واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون سازمان محيط زيست ايران رتبه ۱۳انتشار گازهاي گلخانهاي جهان را دارد
اجتماعي. محيط زيست . نمايشگاه بينالمللي
معاون سازمان حفاظت محيط زيست روز يكشنبه اعلام كرد كه جمهوري اسلامي ايران رتبه سيزدهم انتشار گازهاي گلخانهاي جهان را دارد.
حسن اصيليان در آيين گشايش هشتمين نمايشگاه بينالمللي محيط زيست در تهران گفت: يك درصد گازهاي گلخانهاي جهان توسط ايران منتشر ميشود و اين ميزان انتشار گاز گلخانهاي جمهوري اسلامي ايران را در رتبه سيزدهم انتشار گازهاي گلخانهاي جهان قرار داده است.
وي افزود: آمريكا با ۲۴درصد بزرگترين منتشركننده گازهاي گلخانهاي جهان است و پس از آن، كشور چين با ۱۴درصد در مقام دومين منتشركننده گازهاي گلخانهاي جهان قراردارد.
به گفته اصيليان، هند با چهار درصد انتشار گازهاي گلخانهاي جهان در مقام ششم و كره با دو درصد انتشار گازهاي گلخانهاي جهان در مقام دهم قرار دارد.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص مصرف انرژي در جهان گفت: روند مصرف انرژي در سال ۱۹۶۰ميلادي در جهان معادل ۳/۳گيگاتن بود كه اين روند در سال ۱۹۹۰ميلادي به ۸/۸گيگاتن رسيد و پيش بيني ميشود روند مصرف انرژي در سال ۲۰۱۰و ۲۰۲۰ميلادي به ترتيب به ۱۲و ۱۴گيگاتن برسد.
اصيليان تصريح كرد: ميزان مصرف انرژي در بخش حمل و نقل در ايران از ۱۶۷ ميليون بشكه معادل نفت خام در سال ۷۶به ۲۶۷ميليون بشكه معادل نفت خام در سال ۸۵رسيده است.
معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به وضعيت بحراني نزولات جوي در كشور گفت: متوسط نزولات جوي در كشور حدود ۲۴۰ميلي متر در سال است كه يك سوم متوسط نزولات جوي جهاني است و به اين دليل كشور ما در زمره كشورهاي خشك و نيمه خشك قرار دارد.
حجم سالانه نزولات جوي چهار هزار ميليارد مترمكعب است كه دو هزار و ۷۰۰ ميليارد متر مكعب آن به دليل پديده تعريق خارج ميشود و فقط حدود هزار و ۲۰۰ميليارد متر مكعب ذخيره آبي در دسترس باقي ميماند.
به گفته اصيليان، در سال ۱۴۰۰هجري شمسي، جمعيت ايران به ۹۷ميليون نفر خواهد رسيد كه ۷۱ميليون نفر آن در شهرها زندگي ميكنند و در اين سال، شمار شهرهاي ميليوني كشور به ۱۹شهر خواهد شد.
وي اضافه كرد: وضعيت پسابها در سال ۱۴۰۰هجري شمسي برابر ۴۰ميليارد مترمكعب خواهد بود كه ۳۸درصد رشد نسبت به سال ۸۰خواهد داشت و آلودگي آب از چالشهاي مهم در اين مقطع زماني خواهد بود.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست در تشريح وضعيت خاك كشور نيز گفت: سهم ايران از مساحت خشكيهاي جهان ۱/۲درصد است و يك دهم فرسايش خاكهاي جهان مربوط به ايران است.
به گفته اصيليان، فرسايش خاك از ۱۰تن در هكتار به ۲۰تن در هكتار درسالهاي اخير افزايش پيدا كرده است.
وي اضافه كرد: رقم سالانه تلفات خاك كشور دو ميليارد تن يا ۷۷۰هزار هكتار است كه موجبات بيابان زايي و فرسايش خاك ميشود.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينكه آسيب به اكوسيستم خاك مي تواند مرگ جانداران و انسانها را به دنبال داشته باشد، گفت: در تهران روزانه هر فرد ۸۰۰تا ۹۰۰گرم زباله توليد ميكند و از هر تن زباله ۴۰۰ تا ۶۰۰ليتر شيرابه خارج ميشود كه ميتواند تاثير خطرناكي روي آب و خاك داشته باشد.
وي اهداف نمايشگاه هشتم را ارايه دستاوردهاي دولت نهم در امر محيط زيست، آموزش و اشاعه فرهنگ زيست محيطي، همكاريهاي زيست محيطي ايران با سازمانهاي منطقهاي و بينالمللي ، معرفي صنايع و واحدهاي خدماتي سبز و ارائه دستاوردهاي ۳۰ساله وزارتخانه ها، صنايع و شركتها در مسايل زيست محيطي ذكر كرد.
هشتمين نمايشگاه بينالمللي محيط زيست با حضور ۲۲۰شركت داخلي و خارجي روز
يكشنبه در محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي تهران گشايش يافت.
يکشنبه 27 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]