واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: برای بیماران کمپوت نبرید ! ::.
کمپوت ها چندسالی است جای خود را در سبد خرید مردم باز کرده و انواع جدید آن از کمپوت آلوئه ورا گرفته تا کمپوت گوجه فرنگی، طرفداران خاص خود را دارد. البته مشتری اصلی این کمپوت ها معمولا بیمارانی هستند که روی تخت بیمارستان با سخاوتمندی، عیادت کنندگان شان با انبوهی از کمپوت ها ی متفاوت روبه رو می شوند اما سوال این است که شما جهت خرید کمپوت برای بیمارتان به چه نکاتی توجه می کنید؟ فقط خوشمزه بودن یک کمپوت ملاک خرید شماست یا معیارهای دیگری هم مدنظر دارید؟ یک کمپوت در صورتی می تواند برای بیمار مفید باشد که شش شرط اساسی را مدنظر داشته باشید.
1. مراقب باشید قند بیمارتان بالا نباشد
کمپوت ها و آب موجود در قوطی آنها، حاوی مواد قندی زیادی است بنابراین اگر برای عیادت بیماری که دیابت دارد، می روید کمپوت برای او مناسب نیست و به جای آن می توانید از میوه های تازه که برای بیمار مجاز است، استفاده کنید.
2. مراقب باشید بیمارتان حساسیت نداشته باشد
برخی از بیماران به دلیل حساسیت زیاد به یک ماده شیمیایی یا ماده غذایی در بیمارستان بستری شده اند. دقت کنید کمپوت ها و کنسروها حاوی مواد نگه دارنده ای هستند که سبب می شوند مدت طولانی سالم باقی بمانند. اگر بیمار شما به این مواد نگه دارنده حساسیت داشته باشد، بهتر است بازهم از میوه های تازه برای عیادت استفاده کنید.
3. مراقب باشید قوطی زنگ زده ها را نخرید
قوطی کمپوت زنگ زده است، احتمال سوراخ شدن دیواره و فاسد شدن محتویات داخل آن وجود دارد. این کنسروها را نخرید. اگر دیواره داخلی قوطی هم زنگ زده است، نشانه غیرقابل مصرف بودن کنسرو است چون زنگ در تماس با مواد بوده و از طرف دیگر، احتمال سوراخ بودن و بازشدن درزها در منطقه زنگ زدگی وجود دارد.
4. مراقب باشید بادکرده ها را نخرید
اگر جهت خرید کمپوت یا کنسرو برای بیمارتان به فروشگاه های اطراف بیمارستان سر می زنید، دقت کنید قوطی های بادکرده را خریداری نکنید؛ این قوطی ها فاسد هستند و برای بیمار خطرناک خواهند بود. ممکن است قوطی از هردوطرف متورم باشد یا اینکه یک طرف قوطی متورم باشد به طوری که اگر قسمت متورم فشرده شود، طرف دیگر برجسته شود و بالاخره اینکه ممکن است جدار قوطی در اثر حمل و نقل ضربه دیده و در محل وارد آوردن ضربه فرورفتگی ایجاد شده باشد.
5. به تاریخ مصرف کمپوت نگاه کنید
بهترین زمان برای مصرف کنسرو، دو سال پس از تاریخ تولید است بنابراین کنسروهایی را که سال ها در انبار مانده اند، مصرف نکنید زیرا این کنسروها مزه تندی دارند و بوی کهنگی می دهند.
6. از ظرف شیشه ای استفاده کنید
وقتی در قوطی کمپوت را برای بیمارتان باز می کنید، محتویات آن را درون ظرف دیگری بریزید زیرا موادغذایی پس از بازشدن در قوطی کنسرو در مجاورت اکسیژن هوا با جدار قوطی واکنش نشان می دهند و البته بوی خاصی می گیرد.
نکته دیگر درباره خرید کمپوت برای بیماران اینکه برخلاف عقاید عامه، مصرف کمپوت آناناس تاثیری در بهبود جراحات پس از عمل نخواهد داشت و میوه های تازه، مناسب ترین خوراکی برای کمک به بیماران هستند. از آنجا که محصولات کنسرو شده دارای مواد نگه دارنده هستند و در ترکیبات آنها از مواد افزودنی استفاده شده است، نمی توانند خواص میوه های تازه را دارا باشند. آناناس، دارای موادغذایی بسیار مناسبی ازجمله ویتامین c است که با مدت زمان طولانی طی شده برای تهیه آن و حرارت ناشی از پخت آن، این مواد از بین می روند. همچنین از آنجا که شرایط تولید کمپوت برای ما مجهول است و نمی دانیم از چه نوع حرارت یا اشعه ای برای تهیه آن استفاده شده است بنابراین ماده مناسبی برای استفاده پس از عمل جراحی نخواهد بود. البته در بسیاری از مطالعات، بر سرطان زا بودن مواد نگه دارنده کمپوت ها تاکید شده بنابراین هرقدر از زمان تولیدش بیشتر بگذرد در سلامتش جای سوال خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 331]