تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829876294




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چرا نزولخواران به مردم معرفي نمي‌شوند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا نزولخواران به مردم معرفي نمي‌شوند؟
آيا سزاوار نيست مجريان قانون و متوليان اقتصاد، دست‌كم رباخواران داراي پرونده را در ليست‌‌هايي گذارند و به گونه‌اي به مردم معرفي‌كنند؟ مثلا فردي كه در ورامين به علت رباخواري داراي پرونده‌هاي متعددي است، در تهران در حالي كه هنوز تكليف پرونده‌هاي گذشته او روشن نشده است، با ايجاد دفتر و شرايط جديد، به رباخواري مشغول مي‌شود.
در حالي كه برخي متهمان همچون اراذل و اوباش، پيش از صدور حكم دادگاه در رسانه‌ها به ويژه رسانه ملي نمايش داده مي‌شوند، محكومان برخي جرايم كه احتمال مي‌رود بار ديگر، مردم را سراندازند، از مجازات «تشهير» و «اطلاع‌رساني» در امان مانده‌‌اند.

به گزارش خبرنگار «تابناك»، اكنون با وجود صدور شمار بسياري حكم در دادگاه‌هاي كشور، كمتر حكمي به افكار عمومي داده مي‌شود، در حالي كه اطلاع‌رساني درباره برخي مجرمان نظير كلاهبرداران و نزولخواران مي‌تواند مانع از ارتكاب جرايم جديد شود.

حال پرسش اينجاست: آيا سزاوار نيست مجريان قانون، دست‌كم رباخواران داراي پرونده را در ليست‌‌هايي گذارند و به گونه‌اي به مردم معرفي‌كنند؟ مثلا فردي كه به علت رباخواري داراي پرونده‌هاي متعددي در تهران است، در حالي كه هنوز تكليف پرونده‌هاي گذشته او روشن نشده است، با ايجاد دفتر و شرايط جديد، به رباخواري مشغول مي‌شود و از سود هنگفتي كه از اين راه در‌مي‌آورد، افراد بانفوذي را با طمع خود همراه مي‌سازد.

اين در حالي است كه پديده ربا، روز به روز گسترش پيدا كرده و گاه و بيگاه در اماكن گوناگون، در مجموعه‌هاي اقتصادي، افرادي را مي‌بينيم كه ورشكست و كارگران بسياري بيكار و در نتيجه، ضرباتي به اقتصاد كشور وارد مي‏شود.

همچنين استفاده از پول ربوي براي گردش كار و برون رفت از مشكلات اقتصادي، به معناي نابودي كامل است و پرداخت سودهاي اقتصادي با نام ربا به ربا‌خواران به تناسب سرمايه‌هاي موجود در درازمدت يا كوتاه مدت، مضطر را از آنچه بود، گرفتارتر مي‌كند و با بهره‌‌هاي تو در تو به سمت ورشكستگي مي‌كشاند.

آيات گوناگون قرآن كريم، رباخواران را دشمنان خدا معرفي و مردم را به دوري از آنها ارشاد نموده است. قرآن آنان را فردي معرفي نموده كه با خداوند كريم در حال جنگند.

در مجموعه قوانين مجازات اسلامي نيز به صراحت در مواد 595 بيان شده است كه هر نوع توافق بين دو تا چند نفر تحت هر قراردادي از قبيل بيع، قرض، صلح و امثال آن جنسي را با شرط اضافه همان جنس مكيل و موزون معامله و با زايد بر مبلغ پرداختي دريافت كند، ربا محسوب شده و جرم شناخته مي‌شود.

مرتكبان اعم از ربا‌دهنده، رباگيرنده و واسطه بين آنها علاوه بر رد اضافه به صاحب مال بين شش ماه تا سه سال حبس و 74 ضربه شلاق و نيز معادل مورد ربا به عنوان جزاي نقدي محكوم مي‌شوند.
تبصره 1: در صورت معلوم نبودن صاحب مال، مال مورد ربا، از مصاديق اموال مجهول‌‌المالك بوده، در اختيار ولي فقيه قرار خواهد گرفت.

تبصره 2: هرگاه ثبت شود كه ربا‌دهنده در مقام پرداخت وجه يا مال اضافي مضطر بوده، از اين مجازات در اين ماده معاف خواهد بود.
 سه شنبه 22 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 340]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن