واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پس از ناكامي ورزشكاران در پنج روز ابتدايي المپيك اتفاق افتاد محدوديت هاي جديد صدا و سيما
مهدي اميرپور؛ موضع گيري عليرضا دبير در شب پنجم پخش «المپيك 29» تندترين نقدي بود كه پس از ناكامي كاروان ورزشي ايران در المپيك به مديران ورزش وارد شد. پيش از اين با حذف هر يك از ورزشكاران ايران در المپيك كارشناسان ورزشي با اصرار روي اينكه «همين كه سهميه آورديم، موفقيت بزرگي است»، «در المپيك تمام ورزشكاران با آمادگي كامل به مسابقات مي آيند» و «بايد از شكست ورزشكاران براي المپيك بعدي درس بگيريم» سر و ته بحث كارشناسي را هم مي آوردند. البته پس از گذشت پنج شب از اجراي «المپيك 29» با مجري گري جواد خياباني بالاخره با گفتن «كوتوله ها بايد از كشتي بروند» از سوي عليرضا دبير براي اولين بار نمايش ورزشكاران ايران در پنج روز ابتداي المپيك به «شكست» تعبير شد و البته در اين بين مديران ورزش ايران مقصر اصلي شمرده شدند.
هرچند كه گويا پس از پايان برنامه دو شب پيش «المپيك 29»، تهيه كنندگان سراغ عليرضا دبير رفتند و او بابت انتقادات تندش ديگر شانس حضور در بحث هاي كارشناسي «المپيك 29» را از دست داد. البته محافظه كاري كارشناسان ورزشي در شوهاي تلويزيوني ويژه المپيك به يك ماه پيش برمي گردد؛ زماني كه به مديران شبكه هاي تلويزيوني صدا و سيما توصيه شده بود چندان روي مسابقات المپيك زوم نكنند. پس از اينكه حسين رضازاده از شركت در مسابقات المپيك انصراف داد، براي مديران ارشد ورزش صدا و سيما قابل پيش بيني بود كه نمايش ورزشكاران ايران در المپيك پكن چندان قابل دفاع نباشد.
البته حتي مديران ارشد صدا و سيما هم پيش بيني نمي كردند كه در پنج روز ابتدايي المپيك كاروان ايران حتي در كسب يك مدال برنز هم ناكام بماند و با اتفاقات چند روز گذشته توصيه هاي غيررسمي آنها به تهيه كنندگان ورزشي بيش از پيش شد.
يكي از اين توصيه ها بايكوت خبري جدول مدال آوران است. در وضعي كه تا پايان روز پنجم، بيش از 50 كشور به جدول مدال آوران المپيك راه يافته اند، ورزشكاران ايران مدالي را به گردن نينداختند و احتمالاً اين موضوع باعث شده ديگر حتي مجريان بخش هاي خبري صدا و سيما هم به انتشار خبر آخرين تحولات جدول مدال ها چندان تمايلي نداشته باشند. از سوي ديگر با وجود اينكه علي اصغر پورمحمدي مدير شبكه سوم سيما پيش از آغاز مسابقات المپيك وعده داده بود تمام مسابقات ورزشكاران ايراني المپيك مستقيم از شبكه سوم پخش خواهد شد، اما نمايش ضعيف ورزشكاران در پنج روز ابتدايي كاري كرده كه حتي مسابقات ورزشكاران ايران هم از تلويزيون پخش نشود. مبارزه علي معلومات در آستانه كسب مدال برنز جودو، مبارزه حميد سوريان در گروه بازنده هاي كشتي فرنگي، مسابقه محسن شادي در رويينگ تك نفره، رقابت حجت الله واعظي و نجمه آبتين در مسابقات تيراندازي با كمان و رقابت دوچرخه سواران استقامت ايران و حضور حسين عسگري در مسابقات تايم تريل انفرادي از اتفاقاتي بوده كه شبكه سوم مستقيم آنها را روي آنتن نبرده. جالب اينجاست كه بعضي از اين مسابقات حتي تا الان هم با تاخير از صدا و سيما پخش نشده.
اين در وضعي است كه صدا و سيما با پرداخت رقمي بالاي يك ميليون دلار حق پخش تلويزيوني مسابقات المپيك را خريده و مي تواند تمام رقابت هاي المپيك را مستقيم روي آنتن ببرد؛ كاري كه در خاورميانه از سوي الجزيره اسپرت، دوبي اسپرت، كويت اسپرت و سعودي اسپرت اتفاق مي افتد و آنها 24 ساعته مسابقات المپيك را مستقيم و گاهي با تاخير پخش مي كنند. حتي عادل فردوسي پور و رضا جاوداني كه براي پوشش مسابقات به پكن اعزام شده اند، نسبت به المپيك 2004 آتن عملكرد ضعيف تري دارند. در المپيك 2004 گزارشگران اعزامي صدا و سيما روزانه با ارسال چند گزارش از ورزشكاران ايران، پوشش خبري خوبي از حضور ايران در المپيك داشتند اما اين بار چندان تمايلي به ارسال گزارش ويژه از ورزشكاران نيست چرا كه اگر اين اتفاق بيفتد، تماشاگران گزارش هاي يكنواختي را مي بينند كه در آن تمام ورزشكاران شكست خود را توجيه مي كنند. عملكرد ضعيف صدا و سيما در حاشيه المپيك حتي به پوشش مسابقاتي كه ورزشكاران ايران در آن حضور ندارند هم سرايت كرده است. تا روز گذشته مسابقات شنا، ژيمناستيك و وزنه برداري حتي براي يك ثانيه از شبكه سوم مستقيم پخش نشد و اين در حالي است كه صدا و سيما با پخش زنده مراسم افتتاحيه نويد پوشش خبري خوبي از المپيك پكن را به تماشاگران داده بود.
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]