تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 10 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بالاترین عبادت، عفت شکم و شهوت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825050799




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جوجه کباب در پاکستان


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: جوجه کباب در پاکستان


در پاکستان، یکی از همسایگان کشورمان، جوجه کباب را به روش خاصی تهیه می کنند.


این بار می خواهیم میهمان یکی از همسایگان کشورمان باشیم. آداب و رسوم این کشور شباهت زیادی به هندی ها دارد، حداقل در طبخ غذاهایشان که ادویه زیادی را مورد استفاده قرار می دهند. فکر می کنیم که دیگر حدس زده باشید کشور منتخب این هفته ما پاکستان است....

این مردم گوشت مرغ را مانند ما کباب می کنند آن هم در تنور و به غذای آماده شده جوجه تندوری می گویند که در ادامه با دستور پخت آن آشنا خواهید شد.



● عادت های غذایی مردم پاکستان

غذاهای پاکستانی تنوع بسیاری دارد و شامل انواع کباب ها و برنج مخلوط می شود البته بریانی مشهورترین غذا در سفره مردم این کشور است. نکته مشترک در تمامی این غذاها مزه تند و ادویه فراوانی است که در تهیه هر غذایی مورد استفاده قرار می گیرد به این ترتیب که ممکن است در هنگام طبخ یک غذای ساده ۶ تا ۷ نوع ادویه با عطر و بوی متفاوت به کار رود. پاکستانی ها بیشترین مصرف کنندگان هل و کاری در دنیا نیز هستند. سایر ادویه هایی که مردمان این کشور از آن استفاده می کنند رازیانه، پودر تخم گشنیز، زیره سبز، فلفل قرمز و زنجبیل است.

نوشیدنی های مردم این کشور نیز تنوع خاصی دارند اما از همه مهم تر انواع چای است؛ چای معمولی، چای سبز و چای کشمیری که در این مورد آخری نامش چای است اما مخلوطی از شیر و سایر طعم دهنده هاست. کار دیگری که پاکستانی ها هنگام چای خوردن انجام می دهند، اضافه کردن دانه های هل به این نوشیدنی است. به این ترتیب که هل ها را با دست باز می کنند و دانه هایش را از هم جدا می کنند و بعد داخل کتری می ریزند، آب را به آن اضافه می کنند و می گذارند کاملا جوش بیاید. سپس چای های کیسه ای را داخل آن می گذارند و گاهی اوقات شیری که از قبل جوشانده اند را به این ترکیب، اضافه می کنند و خودشان به آن شیرچای می گویند. در هر صورت، نوشیدنی ها جایگاه خاصی در سبد غذایی مردمان این کشور دارند.

عادت دیگر پاکستانی ها خوردن غذا با دست است به این ترتیب که غذا را در تکه ای کوچک از نانی نازک می پیچند و با دست آن را میل می کنند. آنها معتقدند که این روش غذا خوردن بیشترین لذت را در هنگام صرف غذا به آنها می دهد.



● مـواد لازم (برای۴ نفر)

▪ مرغ تکه شده/ ۳۰۰ گرم/ ۵۰۰ کیلوکالری

▪ ماست/ ۱ لیوان/ ۵۵ کیلوکالری

▪ سیر رنده شده/ ۵/۰ لیوان/ ۱۵ کیلوکالری

▪ پودر گشنیز/ ۱ قاشق غذاخوری/ ۰ کیلوکالری

▪ زنجبیل رنده شده/ ۳/۱ لیوان/ ۱۰ کیلوکالری

▪ زیره سبز/ ۱ قاشق غذاخوری/ ۰ کیلوکالری

▪ نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و زعفران/ به مقدار لازم/ ۰ کیلوکالری



● طـرز تـهـیـه

ابتدا در یک کاسه بزرگ تکه های مرغ را ریخته و به آن ماست و سایر ادویه ها و سبزیجات را اضافه کنید و خوب به هم بزنید. بگذارید تا مرغ به مدت ۲ شبانه روز در این مواد بماند و سپس آن را به سیخ بکشید و روی منقل یا باربکیو کباب کنید. سپس تکه های مرغ را با سبزیجات کباب شده ای مانند پیاز، سیب زمینی استامبولی، گوجه فرنگی و فلفل کباب شده میل کنید.



