تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند نماز بنده‏اى را كه دلش همراه بدنش نيست نمى‏پذيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815444670




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به بهانه ارتباط با برنامه هسته اي آمريكا پنج شركت ايراني را تحريم كرد


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: به بهانه ارتباط با برنامه هسته اي آمريكا پنج شركت ايراني را تحريم كرد
وزارت خزانه داري آمريكا اعلام كرد پنج مركز ديگر را به اتهام آنچه آن را ارتباط با برنامه هسته اي و موشكي ايران خواند به ليست تحريم شركت هاي ايراني مي افزايد.
به گزارش خبرگزاري شين هوا وزارت خزانه داري آمريكا در بيانيه اي كه به همين منظور منتشر كرد مدعي شد ايران از اين مراكز براي مخفي كردن راهكارهاي غيرقانوني خود در تلاش براي دستيابي به آرمانهاي خطرناك هسته ايش استفاده مي كند.
بر اساس اين گزارش اين پنج مركز عبارتند از : مركز پژوهشهاي هسته اي كشاورزي و پزشكي مركز ملي پژوهشي و توليد سوخت اصفهان مركز جابربن حيان شركت وارداتي تجهيزات ايمني و شركت صنعتي جوزا.
بر اساس اين تحريم داخلي شهروندان آمريكايي از عقد قرارداد با اين شركت ها منع شدند و مقرر شد در صورتي كه اين شركت ها در آمريكا سرمايه هايي داشته باشند اين سرمايه ها نيز بلوكه شود.
دفتر آمار اتحاديه اروپا هفته گذشته اعلام كرد كه صادرات اين بلوك اروپايي به ايران با وجود تحريم هاي جديد پس از كاهش 3 ساله هم اكنون رو به رشد است .
دفتر آمار اتحاديه اروپا در گزارش جديد خود آورده است : « صادرات 27 كشور اين اتحاديه به ايران به 4 47 ميليارد يورو طي 5 ماه نخست سال جاري ميلادي افزايش يافته كه حاكي از رشد 17 8 درصدي در مقايسه با مدت مشابه در سال 2007 است و اين در حالي است كه شوراي امنيت سازمان ملل متحد تحريم هايي عليه برنامه هسته اي اين كشور تصويب كرد.
« محمد البرادعي » دبيركل آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز با اشاره به موضوع تشديد تحريم ها عليه ايران گفت : فكر مي كنم تحريم جديد عليه ايران مشكلي از مشكلات موجود را حل نمي كند.
البرادعي در گفت و گو با روزنامه فرامنطقه اي « الزمان » با اشاره به برنامه هسته اي ايران و تحريمهاي تحميلي براين كشور گفت : فكر مي كنم تحريم جديد ايران مشكلي از مشكلات موجود را حل نمي كند.
ديلي استار : آمريكا در مسئله هسته اي ايران از خط قرمزهاي خود صرفنظر كرد
يك روزنامه لبناني در گزارشي با اشاره به شركت واشنگتن در نشست گروه « 1 +5 » كه با حضور ايران در ژنو صورت گرفت از آن به عنوان عقب نشيني آمريكا در مواضع خود در قبال جمهوري اسلامي ياد كرده و مي نويسد : آمريكا در مسئله هسته اي ايران از خط قرمزهاي خود صرفنظر كرد.
روزنامه « ديلي استار » نوشت : هنگاميكه « جرج بوش » رئيس جمهوري آمريكا تصميم به اعزام « ويليام برنز » به نشست « 1 +5 » ژنو را اتخاذ كرد با تشويق رسانه ها و كارشناسان روبرو شد.
اين روزنامه لبناني همچنين به اظهارات حمايتگرانه « باراك اوباما » نامزد دموكرات انتخابات رياست جمهوري آمريكا مبني بر حضور با تمام قواي ديپلماتيك اشاره مي كند و مي نويسد : رسم خط قرمزهايي كه سال گذشته توسط « كاندوليزا رايس » وزير امور خارجه در قبال گفتگو با ايران ارائه شد اينگونه بود كه كاخ سفيد فقط در صورت تعليق برنامه هسته اي تهران سر ميز گفتگو با ايران خواهد نشست اما حضور برنز در اين مذاكرات كه بدون تعليق غني سازي ايران صورت گرفت نشان داد كه آمريكا از خط قرمزهاي خود صرفنظر كرده است .
ديلي استار تحليل كرده است كه اين اقدام آمريكا شايد در نظر كارشناسان انعطاف پذيري تلقي شود اما از نظر مقامات ايران ضعف واشنگتن محسوب شد.
رئيس پارلمان اروپا : از مقابله با ايران اجتناب مي كنيم
رئيس پارلمان اروپا تاكيد كرد : ايران كشوري مهم محسوب مي شود و اميدوار به پيدا كردن راه حل براي موضوع هسته اي اين كشور هستيم و از مقابله با تهران اجتناب مي كنيم .
« هانس گرت پوترينگ » در گفت وگو با روزنامه فرامنطقه اي « الحيات » پس از ديدار با « بشار اسد » رئيس جمهور سوريه تاكيد كرد : سياست دمشق و تهران تفاوت زيادي با يكديگر دارند چون سوريه بخشي از عمليات بارسلونا (اتحاديه مديترانه اي ) است و بشار اسد در 13 ژوئيه گذشته به دعوت نيكولا ساركوزي رئيس جمهوري فرانسه در نشست پاريس كه رياست اتحاديه اروپا را عهده دار است شركت كرد.
وي افزود : سوريه از جمله شركاي ما در عمليات بارسلونا است و نقش مهمي براي اتحاديه اروپا ايفا مي كند.
پوترينگ بدون اشاره به صلح آميز بودن برنامه هسته اي ايران و تاكيد آژانس بين المللي انرژي اتمي براي يافت نشدن شواهد انحراف ايران به سوي برنامه تسليحاتي تصريح كرد : ايران كشور مهمي است اما در صورت دستيابي به بمب اتم تهديد براي اروپا و جهان محسوب مي شود اما اميدواريم با ايران به راه حلي دست يابيم تا اين تهديد از ميان برود و در هر حال از مقابله با ايران اجتناب مي كنيم .
موسسه علوم و امنيت بين المللي آمريكا : اسرائيل نمي تواند برنامه اتمي ايران را نابود كند
موسسه « علوم و امنيت بين المللي » اعلام كرد : حمله احتمالي اسرائيل به ايران نمي تواند تاسيسات هسته اي اين كشور را نابود كند. پنتاگون و سازمان هاي اطلاعاتي آمريكا اطمينان كمي دارند كه اسرائيل بتواند برنامه اتمي ايران را نابود كند.
آلبرايت از بازرسان تسليحاتي سابق سازمان ملل در گزارش خود كه در آن به بررسي دشواري هاي اسرائيل در حمله به تاسيسات غني سازي ايران پرداخته با اشاره به اينكه بعيد به نظر مي رسد حمله نظامي اسرائيل به تاسيسات هسته اي ايران بتواند توان ايران در غني سازي اورانيوم را نابود كند مي نويسد : مذاكرات و گفتگوهايي كه اين روزها در اسرائيل در خصوص حمله نظامي به تاسيسات هسته اي ايران و نابودي آنها مانند عمليات هاي مشابهي كه از سوي تل آويو در اكتبر 2007 به تاسيسات هسته اي سوريه و ژوئن 1981 به تاسيسات هسته اي عراق صورت گرفت حقيقت مهمي را ناديده گرفته است .
وي افزود : در هر كدام از اين موارد تنها يك بار حمله با مشاركت كمتر از 10 جنگنده منجر به نابودي تاسيسات كليدي عراق و سوريه گرديد و توانايي اين كشورها براي توليد پلوتونيوم را سالها به عقب انداخت ولي چنين عملياتي در خصوص ايران جوابگو نيست .
رئيس موسسه علوم و امنيت بين المللي در ادامه گزارش خود با اشاره به اينكه اسرائيلي ها با توجه به عمليات هايي كه در عراق و سوريه انجام داده اند بر اين باورند كه با حمله به تاسيسات غني سازي نطنز و تاسيسات هسته اي اصفهان مي توانند توان ايران براي اورانيوم را نيز سالها به عقب اندازند مي افزايد : چنين قياسي در مورد ايران كاملا اشتباه و گمراه كننده است چون تفاوت مهمي بين يك برنامه غني سازي اورانيوم از طريق سانترفيوژهاي گازي با يك برنامه مبتني بر راكتور هسته اي وجود دارد و اين در حالي است كه نمي توان پراكنده بودن تاسيسات ايران در سراسر اين كشور را ناديده گرفته است .
آلبرايت در ادامه گزارش با اشاره به اينكه حمله برق آسا و نابودي تاسيسات هسته اي ايران تنها با يك بار حمله ممكن نيست مي نويسد : نابودي تاسيسات غني سازي ايران تنها با يك بار حمله ميسر نيست و براي موفقيت آميز بودن اين عمليات به چندين بار حمله به تاسيسات هسته اي پراكنده و متنوع ايران نياز است . اين در حالي است كه حمله به تاسيسات نطنز و اصفهان به قدرت نظامي بيشتري از عمليات هايي كه اسرائيل عليه نيروگاه هاي هسته اي عراق و سوريه انجام داده نياز دارد.
آلبرايت با اشاره به اينكه اسرائيل هيچ معياري ندارد كه حتي بعد از حمله بتواند اطيمنان حاصل كند كه آيا توانسته تاسيسات هسته اي ايران را نابود يا توان اين كشور براي غني سازي را براي سالها به عقب بياندازد ادامه مي دهد : حملات نظامي ممكن است نتيجه معكوس داشته باشد و ممكن است باعث شود ايران براي بدست آوردن اورانيوم مورد نياز براي ساخت سلاح هسته اي تلاش نمايد. اين و يا قطع همكاري با بازرسان آژانس بين المللي NPT در حالي است كه چنين حملاتي به احتمال زياد ممكن است باعث خروج ايران از انرژي اتمي شود. در چنين شرايطي ممكن است ايران اقدام به ساخت مجتمع هاي كوچك غني سازي در مناطق مخفي براي توليد اورانيوم مورد نياز براي ساخت سالانه 1 الي 2 سلاح هسته اي نمايد . زيرا مجتمع هاي سانترفيوژهاي گازي مي توانند در هر جايي بنا شوند و به سختي مي توان آنها را شناسايي نمود.
بنابر اين گزارش با توجه به اينكه ايران احتمال يك حمله نظامي را بر عليه تاسيسات غني سازي خود مي دهد به سرعت مي تواند وسايل و تجهيزات حساس غني سازي را از سايت هاي فعلي خود جابجانمايد. (اين در حالي است كه ممكن است ايران هم اكنون نيز همين كار را در راستاي استراتژي محافظت از برنامه غني سازي خود انجام داده باشد).
آلبرايت و ساير همكاران وي در موسسه علوم و امنيت بين المللي مشكل ديگر اسرائيل در حمله به تاسيسات اتمي ايران را نحوه ساخت مراكز اتمي ايران عنوان كرده و در اين خصوص مي نويسد : مشكل ديگر اسرائيل در حمله به تاسيسات غني سازي اورانيوم اين است كه تاسيسات هسته اي ايران از طريق تونل هاي زير زميني بسيار مستحكمي به زير كوه ها متصل هستند تا در شرايط اضطراري تجهيزات حساس را به انبارهايي در آنجا براي محافظت منتقل كند. اين در حالي است كه ايران مي تواند تجهيزات حساس خود را به اماكن مخفي منتقل كند و تا پاپان حملات و قبل از اينكه نوسازي برنامه اتمي خود را آغاز كند صبر كند. اين استراتژيي است كه عراق در جريان جنگ خليج فارس در سال 1991 در پيش گرفت .
اسرائيل به كجا بايد حمله كند
بنابر گزارش آلبرايت توسل به گزينه نظامي براي زمين گير كردن برنامه غني سازي ايران مستلزم اين است كه كشور حمله كننده بداند دقيقا بايد به كجا حمله نمايد. آلبرايت در اين خصوص تصريح مي كند : گزارش هايي كه تاكنون در اين خصوص منتشر شده گوياي اين است كه بين آمريكا و سازمان هاي اطلاعاتي اسرائيل شكاف هاي عميقي در خصوص مكان هاي دقيق تاسيسات اتمي ايران و در همين حال آسيب پذيري هاي برنامه اتمي ايران وجود دارد.
 چهارشنبه 23 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن