تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بار خدايا! حسن و حسين را دوست بدار و دوستداران آن دو را نيز دوست بدار.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826725069




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

طرح هاي استحصال و انتقال آب رودخانه هاي مرزي بايد تسريع شود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: طرح هاي استحصال و انتقال آب رودخانه هاي مرزي بايد تسريع شود
مشاور وزير جهاد كشاورزي در نخستين نشست تخصصي و هم انديشي پديده خشكسالي و پيامدهاي آن در كشور گفت: دولت بايد در واحدهاي طبيعي حوزه آبريز، طرح هاي استحصال، تنظيم انتقال و استفاده حداكثر از آب رودخانه هاي مرزي و منابع مشترك را تسريع كند و با برآوردهاي خسارات خشكسالي، راندمان مديريت مزرعه و درآمد كشاورزان كاهش و نرخ بيكاري افزايش يافته است.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، زاينالي، مشاور وزير جهاد كشاورزي با اشاره به عمليات زيربنايي آب و خاك كه در پاياب ايجاد شده، گفت: در اين عمليات 2/3 ميليون هكتار اراضي آبخور سد و 7/1 ميليون هكتار شبكه اصلي آب ايجاد شده كه از اين ميزان 690 هزار هكتار شبكه درجه 3 و 4 و 500 هزار هكتار تجهيز و نوسازي سطوح به اجرا درآمده است.

وي با اشاره به اينكه مراكز تحت پوشش شبكه هاي اصلي به موزاييك يك ميليون و 700 هزار هكتار رسيده افزود: در برنامه چهارم دولت مكلف شده كه با توجه به جايگاه آب در منابع كشور، نگرش مديريت جامع و توام عرضه و تقاضا در كل چرخه آب با رويكرد توسعه پايدار داشته باشد.

زاينالي تصريح كرد: دولت طبق برنامه جهارم در واحدهاي طبيعي حوزه آبريز بايد به گونه اي مديريت كند كه اجراي طرح هاي استحصال، تنظيم، انتقال و استفاده حداكثر از آب رودخانه هاي مرزي و منابع مشترك تسريع شود.

وي خاطرنشان كرد: دولت مكلف شد سرمايه گذاري لازم به منظور اجرايي عمليات زيربنايي آب و خاك، توسعه شبكه آبياري و زهكشي در سطح دو ميليون هكتار از اراضي كشاورزي و آب تأمين شده را به عمل آورد.

براساس اين گزارش، علي محمد نوريان، رياست سازمان هواشناسي كشور نيز گفت: با وجود اينكه سرانه آب در دسترس و قابل تجويد مردم جهان كاهش يافته، سرانه مصرف آب در كشور براي هر نفر بين پنج تا ده هزار مترمكعب است.

وي با اشاره به اينكه خشكسالي بر گستره وسيعي از كشور اثر گذاشته افزود: ايجاد ترك هاي وسيع زمين در بسياري از دشت ها، خشك شدن چشمه ها و كانال هاي آب، تخليه شدن برخي روستاها به علت كم آبي و كاهش آب پشت بندها و سدها از اثرات خشكسالي است.

رئيس سازمان هواشناسي كشور با اشاره به اينكه پديده خشكسالي معمولاً طي چهار سال اتفاق مي افتد تصريح كرد: امسال پديده خشكسالي طي چهار ماه ايجاد شده كه آثار اقتصادي و اجتماعي آن در آينده نمايان مي شود.

نوريان خاطرنشان كرد: متوسط درجه حرارت تهران در 50 سال گذشته روند افزايشي داشته كه در پديده هاي برف و باران و مه تأثيرگذار بوده است.

وي كاهش دامنه تغييرات شبانه روزي دما را از اثرات تغيير آب و هوايي اقليم دانست و گفت: افزايش دماي حداقل و حداكثر تداوم موج هاي گرمايي، وقوع سيل و تغيير در الگوهاي بارش از ديگر اثرات تغيير وضعيت آب و هوايي اقليم است.

وي با بيان اينكه مي توان از اثرات بلاياي طبيعي كاهش داد تصريح كرد: با توجه به اينكه كشور ما در منطقه خشك و نيمه خشك واقع شده و پديده خشكسالي در آن بارز است بنابراين بايد با مديريت صحيح به دنبال كاهش اثرات خشكسالي در كشور باشيم.

براساس اين گزارش، همچنين عليرضا دائمي، مديركل دفتر برنامه ريزي كلان آب وزارت نيرو نيز در اين باره گفت: خشكسالي با 25 درصد كاهش بارندگي در جهان همراه شده و كشور ما نيز كه در كمربند خشكي قرار دارد از آن مستثني نيست.