● این غذا چند کالری دارد؟

این غذا در مجموع دارای تقریبا ۶۰۰ کیلوکالری انرژی است که در صورت تقسیم کردن آن بین ۴ نفر به هر نفر ۱۵۰ کیلوکالری خواهد رسید اما مصرف نان، سیب زمینی و... میزان کالری دریافتی را به ۳۰۰ کیلوکالری هم می رساند.



● گـوشـت مـرغ

در پیک نیک های خانوادگی یکی از پرمصرف ترین گوشت ها، گوشت مرغ است آن هم به دلیل اینکه به سرعت پخته می شود. اما این گوشت به غیر از زودپخته شدن دارای خواص دیگری نیز هست از جمله اینکه منبع ویتامین۳B به حساب می آید. به طوری که با خوردن ۱۰۰ گرم از آن ۱۰ میلی گرم این ماده مغذی تامین می شود و این مقدار بیش از نصف نیاز یک فرد بالغ به حساب می آید. یادتان باشد افرادی که کمتر از منابع پروتئینی استفاده می کنند، سال ها به بیماری های گوارشی مبتلا هستند یا الکل می نوشند بیش از سایرین در معرض خطر کمبود این ویتامین قرار دارند، بنابراین خوردن گوشت مرغ به خصوص سینه آن یکی از اقدامات پیشگیرانه به حساب می آید.



● مـاسـت کـم چـرب

یکی از فرآورده های لبنی که خوردن آن هر روز به میزان یک لیوان توصیه می شود ماست است. ماست منبع پروتئین به حساب می آید و مقادیر قابل ملاحظه ای کلسیم و ویتامین ۲B دارد. ویتامین ۲B، این ماده مغذی در تولید انرژی دخالت دارد و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و افرادی که در سنین رشد هستند، به سوءجذب دچارند، داروهایی مانند قرص ضدبارداری یا آنتی بیوتیک مصرف می کنند و البته بیماری هایی مانند سرطان و حتی تب دارند به احتمال بیشتری به کمبود این ویتامین دچار خواهند بود. بنابراین مصرف منابع آن که ماست نیز در این گروه قرار دارد نیز توصیه می شود. اما فراموش نکنید که ماست پرچرب مملو از اسیدهای چرب اشباع است. بنابراین هنگام خرید، انواع کم چرب ماست را انتخاب کنید.



● زنـجـبـیـل بـرای آرتـروز

هر وقت صحبت از زنجبیل می شد فقط نوع پودرشده آن برای طبخ غذاهای گوشتی کاربرد داشت. در حالی که این روزها زنجبیل تازه نیز به بازار آمده است که همین موضوع موجب شده تا خانواده ها مصرف بیشتری از این گیاه معطر داشته باشند اما نکته اینجاست که این گیاه نباید بیش از اندازه مصرف شود بلکه محدوده ای (۵ گرم در روز برای هر نفر) برای خوردن آن مناسب است و خواصی را به آن نسبت می دهند. به طوری که افزودن زنجبیل تازه به انواع غذاها و نوشیدنی ها حالت تهوع را کم کرده و به کسانی که از نشانگان حرکت رنج می برند، توصیه می شود. البته عادت به خوردن زنجبیل برای کسانی که به دردهای آرتروزی نیز مبتلا هستند مناسب است زیرا هم شدت درد را کاهش می دهد و هم به بهبود این بیماری کمک می کند.



● اگر فشارخون دارید

در کنار این غذا بهتر است پیاز و سیر میل کنید و سیب زمینی را به جای نان با سیخ هایی کبابتان همراه کنید و در ضمن بهتر است نوشیدنی تان نیز یک لیوان دوغ البته از نوع کم نمک باشد.



● اگر وزنتان بالاست

بهتر است بیش از همه سینه مرغ را برای تهیه این غذا انتخاب کنید و آن را همراه سبزیجاتی مانندقارچ، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای میل کنید تا هم ارزش غذایی وعده تان بیشتر شود و هم فیبر فراوانی دریافت کنید.



● اگر کم خون هستید

با اینکه گوشت مرغ آهن دارد اما بهتر است که در لابه لای تکه های مرغ، تکه های گوشت قرمز نیز قرار بدهید و روی تمامی محتویات کمی کنجد بپاشید. در ضمن خوردن این غذا همراه یک کاسه کوچک عدسی بسیار مفید است.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 795]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن