واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: سلام
با توجه به گسترش روز افزون رجوع به گیاهان و طبیعت در پزشکی و علوم تغذیه و اضافه شدن یک صفحه به عنوان لیست غذاهای گیاهی به منوی رستورانهای معتبر دنیا، مایلم در این تاپیک نظرات موافق و مخالف رو در مورد تغذیه گیاهی از دوستان بشنویم و به سوالاتشون پاسخ بدیم.
به عنوان شروع میخوام بدونم نظر شما خواننده محترم در مورد تغذیه بدون گوشت چیه؟چی شنیدین؟ چی فکر میکنین؟ و ...
سلام آقای دکتر
این تاپیک جالبی است. البته چیز جدیدی نیست . خوب ما در فرهنگ آشپزی خودمان در شهر ها و روشتا ها ی مختلف غذا های غیر گوشتی پر طرفدار و خوشمزه زیاد داریم :
انواع کوکو ها - برانی ها - مسمی ها - میرزا قاسمی - باقلا قاتق - دوپیازه - کشک بادنجان - آش ها - کله جوش و اشکنه و ............ غیره .
ولی اینکه بدون دلیل اصلا از انواع گوشت استفاده نکنیم خوب به نظرمن کمی غیر ملموس میاید . و کلا فکر میکنم باید از تمامی مواد غذایی طبق دستورات دینی و توصیه های بهداشتی متخصصین تعذیه در حد متعارف استفاده کرد و اصولا خود را مقید به یک رزیم خاص نکرد مگر در صورت بروز یک وضعیت استثنایی .
و باید منطق قوی و استنباط محرز و آشکاری در پی این توصیه باشد که انسان را به دنباله روی از این توصیه وادارد تا عادات تعذیه ای گدشته را بتوان ترک کرد .
دكتر گودرزي,
سلام. من وقتي غذاي گياهي كه با سبزيجات تازه درست شده باشه ـمخصوصا سبزيجات خام ـ
خيلي بيشتر لذت ميبرم احساس طراوت و نزديكي به طبيعت ميكنم انگار گياهان واقعي تر تميزتر و پاكتر از گوشت هستند.آخه چه آذاري گوشت كيلو 9000 تومان به زحمت تهيه كني آخرشم مريض بشي. من البته گوشت هم ميخورم ولي حال تهوع ميگيرم وقتي بهش فكر ميكنم.ولي اگر با فاصله و كم بخورم ميتونم لذت ببرم.
گياهان سبزند و سبزي عين زندگي است.
منم موافقم
چند وقت پيش كه ايران بودم برنامه اي ديدم راجع به كشور تايلند كه در اون ماهي رو زنده زنده سرخ مي كردن و هنوز جون داشت كه مي خوردنش. بعد از اون مدتي حالم بد بود . اينجا كه اومدم اين چيني ها همه چيزو وحشيانه مي خورن. مار رو زنده مي ندازن تو آب جوش و ...
بيشتر كه فكر كردم ديدم حيوونا وقتي كشته مي شن زجر زيادي مي كشن.
اگر فقط به خودمون فكر نكنيم مي بينيم كه بدون كشت و كشتار هم ميشه زنده موند.
يه زندگي كاملا سبز!
سلام ليلي جان منم موافقم .يقينا بدون گوشت هم همون جور كه شبنم جان اشاره كرده كلي غذاهاي خوشمزه ميشه درست كرد و لذت برد.ما توي ايران خيلي كم گوشت مصرف ميكرديم اينجا هم كه اومديم به طور كلي گوشت قرمز رو ترك كرديم . ممكنه تا يه مدت ديگه هم گوشت مرغ را بزاريم كنار .به هر حال اونا هم جاندار هستند و اون طرز رفتار و كشتار خيلي بده
همسر من حتي از اسم كله پاچه هم بدش مياد ..
به هر حال اميدوارم درست بيانديشيم درست مصرف كنيم و درست زندگي كنيم .
