واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا نزولخواران به مردم معرفي نميشوند؟
آيا سزاوار نيست مجريان قانون و متوليان اقتصاد، دستكم رباخواران داراي پرونده را در ليستهايي گذارند و به گونهاي به مردم معرفيكنند؟ مثلا فردي كه در ورامين به علت رباخواري داراي پروندههاي متعددي است، در تهران در حالي كه هنوز تكليف پروندههاي گذشته او روشن نشده است، با ايجاد دفتر و شرايط جديد، به رباخواري مشغول ميشود.
در حالي كه برخي متهمان همچون اراذل و اوباش، پيش از صدور حكم دادگاه در رسانهها به ويژه رسانه ملي نمايش داده ميشوند، محكومان برخي جرايم كه احتمال ميرود بار ديگر، مردم را سراندازند، از مجازات «تشهير» و «اطلاعرساني» در امان ماندهاند.
به گزارش خبرنگار «تابناك»، اكنون با وجود صدور شمار بسياري حكم در دادگاههاي كشور، كمتر حكمي به افكار عمومي داده ميشود، در حالي كه اطلاعرساني درباره برخي مجرمان نظير كلاهبرداران و نزولخواران ميتواند مانع از ارتكاب جرايم جديد شود.
حال پرسش اينجاست: آيا سزاوار نيست مجريان قانون، دستكم رباخواران داراي پرونده را در ليستهايي گذارند و به گونهاي به مردم معرفيكنند؟ مثلا فردي كه به علت رباخواري داراي پروندههاي متعددي در تهران است، در حالي كه هنوز تكليف پروندههاي گذشته او روشن نشده است، با ايجاد دفتر و شرايط جديد، به رباخواري مشغول ميشود و از سود هنگفتي كه از اين راه درميآورد، افراد بانفوذي را با طمع خود همراه ميسازد.
اين در حالي است كه پديده ربا، روز به روز گسترش پيدا كرده و گاه و بيگاه در اماكن گوناگون، در مجموعههاي اقتصادي، افرادي را ميبينيم كه ورشكست و كارگران بسياري بيكار و در نتيجه، ضرباتي به اقتصاد كشور وارد ميشود.
همچنين استفاده از پول ربوي براي گردش كار و برون رفت از مشكلات اقتصادي، به معناي نابودي كامل است و پرداخت سودهاي اقتصادي با نام ربا به رباخواران به تناسب سرمايههاي موجود در درازمدت يا كوتاه مدت، مضطر را از آنچه بود، گرفتارتر ميكند و با بهرههاي تو در تو به سمت ورشكستگي ميكشاند.
آيات گوناگون قرآن كريم، رباخواران را دشمنان خدا معرفي و مردم را به دوري از آنها ارشاد نموده است. قرآن آنان را فردي معرفي نموده كه با خداوند كريم در حال جنگند.
در مجموعه قوانين مجازات اسلامي نيز به صراحت در مواد 595 بيان شده است كه هر نوع توافق بين دو تا چند نفر تحت هر قراردادي از قبيل بيع، قرض، صلح و امثال آن جنسي را با شرط اضافه همان جنس مكيل و موزون معامله و با زايد بر مبلغ پرداختي دريافت كند، ربا محسوب شده و جرم شناخته ميشود.
مرتكبان اعم از ربادهنده، رباگيرنده و واسطه بين آنها علاوه بر رد اضافه به صاحب مال بين شش ماه تا سه سال حبس و 74 ضربه شلاق و نيز معادل مورد ربا به عنوان جزاي نقدي محكوم ميشوند.
تبصره 1: در صورت معلوم نبودن صاحب مال، مال مورد ربا، از مصاديق اموال مجهولالمالك بوده، در اختيار ولي فقيه قرار خواهد گرفت.
تبصره 2: هرگاه ثبت شود كه ربادهنده در مقام پرداخت وجه يا مال اضافي مضطر بوده، از اين مجازات در اين ماده معاف خواهد بود.
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 340]