واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: طرز پخت و ارزش غذایی آکارا غذای محبوب آفریقایی ها
مواد غذایی کربوهیدراتی (قندی) جزء اصلی غذاهای آفریقایی هستند که بیش از هر ماده مغذی دیگری در غذاهای این منطقه خودنمایی می کنند. آفریقایی ها روغن نخل را بیش از هر روغن دیگری در غذاهایشان می ریزند و موز سبز را در طبخ خورش هایشان زیاد به کار می برند...
ضمن اینکه فلفل هم زیاد می خورند و قهوه را بومی خطه خود می دانند؛ مخصوصا در منطقه ای به نام کافا. به علاوه، آنها این نوشیدنی را هنگام خوردن ذرت بوداده بسیار دوست دارند و همراه با آن میل می کنند. در «غذای ملل» این هفته با یکی از معروف ترین غذاهای آفریقا آشنا می شویم.
● عـادات غـذایـی آفـریقـایـی هــا
بزرگ ترین مشخصه غذاهای آفریقایی، تنوع است و انتخاب غذای آفریقایی، به تعبیری، یعنی انتخاب سفره سالم. ویژگی دیگری که در غذاهای آفریقایی دیده می شود، ارگانیک بودن آنهاست؛ یعنی معمولا خودشان مراحل کاشت و برداشت محصول اولیه ای که غذا را از آن درست می کنند، را انجام می دهند و انواع سبزیجات، میوه ها و غلات را در حیاط خانه های آفریقایی می توانید پیدا کنید. هر کشوری، غذای محلی خاص خودش را دارد و آفریقا هم از این قضیه مستثنا نیست اما تفاوتی که وجود دارد، این است که بخش زیادی از رستوران های آفریقا به جای غذای محلی، غذای به اصطلاح خودشان بین المللی عرضه می کنند؛ ظرفی شبیه خوراک خرچنگ که همه جا می توانید آن را بخورید. سبک غذاهای آفریقایی خیلی وابسته به غلات است؛ آنها کربوهیدرات (قند) زیادی می خورند و فرآورده های تهیه شده از ذرت در انواع غذاهایشان دیده می شود. در این کشور، روغن به کار رفته در غذاها معمولا از نوع جامد است و بیشترین سهم را هم در میان روغن ها، روغن درخت نخل دارد.
عادت دیگری که در میان عادات غذایی آفریقایی ها وجود دارد، مصرف فراوان انواع نوشیدنی هاست. آنها علاقه فراوانی به نوشیدن چای سیاه، چای سبز، دم کرده انواع گیاهان و نوعی چای مخصوص به نام «روی باس» دارند که آن را معمولا بدون شیرین کردن می نوشند و با این کار، کمترین کالری را نسبت به نوشیدن قهوه شیرین یا چای همراه با شکر دریافت می کنند. مردم این سرزمین معمولا در مواجهه با استرس، یک دم کرده گیاهی می نوشند. آنها عقیده دارند که پیام گرسنگی در اثر کمبود آب بدن از سوی مغز صادر می شود بنابراین بسیاری از اوقات، به جای غذا خوردن، استفاده از یک نوشیدنی را ترجیح می دهند.
ذکر این نکته نیز لازم است که وعده های غذایی در آفریقا معمولا به این صورت است که صبحانه و شام، سبک مصرف می شود اما ناهار که معمولا تا قبل از ساعت ۴ خورده می شود، اصلی ترین و سنگین ترین وعده غذایی آنهاست.
● مـواد لازم (برای۴ نفر)
▪ لوبیا چشم بلبلی/ ۴ لیوان/ ۳۲۰ کیلوکالری
▪ روغن مخصوص سرخ کردنی/ ۶ قاشق غذاخوری/ ۵۴۰ کیلوکالری
▪ فلفل دلمه ای قرمز/ ۱ لیوان/ ۲۵ کیلوکالری
▪ فلفل قرمز/ ۵/۰ لیوان/ ۱۰ کیلوکالری
▪ شکر/ ۲ قاشق غذاخوری/ ۸۰ کیلوکالری
▪ روغن زیتون/ ۲ قاشق غذاخوری/ ۱۸۰ کیلوکالری
▪ سرکه سفید/ ۲ قاشق غذاخوری/ ۰ کیلوکالری
▪ نمک/ به میزان دلخواه/ ۰ کیلوکالری
● طـرز تـهـیـه
ابتدا لوبیاهای چشم بلبلی را بخیسانید تا پوستشان جدا شود؛ سپس در هاون بکوبید و همه مواد را در قابلمه ای بریزید و بگذارید روی حرارت بپزد و به شکل خمیر درآید. در ظرفی دیگر، فلفل دلمه ای خرد شده را با فلفل قرمز بخارپز کنید و در مخلوط کن بریزید. به آنها سرکه، شکر، نمک و روغن زیتون را بیفزایید و به شکل سس در آورید. خمیر به دست آمده را به اندازه یک گردو بردارید و به صوت یک گلوله در آورید و در روغن داغ، سرخ کنید و با سس تهیه شده غذایتان را سرو کنید.
