تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855890458




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

علي‌اكبر جوانفكر: رسانه‌ها اپيدمي ترويج مدرك‌گرايي براي مسوولان را درمان كنند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: علي‌اكبر جوانفكر: رسانه‌ها اپيدمي ترويج مدرك‌گرايي براي مسوولان را درمان كنند


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

علي‌اكبر جوانفكر، مشاور مطبوعاتي رييس‌جمهور در مطلبي در سايت شخصي خود با انتقاد از برخي رويه‌ها در رواج مدرك‌گرايي از رسانه‌ها خواست تا با اشاعه فرهنگ صحيح، با اين جريان مقابله كنند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، ايسنا، در اين مطلب آمده است:

اين روزها برخي سايت‌هاي سياسي وابسته به افراد يا جريان‌هاي طالب قدرت ، موضوع مدرك دكتراي آقاي علي كردان وزير جديد كشور را به بحثي داغ تبديل كرده‌اند و در اين ميان بعضي از آقايان كه دكترايشان را به بركت بورس دولتي از ‌فرنگ دريافت كرده‌اند، به مثابه يك متخصص كارشناس اكسفورد با تكيه بر يك ويرگول كم يا اضافه در اين مدرك ، آن را ساختگي و جعلي مي‌دانند.

مرجع رسمي براي اعلام نظر صحيح درباره اين مدرك تحصيلي ، وزارت علوم است و شايد مناسب‌تر اين باشد كه به جاي دخالت دادن نظرات سياسي در اين موضوع ، از مرجع ذي‌صلاح خواسته شود تا به اظهارنظر درباره آن بپردازد.

هدف بنده از ورود به اين بحث ، ايراد يك نظر ارشادي نيست بلكه قصدم بهانه قرار دادن آن ، براي وارد شدن به لايه‌هاي ديگري از يك ناهنجاري رفتاري است كه به نوبه خود ، آسيب‌هايي را به همراه دارد.

اواسط سال 82 وقتي به عنوان مشاور مطبوعاتي دكتر احمدي‌نژاد شهردار وقت تهران مشغول به كار شدم ، بلافاصله از سوي همكاران با دو عنوان “دكتر” و “مهندس” مورد خطاب قرار گرفتم و به تدريج عنوان “دكتر” غلبه بيشتري پيدا كرد و هنوز اندكي نگذشته بود كه در نامه‌نگاري‌هاي رسمي نيز همين لقب به كار گرفته شد و در نشست و برخاست‌هاي رسمي و غيررسمي، عنوان دكتر… برسر زبان‌ها افتاد.

روزهاي اول در قبال اين موضوع از خودم واكنشي نشان ندادم زيرا مرسوم بود كه در شهرداري تهران هر كس مسووليتي را برعهده بگيرد حتما يا دكتر است يا مهندس اما چند روز بعد احساس كردم كه اگر كسي بنده را با اين القاب خطاب قرار ندهد، نسبت به او موضع منفي پيدا مي‌كنم و اندكي بعد به خود نهيب زدم كه هرچه زودتر بايد با اين مساله مقابله كنم.

دست به كار شدم و مقاله‌اي تحت عنوان ” من دكتر يا مهندس نيستم” نوشتم و آن را براي چاپ به روزنامه كيهان فكس كردم كه متاسفانه مقبول نيفتاد و مورد استفاده قرار نگرفت .

روزي براي مصاحبه به صدا و سيما رفته بودم و مجري برنامه ، بنده را دكتر .. خطاب كرد و در چند نوبت لقب “استاد” را هم به كار گرفت. شايد شنيدن اين القاب خيلي‌ها را به وجد بياورد اما راست مي‌گويم، آن موقع چنين احساسي در من به وجود نيامد و دريافتم كه اين مساله به يك اپيدمي در ساختارهاي اداري و رسانه‌اي كشور تبديل شده است.

دكترلاريجاني ، دكتر توكلي ، دكتر ولايتي ، دكتر رضايي و ….

يعني اگر كسي را با لقب دكتر يا مهندس خطاب نكنند ، چنين تصور مي‌شود كه او در سطح نازلي از نظر تحصيلات و مراتب علمي و اجتماعي قرار دارد. چنين برداشت سوئي سبب شده است كه بسياري از افراد در لايه‌هاي مختلف مديريتي كشور، براي دريافت مدرك دكترا ، خود را به آب و آتش بزنند و به هر روش و منشي متمسك شوند تا به اين مدرك دست يابند و از اين طريق راه رشد و پيشرفت به مراتب بالاتر را به روي خود هموار كنند.

شايد در نتيجه همين رويكرد غيراصولي بوده است كه طي سال‌هاي گذشته ، دانشگاههاي مجهول‌المكان يا غيرمعتبري هم پيدا شدند كه با دريافت مبالغ قابل توجه و برگزاري برخي كلاس‌هاي فرماليته ، اقدام به صدور مدرك دكترا براي افراد متقاضي كردند.

تاكيد بنده بر نقش منفي رسانه‌ها در ترويج مدرك‌گرايي است و بر اين باور هستم كه آنها در فرايند اطلاع‌رساني و نشر اخبار ، اين ذهنيت نادرست را در سطوح مختلف اجتماع به وجود آورده‌اند.

متاسفانه اين رويه ناهنجار در اخبار و گزارش‌هاي مربوط به ملاقات مسوولان ايراني با طرف‌هاي خارجي نيز تكرار مي‌شود .

براي مثال در خبرها گفته مي‌شود كه دكتر لاريجاني با خاوير سولانا يا محمد البرادعي ديدار كرد و …

آيا طرفهاي خارجي هيچ‌كدام دكترا ندارند؟ به طور بديهي و طبيعي ، سطح تحصيلات بسياري از مقامات خارجي كمتر از دكترا و فوق دكترا نيست اما به راستي چرا آن‌ها از اين القاب و عناوين در خبرهايشان استفاده نمي‌كنند؟

اين گونه عناوين حاكي از مرتبه علمي افراد است كه هيچ دخلي در حوزه‌هاي سياسي و اجتماعي و فرهنگي ندارد. ممكن است يك نفر دكتراي علوم سياسي داشته باشد كه اين عنوان فقط يك مرتبه علمي است و كاربرد آن فقط به محيط هاي علمي و تحقيقاتي محدود مي‌شود.

زماني كه در خبرگزاري جمهوري اسلامي به عنوان خبرنگار كار مي‌كردم در متن خبر تنظيم شده ، از يك مقام مسوول به عنوان “مهندس …” ياد كردم كه وقتي آن خبر از صدا و سيما پخش شد ، بلافاصله مسوول مزبور با من تماس گرفت و گفت كه “مهندس” لقب قبلي‌اش بوده و او مدرك دكترا گرفته است؟! در آن زمان، تماس اين مقام مسوول ، واقعا مرا شوكه كرد.

با استفاده از اين فرصت ، از تمام رسانه‌هاي ارتباط جمعي به ويژه صدا و سيما مي‌خواهم در به كارگيري اين گونه عناوين تجديد نظر كنند و در خبرهايشان اين القاب را مورد استفاده قرار ندهند. اينجاست كه سخن درست و دقيق رييس‌جمهور معناي ويژه اي پيدا مي‌كند. او گفته است : خدمتگزاري امري است كه به اين نوع كاغذ پاره‌ها احتياج ندارد و چه بسا انسان‌هاي برجسته و والايي وجود دارند كه در نزد خداي متعال بالاترين مراتب و عزت را دارند.

رسانه‌ها فرهنگ‌ساز هستند و بايد بپذيرند كه در اين زمينه بد عمل كرده‌اند و بايد دست به اصلاح اين رويه ناهنجار بزنند.

ان‌شاءالله.

انتهاي پيام
 يکشنبه 27 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن