واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: امنيت و ضد امنيت در داد و ستدهاي الكترونيكي مجرمان اينترنتي در عرصه اقتصادي-1
بمباران اخبار، اطلاعيه ها و هشدارهاي پي درپي درخصوص مشكلات امنيتي موجود بانكداري و تجارت آنلاين، رسانه هاي گروهي جهان و مخاطبان آن ها را بيش از خود تهديدهاي امنيتي با سردرگمي مواجه كرده است.
به نظر مي رسد جنگ بين امنيت و ضد امنيت پاياني نخواهد داشت و كاربران نگون بخت خدمات اينترنتي تنها قربانيان اين نبرد محسوب مي شوند؛
درست به اين دليل كه هم مجرمان اينترنتي تا حد زيادي به اهداف خود مي رسند و هم شركت هاي امنيتي، روز به روز بر تجارت و فروش نرم افزارهاي امنيتي خود مي افزايند، شركت هاي ارائه دهنده خدمات آنلاين نيز آنقدر نقدينگي دارند كه حتي ضررهاي هنگفت درنظر ما، براي آن ها كاملاً قابل اغماض باشد.
البته برخلاف بزرگنمايي هاي رسانه اي و تحليل هاي غير واقعي بسياري از كارشناسان تهديدهاي امنيتي معاملات الكترونيك به هيچ وجه فلج كننده و غيرقابل كنترل نيستند. چرا كه حتي در بدبينانه ترين بررسي ها از ابتداي تولد جرايم سايبر.
مجموع درآمد سالانه مجرمان اينترنتي از چندين ميليون دلار فراتر رفته است كه اين مبلغ و حتي چند برابر آن نيز در مقايسه با گردش جهاني پول كاملاً ناچيز است. به هر ترتيب اغراق و بزرگنمايي مشكلات امينتي موجود بي انصافي است.
نبايد اين گونه فكر كرد كه تك تك اعمال، رفتار و فعاليت هاي ما در اينترنت تحت كنترل تبهكاران و ابزار مخرب آن ها قرار دارد.
علاوه بر اين، ابزار و نرم افزارهاي امنيتي هم چندان بي كفايت نيستند و قادر به كنترل و انسداد درصد بالايي از كدهاي مخرب و نفوذهاي غير قانوني مي باشند و درست به همين دليل تنها درصد محدودي از اقدامات خرابكارانه با هدف سرقت مستقيم يا غيرمستقيم پول به ثمر مي نشينند و اغلب آنها به نحوي خنثي شده و ماهيت مجرمانه خود را از دست مي دهند.
آخرين حلقه زنجير
هيچ دليلي وجود ندارد كه ريسك امنيتي خريد آنلاين از يك فروشگاه معتبر، كمتر از استفاده حضوري از كارت اعتباري و يا وجه نقد درمحوطه فيزيكي آن فروشگاه باشد.
احتمال اجراي تهديدهاي اينترنتي آنلاين، درست به اندازه اين احتمال است كه شخصي در محل خريد حضوري شما و بدون آن كه متوجه شويد، رمز و كارت اعتباري تان را يادداشت كند ويا حتي خود آن را برداشته و پا به فرار بگذارد... نه بيشتر، تنها تفاوت موجود، محيط انجام معامله است و عدم حضور تهديدهاي فيزيكي و قابل مشاهده.
درمبادلات و معاملات آنلاين احتمال ناديده انگاشتن جوانب امنيتي و عدم آن. فقط كمي بيشتر از دادو ستدهاي حضوري است.
درحقيقت مجرمان اينترنتي معمولاً به صورت مستقيم به شبكه هاي سازمان و سرورهاي اطلاعاتي حمله نمي كنند؛ بلكه تمام تلاش خود را برروي آسيب پذيرترين حلقه زنجير متمركز مي كنند. و اين حلقه شكننده چيزي و يا بهتر بنويسم كسي نيست به جز كاربر نهايي.
شما هم حتما تأييد مي كنيد كه دسترسي به اطلاعات حساس و با ارزش سازماني از طريق كاربران خانگي بسيار آسان تر از شكستن لايه هاي مختلف امنيتي، نفوذ به يك پايگاه اطلاعاتي و دسترسي به اطلاعات رمزگذاري شده است.
دراينجا نگاهي مي اندازيم به راهكارها و ملزومات حفاظتي كه هر كاربري براي افزايش امنيت اطلاعات و دريافت خدمات مطلوب در اينترنت، بايد از آن ها آگاه باشد.
ملزومات امنيتي يك صفحه اينترنتي براي ارائه خدمات پولي و تجاري چيست؟
صفحات اينترنتي كه در آن ها مبادلات آنلاين و خدمات حساس مالي يا تجاري انجام مي شود، بايد داراي ملزومات زير باشند:
- تضمين اين مسئله كه داده هاي وارد شده براي انجام مبادلات و يا معاملات الكترونيك، تنها توسط بخش ها يا افراد معيني قابل دسترسي ست. اين مسئله از طريق رمزگذاري انجام مي شود.
- صحت، درستي و عدم نقص اطلاعات در طول عمليات نقل و انتقال؛ به منظور اطمينان از عدم سوءاستفاده از اطلاعات حساس. اين مسئله از طريق استفاده از امضاي ديجيتال انجام مي شود.
- و در نهايت، هويت هر دو طرف رابطه تجاري، يعني ارائه دهنده و دريافت كننده خدمات آنلاين، بايد كاملا واضح و مشخص بوده و مورد تأييد و تصديق قرار گيرد، مدارك هويت ديجيتالي براي رفع نگراني هاي موجود در اين رابطه مورد استفاده قرار مي گيرند.
براي دسترسي به اين ملزومات كلي، روش هاي ارتباطي استانداردي طراحي شده است كه هر كدام وظايف خاصي را برعهده دارند:
پروتكل هاي امنيتي
پروتكل هاي امنيتي، قوانين و استانداردهايي هستند كه براي محافظت از مبادلات و معاملات اينترنتي در برابر تهديدهاي آنلاين، وضع شده اند و دسترسي هاي غيرمجاز به اطلاعات تبادل شده را محدود مي كنند.
به اين ترتيب اين پروتكل ها، نقش مهمي در محافظت از كاربران خانگي، شبكه هاي محلي، فروشگاه ها، سازمان ها و موسسات مالي تجاري دارند. تهديدهايي چون سرقت اطلاعات، سرقت مستقيم و يا غيرمستقيم پول، ايجاد توقف و اختلال در فرآيندهاي تجاري، كلاهبرداري هاي آنلاين و غيره تهديدهايي هستند كه از كوچكترين نقص و اشتباه در كاربرد اين پروتكل ها سود مي برند.
مهمترين و پركاربردترين اين استانداردهاي ارتباطي، براي حفاظت از فعاليت هاي تجاري آنلاين، پروتكل مشهوري با عنوان SSL (Secure Socket Layer) است. اين پروتكل مي تواند هرگونه داده و اطلاعات ورودي به سيستم يا شبكه را رمزگذاري كرده و سپس آن ها را در مقصد و براي تحويل گيرنده مجاز، رمزگشايي نمايد. اين بدان معناست كه اگر شخص سومي بخواهد به داده هاي مبادله شده از طريق SSL دسترسي پيدا كند، بدون در اختيار داشتن كليد رمزگشايي مربوطه كاملا ناموفق خواهد بود.
در اين پروتكل، تنها فروشنده و ارائه كننده خدمات آنلاين، نياز به مدارك و معرفي نامه هاي ديجيتال دارد تا هويت و اعتبار امنيتي وي مورد تأييد قرار بگيرد. در اين صورت خريدار و دريافت كننده خدمات اينترنتي، هيچ نيازي به ارائه معرفي نامه و هويت سنجي امنيتي نخواهد داشت.
اعتبار بخشي امنيتي
علاوه بر استفاده از پروتكل هاي امنيتي و ابزار حفاظت از اطلاعات رايانه اي مانند نرم افزارهاي ضدويروس، هر كدام از طرف هاي يك معامله الكترونيك (ارائه كننده و دريافت كننده خدمات)، بايد داراي ابزار و مدارك خاص امنيتي براي برقراري ارتباط امن با طرف مقابل خود باشند.
رمزهاي عبور، مدارك ديجيتال، كارت هاي هوشمند، امضاي ديجيتال. شماره هاي IP. آدرس هاي MAC و حتي خصوصيات منحصر به فرد بيومتريك (اثر انگشت،...) همگي ابزاري هستند كه به اعتبارسنجي امنيتي طرف هاي يك معامله اينترنتي كمك مي كنند.
اعتبار و هويت امن كاربرهاي خانگي اينترنت معمولا با رمزهاي عبور، شماره كارت هوشمند، امضاي ديجيتال و... تأييد مي شود اما براي بانك ها، مراكز فروشگاهي بزرگ و سازمان هاي تجاري، دارا بودن مدارك امنيتي ويژه ضروري ست.
شايد بتوان گواهي نامه هاي ديجيتال را مهمترين ابزار شناسايي و تأييد اعتبارمراكز بزرگ مالي تجاري دانست. بدان معني كه اگر يك پايگاه اينترنتي داراي اين گواهي نامه امنيتي نباشد نبايد خيلي به آن اعتماد كرد و اطلاعات حساس و محرمانه خود را در آن وارد كرد.
مترجم : اسماعيل ذبيحي
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 425]