واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مراسم افتتاحيه چهارمين همايش بين المللي دكترين مهدويت برگزار شد
گروه انديشه: مراسم افتتاحيه چهارمين همايش بين المللي دكترين مهدويت، صبح روز گذشته 24 مردادماه با سخنراني دكتر محمود احمدي نژاد در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، مراسم افتتاحيه چهارمين همايش بين المللي دكترين مهدويت صبح امروز 24 مردادماه سال جاري با سخنراني دكتر محمود احمدي نژاد و آيت الله امامي كاشاني و با حضور آيت الله مهدوي كني، آيت الله جنتي، دكتر مصطفوي، دكتر الهام و نمايندگان دفاتر آيات عظام مكارم شيرازي، صافي گلپايگاني، نوري همداني، فاضل لنكراني، سبحاني و جمعي از محققان داخلي و خارجي افتتاح شد.
در ابتداي اين مراسم سرود ملي جمهوري اسلامي ايران پخش شد و سپس با قرائت كلام الله مجيد توسط «محمدحسين سعيديان» مراسم به طور رسمي آغاز شد. بعد از قرائت قرآن «عباس سليمي» مجري برنامه شمن خير مقدم به حضار برنامه هاي همايش را اعلام كرد. سپس حجت الاسلام «پورسيدآقايي» گزارشي از چهارمين همايش بين المللي دكترين مهدويت ارائه داد.
در ادامه اين مراسم از دو كتاب با موضوع مهدويت رونمايي شد كه يكي از آنها تحت عنوان «مهدويت و صلح كل» در برگيرنده بيانات رئيسجمهور درباره مهدويت و امام عصر(عج) و ديگري «تذكره انجمن قدس» در برگيرنده 18 هزار بيت شعر با موضوع مهدي موعود و انتظار بود. همچنين لوح برترين هاي جشنواره فرهنگي هنري آيند روشن و مهدوي ياوران اهدا شد.
سپس دكتر محمود احمدي نژاد به ارائه سخن پرداخت. وي گفت: تشكيل يك حكومت جهاني كه با يك قانون و بر اساس عدالت روابط ميان انسانها را تنظيم كند؛ ضرورت قطعي و امري حتمي است.
احمدينژاد افزود: تجلي اسماء الهي در انسان حركت او به سوي قلههاي كمال است و اين امر مطلوب در سايه زندگي فردي و انزوا و عزلت نشيني ميسر نيست و محال است كسي منزوي بوده و با رياضت و عبادت صرف مظهر تجلي صفات الهي شده يا اسماء متبركه را درون خود شكوفا نمايد.
رئيسجمهور تصريح كرد: رشد و كمال انسان و تجلي اسماء الهي در سايه ارتباطات اجتماعي و از ميان روابط انساني و از بستر مجاهدت براي اصلاح جامعه بشري و حاكميت ارزشها محقق ميشود.
محمد امامي كاشاني امام جمعه موقت تهران ديگر سخنران اين همايش بود. وي گفت: بهترين كار كه خداوند را خشنود ميسازد، انتظار فرج عنوان كرد. براي درك بهتر اهميت انتظار فرج بايد ماهيت و پيامدهاي آينده را بررسي كنيم و منتظران بايد در كنار خودسازي و سرلوحه قرار دادن تقوا و پرهيزگاري و محاسن اخلاقي خود، وضعيت آينده را براي جهانيان توضيح دهند.
وي افزود: امروزه صاحبان انديشه هاي مختلف و پيروان مكاتب و مرام هاي بشر ساخته، كتاب هاي بسياري درباره آينده جهان مينويسند و هر يك تلاش ميكنند وضعيت آينده را متناسب با مكتب و مرامي كه از آن پيروي ميكنند، ترسيم كنند، اما قرآن كريم از نظر هويت آينده را اينگونه ترسيم كرده كه همه مسلك هاي غير الهي فرو خواهند ريخت.
بعد از اين پروفسور «حميد مؤلانا» استاد روابط بين الملل و مدير بخش ارتباطات بين المللي دانشگاه جورج واشنگتن، به ارائه سخن پرداخت. وي گفت: سؤال مهم بشر اين است كه چگونه مي توان به سعادت رسيد و مشكلات و مسائل دنياي امروز را حل كرد. اين هدف جز با گفتمان مهدويت امكان پذير نيست. ما مي توانيم در مورد حقوق بشر اين پيش كسوتي و نقش مهم و خطير را بر عهده بگيريم.
مؤلانا تصريح كرد: امنيت و توسعه، جنگ و صلح، اصلاح گرايي در سيستم بين المللي موضوعاتي است كه سالها توجه جهاني را به خود جلب كرده است. سؤال اساسي اين است حال چگونه مي توان اصول امنيت و توسعه را براي اصلاح گرايي در چارچوب دكترين مهدويت تبيين كرد.
اين محقق و استاد دانشگاه اذعان كرد: دكترين مهدويت مي تواند براي ما خيلي مهم باشد. استادان روابط بين الملل آموخته اند كه فرهنگ و دين، امور مهمي در روابط بين الملل هستند. فرهنگ مهدويت مي تواند جاي خودش را در اين حوزه مشخص و معلوم كند.
وي در بخش ديگري از سخنانش خاطرنشان كرد: امروزه در ادبيات مهدويت به واژه انتظار بر مي خوريم. انتظار براي جهان بين المللي امروز واژه مأنوسي است. ما بايد نكته مشتركي بين گفتمان دكترين مهدويت و مردم دنيا و نخبگان ايجاد كنيم.
وي تصريح كرد: ديدگاه مهدويت مفهوم تاريخ در غرب را به چالش كشيده است و نقطه راهبردي مهم در جهان معاصر مفهوم منجي گرايي و موعود است. از جنگ جهاني دوم تا به امروز سران قدرت طلب جهان مي خواهند منجي ما باشند و به شكلهاي مختلف اين امر را به ما القا مي كنند. امروزه منجي گرايي جزو ادبيات گفتمان جهاني شده و ما بايد وارد اين گفت و گو شويم و گفتمان مهدويت را به جهان بشناسانيم.
حجت الاسلام والمسلمين دكتر «سهرابي» آخرين سخنران مراسم افتتاحيه بود. وي گفت: بحث ما در خصوص در سايه سار كلام معصومين(ع) است تا معبري در راستاي تحقق آخرين دولت بگشايد. با نگاهي گذرا در آموزهاي پاكان هستي معصومين(ع)، انديشه هاي اين بزرگان بسيار ديده مي شود و موج مي زند.
وي افزود: اگر دانش بشري در حوزه معارف، علوم و معرفت اهل بيت(ع) قرار گيرد و مردم به محاسن و زيبايي هاي معصوم دست بيابند و آگاه شوند مسأله پيروي امري حتمي خواهد بود.
اين محقق و استاد دانشگاه تصريح كرد: از زاويه زيبايي شناختي به اين معقوله توجه شده و روزنه اي را به سمت و سوي روش تعليم و تعلم باز شده است. ما براي احياي امور اهل بيت راهي جز آگاهي و تعليم دادن روش آن ها نداريم. گسترش اين امور براي همه انسان هاست و اگر بناست كه مردم با زيبايي هاي كلام معصوم آشنا شوند فطرت زيبايي دوستي بشر اين مفاهيم را انكار نمي كند و تبعيت مي كند.
وي در پايان سخنانش گفت: در سايه سار كلام معصوم مي آموزيم، انسان ها با دور رويكرد با نفس خود مواجه مي شوند: هواخواهانه و خواهش هاي دنيايي؛ يعني انسان موجودي است مركب از استعدادهاي گستره مرجعيت و پيچيده. اگر انسان ارزش خود را درك نكند اين هواها او را به موجودي تبديل مي كند، ولي اگر به هوش باشد به سعادت مي رسد.
چهارمين همايش بين المللي دكترين مهدويت، صبح امروز 24 مردادماه در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي آغاز شد و تا فردا در اين سالن ادامه دارد.
جمعه 25 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]