واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس بنياد شهيد: بنياد به دنبال كاهش درصد جانبازي نيست كليه ايثارگران تا پايان شهريور سهام عدالت دريافت ميكنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: بنياد اساسا نه سياست كاهش درصد جانبازي دارد و نه اين امر را دنبال ميكند.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، دكتر دهقان در نشستي خبري كه امروز برگزار شد، درباره دلايل مراجعه نكردن برخي جانبازان به بنياد، اظهار كرد: بنياد منعي و محدوديتي براي مراجعه جانبازان به بنياد ندارد، بلكه بنياد به وجود آمده كه به ايثارگران خدمت كند و ما مبناي كارمان را بر ايجاد يك رابطه تعاملي با جامعه ايثارگري قرار دادهايم.
وي افزود: در دو سال گذشته سعي كرديم، آزادگان را مانند ديگر جامعه ايثارگري به صحنه بياوريم و اين اتفاق افتاده است، به طوري كه بيش از 50 درصد آزادگان، در زمره جانبازان قرار دارند.
دهقان افزود: آنچه كه امروز در جامعه ايثارگري ما به عنوان درخواست و نياز مطرح است، نيازهاي يك شبه نيست. بلكه سابقه 30 ساله دارد، بر اين اساس ما با انباشتي از مشكلاتي كه پاسخ داده نشده است، مواجهيم.
وي با اشاره به اجراي طرح شاهد به عنوان خدمات آموزشي بنياد، گفت: از ابتداي اين طرح تا امروز، بنياد در تمام مقاطع تحصيلي، فرزندان شهدا و آزادگان و از سال 81 فرزندان جانبازان 50 درصد به بالا را تحت پوشش قرار داده است.
وي با بيان اين كه توسعه پوشش طرح شاهد و بازنگري محتواي طرح شاهد در طول سه سال گذشته انجام شده است، اظهار كرد: جهتدار و جديتر شدن پرداختن به امر تحصيلي فرزندان شاهد و ايثارگر را در قالب اساسنامه پيشبيني ميكنيم. همچنين بر اساس طرح شاهد و قوانين مربوط به ايثارگران در بعد تحصيلي، در سال جاري براي ورودي به مقاطع آموزش عالي جانبازان 25 تا 49 درصد مشمول طرح شاهد ميشودند، تا آنها نيز بتوانند از سهميه ورودي دانشگاه بهرهمند شوند.
وي با بيان اين كه امسال بيش از 11 هزار فرزندان جانبازان از سهميه دانشگاه استفاده كردهاند، اظهار كرد: همچنين در قالب طرح شاهد، ديپلم افتخاري براي همسران جانبازان 30 درصد به بالا در نظر گرفته شده است.
وي درباره ساماندهي مدارس شاهد، گفت: مدارس شاهد بر اساس آييننامه خاصي در درون سازمان آموزش و پرورش ايجاد و اداره ميشود و بنياد در مديريت آنها نقش ندارد، اما در تعيين برنامه، طبق آييننامه خاصي فعاليت ميكند.
دهقان با اشاره به بحث درمان جامعه ايثارگري گفت: چند تغيير اساسي و بنيادي در حوزه كميسيون پزشكي ايجاد شده است، به طوري كه در ابتدا كميسيون پزشكي، تخصصي و استاندارد شده و مبناي تشخيص متكي آييننامه واحدي بر اساس استانداردهاي داخلي، جهاني و مورد وفاق تمامي متخصصين اين امر در حوزههاي مختلف شده است.
وي ادامه داد: همچنين تمامي افرادي كه در كميسيون پزشكي هستند، آموزشهاي لازم را ديدهاند و داراي حكم از بنياد هستند.
وي با بيان اين كه بنياد اساسا نه سياست كاهش درصد جانبازي دارد و نه اين امر را دنبال ميكند، تصريح كرد: براي ما افتخار نيست كه 50 درصد جانبازان، 10 درصد ميزان از كار افتادگيشان افزايش يافته است، لذا بايد به اين نقطه برسيم كه ميزان از كار افتادگي افراد را كاهش و ميزان توانمنديهاي آنها را افزايش دهيم.
رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران افزود: در حال حاضر چون ارائه خدمات با درصد از كار افتادگي رابطه مستقيمي دارد، همگان اين خدمت گيري را با آن درصد مترادف ميگيرند و شايد به خاطر خدمات آن موضوعيت پيدا ميكند كه به هر حال بايد اصلاح شود.
وي با اشاره به اقدامات بنياد در بحث پيشگيري و درمان جامعه ايثارگري گفت: مراكز فوق تخصصي علوم و اعصاب در حوزه درد، تشنج و سلامت خانواده تا دهه فجر راه اندازي ميشود.
وي در ادامه از احداث مراكز جامع فرهنگي و توانبخشي بنياد در مراكز استانها خبر داد و افزود: احداث اين مراكز به طور متوسط در كل كشور پيشرفت 30 درصدي داشته است. اميد است اين مراكز تا سال آينده به طور كامل مورد بهرهبرداري قرار بگيرد. همچنين بيمارستان سعادتآباد در هفته دولت به بهرهبرداري ميرسد.
وي افزود: در بحث درمان تلاش شده كه از متخصصان خارجي در زمينههاي مختلف استفاده شود كه در اين راستا به طور متوسط هر دو تا سه ماه يكبار يك متخصص خارجي دعوت ميشود.
وي با بيان اين كه با استفاده از متخصصان خارجي، دانش و فناوري لازم به كشور وارد و از اعزامها به خارج كاسته ميشود، اظهار كرد: با اين حال به هيچ عنوان اعزام به خارج را محدود نكردهايم و افرادي كه در شوراي پزشكي تشخيص داده شود كه احتمال بهبود آنها در خارج از كشور وجود دارد، به خارج از كشور اعزام خواهند شد.
وي با بيان اين كه از امسال خانوادهها و والدين شهدا تحت پوشش بيمه تكميلي قرار ميگيرند، تصريح كرد: همچنين خانوادههاي جانبازان 25 درصد به بالا تحت پوشش بيمه درماني هستند.
رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران، در ادامه از تشكيل پرونده الكترونيكي اطلاعات جامعه ايثارگران به طور كامل تا پايان شهريور ماه خبر داد و افزود: با توجه به حجم عظيم اطلاعات در رابطه با جانبازان و وضعيت جسماني آنها، دسترسي و نگهداري از اين اطلاعات دغدغه مديريت سازمان بود كه از سال گذشته، بانك عظيم اطلاعاتي ايجاد شده است.
وي گفت: بر اساس توافقات صورت گرفته با سازمان مسكن، پيشبيني ميشود تمامي جانبازان و ايثارگران كه بر مبناي ضوابط قانوني موجود تا شهريور سال 83 مشمول تامين مسكن ميشوند، مسكن مورد نيازشان تامين شود.
وي افزود: با توجه به طرح مسكن مهر بنا داريم، براي ساير ايثارگران، امتيازات مسكن با توجه به اولويتها را در نظر بگيريم.
وي با بيان امسال كليه ايثارگران تحت پوشش طرح سهام عدالت قرار ميگيرند، اظهار كرد: پيشبيني ميشود، اين كار تا پايان شهريور ماه انجام و آنها سهام عدالت خود را دريافت كنند.
دهقان درباره وضعيت اشتغال جامعه ايثارگري، اظهار كرد: تلاش ميشود تا هر فعاليتي كه موجب ايجاد شغل پايهدار ميشود، براي اين گروه ايجاد شود.
وي با بيان اين كه سال گذشته حدود 97 هزار نفر از ايثارگران واجد شرايط اشتغال بودند، اظهار كرد: در سال گذشته براي 60 هزار نفر فرصت شغلي ايجاد شد، ولي امسال با توجه به تهيه بانكي از افراد واجد شرايط ورود به بازار كار، هنوز آمار مشخص و دقيقي براي ايجاد فرصت شغلي براي آنها وجود ندارد.
وي با اشاره به انجام فعاليتهاي فرهنگي براي جامعه ايثارگري اظهار كرد: امسال به 23 نفر با توجه به شرايط و ضوابط نشان ايثارگري توسط رييس جمهور ارائه ميشود.
انتهاي پيام
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]