واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: با توسعه شهرنشینی و بی تحركی ناشی از آن، استفاده از غذاهای آماده ، استرس، بیماری های اعصاب و روان رواج بسیاری یافته است. از این رو توصیه می شودبا استفاده از غذاهای سالم و تازه و نوشیدن آب به حد كفایت در روز (حداقل 8 لیوان)، ورزش كردن و پرهیز از استرس و تنش، به مبارزه با مشکلات عصبی و روحی برخیزید. در زیر به انواعی از غذاهای مفید جهت پیشگیری و درمان برخی اختلالات عصبی و رفتاری اشاره می شود:
*سوپ جو: خوردن سوپ جو در صبحانه از ضعف حافظه به میزان چشمگیری جلوگیری می كند. البته این اثر دارای پیش شرط هایی نیز هست؛ از این قرار كه حدود 50 گرم سیب زمینی در تهیه سوپ به كار رفته باشد و شام شب قبل سبك بوده و دیر خورده نشده باشد.
*جو دو سر: چه به صورت آرد شده یا به شكل حلیم و آش، به علت دارا بودن ساپونین، آلكالوئیدها، ویتامین های گروهB و فلاوونوئیدها به افراد دچار ضعف حافظه كمك می كند. همچنین اثر آن در درمان افسردگی به اثبات رسیده است.
*نان های سبوس دار (سنگك و نان جو) : به دلیل دارا بودن ویتامینB1 نقش بسیار مهمی در كاهش اضطراب دارد. نقش ویتامینB1 در كاهش اضطراب به اثبات رسیده است، به حدی كه مصرف مكمل هایB1 (به شكل قرص) از یك هفته قبل از فعالیت های استرس زا (زایمان، كنكور، امتحان رانندگی...) به عنوان درمان مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این ویتامین در ارتقای هوش و تمركز نقش چشمگیری دارد. استفاده از این نان ها به خانم هایی كه دارای مشکلات و درد پیش از قاعدگی هستند(PMS) توصیه می گردد.
*دانه های كنجد، سویا و سبزیجات برگ سبز تیره: موارد یاد شده غنی از چربی های امگا 6 بوده كه برای عملكرد صحیح سیستم عصبی و درمان خستگی زودرس مفید هستند.
*روغن آفتابگردان و جوانه گندم: به دلیل دارا بودن ویتامینE از صدمات اكسیداتیو ایجاد شده توسط رادیکال های آزاد در ساختمان سلول جلوگیری می كنند و كاهش هوش را بهبود می بخشند. زنانی كه دچار اختلالات پیش از قاعدگی هستند (PMS) با مصرف ویتامینE دچار تخفیف علائم می شوند.
*مركبات: به دلیل دارا بودن آنتی اكسیدان ها ، ویتامینC ، آلفا و بتا كاروتن از اعصاب در برابر آسیب های ناشی از رادیكال های آزاد محافظت می كنند و برای رهایی از فشارهای روحی و اضطراب و بی خوابی مفید هستند. همچنین حاوی اسید فولیك بوده كه برای عملكرد صحیح دستگاه عصبی لازم است. در بسیاری از موارد تنها نشانه كمبود اسید فولیك احساس حزن است (اسفناج سرشار از اسید فولیك است).
*پوست پرتقال: پوست پرتقال موجود در بعضی خوراكی ها و غذاها سرشار از منیزیم بوده و ضد استرس می باشد.
شیر كم چرب یا بدون چربی: برای حفظ ، رشد و ارتقای سیستم عصبی بسیار سودمند است. همچنین به دلیل دارا بودن ویتامینB6 در بهبود عوارض ناشی از قاعدگی در خانم ها و افسردگی و بدخلقی در مسن ترها مفید است. دارای كلسیم است كه در تولید آنزیم های لازم در فرآیندهای عصبی شركت می كند.
بوقلمون، مرغ و ماكیان: این مواد از منابع مناسب پروتئینی به حساب می آیند. غذاهای پروتئینی در عرض چند دقیقه دوپامین و اپی نفرین را بالا می برند و به دلیل دارا بودن تریپتوفان كه پیش ساز سروتونین است قادر به افزایش سطح این ماده در مغز هستند، كه سروتونین از عوامل آرامش به حساب می آید. این مواد منابع مناسبی برای حفظ قند خون در حد مطلوب بوده، از افسردگی پیشگیری كرده و برای افراد مستعد ابتلا به بیماری های ناشی از تغییر فصل مفید هستند.
*ساردین، ماهی های چرب آب های عمیق: فواید آن شامل تامین اسیدهای چرب ضروری است كه برای تكامل سیستم عصبی و برای سلامت مغز و اعصاب لازم است و برای زنان حامله و شیرده بسیار توصیه می شود. تاثیر آن در زمان افسردگی به اثبات رسیده است و همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است .
*روغن زیتون، بادام، گردو: روغن زیتون بهترین روغن برای آشپزی است و همچنین مغز بادام و گردو به شرط اینكه شور نباشند به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا 3 و امگا6 برای حفاظت از سیستم عصبی و بهبود افسردگی به خصوص در زنان باردار و شیرده توصیه می شود. (باورهای قدیمی وجود دارد كه مغز ها به خصوص گندم بو داده، مزه شیر مادر را برای نوزاد مطلوب می كند.)
*گوشت قرمز : گوشتی كه چربی مضر آن گرفته شده باشد در محافظت از سیستم عصبی كارآمد بوده و برای ساختن رشته های عصبی مفید است. دارای ویتامین هایB6 و B12 و سروتونین بوده و حاوی آهن است كه در درمان كم حافظه گی در كودكان و اختلال حواس در سالمندان بسیار كارآمد است. این مواد تاثیر چشمگیری در درمان افسردگی و مشكلات حافظه از قبیل فراموش كردن زودهنگام مطالب و ارتقای حافظه كوتاه مدت دارند.
*زردچوبه: نرخ ابتلای به آلزایمر در هند كمتر از آمریكا است و این به دلیل استفاده بیشتر هندی ها از زردچوبه است. ماده موثر زردچوبه كوركومین است، این ماده خاصیت آنتی اكسیدانی و ضدالتهابی داشته و رسوبات چربی را در مغز به نصف كاهش می دهد،زیرا این رسوبات عامل ایجاد آلزایمر هستند.
*آب سالم و گوارا، نه كلر زده: مصرف آب سالم و گوارا همراه با استفاده از غذاهای اسیدی (محصولات حیوانی، ماهی، پنیر...)،غذاهای بسته بندی شده، پخته شده با ماكروویو و... به سلول های مغز كمك می كند كه استرس ناشی از ورود این مواد به بدن كاهش یابد، بنابراین مصرف حداقل 8-7 لیوان آب در روز توصیه می گردد كه در موارد استرس این مقدار افزایش می یابد.
*عسل: عسل این موهبت الهی خوش طعم و سرشار از خواص تغذیه ای، ماده غذایی است كه در دین اسلام نیز مصرف آن توصیه شده است و مصرف آن به جای شكر خصوصا در درمان افسردگی بسیار مفید است. همچنین عسل در ارتقای حافظه نقش چشمگیری دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 345]