واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش تحليلي مهر/كاهش توليد برق و مشكلاتي كه گريبانگير مردم شده است
خبرگزاري مهر - گروه استانها: سالها پيش قطع برق در كشور به دليل شرايط خاص و تكرار امري عادي بود اما با اقدامات انجام شده پس از جنگ تحميلي و با توسعه بخشهايي چون انرژي و برق با وجود كاهش قيمت نفت، پس از مدتي مشكل خاموشي و قطع برق برطرف شد.
به گزارش خبرنگار مهر در كرج، پس از گذشت چند سال به دليل توسعه جمعيت، نياز به مصرف برق افزايش يافت تا جايي كه با آغاز سال 87 و كاهش بارندگي و كاهش توليد برق آبي، مشكل به اوج خود رسيد و خاموشي به خانه هاي مردم بازگشت و هم اكنون برق در نقاط مختلف كشور هر روز به طور متوسط بين دو تا چهار ساعت قطع مي شود و بر اساس اعلام وزارت نيرو در دو ماه آينده در صورت عدم تحقق صرفه جوييهاي پيش بيني شده و گرمتر شدن هوا، خاموشيهاي برق نيز گسترش مي يابد.
اين در حاليست كه در قطعيهاي برق نه تنها مردم مجبور به تحمل نواقص و مشكلات مربوط به قطع برق مي شوند بلكه تكرار اين امر موجب شده به بسياري از دستگاه هاي برقي آنها آسيب برسد همچنين قطع آب در برخي از موارد به هنگام قطع برق زندگي روزمره مردم را فلج كرده است علاوه بر آن قطع برق بر امور اداري، بانكي و خورد و خوراك و زندگي اجتماعي افراد نيز تاثير گذاشته است. اختلال در پخت نان و تشكيل صفوف طولاني در ديگر نانواييها از ديگر موارد است.
مشكل كمبود آب در مناطقي كه آب آنها از چاه تامين مي شود يا مناطقي كه از تاسيسات آبرساني دور هستند، مشهود است همچنين افزايش 56 درصدي تصادفات در شهر تهران از جمله اين مشكلات است. به گفته رئيس پليس راهنمايي و رانندگي تهران بر اساس آمار موجود، بيشترين قربانيان تصادفات، عابران پياده هستند زيرا هنگام عبور از عرض معابر در ساعات خاموشي در شب اين افراد به وضوح ديده نمي شوند. از طرفي شهر تهران داراي ۶۵۰ تقاطع اصلي است كه پليس در ۲۰ درصد اين تقاطعها حضور فيزيكي دارد اما لازم است براي رفع مشكلات عبور و مرور هنگام خاموشي، تقاطعهاي پايتخت به برق اضطراري مجهز شوند تا آمد و رفت در معابر شهر به سهولت انجام گيرد.
وي با بيان اينكه خدمت رساني به مردم در شهرها جز با استفاده از فناوري روز امكان پذير نيست، گفت: پليس قادر به تامين حدود هفت هزار نيروي انساني در تقاطعهاي پايتخت نيست و نمي تواند به صورت دستي ترافيك معابر را كنترل كند.
مديرعامل انجمن خيريه مركز بيماران كليوي ايران نيز در اين خصوص گفت: قطع مداوم برق در طول ايام هفته براي بيماران دياليزي و پيوند كليه در سراسر كشور به ويژه مركز آزمايشگاهي وابسته به انجمن بيماران كليوي ايران مشكلات فراواني را به همراه داشته است.
هاشم قاسمي با اشاره به اينكه به طور متوسط روزانه حدود ۷۰ نفر از بيماران دياليزي و پيوند كليه كشور براي انجام آزمايشهاي تخصصي مربوطه به كلينيك "شفا" در تهران مراجعه مي كنند، افزود: تعداد زيادي از اين آزمايشها مربوط به بيماراني است كه براي انجام پيوند كليه آماده مي شوند و سرعت در پاسخگويي به اين بيماران از اهميت بسياري برخوردار است.
وي با تاكيد بر اينكه قطع ناگهاني برق در حساس ترين زمان به منظور ارائه جوابهاي آزمايشگاهي به صورت عملي تمام آزمايشها را از درجه اعتبار ساقط مي كند، عنوان كرد: هر بار قطع برق براي انجمن خيريه حمايت از بيماران كليوي حدود يك ميليون تومان خسارت به دنبال دارد. اين در حالي است كه اين انجمن به هيچ عنوان از بودجه هاي دولتي بهره مند نيست و تمامي هزينه ها با كمك خيرين و نيكوكاران تامين مي شود.
در اين خصوص مديرعامل شركت توزيع برق غرب استان تهران نيز به خبرنگار مهر گفت: در شرايط كنوني براي كاهش خسارات ناشي از قطع مكرر برق لازم است دستگاه هاي محافظ USP بر روي لوازم خانگي نصب شود كه با توجه به قيمت بالاي آن براي همگان امكان پذير نيست از طرفي براي كاهش قطعيها موثرترين و زودبازده ترين مورد، آموزش روشهاي صحيح مصرف به شهروندان است.
علي اصغر امجدي با توصيه به شهروندان براي استفاده از لامپهاي كم مصرف و كاهش مصرف در زمانهاي اوج مصرف برق اظهار داشت: در اين زمينه شركت برق استان تهران به منظور استفاده صحيح از برق و اصلاح الگوي مصرف بخش تجاري، طرح ضربتي جمع آوري لامپهاي رشته اي و پرمصرف اصناف را در برخي مناطق اجرا كرد و بر اساس آمار و اطلاعات موجود، نزديك به 500 هزار مشترك تجاري در شهر تهران وجود دارد كه با اصلاح مصرف برق آنها حداقل 500 مگاوات برق صرفه جويي مي شود و در حال حاضر نيز متوسط كمبود برق شهر تهران 500 مگاوات است كه با همكاري تنها بخش اصناف در مصرف هوشمندانه برق مي توان قطع برق را به حداقل رساند.
وي تنظيم شكل الگوي مصرف در صنايع با تنظيم شيفتهاي كاري، پرهيز از به كارگيري الكتروموتورهاي قوي براي بارهاي كوچك و نصب خازن اصلاح ضريب قدرت براي الكتروموتورها همچنين دقت در خريد وسايل برقي كم مصرف و استفاده از لامپهاي كم مصرف را از عوامل تاثيرگذار در كاهش مصرف عنوان كرد.
به هر روي گرچه اين موارد مي تواند در كاهش مصرف برق موثر باشد اما راهكار اصلي نيست و كاهش ميزان خاموشيها در نهايت چاره اي به جز افزايش توليد برق در سطح كشور ندارد و برنامه ريزي براي مواجهه با اثرات خشكسالي در كشوري چون ايران كه به لحاظ اقليمي امكان وقوع خشكسالي در آن به كرات وجود دارد، امري ضروري به نظر مي رسد و لازم است برنامه ريزان و مسئولان كشوري در راستاي مقابله با اثرات خشكسالي كه قطعي برق يكي از آنهاست با پيش بيني هاي لازم در راستاي رفع مشكلات و پيشگيري از بروز ديگر مشكلات اقدام كنند.
پنجشنبه 24 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]