واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: کسی به جز تو یار من نیست در دنیای امروز، داشتن یک حامی، نعمت بزرگی است؛ اما یک حامی خوب یعنی چه کسی؟
در زندگی امروز خیلی وقت ها نیاز به داشتن یک حامی برای مان تبدیل به خواسته ای پراهمیت می شود....
حامی ای که برای ما دایره امنیتی درست کرده و به ما آرامش بدهد و اگر نتواند زخم های مان را مداوا کند حداقل با ما هم کلامی و هم دردی کند. نه تنها می خواهیم این فرشته را در کنار خودمان داشته باشیم که گاه کسی به ما نیاز دارد تا برای او نقش این فرشته «حامی» را بازی کنیم؛ مثلا وقتی دوستی مشکل مالی دارد، یکی از اعضای خانواده رابطه ای را از دست داده یا هر اتفاق دیگری که باعث شده تعادل زندگی به هم بخورد. اما واقعا یک حامی خوب چه کسی است؟ کسی که پناه مان بدهد اما اسیرمان نکند، حضورش گرم مان کند اما ما را نسوزاند، مشکلی از سر راه مان بردارد اما طناب بردگی بر گردن مان نیندازند. و انتظار نداشته باشد تا ته چاه هم با او برویم.
«حامی» تعریف واحدی ندارد. همه تعریف یکسانی از «حامی» در ذهن شان ندارند. بعضی ها حامی اند اما ترجیح می دهند تنها در نقش یک شاهد ماجرا باشند و نیازهای شما را نشنوند؛ چون به نفع شان نیست، چون شنیدن و سکوت کردن بال های فرشته حامی را می سوزاند و چهره واقعی آن را نشان می دهد. عده ای دیگر می شنوند، جواب هم می دهند اما خودشان هم می دانند که عکس العمل شان نه تنها دردی از شما کم نمی کند که مثل نمکی زخم تان را بدتر و بیشتر می سوزاند. پس چگونه می توان حامی خوبی بود و چگونه می توان روی حمایت های درست یک نفر حساب باز کرد و اصلا مرزهای درست حمایت چیست؟
چگونه حامی خوبی باشیم؟در محیط کار، کسی به حمایت شما نیاز دارد، مثلا فرزندش مریض است، خانم اش بیمارستان بستری است یا خودش مشکل خاصی دارد؛ کمک به این فرد به عنوان یک حامی با توجه به رابطه اش با شما – همکار با دیگر موارد فرق می کند؛ چون شما نه می توانید از فرزند مریض اش نگهداری کنید و نه هزینه بیمارستان را بپردازید ولی می توانید در انجام کارها به او کمک کنید تا کمتر احساس خستگی کند.
اگر رییس تان این موضوع را نمی داند و از او انتظار همیشگی را دارد، طوری برایش توضیح بدهید که شرایط همکارتان چیست و اگر می شود سطح انتظارشان را از او برای مدتی پایین بیاورند و یا حداقل اگر فکر می کند کاری باید در همان موعد مقرر انجام شود، آن کار را به جای او انجام بدهید. گاهی وقت ها حامی نه دست در جیب اش می کند و یک چک پول به طرف مقابل می دهد و نه جور کارهای شما را می کشد، تنها سکوت و بی خیالی را می شکند و می پرسد واقعا حال ات خوب است؟ کمکی از دست من برمی آید؟ خیلی وقت ها حرف زدن با دیگران و شنیدن مشکلات شان و هم دردی بزرگ ترین کاری است که می توان و باید انجام داد.
کسی را که مشکل دارد و نیازمند حمایت است می شناسید؛ مثلا او برادر شماست، دوست نزدیک شماست، همسایه ای است که سال های سال با زندگی او از نزدیک آشنایید. خب، چرا کمک های تخصصی تر و راهگشاتری برایش انجام نمی دهید؟ حرف های تکراری تان را دور بریزید. به مشکلات اش جدی تر فکر کنید و حتی با کسی مشورت کنید و تنها شانه ای برای گریه و گوشی برای شنیدن نباشید. دقیق تر باشید. اگر حس انسان دوستی درون تان پیدا می شود کمی دقیق تر به آدم های اطراف تان نگاه کنید.
لازم نیست این حس را نسبت به همه داشته باشید: آیا امروز واقعا نحوه سلام دادن نگهبان شرکت مثل همیشه بود؟ مثل همیشه شاد و خندان بود؟ یا نه... آشفته بود و حال اش مثل هر روز نبود؟ برای اینکه بیشتر متوجه این موضوع شوید، بد نیست به صحنه ای از مجموعه «زنان خانه دار» که یک سریال آمریکایی است اشاره کنیم. در یکی از قسمت های این مجموعه یکی از زنان به نام مری آلیس که زن شاد و موفقی به نظر می رسد خودکشی می کند و این قضیه تبدیل به کابوس لینت یکی دیگر از زنان همسایه می شود؛ نه تنها به خاطر اینکه دوست و همسایه نزدیک اش خودکشی کرده، بلکه لینت، بسیاری وقت ها خواب آن صبحی را می بیند که مری آلیس نگران در حیاط خانه اش ایستاده بود و لینت حال او را پرسیده بود اما او با اینکه متوجه نگرانی او بود به درون خانه رفته و چند ساعت بعد صدای شلیک گلوله را شنیده بود! لینت مدام خودش را مقصر می دانست که چرا جلوتر نرفته و از او علت حال بدش را نپرسیده بود؟! اشتباه نکنیم؛ گاهی یک سوال کوتاه و ساده می تواند غمی را از دلی بردارد و کسی را که احساس می کند زیر بارانی تند و تیز و بی امان، تنها مانده است، نجات دهد.
حامیان را بشناسیمگاهی وقت ها به اشتباه روی کسانی به عنوان حامی زندگی مان حساب باز می کنیم، در حالی که آنها نه تنها نمی توانند حامی باشند، بلکه گاه زندگی ما را با حمایت های نادرست به سمت و سوی اشتباهی می کشانند، پس چگونه حامی مان را بشناسیم؟ همین امروز به صورت کسی که فکر می کنید حامی شما است نگاهی دقیق بیندازید؟ در صورت او چه می بینید؟ امید یا ناامیدی؟ ترس یا شجاعت؟ شعور و فهم یا چارچوب های بسته ذهنی؟ چرا دقیق نگاه نمی کنید و به اشتباه، فردی را حامی خود می دانید و هم به خودتان ضرر می زنید، هم شانه های او را از این بار خسته می کنید؟ یک حامی، شما را در بند نمی کند؛ او شمارا سوار دوچرخه می کند و پشت دوچرخه را می گیرد و صبوری می کند تا کمی توان ایستادن بر دوچرخه را یاد بگیرید و بعد رهایتان می کند تا خودتان حرکت کنید. بعضی افراد نه تنها اجازه نمی دهند از استعداد و توانایی مان درست استفاده کنیم و نه تنها جرأت و شهامت به ما نمی دهند که همان یک ذره جرأت و شهامتی را هم که داریم از ما می گیرند.
آنها حامی ما نیستند. آنها ما را به جلو که نمی برند هیچ، باعث پس روی ما هم می شوند. یک حامی خوب، گوش شنوا دارد. حرف های شما را می شنود. غرق در اوهام خود نیست و برای خودش و شما درصد خطا می گذارد. او شما را با یک اشتباه دور نمی اندازد و با یک عمل درست تاج پادشاهی نمی دهد. یک حامی خوب مدام به شما «بله» نمی گوید. او هر گاه اشتباهی از شما ببیند، گوش تان را می گیرد و می پیچاند.
● حمایت های تخصصی
یک چراغ قرمز در راه حمایت وجود دارد و آن هم اینکه سعی نکنید در زمینه مشکلات خیلی حاد بدون داشتن تخصص به دیگران کمک رسانی کنید. در این موارد، اوج یک عملیات حمایتی گوش سپردن به افراد و ارجاع آنها به متخصص مربوطه است؛ مثلا به چند مورد زیر نگاهی بیندازید.
▪ وقتی کسی از شما می خواهد که به او بگویید طلاق بگیرد یا نه؟ آیا واقعا شما علم به این موضوع، علم به مشکلات اصلی خانواده آنها، حل شدن و یا نشدن آن دارید؟
▪ وقتی کسی از شما رژیم غذایی می خواهد. آیا فکر می کنید رژیم غذایی که باعث شده شما لاغر شوید برای او هم کارساز است؟
حامیان مواظب خودشان باشند
شما سنگ صبور همه هستید. خیلی ها با شما درددل می کنند. شما هم با خوش رویی جواب می دهید و تا جایی که می توانید و از دست تان برمی آید کمکی می کنید اما باید مواظب خودتان هم باشید:
▪ گوش های تان را باز نگذارید! یعنی در فواصل انجام کارهای حمایتی از گوش دادن به درد و غصه دیگران گرفته تا کمک های مالی، همکاری در انجام کارهای خانه و ... را تعطیل کنید و به خودتان برسید. پیاده روی کنید، شنا بروید، نقاشی کنید و یا هر کاری که از انجام آن لذت می برید را انجام بدهید.
▪ زیادی کمک نکنید! یک اشتباه معمول این است که بعضی افراد می خواهند خودشان را همیشه فدای دیگران بکنند. نه شب دارند و نه روز. این کار نه تنها به خود فرد آسیب می زند که طرف مقابل را هم دچار مشکل می کند.
▪ زیادی تنها نمانید! گاهی وقت ها در انجام بعضی کارها از دیگران کمک بخواهید؛ مثلا در شستن ظرف، انجام دادن کارهای اداره، حتی در سرگرمی ها و... امروز تنهایی به پیاده روی نروید. از کسی که دوست اش دارید بخواهید که همراهی تان کند. اگر فکر می کنید احتیاج به پول دارید، از کسی قرض بگیرید و گاهی شانه های تان را از بار مسوول بودن در قبال دیگران سبک کنید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 528]