرين وضعيت صورت حساب مالي تان در بانکي که حساب داريد يا در سايت مالي که عضو هستيد، شماره خاصي را شماره گيري کنيد به اين ترتيب شما بعد از وارد کردن شماره حسابتان در معرض حمله فيشينگ قرار خواهيد گرفت و به اين نوع از حمله، فيشينگ تلفني مي گويند. با اين اوصاف خيلي مهم است که از اين نوع حمله ها آگاهي داشته باشيد و بتوانيد تا حد زيادي جلوي ضرر و زيان خود را در اين رابطه بگيريد.


جلوي ماهيگيرها را بگيريد
چه طور با فيشينگ مقابله کنيم
اگر شما با اينترنت سر و کاري داريد و فعاليت هاي اقتصادي تان را هم از همين طريق انجام مي دهيد بايد حواستان باشد که ماهيگير هاي اينترنتي راه هاي زيادي براي نفوذ به اطلاعات شما دارند، اين افراد که متخصصين جعل اينترنتي هستند، به معناي واقعي کلمه ميليون ها ايميل جعلي را پست مي کنند به اميد اين که در بالاخره تعداد کمي به آن ها پاسخ داده و اطلاعاتشان را در اختيار آن ها قرار بدهند.

هر کسي که داراي يک آدرس ايميل باشد در خطر دريافت اين نوع نامه هاست. شکل ظاهري يک ايميل ها براي فيشينگ مي تواند آن قدر شبيه يک ايميل واقعي باشد که شما متوجه نشويد، اما مهم اين است که اين نامه ها از طرف شخص يا جايي که ادعا مي کند فرستاده نشده است.اين ايميل ها شباهت هايي با هم دارند:

۱ آدرس موجود در قسمت مربوط به فرستنده يا فرم ظاهرا از طرف کمپاني قانوني است. مهم اين است که بدانيم تغيير دادن اطلاعات اين قسمت کار ساده اي است!

۲ اين ايميل ها معمولا شامل نشانه يا تصاويري هستند که از وب سايت کمپاني اصلي برداشته شده اند.

۳ ايميل داراي يک لينک قابل کليک شدن است که با توضيحي همراه است که براي معتبر نشان دادن تمديد اعتبار خود بايد آنرا کليک کنيد. توجه کنيد که اين لينک به آدرس قانوني اي که شما انتظار داريد نمي رود.

ماهي خودتان را بگيريد

برگ برنده شما براي جلوگيري از فيشينگ اين است که هيچ وقت روي لينک هايي که در متن نامه ها وجود دارند کليک نکنيد و اگر از اين ايميل ها زياد دريافت مي کنيد آن ها را پاک کنيد.

اگراحساس مي کنيد ايميلي که دريافت کرديد واقعي نيست از همان برگ برنده استفاده کنيد و به جاي باز کردن لينک مورد نظر، يک صفحه جديد باز کنيد و نشاني وب سايت «واقعي» را در محل آدرس مرورگر وارد کنند و همان طور که هميشه وارد اين وب سايت مي شديد به آن وارد شده و اطلاعات شخصي تان را چک کنيد. حتي اگر address bar آدرس درستي نشان مي دهد، خطر آن را نپذيريد. چندين روش براي هکرها وجود دارد تا يک URL جعلي در address bar مرورگرتان نمايش دهند.

به تقاضاهايي که از طريق ايميل يا پنجره هاي pop-up اطلاعات شخصي شما را مي خواهند، جواب ندهيد. اگر شک داريد، با موسسه اي که مدعي ارسال ايميل يا پنجره pop-up است، تماس بگيريد. اکثر مراکز تجاري قانوني، کلمات عبور، شماره کارت هاي اعتباري و ساير اطلاعات شخصي را از طريق ايميل مورد سوال قرار نمي دهند. اگر چنين ايميلي دريافت کرديد، جوابي ندهيد. اگر فکر مي کنيد که ايميل واقعي است، براي تاييد از طريق تلفن يا وب سايت شان با آن ها تماس بگيريد.

آدرسي که با آن در گروه ها، خبرنامه ها و ديگر وب سايت هاي خدماتي در اينترنت عضو شده ايد و جنبه عمومي پيدا کرده باشد، بيشتر در معرض فيشينگ خواهد بود، زيرا نشاني الکترونيک مي تواند توسط اسپايدرهايي (برنامه هايي که به صورت خودکار در وب مي گردند و اطلاعات را جمع آوري مي کنند) که کارشان تصرف هرچه بيشتر آدرس الکترونيک است پيدا شود. از اين آدرس ايميل تان براي فعاليت هاي حرفه اي و اقتصادي استفاده نکنيد.

