واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: كارخانه توليد انبوه دستگاه دتكتور گاز (حسگر گاز) در اروميه آماده راه اندازي شد
خبرگزاري آريا- مدير عامل شركت صنايع الكترو ايمن طرح گفت : اين كارخانه يكي از بزرگترين توليدكنندگان قطعات الكترونيكي شمالغرب كشور است كه در زميني به مساحت دو هزار متر مربع و زيربناي يك هزار متر مربع با اعتباري بالغ بر 25 ميليارد ريال در اروميه احداث و آماده بهره برداري است.
رحيم شهرياري افزود : با توجه به اينكه دستگاه دتكتور يا حسگر گاز توسط يكي از اعضاي هيات مديره اين شركت اختراع شد مي توان گفت توليد انبوه اين دستگاه براي نخستين بار در دنيا صورت مي گيرد.
وي اظهار كرد : براي احداث اين كارخانه تاكنون شش ميليارد ريال تسهيلات بانكي از محل بنگاههاي كوچك و زودبازده اقتصادي دريافت شده است و با آغاز به كار رسمي اين كارخانه براي 40 نفر به صورت مستقيم و حدود يك هزار نفر بصورت غيرمستقيم فرصت اشتغال فراهم مي شود.
مدير عامل شركت صنايع الكترو ايمن طرح همچنين گفت : اين كارخانه قابليت توليد قطعات الكترونيكي و بردهاي كامپيوتري در ابعاد مختلف را نيز دارد.
شهرياري افزود : راه اندازي خط مونتاژ گوشي تلفن همراه و توليد GPS از ديگر برنامه هاي اين كارخانه است.
عضو هيات مديره شركت صنايع الكترو ايمن طرح و مخترع دستگاه دتكتور گاز نيز به خبرنگار ما گفت : براي اولين بار در سطح دنيا دستگاه دتكتور گاز (حسگر) گاز با امكان بستن شير اصلي در زمان نشت گاز ساخته شد.
محمدرضا پاينده افزود : اين دستگاه قابليت تشخيص دو درصد گاز قابل اشتعال در محيط و ارسال پيام راديويي به صورت آلارم صوتي و نوري مبني بر وجود گاز به كنترولر شير اصلي را داراست و امكان بستن شير اصلي در هنگام نشت گاز را فراهم مي كند.
اين دستگاه به صورت بي سيم (اتصال بدون سيم) و از 3 قسمت تكتور گاز، كنترلر و شير اصلي، باز و بست شير اصلي ساخته شده است.
وي ويژگي بارز ديگر اين دستگاه را تشخيص گاز خطرناك منواكسيد كربن به صورت آلارم صوتي و نوري با قابليت تخليه هواي آلوده است.
پاينده فر گفت : دستگاه حسگر ساخته شده حساس به گازهاي متان، بوتان، پروپان، LNG و LPG است و در سال 83 در اداره ثبت شركت ها و مالكيت صنعتي به شماره 31313 دفتر ثبت اختراع به ثبت رسيده است و اين وسيله نمونه و مشابه خارجي ندارد.
مخترع دستگاه حسگر گاز اظهار داشت : ايده اوليه طرح 6 سال پيش با ديدن عكس يك خانواده كه به علت بي احتياطي دچار سوختگي ناشي از انفجار گاز شده بودند به ذهنم خطور كرده و پس از تحقيقات و مطالعات مفصل سرانجام دستگاه فوق را پس از ساخت 500 نمونه و رفع نواقص در سال 83 ساخته و به ثبت رساندم.
وي افزود : بنابر اعلام متخصصان 5/4 درصد گاز در محيط منجر به انفجار در محل مي شود در حالي كه دستگاه ساخته شده قبل از رسيدن به 2 درصد نشت گاز را تشخيص و ضمن آلارم صوتي و نوري پيام راديويي را به كنترلر جهت بستن شير مي فرستد.
پاينده فر ادامه داد : اين دستگاه در مكان هايي كه احتمال نشت گاز در آنها وجود دارد شامل موتورخانه ها، آشپزخانه ها، منازل، اتاق خواب و تمامي اماكن مجهز به سيستم گاز سوز به راحتي و بدون سيم نصب مي شود.
مخترع دستگاه حسگر گاز اضافه كرد : براي ساخت و تحقيقات اين دستگاه بيش از 800 ميليون ريال هزينه شده است.
وي تصريح كرد : طي جلسه اي با حضور شركت ملي گاز ايران و وزارت مسكن و شهرسازي در سال 84 نصب دستگاه به همراه دستگاه آشكارساز منواكسيد كربن در اماكن مسكوني و اداري و اجباري شد، ولي تاكنون اين موضوع اجرايي نشده است.
پاينده فر يادآور شد : در سال 85 نيز دفتر تدوين و ترويج مقررات ملي ساختمان وزارت مسكن و شهرسازي با توجه به الزامي بودن اين دستگاه به همراه دو دستگاه ديگر كه در خارج ساخته شده اند را نيز از جمله در مدارس، هتل ها و بيمارستان ها اجباري كرد.
وي گفت : با توجه به عدم تدوين استاندارد براي دستگاه فوق و دستگاه هاي مشابه در كشور، بنده اقدام به بيمه كردن دستگاه كردم بدين صورت كه در صورت بروز حوادث ناشي از نصب دستگاه 46 ميليون تومان توسط بيمه ايران خسارت پرداخت خواهد شد.
مخترع دستگاه حسگر گاز گفت : با بهره برداري از كارخانه سالانه 400 هزار نمونه از دستگاه فوق ساخته و توليد مي شود كه با قابليت افزايش به 3 شيفت كاري اين ميزان به يك ميليون و 200 هزار دستگاه افزايش است.
سالانه صدها نفر از مردم دنيا و به ويژه مردم كشورمان براثر خفگي ناشي از نشت گاز از دنيامي روند كه با توسعه و ترويج استفاده از دستگاه حسگر گاز اين مشكل قابل حل خواهد بود.
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]