واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از مراسم جشن مستقل فيلم كوتاه؛ اهداي نشان ويژه جشن مستقل فيلم كوتاه به كيارستمي
خبرگزاري فارس: با اهداي نشان ويژه به «عباس كيارستمي»، جشن مستقل فيلم كوتاه (دوازدهمين جشن سينماي ايران) شب گذشته با انتخاب بهترينها در مجموعه فرهنگي آسمان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، نخستين جشن مستقل فيلم كوتاه سينماي ايران با اجراي شهرام شكيبا ،ساعت 21:15 با پخش تيزر جشن آغاز شد.
بنابراين گزارش، عباس كيارستمي، رؤيا نونهالي، امين تارخ، محمدمهدي عسگرپور، مجتبي ميرطهماسب، فرامرز فرازمند، فرشته طائرپور، غلامرضا موسوي، كامپوزيا پرتوي، عليرضا شجاع نوري، منوچهر شاهسواري، مريم فخيمي، اميرشهاب رضويان، محمد شيرواني، هومن بهمنش، بهزاد خداويسي، هوشنگ گلمكاني، حسن هدايت، شهرام مكري، عاطفه خادمالرضا، مونا زندي و بسياري از اهالي فيلم كوتاه برگزار شد.
«امين تارخ» دبير دوازدهمين جشن سينماي ايران با اظهار خرسندي از برگزاري جشن فيلم كوتاه بطور مستقل افزود: اميدوارم اين استقلال به جوش و توان بيشتري منجر شود و اهالي فيلم كوتاه حركت رو به جلو را آغاز كنند. اگرچه دومين سال استقلال جشن فيلم كوتاه را پشت سر ميگذاريم اما خوشحالم كه دور دوازدهم جشن سينماي ايران و در اين ايام مبارك و با جشن فيلمهاي كوتاه داستاني آغاز ميشود.
وي سپس متني را قرائت كرد و گفت: چه بزرگاني در عرصه سينماي حرفهاي خوش درخشيدند كه فيلم كوتاه را به عنوان سرمايه پشت سر داشتند. تنها در اين وادي است كه فكر و عمل با جسارت در هم ميآميزد و حاصلي شايسته خواهد داشت كه كيان سينماي ايران را استوار نگه ميدارد.
وي ادامه داد: هنرمند فيلمساز كوتاه صاحب انگيزهاي حقيقي است كه براي رسم خطوطي منظم و محكم آمده است و نهايتا به دستيابي به موضوع پركشش و پرتجربه منجر خواهد شد.
دبير دوازدهمين جشن سينمايي ايران گفت: هنرمندان 318 اثر گرانسنگ را به جشن بزرگ سينماي ايران هديه كردند كه از ميان آنها 40 اثر برگزيده شد تا در شوري چكيده والاترينها به جشن مستقل سينماي كوتاه تقديم شود.
امين تارخ هنرمندان فيلم كوتاه را شاعران دوبيتي دانست كه قدرت نگارش يك مثنوي را دارند و افزود: آنها اديبي با قصه كوتاه اما حضوري بلند هستند. هنرمند فيلم كوتاه اهل نمايشي است با يك صحنه و با نفوذي نمايشي بلند. آنها نوازندهاي هستند با يك ساز اما تأثير يك همنوازي بلند. سينماگري با يك نما اما با هنرمندي يك فيلم بلند.
بر اساس اين گزارش، در ادامه فيلم كوتاه «نان و كوچه» يكي از نخستين آثار عباس كيارستمي به نمايش درآمد. شكيبا پس از نمايش در حضور مريم فخيمي فرزند مرحوم مهرداد فخيمي از اين فيلمبردار سينما ياد كرد و خاطر نشان نمود كه فخيمي فيلمبرداري «نان و كوچه» كيارستمي را برعهده داشته است.
سپس محمدرضا دلپاك، عليرضا شجاع نوري و رويا تيموريان براي اهداي جوايز به روي صحنه آمدند.
محمدرضا دلپاك هنگام اهداي جايزه بهترين طراحي صدا اظهار داشت:اين جشن يك رقابت نبود بلكه يك رفاقت بود.
كاوه قهرماني براي فيلم روياي سنجاقك ديپلم افتخار بهترين طراحي صحنه را دريافت كرد و افزود: خوشحالم كه جايزهام را از آقاي دلپاك مي گيرم و اين براي من باعث افتخار است و هرچه كه ميدانم از كلاس درس ايشان ياد گرفتم.
در ادامه عليرضا شجاع نوري جايزه بهترين فيلمبرداري را به طور مشترك به نقي نعمتي (برفك) و كاظم ملايي (لطفا از خط قرمز فاصله بگيريد) اهدا كرد. نقي نعمتي هنگام دريافت اين جايزه گفت: در زمان فيلمبرداري اين فيلم شرايط آب و هوايي بسيار بدي حاكم بود دوست دارم جايزهام را به يكي از دوستاني كه هميشه ياور من بوده است اهدا كنم به هومن بهمنش.
هومن بهمنش نيز هنگام دريافت اين جايزه گفت: به نظرم اين جايزه حق نقي نعمتي است و با اين كارش باعث شد كه كاملا غافلگير شوم. وقتي فيلم او را ديدم به او حسادت كردم ، او خيلي بهتر از من كار كرد.
رويا تيموريان نيز به كاظم ملايي و مجتبي اسماعيل زاده (لطفا از خط قرمز فاصله بگيريد) ديپلم افتخار بهترين تدوين را اهدا كرد.
بر اساس اين گزارش، بخش كوتاهي از فيلمهاي حاضر در جشن مستقل فيلم كوتاه به نمايش درآمد و گروه موسيقي پاپ به سرپرستي هومن جاويد به اجراي موسيقي پرداختند. پس از آن فيلم كوتاه رنگها پرواز ميكنند ساخته مجيد مجيدي به نمايش درآمد.
بنابراين گزارش،محمدشيرواني(رئيس هيات مديره انجمن فيلم كوتاه) و اميرشهاب رضويان و سعيد پوراسماعيلي(اعضاي هيات مديره اسبق انجمن فيلم كوتاه) به روي صحنه آمدند و نشان ويژه ايسفا را رونمايي كردند.
محمدشيرواني قبل از اهداي اين جايزه گفت:اميدوارم روزي ما فيلم كوتاه سازها جشن واقعي و مستقل خودمان را داشته باشيم. از خانه سينما تشكر ميكنم .اميدوارم نشان ايسفا را روزي به عالي ترين نشان فيلم كوتاه تبديل كنيم.
وي ادامه داد: قرار است شورايي تشكيل شود تا اين جايزه به صورت دائمي در حاشيه جشنوارههاي بينالمللي كوتاه مانند كلرمون فراند به برگزيدگان اهدا شود.
رئيس هيأت مديره انجمن فيلم كوتاه همچنين ادامه داد: ما حدود شش ماه است كه در هيأت مديره جديد فعال هستيم با اينكه هيچ ميلي به رياست نداشتم ولي آن را قبول كردم. هميشه فكر مي كنم مديريت باعث ملاحظهكاري ميشود اما وقتي فيلمساز باشي خصوصا فيلمساز كوتاه بدون هيچ ملاحظهاي كاري دست به عمل ميزنيم.
شيرواني توضيحاتي درباره خصوصيات نشان ايسفا داد و گفت: براي طراحي و ساخت اين نشان حدود چهار ماه فعاليت شده است. اين نشان يك جام جهان نماست كه دو ورقه برنز دور آن قرار دارد و با خط ميخي روي آن نوشته شده است كه برگرفته از منشور ملل كوروش است.
بنابراين گزارش، نشان ويژه ايسفا به پاس يك عمر فعاليت هنري به عباس كيارستمي اهدا شد. شيرواني هنگام اهداي اين جايزه خطاب به كيارستمي گفت: اين جايزه كمي سنگين تر از نخل طلاست و حدود 5/2 كيلو وزن دارد. اما عشقي كه در اين جايزه وجود دارد را فكر ميكنم سنگين تر از اينها باشد.
«عباس كيارستمي» نيز پس از دريافت اين جايزه گفت: بابت تأخيري كه داشتم عذرخواهي مي كنم،رفتم در خيابان دربند دوري زدم.من هرگز در زندگيام در ايران تقديري نداشتم و از نشاني به اين زيبايي و لطفي مه به من داشتيد،تشكر ميكنم.
وي ادامه داد: قبل از اينكه اين جايزه را بگيرم فكر ميكردم آن را به بازيگر فيلم نان و كوچه ببخشم اما او در راه شمال بود. اما الان خوشحالم كه او اينجا نيامد چون هرگز دلم نميآمد كه اين جايزه را به او بدهم.
بنابراين گزارش، در ادامه اين مراسم فيلم كوتاهي از سفر انجمن فيلم كوتاه به آلاشت به نمايش درآمد. سپس شكيبا از عباس كيارستمي، كامپوزيا پرتوي، محمدمهدي عسگرپور (مديرعامل خانه سينما) دعوت كرد تا جايزه اصلي جشن فيلم كوتاه را اهدا كنند.
در بخش بهترين فيلمنامه، داريوش غريبزاده جايزه بهترين فيلمنامه را براي نگارش فيلمنامه «بومرنگ» شامل تنديس، ديپلم افتخار و نشان طلاي خانه سينما از كامپوزيا پرتوي گرفت.
سپس شهرام مكري جايزه بهترين فيلم كوتاه تجربي را براي ساخت آندو-سي از عباس كيارستمي دريافت كرد.
وي گفت: خوشحالم كه اين جايزه را از آقاي كيارستمي ميگيرم و اين افتخار بسيار بزرگي براي من است. از گروه تصويربرداري فيلمم بسيار سپاسگذارم چون كار بسيار سختي را انجام دادم.
مكري از مرحوم بهروز جليلي ياد كرد و گفت: او بازيگر فيلم من بود كه متأسفانه مدتي پس از كار در اين فيلم طي حادثهاي از دنيا رفت.
در انتها جايزه بهترين فيلم كوتاه داستاني به آيدا پناهنده سازنده فيلم «تاج خروس» توسط محمدمهدي عسگرپور اهدا شد. پناهنده با دريافت اين جايزه گفت: انتظار گرفتن اين جايزه را نداشتم از هيأت داوران عوامل فيلمم انجمن سينماي جوانان و كيانوش الباقي برنامهريز و دستيارم تشكر ميكنم.
بنابراين گزارش، پس از اتمام اين مراسم ضيافت شامي برپا شد و اين مراسم تا ساعت 24 ادامه يافت.
انتهاي پيام/
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]