بررسي کنيد تا مطمئن شويد که وب سايت از رمزنگاري استفاده مي کند. اگر به دسترسي به وب سايت از طريق address bar هم اعتماد نداريد، قبل از وارد کردن اطلاعات شخصي، بررسي کنيد که آيا سايت از رمزنگاري براي ارسال اطلاعات شخصي شما استفاده مي کند. در اينترنت اکسپلورر مي توانيد اين عمل را با ديدن آيکون قفل زردرنگي که در status bar نشان داده مي شود، بررسي کنيد. اين نشانه يعني که وب سايت از رمزنگاري براي کمک به محافظت از اطلاعات شما استفاده مي کند. بر روي اين علامت دوبار کليک کنيد تا گواهي امنيتي براي سايت نشان داده شود. نام بعد از Issued to بايد با سايتي که در آن هستيد يکي باشد، اگر نام متفاوت است، احتمالا در سايت جعلي هستيد، اگر مطمئن نيستيد که يک گواهي قانوني است، اطلاعات شخصي را وارد نکنيد، احتياط کنيد و سايت را ترک کنيد.

پيام هايي که براي کارت اعتباري از بانک تان مي آيد را بررسي کنيد. با بررسي صورت وضعيت منظم حساب هاي بانکي خود مطمئن شويد که هيچ نوع تغيير خاصي بدون اطلاع شما در حسابتان ايجاد نشده است .


کلاهبرداري اينترنتي در ايران
تا زماني که اينترنت هست و تجارت هست، استفاده از اينترنت براي تجارت ادامه دارد. تجارت الکترونيک يکي از مهم ترين کاربردهاي اينترنت در دنيا ست، اما خيلي ها هستند که از اين فرصت استفاده مي کنند و سودش را مي برند، اين خيلي ها توي ايران هم هستند يعني در فضاي آنلاين ايران هم ماهي گيري رواج خودش را دارد. متأسفانه قبل از آ ن که قانون گذاران و برنامه ريزان در ايران به فکر تصويب قانون هايي براي تجارت الکترونيکي بيفتند، سود جو ها و کلاهبرداران، از امکانات منحصر به فرد اين شبکه استفاده کرده و با اجراي طرح هاي دهن پرکن، به سايت هاي ايراني هم رونقي دادند.

اما نکته اي که بايد به آن توجه کرد اين است که برطبق چه قانوني به پرونده هاي جرايم رايانه اي در دادگاه هاي عمومي رسيدگي مي شود. از نظر حقوقي براي برخورد با جرايم اينترنتي بايد قوانين منسجمي تدوين شود اما در حال حاضر در اين مورد کمبود داريم. در حال حاضر قضات دادگاه هاي کشور براي برخورد با اين مجرمان به قوانين و عناوين حقوقي ديگري استناد مي کنند که اين قوانين در زمينه اينترنت و کامپيوتر نمي توانند کافي و مستند باشند. با افزايش فعاليت هکرها در کشور نياز به تدوين قانون منسجم و جامعي براي مبارزه با مجرمان اينترنتي احساس مي شود. معمولا در موارد کلاهبرداري هاي اينترنتي دستگاه هاي انتظامي و قضايي به صدور اطلاعيه هاي هشدارآميز پرداخته اند، بازندگان اصلي آن ها، مالباختگاني هستند که يا از ترس لو رفتن هويتشان و يا به خاطر حفظ اسرار شخصي و جلوگيري از مشکلات بعدي، حتي از تقاضاي بازگشت مالشان مي ترسند. اخيرا طرح هاي مشابهي در قالب شرکت هاي داخلي در حال اجرا است که بحث هاي ضد و نقيضي دارد، به گونه اي که بعضي ها آن را ادامه همان نوع کلاهبرداري ها دانسته و بعضي هاي ديگر از اين نوع فعاليت ها، به عنوان "بازاريابي شبکه اي" و بخشي از تجارت الکترونيکي نام مي برند. منتقدان اين شيوه ها، آن را نوعي "بيماري مسري" مي دانند که پس از برخورد با يکي از آن ها، تغيير روش داده و به شکل هاي ديگري ظهور پيدا مي کنند و مدتي مردم را درگير کرده و بعد با يک برخورد قضايي به فراموشي سپرده مي شوند. اما مدافعان اين شيوه ها نيز با تکيه بر ماهيت درآمد زايي اين طرح ها، آن را باعث رشد و شکوفايي اقتصادي و ايجاد اشتغال براي جوانان دانسته و "اينترنت" را صرفا يک وسيله تسريع کننده و تسهيل کننده در امر تجارت واقعي فعاليت خود مي دانند.

ظرفيت هاي اين پديده هاي جديد براي رشد و توسعه اقتصادي کشور انکارناپذير ست، اما اينترنت يک شمشير دولبه است که هم "آدم هاي خوب" و هم "آدم هاي بد" از آن استفاده مي کنند. سيستم کنترل کننده جرايم اينترنتي در ايران نيز عملا يا وجود ندارد و يا بسيار ضعيف است، در اين مورد مي شود گفت "فقدان قانون جامع مبارزه با جرايم رايانه اي واينترنتي" و "کمبود اطلاعات و آگاهي هاي عمومي و تخصصي" مواردي است که بايد به آن توجه شود.



مرسی خانومی.








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[مشاهده در: www.ashpazonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 415]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن