واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: تأكيد ايران و الجزاير بر توسعه روابط دوجانبه در تمام عرصهها
روساي جمهوري اسلامي ايران و الجزاير در بيانيه مشتركي، با ابراز خرسندي از سطح روابط دوجانبه سياسي، بر اهميت توسعه و تعميق روابط برادرانه و دوستانه بين دو كشور در زمينههاي مختلف تأكيد كردند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران،متن كامل اين بيانيه كه به مناسبت سفر رئيسجمهوري الجزاير به تهران صادر شده است به اين شرح است:
بسمالله الرحمن الرحيم
در راستاي تحكيم روابط برادرانه موجود بين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري دموكراتيك خلق الجزاير و به منظور توسعه همكاري در زمينههاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي موجود بر پايه مشتركات تاريخي عميق بين دو كشور و در پاسخ به دعوت دكتر محمود احمدينژاد، رئيسجمهور اسلامي ايران، عبدالعزيز بوتفليقه رئيسجمهور الجزاير در رأس يك هيأت بلندپايه در تاريخ 20 الي 22 مرداد 1387 برابر با 10 الي 12 اوت 2008 از جمهوري اسلامي ايران ديدار رسمي نمود.
آقاي بوتفليقه در طي اين ديدار از سوي دكتر احمدينژاد، رئيسجمهوري اسلامي ايران مورد استقبال قرار گرفت و همچنين با حضرت آيتالله خامنهاي، رهبر معظم انقلاب اسلامي ديدار كرد.
روساي جمهور دو كشور در طي اين ديدار، گفتگوهاي ثمربخشي پيرامون موضوعات و زمينههاي مورد توجه دو كشور از جمله روابط و همكاريهاي دوجانبه و مسايل منطقهاي و بينالمللي كنوني به عمل آوردند.
روابط دوجانبه
- دو طرف ضمن ابراز خرسندي از سطح روابط دوجانبه سياسي بر اهميت تقويت و توسعه و تعميق روابط برادرانه و دوستانه بين دو كشور در زمينههاي مختلف تأكيد كردند.
- دو طرف بر اراده رهبران دو ملت ايران و الجزاير براي پيگيري نتايج نشستهاي كميسيون مشترك به منظور همكاري و اجرايي نمودن مفاد موافقتنامهها و يادداشت تفاهمهاي امضاء شده في مابين در زمينههاي گوناگون، تأكيد كردند.
- در راستاي ظرفيتها و توانمنديهاي موجود جهت همكاري در بخشهاي گوناگون دو طرف توافق كردند سطح كميسيون مشترك به رياست معاون اول رييس جمهوري اسلامي ايران و نخست وزير الجزاير ارتقا يابد.
- دو طرف ضمن اعلام پايبندي خويش در تحكيم روابط مستمر و عميق در راستاي منافع دو جانبه بر توسعه همكاريها در زمينههاي ساخت مسكن، تأسيسات زير بنايي، صنعت سيمان، داروسازي، مونتاژ خودرو، صنايع قطعهسازي خودرو، صنايع نفت و گاز تأكيد كرده و بر ايجاد مكانيزم مناسب براي تبادل تجربيات و همكاري فني و حرفهاي و رايزني مستمر در اين زمينهها توافق نمودند.
- دو طرف خرسندي خود را از امضاي موافقتنامه اجتناب از اخذ ماليات مضاعف و موافقتنامه همكاريهاي گمركي و يادداشت تفاهم همكاري در زمينه تجارب بانكي؛ پولي و آموزشهاي مربوط به مدرنيزه ساختن ساختار معاملات و خدمات بانكي كه زمينه تحكيم چارچوبهاي قانوني همكاري بين دو كشور را فراهم ميكند، ابراز داشتند.
قضاياي منطقهاي و بينالمللي
- دو طرف ضمن ابراز نگراني از اوضاع خطرناك و بحران امنيتي، اجتماعي، اقتصادي و انساني فلسطين بويژه در نوار غزه كه با تجاوزات ارتش دشمن صهيونيستي شكل گرفته، ادامه محاصره طاقتفرساي آن را برخلاف قوانين بينالمللي و بديهيترين ارزشهاي وجدان بشري توصيف نمودند.
- دو طرف بر ضرورت وحدت صف داخلي فلسطين و همبستگي كامل مردم فلسطين بر گرد اصول و اهداف ملي تأكيد كردند.
