محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855040317
خبر
واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: خبر
حفاري غيرمجاز در اطراف پاسارگاد
در چند سال اخير بارها منطقه تاريخي پاسارگاد به نوعي سوژه خبرها بوده است; البته موضوع هايي مانند سد سيوند، كاوش هاي تنگه بلاغي و حتي اين اواخر، افزايش رطوبت در پاسارگاد و بخصوص آرامگاه كوروش سبب شده اند كه اين منطقه ثبت جهاني در خبرها مطرح شود.
اين بار مطلب ديگري درباره پاسارگاد و محوطه هاي اطراف آن شنيده مي شود، اما نه به دليل سد سيوند و تبعات حاصل از آب گيري آن، بلكه به دنبال حفاري هاي غيرمجاز در اطراف اين محوطه تاريخي!
به گزارش ايسنا، گفته مي شود كه در چند سال گذشته، حفاري هاي غيرمجاز در پاسارگاد افزايش يافته اند. مشكلي كه سال هاي سال است گريبان گير بسياري از محوطه هاي شناخته شده كشور يا حتي محوطه هاي كاملا گمنام بوده است.
در اين باره يك دوست دار ميراث فرهنگي بيان كرد: در دو سال اخير، حفاري هاي غيرمجاز زيادتر شده اند. در تل نخودي، تل سه آسياب، منطقه سعادت شهر و حتي تنگه بلاغي حفاري غيرمجاز انجام مي شود. در مسيري نرسيده به پاسارگاد نيز زير زمين تونلي ايجاد كرده اند.
اسماعيل شهوند گفت: سازمان هاي منابع طبيعي و ميراث فرهنگي زميني را به شخصي واگذار كرده اند و او در آن قطعه زمين، باغي را ايجاد كرده است. درحالي كه عكس هاي هوايي نشان مي دهند، يكي از سازه هاي بزرگ ورودي پاسارگاد، جايي است كه اكنون روي آن اين باغ ايجاد شده است.
وي هم چنين تاكيد كرد: حفاري غيرمجاز فقط در اطراف پاسارگاد انجام نمي شود.
هم چنين مدير اداره ميراث فرهنگي و گردشگري شهرستان مرودشت درباره حفاري هاي غيرمجاز در اين منطقه به خبرنگار ايسنا گفت: با وجود اين كه نيروهاي حفاظتي هرچند محدود در محل مستقرند، ولي در كل، منكر اين كه حفاري هاي غيرمجازي در آنجا انجام مي شوند، نيستيم.
محسن ضيايي بيان كرد: حفاري هاي غيرمجاز زيادي انجام مي شوند، يعني علاوه بر تجاوزها به حريم، تعداد زيادي حفاري غيرمجاز انجام مي شوند كه عاملان آن ها به سرعت دستگير و به مقام قضايي تحويل داده مي شوند. در طول يك ماه، يكي دو حفاري غيرمجاز داريم كه خوشبختانه به نتيجه اي نمي رسند و دستگير مي شوند.
او درباره انجام حفاري هاي گسترده تر در مدت اخير، توضيح داد: ما نيز شنيده هايي داشته ايم، ولي چون اطمينان حاصل نكرديم، كارشناسان را براي بررسي موضوع فرستاديم كه هنوز نتيجه آن مشخص نشده است.
ضيايي ادامه داد: از نظر حفاظتي، مشكل خاصي نداريم; ولي با كمبود نيرو مواجه هستيم، بويژه اين كه منطقه بسيار وسيع است و ما فقط چهار نيروي گشتي داريم. اين نيروها چند وظيفه را مانند جلوگيري از تجاوز به حريم و ساخت وسازهاي غيرمجاز در حريم برعهده دارند.
مدير اداره ميراث فرهنگي و گردشگري مرودشت تاكيد كرد: كار زياد و نيرو كم است و در اين ميان، ممكن است كه يكي دو حفاري غيرمجاز نيز انجام شوند.
روستاهاي هدف گردشگري
صاحب خانه ترويج صنايع دستي مي شوند
مسوول كميته گردشگري روستايي و عشايري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از تهيه و تصويب دستورالعمل راه اندازي خانه هاي ترويج صنايع دستي در روستاهاي هدف گردشگري خبر داد.
محمدعلي نمازي در گفت وگو با ايسنا، به تصويب طرح خانه هاي ترويج صنايع دستي در روستاهاي هدف گردشگري و سياست هاي حمايتي از اين خانه ها اشاره كرد و ادامه داد: در كميته راهبردي گردشگري روستايي و عشايري مقرر شد تا خانه هاي ترويج صنايع دستي با هدف حمايت از صنايع دستي و توسعه آن ها راه اندازي شوند.
وي بيان كرد: در خانه هاي ترويج صنايع دستي روستاهاي هدف گردشگري، مقرر شده است تا نسبت به شناسايي ابزار و ادوات توليد صنايع دستي شناسايي نيروي انساني، پي گيري و فرستادن مواد اوليه براي توليدات و ارزان سازي آن ها براي منفعت بيشتر صنعت گران و هم چنين بازاريابي محصولات توليدي اقدام شود.
او معاونت صنايع دستي را مسوول پي گيري راه اندازي خانه هاي ترويج صنايع دستي در روستاهاي هدف گردشگري دانست و گفت: تا دو هفته آينده، دستورالعمل اجرايي راه اندازي اين خانه ها با همكاري سازمان تعاون روستايي تهيه مي شود.
نمازي اظهار داشت: پس از تهيه و تصويب دستورالعمل اجرايي در شوراي راهبردي روستاهاي هدف گردشگري، اين دستورالعمل براي اجرا به معاونت صنايع دستي استان ها ابلاغ مي شود تا هرچه سريع تر در روستاهاي مورد نظر نسبت به برپايي چنين خانه هايي اقدام شود.
وي افزود: براي راه اندازي خانه هاي ترويج صنايع دستي در روستاها، اختصاص خانه هاي تاريخي و روستايي در اولويت اند.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي كرمان:
بافت گليم شيريكي پيچ به اندازه قالي مشكل
اما شهرت و اعتبار آن كم تر است
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان كرمان گفت: توليد گليم در اين استان 100 هزار مترمربع در سال است و 45 هزار نفر به بافت گليم در اين استان مشغول اند و از اين تعداد، 40 هزار نفر در بخش بافت گليم «شيريكي پيچ» فعاليت مي كنند.
محمدرضا حساني در گفت وگو باايسنا، درباره گليم شيريكي پيچ توضيح داد: از اين نوع گليم در اصطلاح بومي با عناوين شيريكي پيچ و سوزني ياد مي شود و ظاهري مانند قالي دارد. بافت آن نيز به اندازه بافت قالي، مشكل و وقت گير است و توليدش زحمت و دقتي به اندازه قالي مي خواهد; اما با وجود اين، شهرت و اعتبار قالي را ندارد. به همين دليل، تعداد فعالان اين رشته در كرمان كم تر از شاغلان رشته قالي بافي است و اين مساله موجب شده است كه شيريكي پيچ آن طور كه بايد جنبه تجاري نداشته باشد.
وي با اشاره به ابزار كار گليم شيريكي پيچ، بيان كرد: مهم ترين ابزار كار بافندگان اين نوع زيرانداز، دار است كه از لحاظ ساختماني تفاوت چنداني با ديگر دارهاي گليم بافي ندارد. دارهاي سنتي بافت شيريكي پيچ افقي اند و به شكل خوابيده دربرابر بافنده قرار مي گيرند. از ديگر ابزار كار بافت اين نوع قالي، قيچي و دفتين است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان كرمان اظهار داشت: تار و پود شيريكي پيچ برخلاف گليم از پشم است. البته در سال هاي اخير در بافت اين نوع گليم استفاده از نخ پنبه اي به عنوان تار رواج يافته است.
او گفت: بافت اين نوع گليم، ويژه دختران و زنان عشاير است و اگر كسي از روستاييان با بافت آن آشنا باشد، اين هنر را از عشاير ياد گرفته است. اكنون بيشتر بافندگان شيريكي پيچ را زنان مسن تشكيل مي دهند.
حساني با اشاره به اين كه در سال هاي اخير، قيمت اين نوع بافته فوق العاده رشد كرده است، ادامه داد: شيريكي پيچ هاي توليد عشاير كرمان است و در هيچ نقطه اي از ايران به جز آذربايجان شرقي مرسوم نيست. اين اثر صرف نظر از شيوه بافت، دو مشخصه ديگر نيز دارد كه شامل رنگ و نقش است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان كرمان افزود: استفاده از رنگ رابطه ي تقريبا مستقيمي با حالت هاي روحي بافنده داشته است و هر زمان كه به هر دليلي افسرده خاطر و ملول بوده اند، ياس خود را با استفاده از رنگ هاي سرد و هر زمان دل آن ها به واسطه سروري هرچند كوچك گرم بوده است، با رنگ هاي گرم نمايش داده اند.
رييس جامعه هتل داران مازندران:
دولت و بخش خصوصي بايد ارتباط مداوم داشته باشند
رييس جامعه هتل داران استان مازندران اظهار داشت: دولت ها در تمام جهان سياست گذار هستند. خصوصي سازي كه يك طرف آن دولت و طرف ديگر بخش خصوصي است، بايد تعريف شود و ارتباط دولت با بخش خصوصي، يك ارتباط مداوم و تنگاتنگ بايد باشد.
خسرو ايرانپور در گفت وگو با ايسنا، بيان كرد: اگر بخواهيم در كشوري به تعداد 20 ميليون گردشگر برسيم، دولت بايد بستر را آماده كند، چون سرمايه گذاري فقط ساخت هتل نيست، بلكه ايجاد زيرساخت و به وجود آوردن انگيزه هاي مناسب رشد است. در اين موارد، دولت بايد سرمايه گذاري كند، بخش خصوصي كه نمي تواند زيرساخت بسازد.
او گفت: دولت بايد بسترسازي كند، زيرساخت ايجاد كند، بازاريابي كند و بخش خصوصي بايد سياست هاي دولت را اجرايي كند. اين جريان بايد تدوين شود تا آن را به درستي بتوانيم طي كنيم.
وي ادامه داد: دولت در بخش هايي مانند اقامتگاه ها، اماكن دولتي و ساير بسترها سياست گذاري مي كند و اجرا را برعهده بخش خصوصي مي گذارد تا از اين طريق، دولت كوچك شود و به بخش خصوصي سياست بهتري را بتواند ارايه كند. بخش خصوصي نيز با توجه به خبره بودن و اهليتي كه دارد، وظايف خود را به خوبي بايد انجام دهد و اين تعامل دايم بين دولت و بخش خصوصي وجود داشته باشد. دبير جامعه هتل داران ايران بيان كرد: مجموعه هتل هاي لاله به بخش خصوصي واگذار شد و اين قدم خوبي براي خصوصي سازي بود. ما در ايران، اصل 44 قانون اساسي را داريم كه اين تعامل و تبيين سياست ها، سرعت رشد ما را در كشور مي تواند بيشتر كند.
او اظهار كرد: استانداردها در هتل مطابق با نظر مشتري تعيين مي شوند. مشتري در يك هتل از كيفيت لازم مي خواهد برخوردار باشد، چون اين برخورداري عامل جذب دوباره او به اين مقصد مي شود. هر كدام از ابزار و عناصري كه در مقصد وجود دارند، مانند هتل، دفاتر خدمات مسافرتي، راه ها، حمل ونقل و... در جذب گردشگر موثرند و گردشگر مي خواهد از هر كدام از آن ها به نحو احسن استفاده كند و سرويسي مطلوبي را مي خواهد كه براي آن پول پرداخت كرده است.
وي تاكيد كرد: وظيفه بخش خصوصي در كنار دولت آن است كه بهترين خدماتي را كه امكان دارد، در سفر به گردشگر ارايه كند. در جهان قسمتي از خدمات در اختيار دولت ها و برخي ديگر در اختيار بخش خصوصي اند; اما مهم ترين موضوع گردشگري هماهنگي ميان اين بخش هاست و بايد اين هماهنگي كامل وجود داشته باشد تا گردشگر خدمات را به صورت كامل دريافت كند.
ايرانپور گفت: به دليل آن كه صنعت گردشگري در دو بخش داخلي و خارجي كاملا رقابتي است، بايد سرعت رشد خود را بيشتر كنيم تا به اهدافي كه واقعا حق ايران است، دست يابيم.
يك راهنماي طبيعت:
تبليغات درباره طبيعت ايران مانند
زمان ماركوپولو است
يك راهنماي طبيعت تاكيد كرد: تا زماني كه به علم استفاده گردشگري از مناطق طبيعي دست نيافته ايم، نبايد در اين مناطق كاري انجام دهيم، چون تجربه نشان داده است ما روي هر منطقه طبيعي كه دست گذاشته ايم، آن را تخريب كرده ايم.
حسين عبادتي در گفت وگو با ايسنا، با اعلام مخالفت خود با تخصصي كردن تورها، اظهار كرد: در ايران، به اندازه كافي گردشگر ورودي نداريم. بنابراين به آژانس ها نمي توان گفت كه تخصصي كار كنند، چون گردشگر و راهنماي متخصص به اندازه كافي وجود ندارد. در دوره هاي آموزشي موسسه هاي طبيعت گردي نيز افراد اصلا به صورت تخصصي آموزش نمي بينند و فقط ساعت ها درباره حشره ها، پرندگان و محيط طبيعي صحبت مي شود.
او با اشاره به وضعيت راهنمايان طبيعت گردي، گفت: اكنون كارتي كه به عنوان راهنماي ايرانگردي و جهانگردي دارم، با عنوان راهنماي تور شهري است كه با آن تور طبيعت و كوه نمي توان برگزار كرد. كارت ديگري كه از فدراسيون كوهنوردي دارم، به حرفه اي كه انجام مي دهم، مربوط نمي شود و در واقع هيچ يك از اين مدارك ارزشي ندارند. تمام راهنمايان تور چنين وضعيتي دارند، اصلا كار آن ها تفكيك نشده است.
