واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تحليل مهر از ناكامي جودو /سير نزولي جودو و نياز به ايجاد تغييرات اساسي / از دنيا عقب افتاده ايم
خبرگزاري مهر - گروه ورزشي: رقابتهاي جودو المپيك پكن در شرايطي به پايان رسيد كه تيم ملي جودو ايران برخلاف وعده هاي پيشين و انتظاري كه از اين تيم مي رفت بدون كسب مدال و با سير نزولي به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرنگار مهر ، تيم شش نفره جودو ايران در حالي راهي بزرگترين آوردگاه ورزشي جهان شد كه ارديبهشت ماه عنوان قهرماني آسيا را كسب كرده بود و پس از آن نيز با تدارك وسيع از جمله حضور در تورنمنت بين المللي روسيه و اردوهاي بلاروس و آلمان خود را مهياي حضور در اين ميدان بزرگ كرده بود.
اعضاي تيم اعزامي ايران به خصوص كادر فني از آمادگي آرماني تيم و كسب حداقل دو مدال در پكن سخن گفتند كه متاسفانه اين آرزو محقق نشد تا جودو ايران چهارمين حضور خود در المپيك را با دست خالي ترك كند.
اينكه چرا كادر فني با توجه به شناختي كه از سطح توانايي بازيكنان خود داشته و شناختي كه از سطح جودو جهان با توجه به حضور چندين ساله در راس امور تيم ملي دارند قول مدال مي دهند سئوالي است كه بايد پاسخي منطقي براي آن وجود داشته باشد.
جودو المپيك نشان داد كه تيم ايران نمي تواند در اين سطح مدالي كسب كند و اين را كادر فني تيم ملي به خوبي مي دانستند. در واقع سطح توانايي جودو ايران هماني بود كه در پكن به نمايش درآمد و دو عنوان پنجمي كه در آتن به دست آمده بود در پكن هم تكرار شد.
اعضاي تيم ايران در مبارزات خود روي تاتامي پهن شده در پكن به لحاظ بدني دچار مشكل شده و از مبارزه دوم به بعد به نوعي كم مي آوردند كه اين مشكل هم برمي گردد به نوع بدنسازي كه بايد به دقت بررسي شود.
از سوي ديگر به نظر مي رسد آناليز در تيم ملي جودو معنايي ندارد چرا كه آخوندزاده و ميراسماعيلي به حريفاني باختند كه پيش از اين آنها را شكست داده بودند و باخت با همين رقبا گوياي همين ادعاست. ضمن اينكه ساير نفرات هم به رقباي اصلي و شناخته شده باختند كه در مبارزات آنها هيچ تاكتيك مشخصي براي شكست حريفان ديده نشد.
كادرفني تيم ملي بايد جوابگوي آن باشد كه چرا معلومات دوبار با امتياز فني بازنده شده و مدال برنز را از دست مي دهد كه نقطه ضعف اوست و يا رودكي چرا به آن زيبايي تمنوف روس را ضربه فني مي كند ولي مقابل حريف كوبايي كه در حد جودوكار روس نيست دوبار از روي يك فن امتياز از دست مي دهد كه دومي منجر به شكست او مي شود.
مسعود حاجي آخوندزاده و آرش ميراسماعيلي دو اميد تيم جودو ايران براي كسب مدال بودند كه اولي به دلايل مختلف كه از قبل هم قابل پيش بيني بود ضعيف ظاهر شد و دومي هم در روزي به ميدان رفت كه عوامل محيطي و بدني با او ياري نكرد.
در مورد آخوندزاده ذكر برخي نكات ضروري است كه او با سني بالاي 30 سال براي حضور در وزن 60- كيلوگرم بايد حداقل 8 كيلو وزن كم كند و اين كاهش وزن روي او تاثير منفي مي گذارد، نمونه آنچه در برزيل اتفاق افتاد و كادر فني از كنار آن بسادگي گذشت و از همان زمان وي را نفر اصلي براي حضور در المپيك معرفي كردند. در پكن هم همين مساله به نوعي ديگر گريبان وي را گرفت.
علي معلومات و محمدرضا رودكي دو چهره درخشان تيم ايران در اين دوره بودند كه تا يكقدمي كسب مدال پيش رفتند ولي به عنواني بهتر از پنجمي دست پيدا نكردند معلومات اگر كمي بيشتر خود را باور داشت و رودكي اگر مصدوم نبود رسيدن به اين مهم دور از دسترس نبود.
در تيم 6 نفره ايران حسين قمي و حامد ملك محمدي هم تلاش خود را كردند ولي نتوانستند مقابل جودو پيشرفته دنيا كاري از پيش ببرند.
ازسوي ديگر سطح بالاي جودو در رقابتهاي المپيك نشان داد كه جودو ايران براي رسيدن به اين سطح نيازمند تحول اساسي در تيم ملي مي باشد. تيمي كه مي خواهد در اين سطح از جودو مدال كسب كند بايد جهاني فكر كرده و جهاني تمرين كند.
به نظر مي رسد تحول بايد از كادر فني آغاز شود. چرا كه در طول سالهاي اخير از المپيك سيدني تا آتن و از آتن تا پكن اين مربيان هرچه در توان داشته اند را به كار گرفته اند. زمان آن فرا رسيده كه مربيان زبده خارجي را در كنار مربيان سازنده داخلي بكار گيريم.
اين مسائل را رضوي رئيس فدراسيون جودو كه وارد پنجمين ماه رياست خود شده بيش از هركسي مي داند. رئيس فدراسيون جودو اگر تاكنون اقدامي اساسي انجام نداد تنها به دليل بازيهاي المپيك بود كه همين شكست ها به نام او تمام نشود و از همين فرداي بازگشت تيم از پكن بايد منتظر تصميمات او بود. هرچند او مديري مشورتي است كه پس از بررسي و مشورت با كارشناسان امر تصيم گيري مي كند ولي خانه تكاني در انتظار جودو ايران خواهد بود.
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]