- دو طرف اعلام داشتند كه حل و فصل عادلانه، فراگير و دائمي در خاورميانه جز از راه تحقق حقوق مشروع ملت فلسطين و حق سوريه در بازگرداندن بلنديهاي جولان اشغال شده و حقانيت لبنان در گسترش حاكميت خويش بر تمامي سرزمين خويش، امكانپذير نيست.
- دو طرف خرسندي خويش را از تحولات مثبت به وجود آمده در لبنان از هنگام توافق دوحه اعلام داشته و بر پشتيباني خود از روند توافق ملي تأكيد كردند.
- دو طرف با تأكيد بر ترويج همبستگي، وحدت صف مردم عراق، انجام آشتي ملي و احترام به يكپارچگي سرزميني و استقلال و حاكميت اين كشور برادر كه توانايي بازگردانيدن ثبات خويش را براساس تعيين جدول زماني براي خروج نيروهاي اشغالگر خارجي دارد، اعلام داشتند.
- دو طرف همبستگي خويش را با كشور برادر سودان براي بازيابي امنيت و ثبات آن در چارچوب اهداف ملي اعلام داشته و بر مخالفت خود با درخواست دادستان دادگاه جنايي بينالمللي كه هيچ سودي براي امنيت و ثبات در اين كشور ندارد، تأكيد كردند.
- دو طرف بر حمايت خود از تلاشهاي سازمان ملل براي حل و فصل مسأله صحراي غربي در چارچوب قطعنامههاي شوراي امنيت و قوانين بينالمللي تأكيد كردند.
- دو طرف از سياست نزديكي ايران و اعراب و تلاش سازنده براي تحكيم فضاي جو عربي – اسلامي در منطقه با رويكرد صلح همكاري، همبستگي و دوستي بين ملتهاي منطقه كه از ارزشهاي مشتركي برخوردارند استقبال كردند.
- دو طرف پايبندي قاطع خود را از ايجاد منطقه خالي از سلاحهاي هستهاي در خاورميانه همانند آفريقا و آمريكاي لاتين و به كارگيري تمام توان و امكانات آن در جهت توسعه پايدار اعلام داشتند.
- دو طرف تأكيد كردند كشورهاي عضو معاهده منع گسترش سلاحهاي هستهاي (NPT) حق دارند از تكنولوژي هستهاي در جهت اهداف غيرنظامي و صلحآميز و براي تحقق اهداف توسعهاي خويش كه در معاهده (NPT) به آن تصريح شده است، برخوردار گردند. و در اين چارچوب باور خويش را بر ضرورت حل و فصل موضوع هستهاي ايران از طريق ديپلماتيك و گفتگوهاي سازنده اعلام داشتند.
- دو طرف متفقند كه آثار منفي جهانيسازي بر كشورهاي در حال توسعه تأثير مستقيم گذاشته و ضرورت دارد كه علاوه بر سازمان ملل از فضاهاي طبيعي ديگر همانند جنبش عدم تعهد و كنفرانس اسلامي و گروه 15 و همچنين سازمان اوپك براي نشان دادن يك الگوي همبستگي استفاده نمايند.
- دو طرف كشورهاي اسلامي را به نشان دادن اسلام حقيقي در سطح جهاني فراخوانده و خواستار تلاش جمعي براي كاهش پديدههاي افراطگرايي و دگماتيك كه به مقدسترين ارزشهاي اسلامي آسيب ميرساند، شدند.
- دو طرف تمامي اشكال تروريسم را محكوم ساخته و سازمان ملل متحد را در مبارزه فعال با اين پديده از طريق تصويب يك توافقنامه بينالمللي براي قانونمند ساختن مبارزه با تروريسم كه در بر گيرنده تعريفي دقيق و به دور از مخلوط ساختن مبارزه مشروع ملتها با اشغالگري خارجي باشد، مسؤول ميدانند.
جناب آقاي بوتفليقه رئيسجمهور محترم جمهوري دمكراتيك مردمي الجزاير ضمن تشكر از استقبال و مهماننوازي، دولت و ملت دوست و برادر جمهوري اسلامي ايران از جناب آقاي احمدينژاد رئيسجمهوري اسلامي ايران دعوت به عمل آورد كه در اولين فرصت ممكن به كشور الجزاير سفر نمايند. اين دعوت مورد قبول جناب آقاي احمدينژاد واقع گرديد و مقرر شد اين سفر در تاريخ مناسب صورت پذيرد.
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]