اين مدرس دوره هاي آموزشي راهنمايان تور با بيان اين كه در حوزه ي طبيعت گردي 12 سال بدون آموزش و به صورت تجربي فعاليت داشته ام و اكنون تدريس مي كنم، افزود: اكنون هيچ دوره آموزشي براي تربيت راهنمايان تخصصي در حوزه هاي شكار، پرنده شناسي، حشره شناسي، غار و جنگل وجود ندارد، چون گردشگر ورودي اين حوزه ها را نداريم. شايد در اين حوزه كم تر از 10 نفر به صورت حرفه اي فعاليت كنند، اما در فصل طبيعت گردي تعداد فعالان اين حوزه بيشتر مي شود.
اين راهنماي طبيعت با اشاره به فعاليت آزاد برخي افراد در حوزه طبيعت گردي و تاثير اين اقدام بر فعاليت هاي حرفه يي و تخصصي، اظهار كرد: افرادي هستند كه با راه اندازي سايت هاي اينترنتي و بدون پرداخت ماليات، بيمه و حقوق كاركنان، تورهايي را با قيمت پايين برگزار و مسافران آژانس هاي ديگر را جذب مي كنند. در مقابل، آژانس هاي ديگر كه اين كار را حرفه اي انجام مي دهند و مجبورند هزينه كارمندان، بيمه و ماليات را پرداخت كنند و قيمت تورهاي آن ها بيشتر مي شود، با اين افراد نمي توانند رقابت كنند.
وي در اين باره به نمونه اي اشاره كرد و افزود: چندي پيش، در يكي از تورهاي كوهنوردي صعود به قله ي دماوند به دليل اين كه شركت گردشگري برگزار كننده ي اين تور نمي خواست راهنماي خوب و حرفه يي داشته باشد، يكي از مسافران خود را به دليل بيماري كه در ارتفاع بالاي كوه به آن دچار شده بود و چون راهنماي گروه، دوره هاي امداد را نگذرانده بود، از دست داد.
اين مدرس دوره هاي آموزشي راهنمايان تور درباره شرايط تورهاي ورودي كه با هدف ديدن طبيعت ايران به كشور ما سفر مي كنند، گفت: اين گردشگران پيش از سفر مي دانند به يك كشور جهان سومي پا مي گذارند. با اين حال، تاكنون مشكلي براي اين تورها در مناطق طبيعي ايجاد نشده است. راه اندازي اين تورها كاملا به سود است، چون به هتل پنج ستاره يا ماشين هاي خاص نياز ندارند و درآمد اين كار در ميان مردم بومي منطقه توزيع مي شود و سرمايه گذاري چنداني نياز نيست.
او طبيعت ايران را پيش از فرهنگ اين كشور غني دانست و ادامه داد: با وجود داشتن چنين جاذبه هايي، در اين زمينه نمي توانيم گردشگر جذب كنيم، البته مشكلاتي كه در بخش جذب گردشگر به صورت كلي مطرح اند، در اين حوزه نيز تاثير گذار بوده اند.
وي بيان كرد: تبليغات در بخش گردشگري، به ويژه طبيعت ايران بايد به اندازه كافي باشد تا گردشگر بتوان جذب كرد. درحالي كه تبليغات ما در اين حوزه به صورت شفاهي و درست مانند زمان ماركوپولو است و به هيچ عنوان در اين بخش سرمايه گذاري نمي كنيم و اصلا قدرت رقابت نداريم. اين درحالي است كه طبيعت گردي برابر با توسعه پايدار است.
مربي فدراسيون كوهنوردي درباره وضعيت مناطق حفاظت شده در ايران، توضيح داد: در گذشته، ورود به اين مناطق براي گردشگران بسيار دشوار بود و بايد خيلي جلوتر براي دريافت مجوز ورود اقدام مي كرديم. در كشورهايي مانند آمريكا و انگليس نيز چنين شرايطي وجود دارند و از يك ماه پيش تر بايد براي دريافت مجوز اقدام كرد. اكنون نيز گاهي مجوز يك منطقه حفاظت شده را دريافت مي كنيم، اما گردشگر بازديد از منطقه حفاظت شده ديگري را نيز درخواست مي كند. در اين شرايط، گاهي سازمان حفاظت از محيط زيست يا اداره منابع طبيعي سنگ اندازي مي كنند.
وي ادامه داد: چند وقت پيش، يك گروه از گردشگران آلماني پس از صعود به قله دماوند و در بازگشت مجبور شدند، زباله هايي را كه در مسير رها شده بودند، جمع آوري و حتا هزينه حمل آن ها را تا پايين كوه توسط قاطر پرداخت كنند. اين افراد چون آموزش ديده اند، در برخورد با طبيعت مشكلي ندارند; ولي گردشگران داخلي اين طور نيستند و تا زماني كه آموزش نديده اند، به آن ها نبايد اجازه ورود به مناطق حفاظت شده را داد.
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 382]
-
گوناگون
پربازدیدترینها