واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اختلاف نظر مسوولان محيط زيست و شهرداري بر سر گورستان جديد پايتخت
اعتمادملي: يك روزي ميگفتند آدم ميميرد و راحت ميشود و مردهاش روي زمين نميماند اما اين روزها مردن هم آسان نيست. حالا مردگان براي خوابيدن زير يك وجب خاك بايد بين دعواي سازمان محيط زيست و شهرداري سرگردان باشند. از مدتها پيش مسوولان اعلام كرده بودند كه تا دو سال ديگر بهشتزهرا گنجايش دفن مردگان را دارد و بايد فكر چاره بود. از همان جا سرگرداني شروع شد. تا آنجا كه محمدباقر قاليباف اعلام كرد: متاسفانه عليرغم جلسات متعدد با محيط زيست، هنوز به جمعبندي مشخصي در مورد احداث گورستان شرق نرسيدهايم، اما متاسفانه مشكل كمبود گورستان براي شهر تهران تبديل به يك معضل جدي شده است كه يا بايد منطقه بهشتزهرا(س) را گسترش داد و يا محل جديد را كه همان گورستان شرق است، آماده كرد.
در همان ايام فرماندار شهرستان ري گفت: با تبديل اراضي كشاورزي به گورستان مخالفيم و براي دفن فوتشدگان بايد در هر منطقه تهران بزرگ مكان خاصي در نظر گرفته شود.
احداث گورستان جديد در جوار بهشت زهرا و زمينهاي كشاورزي باعث ايجاد معضلات شهري و رواني براي افراد ساكن در كهريزك و باقرشهر ميشود. يكي از مكانهايي كه براي گورستان جديد پايتخت در نظر گرفته شد منطقه تلو در شرق تهران است. اما سازمان محيط زيست نسبت به آن اعتراض كرد و قرار بر اين شد كه نظر كارشناسي خود را اعلام كند. در اين زمان محمود رضائيان مدير عامل سازمان بهشت زهراي شهرداري تهران در گفتوگو با خبرگزاري فارس گفت: طرح جامع احداث گورستان در شمال شرق تهران تصويب شده و اصلا قرار نبوده گورستاني در تلو ساخته شود؛ از اول نيز قرار بود در سرخهحصار اين گورستان ساخته شود. وي با اشاره به بحران نبود جا براي دفن اموات در كلانشهر تهران گفت: چارهاي نداريم و بايد در كوتاهمدت گورستان بهشتزهرا را توسعه داده و در درازمدت نيز گورستاني در شرق و غرب تهران احداث كنيم. وي خاطرنشان كرد: در طرح جامع، مسوولان محيط زيست ساخت گورستان در شرق تهران را تاييد كردهاند.
رضائيان تاكيد كرد: در طرح جامع تهران احداث گورستان در پلاك سرخهحصار ديده شده است.
مديرعامل سازمان بهشتزهرا شهرداري تهران اضافه كرد: اگر محيط زيست ميگويد ساخت گورستان در شرق نه، پس اعلام كند در كدام نقطه؟ از طرف ديگر مديركل محيط زيست استان تهران با تاكيد بر اينكه در طرح جامع تهران ضرورت ايجاد يك گورستان در شرق ديده شده است، گفت: هيچگونه سندي براي احداث گورستان در وجود ندارد. صدوق با تاكيد بر اينكه سازمان حفاظت محيط زيست با احداث گورستان در ارتفاعات به دليل مسائل اجتماعي، اقتصادي و زيستمحيطي مخالف است، به ايسنا گفت: اين منطقه از نظر توپوگرافي در ارتفاع، زهكش سد لتيان، حوضه آبريز سد ماملو و رودخانه جاجرود و گلوگاه ورودي و خروجي به تهران است. صدوق با اشاره به اينكه طرح جامع تهران پهنهاي وسيع است، گفت: ما هم قبول داريم در شرق تهران گورستان احداث شود اما مشخص نيست چرا آقايان بر احداث گورستان در ارتفاعات تلو تاكيد دارند؟! مگر گورستان را در ارتفاع ميسازند؟! وي با اشاره به اظهارات مديرعامل سازمان بهشت زهرا(س) در خصوص احداث گورستان در سرخهحصار افزود: مشخص نيست به چه استناد علمي و تحقيقاتي آقايان ميخواهند در گلوگاه و تنفسگاه تهران گورستان احداث كنند؛ از سوي ديگر بخشي از اراضي سرخهحصار، پارك ملي و مابقي آن، كه شامل جنگل سرخهحصار است جزو منطقه حفاظتشده جاجرود است كه بر اساس قوانين موجود كاربري اين اراضي كاملا مشخص بوده و به هيچ عنوان قابل تبديل به گورستان نيست. مديركل محيط زيست استان تهران با اشاره به اولويتهاي تعيينشده براي انتخاب گزينه از سوي شهرداري تهران گفت: در گزارش مكانيابي گورستان شرق تهران كه توسط مشاور اين طرح يعني دفتر پژوهشهاي فرهنگي تهيه شده است 36 مولفهموثر بر مكانيابي گورستان بر اساس اولويتهاي مورد نظر تعيين شده است .
وي با اشاره به اينكه احداث غسالخانه در اين منطقه نيازمند تصفيهخانه است، گفت: ايجاد يك تصفيهخانه حداقل يكسال زمان نياز دارد و اگر آقايان معتقدند ديگر بهشت زهرا(س) جا ندارد، چگونه قرار است يكسال تحمل كنند، تا تصفيهخانه جديد احداث شود؟ مديركل محيط زيست استان تهران با اشاره به اينكه گزارش احداث گورستان در منطقه تلو در 31 تيرماه سال جاري به اداره كل محيط زيست استان تهران ارسال شده است، افزود: اگر احداث گورستان جديد براي آقايان مهم است، چرا اين گزارش را اينقدر دير به ما ارائه كردهاند؟ مديركل محيط زيست استان تهران با اشاره به اينكه منطقه تلو روي گسل تلو قرار دارد و احداث تصفيهخانه براي غسالخانه گورستان بسيار خطرناك است، افزود: در صورت بروز هر حادثهاي آب تصفيهخانه مستقيم به رودخانه جاجرود سرازير ميشود كه مشابه اين امر را در دهه 60 داشتهايم. از طرف ديگر به گفته مدير عامل سازمان بهشت زهرا شهرداري تهران با توجه به فضاي محدودي كه در حال حاضر در بهشت زهرا داريم، بايد گفت كه شمارش معكوس براي آغاز بحران نبود جا براي دفن اموات شروع شده است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]