واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: اکونیوز:رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت : اینکه در قانون صراحتی در رابطه با مصداق و تعریف قاچاق وجود ندارد موجب سوءاستفاده و ابهاماتی شده و در اکثر موارد پروندههای کلان بانکی و سازمانیافته را شاهد هستیم که پرونده در نهایت به نتیجه نمیرسد.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir) " سعید مرتضوی" در گردهمایی مبارزه با قاچاق کالا در سطح عرضه موضوع ماده 62 قانون نظام صنفی، با بیان اینکه این قانون در سال 83 لازمالاجرا شد، ولی تا آذر ماه سال گذشته این قانون خروجی نداشته است، گفت: ازسال گذشته که اجرای این قانون و ماده 62 آن و مرجع رسیدگی به آن سازمان تعزیرات حکومتی انتخاب شد و طبق این قانون صلاحیت ابتدایی به تعزیرات حکومتی داده شد، شاهد موفقیتهای بسیاری در مبارزه با قاچاق کالا در سطح عرضه هستیم.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: در این مدت حدود 30 هزار پرونده تشکیل، رسیدگی و منتهی به صدور رای شده و در حدود 80 درصد احکام آن نیز اجرایی شده است. در امر مبارزه با قاچاق سیگار نیز در حدود 7 الی 8 ماه گذشته بیش از 40 درصد بحث قاچاق سیگار کاهش یافته است.
وی با اشاره به نظر مقام معظم رهبری، مراجع تقلید و علما مبنی بر حرام بودن قاچاق کالا اظهار کرد: قانون نیز قاچاق کالا را جرم میداند اما زمانی که پروندهای تشکیل و موضوع وارد رسیدگی میشود، قضات بعضا با برداشتهایی که از قانون میکنند میگویند که این جنس قاچاق نیست و ضعف قانون ما این است که شاهد تفسیرهای متضادی از آن هستیم.
وی به رای وحدت رویه صادره از سوی دیوان عالی کشور اشاره کرد و افزود: رای وحدت رویه زمانی از سوی دیوان عالی کشور صادر میشود که در رابطه با یک موضوع از دادگاههای مختلف احکام مختلفی صادر شده باشد. در رابطه با موضوع کالا نیز شاهد هستیم که دادگاهی کالایی را قاچاق و دادگاه دیگری آن را قاچاق ندانسته بود. زمانی که هیات عمومی دیوان عالی کشور این موضوع را بررسی میکند با استناد به اینکه قاچاق در مرزها رخ میدهد و تنها کالایی را میتوان قاچاق دانست که در مرز کشف شده، حکم دادگاهی را که آن کالا را قاچاق ندانسته بود، تایید کرده است.
مرتضوی تاکید کرد: اینکه در قانون صراحتی در رابطه با مصداق و تعریف قاچاق وجود ندارد موجب سوءاستفاده و ابهاماتی شده و در اکثرموارد پروندههای کلان بانکی و سازمانیافته را شاهد هستیم که پرونده در نهایت به نتیجه نمیرسد.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ادامه داد: ستاد در سال 87 آماری اعلام کرد که جای تاسف دارد و باید از لحاظ قانونگذاری در این رابطه تحرکی داشته باشیم. طبق این آمار از مجموعه قاچاقی که در کشور صورت میگیرد ، حدود 3 درصد کشف و برای آن پرونده تشکیل میشود که از این 3 درصدی که کشف و برای آن پرونده تشکیل میشود و رای قطعی و محکومیت قطعی صادر میشود،در مرحله اجرای احکام حدود 5/1 درصد الی 2 درصد اجرایی میشود.
وی به فرمایشات و تاکیدات مقام معظم رهبری در رابطه با مبارزه با قاچاق کالا است اشاره کرد وگفت: یکی از دلایلی که نتوانستیم فرمایشات رهبری را در این زمینه به خوبی اجرایی کنیم به خاطر ضعف در قانون است.
مرتضوی با بیان اینکه از زمان حضور در این ستاد یکی از محورهای کار را آسیبشناسی بحث مبارزه با قاچاق کالا ارز قرار دادیم، خاطرنشان کرد: با بررسی حدود 200 پرونده کلان متوجه شدیم که هر چند برخی مواقع اقداماتی ایذایی صورت گرفته اما این اقدامات پایدار نبوده و از سوی دیگر علت اصلی ضعف در قانون بوده است.
مرتضوی گفت: در این راستا همت ستاد در تهیه و تدوین لایحه جامع مبارزه با قاچاق است معطوف شد و از این رو مصوبهای نیز در هیات دولت داشتیم که ستاد را مکلف کرد صرف سه ماه چنین لایحهای تدوین شود. براین اساس لایحهای در 72 ماده و 61 تبصره تهیه و تدوین و در حال حاضر در کمیسیون لوایح دولت در حال بررسی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]