واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ايجاد پايگاه هاي فني و حرفهاي در پانصد دهستان كشور
شيراز --- خبرنگار اطلاعات: 500دهستان كشور داراي پايگاه فني و حرفهاي ميشوند.
معاون فني سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور در همايش ملي آموزش روستايي در شيراز از اين پايگاهها به عنوان سامانههاي مديريتي براي اجراي طرحهاي آموزشي ياد كرد و گفت: در گذشته در بحث آموزش روستايي، دستگاههاي مختلفي مانند آموزش و پرورش، جهادكشاورزي، وزارت علوم و... وارد روستاها شدند اما در اين برنامه به اين نكته توجه نشده كه نظام آموزشي در روستاها برابر با نظام آموزشي شهري است.
به گفته وي در اين نظام آموزشي طرحها براساس نيازها و خواستهاي روستا تهيه نميشود و حتي در هنرستانهاي كشاورزي ما نيز برنامه درسي برابر با نيازها و مسائل روستايي تهيه نشده است كه نتيجه استقبال نكردن روستاييان است.
چهاربند، افزود: حضور سازمان فني و حرفهاي در آموزش روستايي در راستاي پاسخ به نيازهاي آنها و تقويت ويژگي كليدي روستا يعني مولد بودن آنها از طريق منابع انساني روستايي خواهد بود.وي با اشاره به متروكه شدن برخي روستاهاي كشور در سالهاي اخير، تصريح كرد: متروكه شدن پارهاي از روستاها به دليل از دست دادن ويژگي مولد بودن خود است و روستانشينان در مواجهه با مشاغل كاذب موجود در شهرها كه درآمد چندين برابر توليد در روستاها را دارد به سمت شهرها جذب ميشوند.وي از توسعه منابع انساني به عنوان راهكاري اساسي براي مولد بودن روستاها و توسعه توليدات آنها ياد كرد و افزود: روستاهاي ما بايد كارآفرين باشند و براي كارآفريني نيز بايد منابع انساني آنها را توسعه داد و مركز كارآفريني منابع انساني سازمان فني و حرفهاي نيز با اين ديدگاه وارد روستاها شده و قصد ساخت پايگاهها در اين مناطق را دارد. معاون فني سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور، با اشاره به وظايف اين پايگاهها گفت: قبل از ورود به روستاها به اين نكته توجه شده كه در شهرها براي روستا سياستگذاري نشود زيرا نميشود مربيان و كارشناسان آموزشي را براي شهر آموزش داد اما در روستاها از آموزشهاي آنها بهره برد.
چهاربند تصريح كرد: پايگاهها از ورود به روستاها در نخستين گام، اقدام به نيازسنجي ميكنند و با برقراري ارتباط با محيط اطراف نيازهاي منطقه خود را شناسايي ميكنند.
معاون فني سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور از برنامهريزي به عنوان گام دوم اين پايگاهها ياد كرد و افزود: بعد از اين كه اطلاعات نياز سنجي جمعآوري و طبقهبندي شد بايد براساس گروههاي سني و جنسي مختلف برنامهريزي كرد و پس از آن پايگاهها بايد با تفاهمنامه كه بسته ميشود كار اجرا را آغاز كنند.
به گفته وي در اين رهگذر سه تفاهمنامه بين سازمان فني و حرفهاي كشور با سه وزارتخانه در حال انعقاد است كه يكي از آنها در چند روز پيش به امضا رسيد. معاون فني سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور از امضاي تفاهمنامه بين اين سازمان و وزارت آموزش و پرورش خبرداد و افزود: براساس اين قرارداد همان طور كه اين وزارتخانه از امكانات سازمان فني و حرفهاي استفاده ميكند، مقرر شد و تا اين سازمان نيز در راستاي آموزش روستاييان امكانات آموزش و پرورش را مورد استفاده قرار دهد. چهاربند اضافه كرد: در اين راستا تمام استانها موظف شدند تا پايان شهريور ماه نسبت به ظرفيتهاي خالي هنرستانهاي كشاورزي خود اقدام كنند و براي استفاده از ظرفيتهاي آنها كارهاي لازم را انجام دهند. چهاربند در پايان با اشاره به امضاي تفاهمنامهاي با وزارت كشور و جهادكشاورزي در روزهاي آينده، افزود: پايگاههاي فني و حرفهاي بايد از تمام ظرفيتهاي موجود سه ارگان جهاد كشاورزي، وزارت كشور و آموزش و پرورش استفاده كنند و اگر در مواردي اين سه مجموعه امكانات مورد نياز را نداشتند، سازمان فني و حرفهاي موظف به تأمين تجهيزات است.
پنجشنبه 24 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]