واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير عامل شركت ملي صنايع پتروشيمي: جهتگيري صنايع پتروشيمي، سرمايهگذاري در استانهاي محروم است
خبرگزاري فارس: مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي ايران گفت: جهتگيري اين شركت در دولت نهم، سرمايهگذاري در استانهاي مستعد كمتر توسعه يافته است.
به گزارش خبرگزاري فارس از شهركرد، غلامحسين نجابت بعدازظهر امروز در سمينار ملي سرمايهگذاري در مناطق مستعد كمتر توسعه يافته در دانشگاه شهركرد افزود: در برنامه چهارم توسعه، 5/7 ميليارد دلار سرمايهگذاري براي شركت ملي صنايع پتروشيمي ايران پيش بيني شده كه يك ميليارد دلار از اين ميزان سرمايه گذاري در استان چهارمحال و بختياري صورت مي گيرد.
وي اضافه كرد: اين ميزان سرمايهگذاري در چهارمحال و بختياري كه براي احداث دو مجتمع پتروشيمي لردگان و بروجن صورت ميگيرد، معادل 15 درصد سرمايهگذاري شركت صنايع پتروشيمي در طول برنامه چهارم توسعه است.
نجابت گفت: در همين راستا و با توجه به سياست دولت نهم در محروميتزدايي از مناطق كم توسعه يافته، احداث مجتمعهاي پتروشيمي در استانهاي كهگلويه و بويراحمد، لرستان و كردستان هم در دستور كار قرار دارد.
وي افزود: شركت صنايع پتروشيمي ايران، پيشتاز در راستاي سرمايهگذاري و حضور پررنگ در مناطق كمتر توسعه يافته به منظور محروميتزدايي و توسعه متوازن در كشور است.
مديرعامل شركت پتروشيمي ايران از تلاش، آفرينش و بالندگي به عنوان سه ارزش بنيادي در اين شركت ياد كرد و گفت: هم اكنون صنعت پتروشيمي دوران بالندگي خود را طي مي كند.
نجابت ميزان توليد صنايع پتروشيمي در سال 83 را حدود 15 ميليون تن عنوان كرد و اظهار داشت: اين رقم در سال 87 به 35 ميليون تن يعني بيش از دو برابر رسيده است.
به گفته وي درآمد سالانه صنعت پتروشيمي در سال 83، 2/3 ميليارد دلار بوده كه امسال به 2/12 يعني چهار برابر رسيد.
نجابت ارزش صادرات توليدات پتروشيمي را در سال 83، 2/5 ميليون تن عنوان كرد و گفت: اين رقم در سال جاري به 9/12 ميليارد تن رسيده است.
مديرعامل شركت صنايع پتروشيمي ايران با بيان اينكه هم اكنون توليدات پتروشيمي 34 درصد صادرات غيرنفتي را شامل ميشود، افزود: ارزش اين ميزان صادرات كه رتبه نخست صادرات غيرنفتي است، از 7/1 ميليارد دلار در سال 83 به 1/7 دلار در سال جاري رسيد.
نجابت با اشاره به بهره برداري از 12 مجتمع پتروشيمي در سال گذشته گفت: با بهرهبرداري از اين مجتمعها 5/14 ميليون تن به توليدات صنايع پتروشيمي افزوده شد.
وي تصريح كرد: با پيش بينيهاي انجام شده در طول برنامه پنج ساله پنجم نيز 47 مجتمع پتروشيمي در سراسر كشور ميشود كه 43 ميليون تن به توليدات پتروشيمي خواهند افزود.
نجابت افزود: با عملياتي كردن اين برنامهها، ما در توليدات پتروشيمي از رتبه دوم به رتبه اول در خاورميانه خواهيم رسيد و در سه محور توليد اتيلن، اوره و متانول نيز در دنيا به جايگاه اول دست خواهيم يافت.
وي گفت: براي اين منظور 26 ميليارد دلار در صنعت پتروشيمي سرمايهگذاري خواهد شد كه 5/19 ميليارد دلار آن ارزي و 58 هزار ميليارد ريال هم سرمايه گذاري ريالي است.
مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي اضافه كرد: بر اين اساس سهم ما در سال 1390، چهار درصد از توليدات پتروشيمي جهان و 31 درصد توليدات خاورميانه خواهد بود كه در سال 94 اين ارقام به ترتيب به 3/5 درصد و 7/36 درصد ارتقا مييابد.
به گفته نجابت ارزش توليدات پتروشيمي در سال 1394 به 20 ميليارد دلار خواهد رسيد.
سمينار ملي سرمايهگذاري در مناطق مستعد كمتر توسعه يافته از امروز و به مدت دو روز با حضور مسئولان كشوري و مديران و استانداران دوازده استان كشور در شهركرد برگزار ميشود.
انتهاي پيام/م
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]