واضح آرشیو وب فارسی:موج: گزارشبررسي موج از تاثيرات قطعي برق در واحد هاي صنعتي و توليدي؛(1)حل بحران كمبود برق با تنش زايي براي واحدهاي صنفي و توليد
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد صنعت و بازرگاني .
با اوج گرفتن گرما وخشكسالي و ادامه كاهش توليد برق از نيروگاههاي برق آبي پرويز فتاح پيشنهاد تعطيلي برق واحدهاي صنفي از ساعت 20 را عنوان كرد تا بدين وسيله شايد بخشي از بحران كمبود برق در كشور برطرف شود كه اين پيشنهاد ميان وزارت نيرو و اصناف اختلافاتي را ايجاد كرد.
پرويز فتاح وزير نيرو دليل طرح خاموشي برق اصناف و تعطيلي آنها در ساعت 20:30 را صرفه جويي در ميزان مصرف برق و افزايش قدرت وزارت نيرو در تامين برق مورد نياز ساير مشتركان مطرح كرده واظهارمي دارد: يكي از پيشنهادهاي وزارت نيرو براي صرفهجويي در برق به دولت و ستاد خشكسالي تغيير ساعت كار اصناف و تعطيلي آنها تا پيش از ساعت 20:30 بود چرا كه برخي اصناف با استفاده از لامپهاي 800 وات و بعضا پرمصرف به تعداد زياد، بخش عمدهاي از سهم خانوارها را استفاده ميكنند.
وي با تاكيد بر4هزارمگاوات برق مصرفي توسط اصناف 4000 مي گويد:ميزان برق مصرفي واحدهاي صنفي به اندازه توليد 4 نيروگاه است كه اين واحدهاي مي توانند با مصرف بهينه و تعطيلي زودتر از موعد واحدهاي صنفي شان علاوه بر صرفه جويي در مصرف برق با وزارت نيرو همكاري هاي لازم را داشته باشند.
وي استفاده از كنتورهاي چند تعرفهاي براي اصناف را يكي از راه حل هاي ممانعت از افزايش مصرف برق در واحدهاي صنفي عنوان كرده و اذعان مي دارد: تغيير كنتور 4 ميليون مشترك تجاري و صنعتي در حال حاضر به لحاظ كمبود زمان مقدور نيست ولي اين كار در حال اجراست و كنتور صنوفي كه به تازگي نصب مي شود كنتور تعرفهاي است.
پس از اعلام طرح تعطيلي واحدهاي صنفي در ساعات اوليه شب از سوي وزارت نيرو با مخالفتهايي از سوي مسولان اصناف كشور مواجه شد تا جايي كه محمد آزاد رييس شوراي اصناف كشور پس از اعلام اين طرح متذكر شد :كشور داراي قانون و مجلس است و هر مسولي نمي تواند هر خوابي كه مي بيند براي كشور اجرايي كند.
وي مي افزايد :اجراي طرح تعطيلي زودهنگام اصناف بايد از طريق مسولان اجرايي در دولت مطرح شود ضمن اينكه اجراي اين طرح نيازمند اقدامات كارشناسي است.
قاسم نوده فراهاني رئيس مجمع امور صنفي، توزيعي و خدماتي تهران در رابطه با پايان كار اصناف در ساعتهاي ابتدايي شب مي گويد: بهعنوان يكي از اعضاي شوراي اصناف از اين طرح حمايت ميكنيم اما به شرط اينكه اين اقدام با حضور اعضاي كميسيون نظارت، وزارت بازرگاني و اصناف بررسي شود.
رئيس مجمع امور صنفي، توزيعي و خدماتي تهران ادامه مي دهد: وزارت نيرو درخواست كرده است كه بهدليل خشكسالي ساعت كار اصناف كاهش پيدا كند و اصناف هم وظيفه دارند كه همكاري كنند اما به تمامي صنوف نميتوان گفت كه ساعت كاري خود را كاهش دهند و در اين رابطه بايد كار كارشناسي صورت گيرد.
فراهاني با اعتقاد به اينكه بعضي از واحدهاي صنفي ميتوانند ساعت كاري خود را كاهش دهند ،خاطر نشان مي كند: بهطور مثال واحدهاي صنفي فروشنده فرش لزومي ندارد تا ديروقت به فعاليت خود ادامه دهند و بعيد ميدانم كه اگر زودتر واحد صنفي خود را تعطيل كنند ضرر و زياني به آنها وارد شود.
وي مي افزايد: البته اين اقدام بايد با نظارت دقيق كميسيون نظارت صورت گيرد چرا كه اگر قرار باشد واحدهاي صنفي خاصي ساعت كاري خود را كاهش دهند بايد همگي اين كار را انجام دهند، يعني بايد نظارت دقيقي صورت گيرد تا اينگونه نباشد كه بعضي از واحدهاي صنفي كه ساعت فعاليت كاري آنها كاهش پيدا كرده است در ساعت تعطيلي خود فعاليت كنند.
رئيس مجمع امور صنفي، توزيعي و خدماتي تهران ادامه مي گويد: تاكنون در رابطه با كاهش ساعت كاري اصناف هيچ بخشنامهاي نه از سوي وزارت بازرگاني و نه از سوي وزارت نيرو بهطور رسمي اعلام نشده است.
جلال الدين محمد شكريه نايب رئيس شوراي اصناف كشور نيز در رابطه با كاهش ساعت كاري اصناف گفت: تغيير ساعت كاري اصناف از وظايف كميسيون نظارت و هيات عالي نظارت بر واحدهاي صنفي است. بنا بر اين اجراي اين طرح نيازمند اين است كه از كانالهاي مربوطه عبور كند.
نايب رئيس شوراي اصناف كشور نيز با اعتقاد به اينكه بسياري در ساعات پاياني شب براي خريد به واحدهاي صنفي مراجعه ميكنند ،مي گويد: مردم زيادي هستند كه در طول روز درگير فعاليت كاري خود هستند و زمان مراجعه به واحدهاي صنفي را ندارند بنا بر اين در ساعات پاياني شب به واحدهاي صنفي مراجعه ميكنند تا نيازهاي خود را تامين كنند، بنا بر اين تعطيلي واحدهاي صنفي در اوايل شب ميتواند مشكلاتي را براي آنها ايجاد كند.
شكريه مي افزايد: حل مشكلات برق را ميتوان از كانالهاي ديگري نيز جستوجو كرد و نبايد تنها از طريق اصناف بهدنبال كاهش مصرف انرژي بود.
مخالفتهاي صاحبان صنوف با اجراي پيشنهاد وزارت نيرو مبني بر تعطيلي زودهنگام واحدهاي صنفي در ساعات اوليه شب كه دست و دل مسولان اين وزارتخانه را براي اجراي طرح تعطيلي زودهنگام واحدهاي صنفي مي ارزاند موجب شد تا وزير نيرو در سخنانش اذعان بدارد:طرح تعطيلي واحدهاي صنفي در ساعات اوليه شب طرحي است كه از 15 سال پيش مطرح شده اما هنوز اجرايي نشده است .
وزير نيرو كه با سكوت وزارت بازرگاني در زمينه زياندهي اصناف از تعطيلي زودهنگامشان مواجه شده به تاريخچه كشورهاي اروپايي اشاره كرده و مي گويد: تعطيلي زودهنگام واحدهاي صنفي در ساعات اوليه شب در اتحاديه اروپا نهادينه شده به طوريكه كليه صنوف اتحاديه اروپا تا ساعت 19 تعطيل مي شوند و اين موضوع در كشورهاي توسعه يافته به يك فرهنگ تبديل شده است.
هرچند وزارت نيرو از تعطيلي زودهنگام واحدهاي صنفي به عنوان يك فرهنگ ياد كرد و وزارت بازرگاني بدون توجه به زياندهي اصناف رويه سكوت را در پيش گرفت تا از زيرمجموعه هاي خود در مقابل وزارت نيرو دفاعي انجام ندهد اما سرانجام طرح تعطيلي زودهنگام واحدهاي صنفي براي صرفه جويي در مصرف برق اجرايي نشد تا بدين طريق اقتصاد كشور اين بار به دليل عدم مديريت صحيح در منابع آب و برق متضرر نشود.
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]