واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: معاون اقتصادي وزارت خارجه عنوان كرد: فرآيند رسمي تحريم شكسته شد
جام جم آنلاين: محسن طلايي معاون اقتصادي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران گفت: بايد اين پيام را به تحريم كنندگان انتقال داد كه فرآيند رسمي تحريم شكسته شده ولي شرايط خطيري بر دوش بخش خصوصي و سياستگذاران ايران قرار گرفته است.
به گزارش مهر، طلايي در ديدار سفراي اقتصادي ايران در كشورهاي دنيا با فعالان بخش خصوصي در محل اتاق بازرگاني ايران گفت: ايران بايد هرچه سريعتر به سمت سپردن كارها به بخش خصوصي به صورت كامل حركت كند چراكه توسعه را نمي توان مستقل از اين بخش دانست. در اين راستا، ديدگاههاي متفاوتي در زمينه توسعه و بخش خصوصي وجود دارد ولي نكته حائز اهميت اين است كه نبايد خطاي بزرگ جدايي بخش خصوصي از فرآيند توسعه را تكرار كرد.
معاون اقتصادي وزارت امور خارجه افزود: ايران جزو بنيانگذاران برنامه هاي توسعه اي است و قدمت برنامه ريزيهاي توسعه اي به زعم برخي افراد به 60 سال نيز در ايران مي رسد؛ بنابراين بايد با استفاده از تجربيات خود مسيري درست را در تدوين برنامه هاي توسعه اي پيش گيرد.
وي تصريح كرد: هم اكنون ايران در شرايط تحريم به سر مي برد، اما بايد اين پيام را به تحريم كنندگان انتقال داد كه فرآيند رسمي تحريم شكسته شده ولي شرايط خطيري بر دوش بخش خصوصي و سياست گذاران ايران قرار گرفته است چراكه اهداف كشور بزرگ است و تمامي اهداف بزرگ قطعا موانع بزرگي نيز دارند كه بايد دست به دست هم داد و آنها را از ميان برداشت.
طلايي گفت: اگر انتظار حركت درست از دستگاههاي ديپلماسي كشور را داريم قطعا بايد ظرفيت سازيهايي صورت گيرد چراكه ما نيازمند بخش خصوصي شايسته هستيم، از سوي ديگر فرآيند توسعه نيازمند اعتماد رهبراني است كه كشورها را اداره مي كنند، همچنين بايد پذيرفت كه سياستمداران عاشق اقدامات توسعه اي هستند.
وي اظهار داشت: شرايط كنوني كشور به ما گوشزد مي كند كه بايد بخش خصوصي بيشتر به ميدان آيد، انتظارات بسيار سنگين است؛ بنابراين اين بخش بايد نشان دهد كه مي توان به آن اتكا كرد. اين نكته را نيز نبايد فراموش كرد كه قبل از اينكه اين اعتماد به بخش خصوصي شكل گيرد نمي توان به فكر توسعه بود.
معاون اقتصادي وزارت امورخارجه گفت: برنامه مديريت روابط اقتصادي خارجي كامل شده و يك سند قابل اعتماد است كه در قالب آن 30 طرح و برنامه با ذكر جزئيات انجام كار نهايي شده است.
پشتيباني از بخش خصوصي
در ادامه يحيي آل اسحاق، رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران نيز گفت: همه ايرانيان، نخبگان و خبرگان اقتصادي وقوع حادثه اي جديد در اقتصاد ايران را كه به تعبيري تغيير جهت 80 ساله اقتصاد دولتي به خصوصي است، درك مي كنند؛ ولي اينكه چگونه مديريت اين امر را به عهده گرفته و براساس آن پيش رويم، امري مهم است.
وي تصريح كرد: ايران براي دستيابي به نقطه بهينه در اهداف اقتصادي خود بايد به جاي مشخص كردن اينكه چه بايد بكنيم بايد به فكر نبايدها باشد و الگوريتمي را براي خود ترسيم كند كه بر مبناي آن كارهايي كه نبايد انجام دهد را مشخص و بر مبناي آن حركت كند.
آل اسحاق گفت: اگر تصور كنيم كه هندسه روابط و تعامل ايران بايد در اتاقهاي بازرگاني ترسيم شود قطعا به محدوديت برخورد خواهيم كرد، در اين راستا پيشنهاد ما اين است كه حداقل پشتيبانيهاي لازم از بخش خصوصي به عمل آيد.
انتقاد از عملكرد برخي وزرا
مهدي غضنفري معاون وزير بازرگاني نيز با انتقاد از عملكرد برخي سفرا و عدم به روز بودن اطلاعات آنها گفت: متاسفانه برخي سفرا در معرفي پتانسيل ها و تغييرات اقتصادي ايران سهل انگاري كرده و از اين كار امتناع مي كنند.
وي افزود: برخي از سفرا از آخرين پيشرفتهاي كشور نيز بي اطلاع هستند و سايتهاي مهم تجاري كشور را نمي دانند تا به طرفهاي تجاري ايران در كشور ماموريت خود بشناسانند.
به گفته غضنفري، بدنه بخش خصوصي كشور فاقد اطلاعاتي است كه موتور حركت آن در حركتهاي اقتصادي بهتر باشد.
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]