واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: سند «درس ملي» 3 سال آينده اجرايي ميشود
جام جم آنلاين: حجت الاسلام «علي ذو علم» مدير طرح توليد برنامه درس ملي از اجرايي شدن سند درس ملي تا ابتداي سال تحصيلي 91-90 خبر داد.
به گزارش خبرگزاري مهر، حجت الاسلام «ذو علم» در نشست خبري كه امروز دوشنبه در ساختمان سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي برگزار شد، در پاسخ به اين سوال مبني بر اينكه زمان نهايي اجرايي شدن سند درس ملي چه زماني است، افزود: يك فرصت دو تا سه ساله براي اجرايي شدن سند درس ملي نياز است كه با فراهم آمدن مقدمات آن مي توان سند درس ملي را در سال تحصيلي 91-90 در سراسر كشور به صورت آزمايشي اجرا كرد.
وي در خصوص نتاج اوليه سند درس ملي اظهار داشت: كميته هاي تخصصي تدوين سند درس ملي نتايج اوليه خود را تا پايان شهريور ماه امسال ارائه مي دهند كه بعد از آن در طول 6 ماه فرصت تلفيق نتايج وجود دارد.
مديركل برنامه ريزي و تاليف كتابهاي درسي دوره عمومي و نظري آموزش و پرورش با بيان اينكه 75 تا 80 درصد تدوين سند درس ملي به پايان رسيده است، گفت: سند درس ملي تا پايان ارديبهشت ماه سال آينده براي تصويب به شوراي عالي وزارت آموزش و پرورش خواهد رفت.
«ذوعلم» اعتبارات لازم براي اجراي اين طرح را عنوان نكرد و افزود: در توليد طرح از اعتبارات محدودي استفاده كرديم ولي قطعا در مرحله اجرا و برگزاري كلاس هاي مهارت افزايي و توجيهي معلمان به بودجه بيشتري نياز داريم كه تاكنون برآورد نشده است.
وي در پاسخ به اين سوال كه ضمانت اجرايي اين سند در دولت هاي مختلف و در آينده چيست، تاكيد كرد: شوراي عالي وزارت آموزش و پرورش ماده واحده اي در سال گذشته در خصوص اجراي سند درس ملي تصويب كرد كه طبق آن تمام دستگاه هاي اجرايي آموزش و پرورش موظف به اجراي آن هستند.
مدير طرح توليد برنامه درس ملي تصريح كرد: البته ثبات مديريت يكي از زمينه هاي مثبت اجراي اين پروژه است ، چرا كه جا به جايي هاي مكرر زمينه اجراي كارهاي بزرگ را از بين مي برد.
«ذوعلم» با بيان اينكه آموزش و پرورش موظف است تا اوايل سال آينده سند درس ملي را ارائه دهد، گفت: براي توليد درس ملي بايد از تمام ظرفيت هاي كارشناسي و تخصصي استفاده كرد.
وي به تشكيل كميته هاي هفت گانه در تنظيم سند درس ملي اشاره كرد و افزود: تيم هاي كارشناسي و تخصصي نيز در سطح استانها و حوزه ستادي آموزش و پرورش شكل گرفته است و بدين طريق ما از نظرات كليه كارشناسان و متخصصان امر استفاده كرده ايم.
«ذوعلم» تدوين برنامه درس ملي را با مطالبات گسترده و اغلب متضادي روبرو دانست و تصريح كرد: در برنامه درس ملي عده اي به دنبال كم كردن حجم كتاب هاي درسي هستند در حالي كه بعضي ديگر نظر خلاف اين را دارند و كاهش حجم مطالب را به ضرر نظام آموزشي مي دانند.
مدير طرح توليد برنامه درس ملي تاكيد كرد: تا وقتي سند درس ملي تدوين و تصويب نشود دچار يك سردرگمي و روزمرگي در تصميمات مي شويم.
وي از برگزاري همايش علمي برنامه درس ملي، چشم اندازها و راهبردها در 30 و 31 مردادماه خبر داد و گفت: اين همايش يكي از بسترهاي غني سازي درس ملي خواهد بود كه در آن به آسيب ها و بايسته هاي تدوين اين مجموعه با حضور كارشناسان و صاحب نظران تدوين برنامه درسي پرداخته مي شود.
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 476]