واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران ظهر پنجشنبه در این مراسم گفت: تولید فکر و کتاب در همه مکاتب و ادیان مورد تحسین و تمجید است.
محمد اسماعیل امامزاده اظهار داشت: کسانی که بنیان تمدنی خود را با تخریب منابع کتابخانه ای آغار کردند، لاجرم برای اثبات اصالت خود به کتاب رجوع کردند.
وی با بیان اینکه اساس مسلمانی به پذیرفتن اصول بر مبنای علم و آگاهی است تصریح کرد: کتاب تجلی علم و آگاهی است .
امام زاده افزود: کتاب معرف هویت و شخصیت یک ملت است.
مدیرکل کتابخانه های مازندران با اشاره به فعالیت ۵۷ کتابخانه عمومی در استان یادآور شد: این کتابخانه ها ۱۱۲ هزار عضو و ۸۲۰ هزار جلد کتاب دارند.
وی با بیان اینکه ۶۶ درصد از اعضای کتابخانه ها را دانش آموزان تشکیل می دهند خاطرنشان کرد: ۳۴ درصد از سایر اعضای کتابخانه های مازندران را تحصیل کردگان دانشگاهی شامل می شوند.
امامزاده با اشاره به رشد شاخض های کتابخانه های عمومی در یک سال گذشته گفت: تعداد منابع از ۷۲۰ هزار جلد به ۸۲۰ هزار جلد افزایش یافته که نشاندهنده رشد ۱۶ درصدی است.
وی تصریح کرد: تعداد اعضای کتابخانه های مازندران، ۱۲ درصد افزاش یافته است.
امامزاده با اشاره به افزایش کتابخانه های مشارکتی از تعداد ۹ واحد به ۳۴ کتابخانه در یک سال اخیر اظهار داشت: تعداد کتابخانه های مشارکتی ۲۷۸ درصد رشد داشته است.
مدیرکل کتابخانه های مازندران با بیان اینکه مازتدران به لحاظ فضای کتابخانه ای دارای رتبه ۲۶ کشوری است تصریح کرد: در مازندران به ازای هر ۵۲ هزا رو ۷۶۴ نفر، یک کتابخانه داریم.
وی با اشاره به اینکه به ازای هر ۱۰ هزار نفر در مازندران یک صندلی برای مطالعه داریم یادآور شد: مازندران جزو پنج استان فرهنگی کشور است و به لحاظ تعداد اعضا د ررتبه سوم کشوری است.
امامزاده گفت: برای رسیدن به سرانه فضای و منابع کتابخانه ای در افق ۱۴۰۴ سالانه نیاز به سرمایه گذاری ۱۶ میلیارد تومانی در مازندران هستیم.
وی با بیان اینکه در افق ۱۴۰۴ باید در بخش منابه به ۱۸ میلیون جلد کتاب در مازندران برسیم اظهار داشت: فضای کتابخانه ای مازندران نیز باید از ۳۴ هزار متر مربع به ۲۰۰ هزار متر مربع افزایش یابد.
امامزاده با اشاره به تفاهم نامه نهاد کتابخانه های عمومی کشور با استاندار مازندران یادآور شد: بر اساس این تفاهم نامه ظرف دو سال آینده با مبدا سال ۹۰، باید در ۷۲ روستا به اعتبار شش میلیارد تومان کتابخانه ایجاد کنیم.
وی افزود: از این میزان اعتبار، چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان را استاندار مازندران و یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان را نهاد کتابخانه های عمومی کشور متعهد شده اند.
امامزاده با اشاره به اهداء ۱۱ هزار متر زمین از سوی خیران در یک سال اخیر برای احداث کتابخانه عمومی تصریح کرد: مهم ترین بحران پروژه ها در مازندران، فقدان زمین است که به همین دلیل اعتبار اختصاص داده ده به پروژه جذب نمی شود.
وی گفت: فرماندار چالوس به عنوان رئیس انجمن کتابخانه این شهرستان برای دومین سال پیاپی رتبه برتر انجمن کتابخانه های مازندران را کسب کرد.
در این مراسم از ۵۸ نفر از خادمان کتاب و کتابخانی تجلیل شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]