شاد و پيروز باشيد
با سلام به دوستان عزیز. به نظر من استفاده از گیاهان به خصوص اگر تازه باشند و نه فریزری، بسیار خوب است. ولی یک چیزی خیلی برایم جالب و عجیب می باشد. اینکه دیدن چند صحنه ناراحت کننده که اغلب هم زردپوستها انجام می دهند، دلیل نمی شود که آدم کلاً منکر خوردن گوشت شود. ممکن است در جای دیگر، یک گیاهخوار رفتار بدی داشته باشد. من خودم عمل زشت زردپوستها و رفتار آنها را با حیوانات اصلاً نمی پسندم. ولی حتما روشهایی هم برای استفاده از گوشت حیوانات هست که آنها زجر کمتری بکشند.خب، یکی از دلایل آفرینش حیوانات همین استفاده است (البته من فکر می کنم.) در هرحال به نظرمن از تمام نعمات طبیعی باید استفاده کرد. هم از گوشت و هم از گیاه. حدوسط بهترین است.
تغذيه گياهي راهكار نهايي بشر براي رسيدن به سلامتيه.ولي مشكل اينجاست كه آشپزي گياهي هنوز به اندازه آشپزي گوشتي گسترش پيدا نكرده و اكثر غذاهاي گياهي هنوز هم بيمزه هستند.
یه سری مطلب در رابطه با رژیم های گیاه خواری و همچنین خواص مراد غذایی گیاهی پیدا کردم که گفتم شاید بد نباشه در اختیار بقیه هم بزارم تا استفاده کنن
www.nobelak.blogfa.com
خوب تغذیه گیاهی یک بعد رفتاری و فلسفی دارد و یک بعد تغذیه ای و فیزیولوژیکی که اکثرا با هم مخلوط میشود.
از بعد فلسفی جایی که برای زندگی به کشتن یک حیوان نیاز داریم با وقتی که از روی تنوع و تفریح یک حیوان را بکشیم فرق هایی هست؟
از بعد فیزیولوژیک هم فرق هست بین موقعیتی که مواد مورد نیازمون رو تامین می کنیم یا نه؟
به نظر شما با تغذیه گیاهی مواد مورد نیاز ما تامین میشه یا نه؟
واسه من هيچى كباب برگ نميشه.....من مى تونم تا آخر عمرم فقط كباب برگ بخورم(صبحانه، نهار و شام)
فلسفه گیاهخواری خیلی فلسفه جالب و قابل تاملیه اما صرف گیاهخواری مضراتی برای بدن داره حتما " میدونید بعضی از ویتامین های ضروری بدن اصلا تو هیچ گیاه و میوه ای وجود نداره و گیاهخواران باید این ویتامین ها رو ازطریق دارو تامین کنن مثل :
ویتامین B3يا نياسين كه منبع اون گوشت ماهی پرنگان و گوشت قرمزه این ویتامین ویتامین قلب نامیده میشه یه ویتامین محلول در ابه باعث پائین اومدن کلسترول و تری گلسرید میشه
ویتامین B12 يا كوبالامين كه بهش ويتامين انرژی زا میگن این ویتامین باعث افزایش رشدو تولید گلبولهای قرمز میشه ایین ویتامین یک عنصر تفکیک ناپذیر از بافتهای عصبیه و اثرات ضد سرطانی داره. منابع این ویتامین گوشت گاو ، ماهی، محصولات لبنی ، اعضا داخلی بدن حیوانات مثل جگر و تخم مرغه.
با این اوصاف اگر باز هم مایل به گیاهخواری باشید من میتونم دستورهای جالبی ازگیاهخواری رو براتون بزارم چون یه مدتی گیاهخوار بودم!
از آن جایی که بیشتر گیاهخواران از منابع حیوانی یا غذاهای حیوانی استفاده نمیکنند و نیز با توجه به این که کلسترول یکی از انواع چربیهایی است که تنها در منابع حیوانی وجود دارد، بنابراین میتوان نتیجه گرفت که سطح کلسترول خون گیاهخواران پایین بوده و این امر میتواند سبب جلوگیری از بیماریهایی همچون فشار خون، انسداد عروق و سکتهٔ قلبی, تصلب شراین و... شود. همچنین کمبود چربی در رژیم گیاهخواری سبب جلوگیری از چاقی و چربی خون میشود. پیامدهای ناشی از آن از جمله سرطان پروستات میشود و نیز به علت بالا بودن میزان فیبرهای غذایی از یبوست و بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری میکند.
باید توجه داشت که به لحاظ کالبد شناسی، بدن انسان هيچ شباهتی به بدن گوشتخواران ندارد. در این مورد میتوان به شکل دستها و دندانها، نحوه تعرق، تفاوت طول روده جانداران گوشتخوار و گیاهخوار و موارد دیگر اشاره کرد. با توجه به این که کلسترول یکی از انواع چربیهایی است که تنها در منابع حیوانی وجود دارد بنابراین میتوان نتیجه گرفت که سطح کلسترول خون گیاه خواران پایین بوده واین امر میتواند سبب جلوگیری از بیماریهایی مانند فشار خون، انسداد عروق و در نتیجه، سکته قلبی شود.
دلیل گیاهخواری در هندوییسم به منظور رعایت آهیمسا (عدم خشونت) است. بنابر اصل آهیمسا، لطف انسانها میبایست تمام مخلوقات خداوند را در بر گرفته و تنها محدود به همنوع نباشد و بنابر این کشتن حیوانات برای رفع گرسنگی هیمسا (خشونت) محسوب میشود.
در آیین اسلام خوردن گوشت پارهای از حیوانات اهلی در صورتی که حیوان به طریق مشروع کشته شود مجاز است ولی از علی ابن ابیطالب نقل است که "شکم خود را قبرستان حیوانات نکنید
رژیم های گیاه خواری می توانند سودمند باشند اما به شرط این كه درست و دقیق برنامه ریزی شده باشند. گیاه خواران با یك برنامه ی غذایی مناسب می توانند خطر بیماری هایی چون چاقی، فشار خون بالا ، یبوست و سرطان كولون (بخشی از روده ی بزرگ) را كاهش دهند و در صورتی كه گیاه خواران برنامه ی ضعیفی داشته باشند خطر بیماری هایی چون پوکی استخوان ، نرمی استخوان ، کم خونی مربوط به آهن و ویتامین B12 و كندی رشد در كودكان را می توان انتظار داشت .
گیاه خواران به گروه های زیر تقسیم بندی می شوند :
ـ گیاه خوار محض(Vegans): گیاه خوارانی كه گوشت قرمز، ماهی، مرغ، تخم مرغ و لبنیات نمی خورند.
ـ لاكتووگان (vegetarians Lacto) :گیاه خوارانی كه لبنیات هم می خورند.
ـ اووگان (Ovovegetarians) : گیاه خوارانی كه تخم مرغ هم می خورند.
ـ لاكتواووگان (Lacto-ovovegetarians) : گیاه خوارانی كه تخم مرغ و لبنیات هم می خورند .
ـ نیمه گیاه خوار (Semi-vegetarians) : گیاه خوارانی كه ماهی و مرغ هم مصرف می كنند، ولی گوشت قرمز را مصرف نمی كنند
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/ ... 53481.html
http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%AF%DB% ... 8%B1%DB%8C
راسته Carnivora گوشتخواران: این راسته شامل پستاندارانی است که دارای دندان نیش بلند و دندانهای گوشتبر آسیا و پیش آسیا با لبههای برنده و تیز هستند. گربه سانان بیشترین عادت گوشتخواری را داشته و اندامهایش جهت ردیابی صید و شکار حیوانات تخصص یافتهتر است. خرسها بیشتر تمایل به همه چیز خواری و حتی گیاهخواری دارند و به همین جهت دندانهای گوشتبر آنها نسبتا کوتاه و نامشخص است. به استثنای خرس قطبی. سمورها ، راکونها ، گربهها ، سگ سانان ، خرسها و کفتارها راسته گوشتخواران را تشکیل میدهند.
با سلام خدمت دوستان عزیز
من بلشخصه علاقهٔ خاصی به گوشت قرمز و ماهی ندارم اما گوشت ماکیان رو راحت تر استفاده میکنم البته یه مدت هست که علاقهام رو نسبت به اونها هم از دست دادم به همین دلیل تقریبا چند ماه پیش کتاب فواید گیاهخواری نوشتهٔ صادق هدایت رو خوندم بعد برام جالب شد کم کم رفتم دنبال اینکه بالاخره بدن انسان با چی سازگار تره، خوب زائقهٔ افراد از بدو تولد با نوع تغزیهٔ پدرو مادر، فرهنگ تغذیهٔ محیط و .... پرورش پیدا میکنه .
بنا بر تحقیقات من بدن انسان دارای تفاوتهای زیادی با گوشت خواران هست برای مثل میتوان از مدل دندانها و آرواره و فک انسان نام برد انسانها دارای دندانهای تخت برای سأیدن هستن و تنها دارای ۴ دندان نیش که برای پاره کردن به کار میرود میباشند اما گوشتخواران دارای دندانهای مخروطی ،تظا و بلند هستند و دارای ارورهٔ قویتری نیز میباشند که هنگام حمله یا دریدن گوشت کاملا کار آیی دارد. ضمنا رودهٔ انسانها برای هضم میوها و سبزیجات به وجود آمده
گوشت در روند هضم خود در رودها باعث بوجود آمدن سموم زیادی در بدن میشود که این سموم بر اثر مرور زمان باعث ایجاد بیماریهای مختلفی میشوند که بعضی از آنها از نازلی به نسل دیگر منتقل شده تکامل یافت (جهش) و به شکل امروزی دیده میشوند.
این بود انشائ من
خانم Arezooاز مقاله کاملتون ممنون.
روزی 3 بار چلوکباب برگ هم نوش جان اون دوستمون
راستش اینه که مصرف گوشت غیر از خود گوشت مسائل جانبی زیادی داره.
مثلا میدونید سازمان های جهانی توصیه میکنن:
اگر میخواهید به نوبه خود از گرم شدن زمین جلو گیری کنید یکی از راه های موثر چیست؟ مصرف گوشت را هر چه میتوانید کاهش دهید!
یا اینکه میدونید اسکیموها گوشت زیاد میخورند و حتی خامش رو هم میخورند ولی درصد بیماری ها در اونها با حساب و کتاب کلسترول و این حرف ها اصلا جور در نمی آد! چرا چون گوشت سالم بدون هورمون و داروهای دامی هم پیدا کردن خودش حکایتی است.
یا اینکه در فرهنگ هایی که چند نسل لب به گوشت نزدند مسئله کم خونی و ویتامین B12 این داستان ها اصلا یه حکایت دیگر است.اونها بیشتر و سالم تر عمر میکنن و بدنشون هم چیزی کم نمی آره.
خلاصه اینکه به دل من گفته این شاعر بزرگ مدتهاست که نشسته :
اراده بر این بوده است که شما به عصاره زمین زنده باشید و چون گیاهان هوازی به آمیزش نور،
لیکن از آن جا که محتاج کشتنید برای خوردن، و چون به ناچار بره ای از شیر مادر جدا کنید که تشنگی فرونشانید،
این کردار به عبادت بدل کنید،
و سفره خویش به نیت قربانگاهی بگشایید که در او زلال شکوهمند جنگل و معصومیت مقدس دشت، قربانی آن شوند که پاک تر و معصوم تر است و در وجود آدمی زیست می کند.
و آن هنگام که تیغ برآرید و بر گلوگاه چهارپایی گذارید،در قلب خویش او را بگویید:
دستی که زندگی از تو بستاند، آری همان باشد که مرا نیز به مسلخ برد.من نیز به کامی فرو شوم.
تداوم قانونی که مرا در دست تو وانهد، لاجرم مرا به دستی قویتر سپارد.
خون من وتو نیست مگر عصاره ای که درخت بهشت را قوت می دهد.
و چون سیبی در کف آرید و به زیر دندان فشارید، در دل خود او را بگویید:
دانه های تو در من می رویند،
و شکوفه های فردای تو در قلب من می شکفند،
و نفسهایم عطر تو میگیرند،
و بدین قرار،من و تو جمله فصلها را شادمان زیست کنیم.....
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1502]