تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت فاطمه زهرا (ع):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840275449




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نظرگاهزيتون، انصاف، دولت


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: نظرگاهزيتون، انصاف، دولت
محمد حسين كريمي‌پور*گاهي آدم جاي كسي خجالت مي‌كشد كه نه وكيل و نه وابسته به دولت است. بنده كمترين، چند روز پيش جاي حضرات جلالت مآب، وزراي كشاورزي بيست ساله اخير مشغول عرق ريختن بودم.


القصه زيتونكاران استان‌هاي مختلف با آن موهاي سفيد و صورت‌هاي مهربان آفتاب سوخته و قيافه‌هاي ماتم‌زده در كمال نجابت سوالي مي‌پرسيدند كه اسباب شرمندگي بود و از آنجا كه احدي از مسوولان محترم دولتي در طبقه هفتم اتاق ايران حاضر نبود بنده محض احتياط و نيابتا از صاحب عزا سرم را پايين انداخته، ولو فضولتا عرق مي‌ريختم.
ماجرا را بشنويد: تا دو دهه قبل باغات توليدكننده زيتون منحصر به برخي استان‌هاي محدود بود. سپس دولت تصميم گرفت كاشت اين درخت بهشتي را در سراسر كشور ترويج و توسعه دهد. از آنجا كه سرعت توسعه بر هر چيز ديگر مقدم است، حداقل تلاش متوجه فعاليت‌هاي جوي چون بررسي آب و هواي اقاليم جديد يا تحقيق براي توليد نهال‌هاي سازگار با اين اقاليم شد. نهالستان‌ها را مكلف به توليد نهال‌هاي موجود نموده و نهال‌هاي مشابهي راهي مازندران، قم، خراسان، آذربايجان، هرمزگان، خوزستان و ... شد. اين توسعه همچنان ادامه داشته و ترويج مي‌شود.
داد و فرياد كارشناسان غيرمسوولي كه اينجا و آنجا از ناسازگاري واريته‌‌هاي موجود با اقاليم جديد يا كاهش ثمردهي آنها در شرايط جديد يا عدم مقاومت آنها در قبال سرماي شديد مي‌گفتند و مي‌نوشتند به قدر وزوز پشه‌اي خاطر مقامات را نيازرد. وقتي باغات به سن باردهي رسيد در برخي مناطق اساسا ثمري نداد و در برخي مناطق هم كيفيت و ميزان ميوه آن ارزش اقتصادي نداشت. بعد هم در سرماي شديد اخير ثلث باغات مناطق جديد يا كاملا خشك شد يا دچار درصد بالاي آسيب شد. هزاران زيتونكار متحير ماندند و ده‌ها هزار هكتار درختان خشك آينه دق!زيتونكاران حاضر در جلسه مي‌پرسيدند كه در انتخاب اشتباه اقليم كاشت يا نهال نامناسب كه به چنين خسارت كمرشكني منجر شده، باغداري كه به توصيه ترويجي وزارت كشاورزي اعتماد كرده و نهال توزيع شده توسط وزارت كشاورزي را كاشته مقصر است يا وزارت كشاورزي؟
آنها مي‌پرسند تحقيقات، تهيه دستورالعمل‌ها و الگوهاي قابل اتكا و توليد و توزيع نهال سازگار وظيفه آن وزارتخانه جليله كشاورزي، انستيتوهاي تحقيقات آن و بودجه‌هاي ميلياردي آن وزارتخانه است يا اين وظايف متوجه باغدار است؟ ... و آيا دولت و سازمان‌هاي دولتي در قبال وظايف خود و زيان‌هاي ناشي از توصيه‌هاي‌شان، مسوول و پاسخگو هستند؟
آنها مي‌پرسيدند كه آيا مسوولاني كه در قبال توفيقات اجرايي يا تحقيقاتي تشويق مي‌شوند در قبال تقصير و قصور هم مورد بررسي و بازخواست خواهند بود؟...حقيقت آن است كه براساس قواعد مرسوم امروز، به احتمال زياد زيتونكاران بي‌يار و ياور و فاقد بلندگو و حامي در چنين سوال و مطالبه‌اي به بي‌راهه مي‌روند. فرياد آنها در هياهوي درياي توفاني جامعه ما گم مي‌شود. در گيرودار اين همه كارهاي بزرگ چه كسي وقت و انرژي خود را صرف رسيدگي به تظلم آنها مي‌كند؟
جانم به فداي آن امير خوبان كه در فرمان مالك اشتر مردم را صاحب حق بر گردن حاكمان تا حد اصلاح وضع خود خواند. همو كه حسابرسي دقيق عملكرد كارگزاران، احقاق حق مظلومان، انصاف با رعيت ضعيف و بي‌اعتنايي به مصلحت‌انديشي سالوسانه ميراث اوست.اگر دولت در رسيدگي به تظلم زيتونكاران ضعيف و ورشكسته به تقصير غير، به روش سلف صالح اقتدا كند، به وظيفه اوليه دولت اسلامي عمل كرده است... آيا گوش شنوايي هست؟
من در داستان زيتون، درس بزرگي براي اصلاح امور مي‌بينم. مقدم‌بر طراحي تحول اقتصادي يا هر «برنامه رفرم توسعه‌اي» بعضي چيزها بايد در «رابطه بين دولت و ملت» و در مفهوم «مسووليت حكومت مورد تجديدنظر و بازتعريف جدي قرار گيرد. اگر دولت مسووليت‌پذيري، انصاف و عدالت را بر خود فرض و واجب نداند، نمي‌تواند محور اصلاح اقتصاد يا هر گونه خير ديگري براي مردم باشد.
* رييس كميسيون كشاورزي و صنايع تبديلي اتاق ايران
 پنجشنبه 24 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن