واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: رنگ نو، خانه نو ۱۸ توصیه ایمنی برای رنگ زدن خانه
تغییر چیدمان و رنگ آمیزی دیوارهای خانه موجب زیبایی و تنوع در خانه می شود. خیلی ها روزهای گرم تابستان را برای رنگ کردن خانه انتخاب می کنند چون گرما و خشکی هوای تابستان موجب زودتر خشک شدن رنگ می شود و به دلیل تعطیلات تابستانی مدارس امکان دوربودن بچه ها از خانه وجود دارد. اگر شما هم قصد دارید رنگی به در و دیوار خانه تان بزنید، بهتر است این کار را با دقت و توجه بیشتری انجام دهید و مراقب سلامت خود، افراد خانواده و همسایه هایتان باشید.
بیشتر رنگ ها حاوی حلال هایی هستند که موجب نرمی و روانی رنگ شده و هنگام خشک شدن رنگ تبخیر می شود. این مواد می تواند به سلامت آسیب برساند. تماس کوتاه مدت با این مواد می تواند علایمی مانند تحریک و قرمزی پوست، خستگی و تهوع، سردرد و سرگیجه ایجاد کند. تماس طولانی مدت می تواند مشکلات بهداشتی بیشتری مانند آسیب سیستم اعصاب مرکزی، کبد و کلیه ایجاد کند. کودکان، زنان باردار، افرادی با مشکلات تنفسی و ریوی و افرادی که به دلیل نوع شغل شان بیشتر با این مواد تماس دارند، بیش از دیگران در معرض خطر هستند.
● ۳ نکته درباره انتخاب رنگ
▪ هنگام انتخاب و خرید رنگ، بهتر است رنگ هایی را که در آب حل می شوند، انتخاب کنید. این رنگ ها برای پاک کردن به حلال های شیمیایی که به پوست و سیستم تنفسی آسیب می رسانند، نیاز ندارند.
▪ هنگام خرید رنگ با پرسش از فروشنده و مطالعه اطلاعات روی برچسب محصول، رنگ سالم تری را انتخاب کنید. برخی رنگ ها حاوی فلزات سنگین و مواد شیمیایی خطرناک هستند.
▪ نگهداری از باقی مانده رنگ کار آسانی نیست. از همان ابتدا به اندازه لازم خرید کنید و در صورت لزوم قوطی های کوچک رنگ را انتخاب کنید.
● ۲ نکته پیش از رنگ کردن
▪ اطلاعات و راهنمای برچسب را به دقت بخوانید.
▪ اگر در خانه های آپارتمانی زندگی می کنید، همسایه ها را از این کار مطلع کنید و به مدیر ساختمان اطلاع دهید. ممکن است دیگران هم تصمیم بگیرند هم زمان با شما این کار را انجام دهند.
● ۱۰ نکته هنگام رنگ کردن
▪ از اسپری کردن رنگ پرهیز کنید. هنگام اسپری کردن رنگ، ذرات رنگ به اطراف پخش می شود.
▪ در و پنجره ها را باز بگذارید و از تهویه مناسب استفاده کنید. سیستم های خنک کننده برای این کار کافی نیستند و هوای آلوده داخل خانه را خارج نمی کنند. همیشه هنگام رنگ و نقاشی تهویه مناسب داشته باشید. اگر نمی توانید تهویه مناسب ایجاد کنید از ماسک استفاده کنید.
▪ برای پیشگیری از آسیب های پوستی مراقب باشید رنگ و حلال ها به طور مستقیم با پوست دست تان تماس نداشته باشند.
▪ از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش و عینک و ماسک استفاده کنید. ماسک مناسب تهیه کنید و توجه داشته باشید که ماسک های گرد و غبار، حلال ها را عبور می دهند.
▪ در فواصل مشخصی به خودتان استراحت کوتاهی بدهید و چند دقیقه در هوای آزاد تنفس کنید.
▪ کودکان و خانم های باردار را از محل دور نگه دارید.
▪ برای پیشگیری از اینکه بخارات و آلودگی ها وارد خانه همسایه ها شود، مدیر ساختمان را مطلع کنید و از تهویه بیشتر و بهتری استفاده کنید.
▪اگر از رنگ های روغنی استفاده می کنید، بیشتر دقت کنید. این رنگ ها مخاطرات بهداشتی بیشتری دارند و خطر حریق و آتش سوزی شان هم بیشتر است. مراقب منابع آتش و شعله باشید و کهنه ها و پارچه های آغشته به رنگ و حلال را در ظروف فلزی دربسته بگذارید.
▪ هنگام رنگ زدن خانه سیگار نکشید. سیگار علاوه بر بیشتر کردن خطر حریق موجب تشدید علایم مسمومیت با مواد شیمیایی و حلال های رنگ هم می شود.
▪ در قوطی های رنگی را که از آنها استفاده نمی کنید، بسته نگه دارید و آنها را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
● ۵ نکته پس از رنگ کردن
▪ پس از اتمام کار، مواد باقی مانده را بردارید و لکه های رنگ را پاک کنید.
▪ رنگ را از دیواره قوطی پاک کنید. در قوطی را بگذارید و با ضربه چکش آن را محکم ببندید و جایی دور از گرما و سرما ذخیره کنید.
▪ برخی رنگ ها حاوی حلال ها و مواد قابل اشتعال و انفجار هستند که می توانند سمی هم باشد. برای ذخیره کردن و نگهداری طولانی مدت رنگ طبق دستورالعمل روی بسته بندی عمل کنید. بهتر است در صورت امکان اضافه رنگ را برای استفاده به فرد دیگری بدهید.
▪ دو تا سه روز پس از تمام شدن رنگ خانه، در و پنجره ها را باز بگذارید و تهویه مناسب داشته باشید تا رنگ زودتر خشک شود.
▪ بهتر است پنج تا شش روز پس از رنگ کردن هم خانه را خالی بگذارید. حلال ها و ذرات رنگ و مواد سمی و محرک تا چند روز در فضا باقی می ماند و استنشاق این مواد سبب سردرد و حالت تهوع می شود.
● در خانه نمانید
▪ دکتر پروین منصوری، متخصص پوست
رنگ هایی که برای رنگ کردن خانه استفاده می شوند، اغلب عوارض خاصی روی پوست ندارند زیرا پس از خشک شدن کامل در تماس با پوست قرار می گیرند. اما تماس پوست با رنگی که خشک نشده می تواند موجب حساسیت پوستی شود. این موضوع به خصوص درباره افرادی که پوست های حساس دارند، حایز اهمیت است. حساسیت در این افراد به صورت ایجاد جوش های ریز، قرمزی، تورم و خارش پوست خود را نشان می دهد. البته پوست کودکان بسیار حساس است و بیشتر از دیگر گروه های سنی در معرض این حساسیت ها قرار دارند. به همین دلیل توصیه متخصصان پوست این است که تا کامل شدن رنگ دیوارها و سایر اسباب و اثاثیه، کسی در خانه حضور نداشته باشد.
● از رنگ های استاندارد استفاده کنید
▪ دکتر شاهین مقدم کیا فوق تخصص ریه
بوی رنگ در تنفس بعضی از افراد تاثیر می گذارد و آن را با مشکل روبه رو می کند. به همین دلیل، توصیه می شود سالمندان، کودکان، افرادی که سابقه بیماری های قلبی، ریوی، آسم و ... دارند، تا خشک شدن رنگ دیوارها و رفع بوی رنگ در خانه حضور نداشته باشند. در عین حال، بوی رنگ نوعی محرک محسوب می شود و می تواند عاملی برای ایجاد سرفه های مکرر به همراه تنگی نفس خفیف باشد. اما اصولا استفاده از رنگ های استاندارد در اغلب افراد، مشکل خاصی ایجاد نمی کند و عوارض آن تقریبا مشابه با سایر مواد شیمیایی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]