وي با اشاره به اينكه اثرات خشكسالي در طولاني مدت باقي مي ماند افزود: در سال 78 تا 81 خشكسالي كشورهاي آسياي ميانه و جنوب شرقي آسيا را در برگرفت و به دنبال آن شمال غربي كشور اروميه با كاهش بارندگي، كانون خشكسالي ايران شد.

دائمي آب زيرزميني را يك مخزن استراتژيك دانست و تصريح كرد: براساس آمارها در حدود 30 سال پيش منابع آب تجديد شونده كشور، 130 ميليارد مترمكعب بود و اين در حاليست كه با افزايش جمعيت 70 ميليون نفر، اين منابع افزايش نيافته است.

مديركل دفتر برنامه ريزي كلان آب وزارت نيرو با اشاره به اينكه مصارف آب كشاورزي از 40 ميليون به 80 ميليون مترمكعب رسيده خاطرنشان كرد: طي همين مدت ميزان مصارف آب كشاورزي دو برابر، صنعتي ده برابر و آب شرب با شدت بيشتري افزايش يافته است.

وي با اعلام كاهش 52 درصدي ميزان متوسط بارندگي كشور تصريح كرد: خسارات ناشي از خشكسالي، 6/2 ميليون هكتار از اراضي كشاوزي زراعي و 5/2 ميليارد دلار برآورد مي شود.

دائمي با اشاره به اينكه استفاده تلفيقي از منابع آب سطحي و زيرزميني از برنامه هاي راهبردي براي كاهش اثرات خشكسالي است خاطرنشان كرد: حفاظت از آب هاي زيرزميني استفاده از باروري ابرها و استفاده از تكنولوژي بازچرخاني و آب هاي نامتعارف تاكنون موثر بوده است.

اين گزارش حاكيست، همچنين احمد آل ياسين، عضو جامعه مهندسين مشاور ايران نيز در اين مراسم درباره احداث سدهاي مخزني در جهان گفت: طي دهه هاي اخير حدود 50 هزار سد مخزني در دنيا احداث شده كه باعث افزايش تبخيز و به دنبال آن بروز خشكسالي مي شود.

وي افزود: هم اكنون از جمعيت 7/6 ميليارد نفري مردم كره زمين حدود 5/2 ميليارد نفر در زمين هاي خشك زندگي مي كنند كه داراي پتانسيل قحطي و خشكسالي است.

آل ياسين با بيان اينكه 6/2 ميليارد نفر از مردم جهان از دسترسي به بهداشت محرومند خاطرنشان كرد: آمارها نشان مي دهد كه هم اكنون 2/1 ميليون نفر از جهانيان به علت گرسنگي و سوء تغذيه و 2/1 ميليون نفر از پرخوري در عذاب هستند.

عضو جامعه مهندسين مشاور كشور تصريح كرد: 1/1 ميليارد نفر از مردم جهان از دسترسي به آب سالم و كافي محرومند به همين علت سالانه حدود سه ميليون نفر به علت ابتلا به بيماري هاي ناشي از آب هاي آلوده مي ميرند.

وي با بيان اينكه هم اكنون 875 ميليون نفر بزرگسال بي سواد در جهان وجود دارد خاطرنشان كرد: 57 درصد جمعيت آسيا و 51 درصد جمعيت آفريقا در نواحي نيمه باير و خشك زندگي مي كنند.

اين گزارش مي افزايد، محمدرضا عسگري، عضو شوراي مديريت جامعه مهندسان مشاور ايران نيز در اين باره گفت: ميزان متوسط بارندگي 240 ميلي متر كشور حاكي از آن است كه حتي در شرايط طبيعي ايران جزو مناطق كم آب جهان به شمار مي آيد.

وي با اشاره به كاهش 47 درصدي كل ريزش هاي جوي طي دوره 39 ساله تصريح كرد: ميزان بارندگي امسال تا ده خردادماه امسال در مقايسه با زمان مشابه سال گذشته 51 درصد كاهش داشته است.

عسگري افزود: احداث سد در برخي از مواقع تأمين آب مورد نياز بشر از آب هاي زيرزميني مطلوب تر است چرا كه آب هاي زيرزميني در آينده با افزايش آلودگي مواجه مي شوند.

عضو شوراي مديريت جامعه مهندسان مشاور ايران با اشاره به اينكه طبق برنامه پنج ساله بايد سالانه 300 هزار هكتار از اراضي ما به صورت آبياري تحت فشار آبياري شوند خاطرنشان كرد: در پايان برنامه پنج سال بايد 5/1 ميليون هكتار از اراضي كشور را با استفاده از ‌آبياري تحت فشار آبياري كنيم و اين در حاليست كه تاكنون يك پنجم اين برنامه هم اجرا نشده است./ني
 چهارشنبه 23 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن