واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نايب رييس كميسيون امنيت ملي مجلس: دو برابر شدن مبادلات تجاري ايران و تركيه تحول بسيار مثبتي است
سياسي. تركيه. ايران . مجلس
نايب رييس اول كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي دستاوردهاي سفر محمود احمدي نژاد رييس جمهموري ايران به تركيه از جمله توافق بر سر افزايش ارزش مبادلات تجاري دو كشور از ۱۰به ۲۰ميليارد دلار را تحولي بسيار مثبت دانست.
در اين سفر كه پنجشنبه و جمعه هفته گذشته انجام گرفت، مسوولان دو كشور پنج سند همكاري در زمينه گردشگري، كتابخانههاي ملي، ترابري و مبارزه با مواد مخدر و تروريسم امضا كردند.
همچنين در بيانيه مشتركي كه در پايان ديدارها روساي جمهوري ايران و تركيه انتشار يافت، بر ادامه مذاكرات بر سر همكاري در بخش انرژي تاكيد شد.
اسماعيل كوثري روز شنبه در گفتگو با خبرنگار سياسي ايرنا، گفت: سفر رييس جمهوري در مقطع زماني صورت گرفت كه برخي در خارج و حتي در داخل سعي كردند ارزش آن را زير سوال ببرند.
نماينده مردم تهران در مجلس افزود: خوشبختانه با درايت مسوولان دو كشور، تلاشهاي رژيم صهيونيستي كه از روي عصبانيت صورت گرفته بود و سعي در رو در رو قرار دادن ايران و تركيه را داشت، به نتيجه نرسيد و اين سفر با موفقيت انجام شد.
كوثري با اشاره به اشتراكات دو كشور، تصريح كرد: دين مبين اسلام وجه مشترك اصلي دو كشور همسايه است كه فرهنگ بسيار نزديك با يكديگر دارند.
وي نياز متقابل كشورهاي همسايه را از واقعيتهاي موجود در روابط كشورهاي همجوار دانست و يادآور شد: انجام اين سفر و ديدارهاي سطح بالاي انجام گرفته ميان روساي جمهوري دو كشور نشاندهنده اين ارتباط متقابل بود.
كوثري مرز مشترك، جمعيت مسلمان، اقتصاد پويا، موقعيت جغرافيايي ميان اروپا و آسيا و حضور حزب اسلامگراي عدالت و توسعه را از نكات ويژه مورد توجه در روابط تهران با آنكارا معرفي و اضافه كرد: چنانچه بتوانيم از امتيازهاي طرف مقابل به نحو مطلوب و بدون واسطه بهره برداري كنيم، امتياز بزرگي براي هر دو كشور خواهد بود.
وي ادامه داد: آمريكا و اسراييل از اين موضوع در روابط ايران و تركيه ناراحتند اما روساي جمهوري دو كشور نشان دادند كه كشورهاي آنان از استقلال در فكر و عمل در روابط دو جانبه برخوردارند.
نايب رييس اول كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي همچنين تبادل نظر مسوولان دو كشور در زمينه مسايل منطقهاي و بينالمللي را از دستاوردهاي سفر اخير دانست و گفت: اين امكان كه ايران مواضع خود را در مساله هستهاي به صورت شفاف و مستقيم با كشورهاي همسايه مطرح كند، باعث تقويت جايگاه كشورمان ميشود.
خبرنگار ايرنا به ادعاهاي مطرح شده درباره ناكامي دو كشور در امضاي قرارداد همكاري در بخش انرژي در جريان اين سفر اشاره كرد و نظر وي را در قبال گزارشهاي مذكور پرسيد كه كوثري
در پاسخ گفت: طبيعي است كه هر كشوري منافع خود را در نظر ميگيرد و بر اساس آنها تصميمگيري ميكند.
وي اضافه كرد: در مقطع كنوني، همين كه دو كشور بر سر دو برابر شدن مبادلات تجاري تا ۲۰ميليارد دلار توافق كردند، از نكات مثبت اين سفر است.
كوثري ابراز اطمينان كرد، تفاهم نامه سال گذشته ايران و تركيه در زمينه توسعه فازهاي ۲۳ ،۲۲و ۲۴پارس جنوبي و انتقال گاز به تركيه در جريان چانه زنيهاي دو جانبه نهايي شده و قرارداد مربوط به آن در سفرهاي بعدي سران دو كشور به امضا برسد.اين تفاهم نامه انتقال گاز تركمنستان به تركيه از طريق ايران را نيز شامل ميشود.
نايب رييس اول كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس همچنين در پاسخ به سوالي درباره حضور نداشتن اعضاي اين كميسيون در تركيب هيات بازديدكننده ايراني در تركيه، از توافق با دولت بر سر حضور اين نمايندگان در سفرهاي آتي خبر داد.
شنبه 26 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]