● این غذا چند کـالـری دارد؟
این غذا در مجموع دارای ۱۱۵۰ کیلوکالری انرژی است و در صورتی که از آن ۱۰ عدد آکارا تهیه کنید هر کدام از آنها ۱۱۵ کیلوکالری انرژی خواهد داشت.
● خواص لـوبـیــا چـشـم بـلـبـلـی
لوبیا چشم بلبلی در خانواده حبوبات یا منابع گیاهی پروتئین جای می گیرد. جالب است بدانید که نصف لیوان پخته آن معادل ۳۰ گرم گوشت است و خوردنش برای بزرگسالان یک عادت غذایی مناسب تلقی می شود. این ماده غذایی، مملو از فیبر است بنابراین کسانی که یبوست و چربی خون دارند و به دلیل اضافه وزن باید از مصرف غذاهای پرکالری بپرهیزند نیز بهتر است از این ماده غذایی بیشتر استفاده کنند. جالب است بدانید که این لوبیا نیز مانند سایر لوبیا ها منبع پتاسیم است بنابراین عادت به خوردن آن می تواند به کنترل این بیماری کمک کند به خصوص اگر با سایر سبزیجات تازه همراه شده باشد. در ضمن این ماده غذایی مملو از آهن گیاهی است بنابراین عادت به خوردن آن با منابع غذایی ویتامین C و بتاکاروتن می تواند به جذب بهتر این آهن کمک کند و برای افرادی که گوشت کمتر می خورند، یک عادت غذایی مناسب تلقی می شود.
● خواص فـلـفـل دلـمــه ای قـرمــز
این ماده غذایی خوش عطر، منبع بتاکاروتن است و ویتامین C فراوانی نیز دارد. به این دلیل خوردن آن به عنوان یک ماده غذایی که مملو از آنتی اکسیدان است به تمامی گروه های سنی توصیه می شود. جالب است بدانید که خوردن یک فلفل دلمه ای قرمز متوسط می تواند تا ۳ برابر نیاز یک بزرگسال به ویتامین C را تامین کند و به این ترتیب احتمال ابتلای به سرماخوردگی به حداقل ممکن می رسد. در ضمن به دلیل تقویت سیستم دفاعی بدن، بروز هر نوع بیماری که با تضعیف سیستم دفاعی بدن ارتباط مستقیم دارد نیز با خوردن این سبزی به حداقل ممکن می رسد. جالب است بدانید که هر لیوان خام این سبزی معادل یک واحد سبزی و دارای ۲۵ کیلوکالری انرژی است بنابراین نباید در خوردن آن نیز زیاده روی کرد بلکه باید حد و اندازه ها را در نظر گرفت.
● خواص روغــن زیـتــون
روغن زیتون ارزش تغذیه ای بسیاری دارد و تنها نکته ای که باید هنگام مصرف آن مورد توجه قرار داد این است که در حرارت های بالا از آن استفاده نشود زیرا مقاومت ندارد و می تواند از یک ماده غذایی مفید به یک ماده غذایی مضر و منبع ترکیبات سرطان زا تبدیل شود. خواص این روغن آن است که به تنظیم قند خون کمک می کند و عادت به خوردن آن احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را به حداقل می رساند. فقط یادتان باشد که این روغن هم مانند سایر روغن ها دارای کالری است و هر قاشق مرباخوری اش ۴۵ کیلوکالری انرژی دارد بنابراین در مصرف آن نیز باید حد تعادل را رعایت کرد. در غیر این صورت به راحتی می تواند اضافه وزن به بار آورد و همان طور که می دانید چاقی زمینه ساز بسیاری از بیماری هاست.
● اگر نقرس داری
مصرف کلیه مواد غذایی ای که منبع پروتئین هستند، به شما توصیه نمی شود؛ بنابراین خوردن این غذا هم می تواند برایتان زیانبار باشد. می توانید به جای لوبیا از سیب زمینی پخته استفاده و آن را سرخ کنید و با سس یادشده، شامی سبک برای خودتان ترتیب بدهید.د
● اگر سرما خورده اید
در سس این غذا می توانید تغییرات مختصری ایجاد کنید؛ مثلا به محتویات این غذا هویج اضافه کنید و فلفل را قلم بگیرید. به جای سرکه هم می توانید از آبلیموی تازه استفاده و به جای سرخ کردن، آکاراها را در فر تنوری کنید.
● اگر فشارخون دارید
اول، نمک را حذف و به محتویات سس، کمی کرفس اضافه کنید. به خمیر نیز سیب زمینی بیفزایید و به عنوان نوشیدنی، آب گریپ فروت تازه را با این غذا همراه کنید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1087]