واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ديدار مشاور رييس جمهور در مناطق آزاد با اعضاي كميسيون مجلس
اقتصاد. مناطق ازاد. كميسيون اجتماعي مجلس
مشاور رييس جمهور در امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در ديدار با اعضاء كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي، اقدامهاي دولت نهم را براي ايجاد زيرساختها در مناطق آزاد خوب توصيف كرد و گفت: مجلس نيز در اين زمينه كمك كند.
به گزارش روز سه شنبه روابط عمومي حوزه مشاورت رييس جمهور در امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، محمود صلاحي در ديدار با اعضاء كميسيون اجتماعي مجلس ، افزود: در دو سال گذشته با تلاش فراوان و مذاكرات و رايزني با وزراء و مسئولان مختلف سعي شد برخي از موانع و مشكلات اساسي موجود بر سر راه گسترش سرمايهگذاري در اين مناطق رفع شود. در اين ميان توجه به ايجاد زيرساختها از جايگاه ويژهاي برخوردار بود.
وي در اين ديدار كه در محل دبيرخانه حوزه مشاورت رئيس جمهور در امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي برگزار شد، اقدامهاي انجام شده براي ايجاد زيرساختها در دو سال گذشته را موفق ارزيابي كرد و افزود: به عنوان مثال براي بهرهگيري از مزيت بينظير منطقه آزاد چابهار براي ترانزيت كالا، به عنوان نقطه تلاقي دو كريدور شمالي- جنوبي و شرقي - غربي جهاني انتقال كالا كه از ايران و اين بندر ميگذرد، اقدامهاي اساسي به عمل آمد تا اين مزيت استراتژيك براي ترانزيت كالا كه فقط مختص اين نقطه از كشور ما و حتي منطقه بوده و مغفول مانده بود احياء شود. در اين زمينه با مساعدت دولت كار توسعه و تجهيز بندر چابهار و اسكلههاي شهيد بهشتي و شهيد كلانتري آغاز شده و اسكلههاي مذكور نيز بزودي در محدوده منطقه آزاد قرار مي گيرند.
وي اضافه كرد: از طرف ديگر اتصال ريلي بندر چابهار به خط آهن داخلي در فهرج كرمان در دست بررسي بوده و كار مطالعاتي احداث فرودگاه منطقه آزاد چابهار نيز انجام شده است. با تكميل اين سه زيرساخت اساسي ترانزيت كالا از چابهار به مقصد افغانستان و كشورهاي آسياي ميانه و عضو CISرونق اساسي خواهد يافت. از ميان ۱۴كريدور انتقال كالا در جهان دو كريدور در ايران قرار داشته و دقيقا در چابهار همديگر را قطع ميكنند. بهرهگيري از اين مزيت بينظير درآمد قابل توجهي را نصيب كشور كرده و شرق كشورمان را رونق خواهد داد.
در حال حاضر، سالانه حدود ۲ميليون تن كالا از چابهار ترانزيت ميشود.
در برنامه چهارم پيش بيني شده كه اين رقم به شش ميليون تن در سال برسد، منتها ۲تا اشكال براي همين چابهاري كه ما ميگوييم قرار است منطقه ترانزيتي شود، وجود دارد. اين دو اشكال هم زيرساختي است، يعني اشكال مقرراتي نيست. ما در اين منطقه اسكله بزرگي كه مناسب يك بندر بزرگ اقيانوسي باشد، نداريم.
كشتيهاي اقيانوس پيما نوعا بالاي ۱۰۰هزار تن هستند، ولي ظرفيت ما ۴۰ تا ۵۰هزار تن است. پس ما بايد يك اسكله ۱۰۰هزار تني آنجا احداث مي كرديم. پيش بيني شده بين ۲/۵تا ۳سال آينده، اين اسكله به پايان برسد.
رونق هم در منطقه اين طور نيست كه تجار صبر كنند اسكله تمام شود، بعد بيايند كار كنند همين كه ببينند كاري شروع شده و آينده مساله رونق دارد، مي آيند و كارشان را شروع ميكنند. براي همين در اين سه چهار ماهه امسال ترانزيت كالا از چابهار ۲۰۰درصد در مقايسه با سال ۸۶رشد داشته است. الان انبارهايي كه ما داريم، پر از كالاست و به فكر ساخت سولهها و انبارهاي جديد هستيم. نقص دومي كه ما در چابهار داشتيم و هنوز هم داريم، نداشتن اتصال ريلي چابهار به ريل سراسري ايران است. امروزه با توجه به اين كه سوخت در همه جاي دنيا گران است و از طرفي فرمول اقتصاد دنيا عوض شده است، بحث اقتصاد تجديدپذير را مطرح ميكنند، يعني بحث دوچرخه و ريل.
مشاور ربيس جمهور در امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در ادامه تصويب ايجاد ايستگاه سوخت رساني به كشتيها در خليج فارس از منطقه آزاد قشم پس از سالها تاخير را از ديگر موفقيتهاي مناطق آزاد در دو سال گذشته ذكر كرد و گفت: با سوخت رساني به ۱۲هزار و پانصد تا ۱۳هزار كشتي بزرگي كه سالانه در آبراه بينالمللي خليج فارس تردد ميكنند، درآمد هنگفتي نصيب كشور خواهد شد.
صلاحي سپس قانون مناطق آزاد را مناسب توصيف كرد و گفت: امتيازاتي كه اين قانون براي مناطق آزاد ما در نظر گرفته، خوب است. مثلا ورود و خروج سرمايه آزاد است و صنايع از ماليات معاف هستند. ضمنا اين معافيت در دولت هاي قبلي ۱۵سال بوده كه در دولت نهم معافيت مالياتي ۱۵سال تمديد شد و به ۳۰سال افزايش يافت و در مجلس شوراي اسلامي هم با راي بالايي تصويب شد.
البته اميدواريم مجلس مشوقها در بخش سرمايه گذاري، بويژه سرمايه- گذاري خارجي را افزايش دهد. همچنين در منطقه آزاد كيش و قشم و چابهار اتباع خارجي اگر ويزا هم نداشته باشند، مشكلي ندارند و ما خودمان به آنها ويزا ميدهيم، البته جز كساني كه تحت تعقيب هستند يا به هر دليلي مشكل حقوقي دارند. اين ويزا ۲هفته اعتبار دارد و تا ۶ماه هم قابل تمديد است.
اين امتياز را درجهان فقط مناطق آزاد ما دارند.
مشاور رييس جمهور در امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در ادامه عدم رشد و توسعه مناطق آزاد در قياس با برخي مناطق آزاد موفق دنيا را عدم اختصاص بودجه كافي براي ايجاد زيرساختها عنوان كرد و افزود: هر جاي دنيا كه منطقه آزاد تاسيس كردند، ابتدا توجهشان به زيرساختها بوده است. به عنوان مثال منطقه آزاد جبل علي به عنوان يك منطقه موفق شناخته شده است، طبق برآورد ما زيرساختهاي مناطق آزاد كشور را با ۴ميليارد دلار ميتوان تكميل كرد.
وي با بيان اينكه واردات در مناطق آزاد به شدت كاهش پيدا كرده است، ادعا كرد: ميزان واردات در دولت نهم ۹۰درصد كاهش پيدا كرده است.
وي افزود: واردات نكته مثبتي است، به شرطي كه در كنار آن، افزايش توليد بايد صورت بگيرد.
وي با بيان اينكه ميزان سرمايهگذاري هاي در حال انجام در كيش نسبت به ۵ ،۴سال گذشته افزايش يافته است، افزود: سال ۸۶در كيش بالغ بر ۱۰۰۰ ميليارد تومان عقد قرارداد شده است.
وي بر لزوم سرمايهگذاري در بخش گردشگري تاكيد كرد و گفت: رونق گردشگري در اين مناطق مستلزم توسعه زيرساخت هاست. درست است كه كيش ۶۵هتل دارد، اما با يك تبليغ كوچك امسال در هيچ هتلي جاي خالي نبود.
صلاحي تصريح كرد: اصولا برنامه ما حمايت از سرمايهگذاري داخلي و خارجي در مناطق آزاد است.
وي بابيان اينكه هتلي كه در سال ۵۰درصد اشغال تخت داشته باشد، اقتصادي است، افزود: در سال ۸۶بالاي ۸۰درصد اشغال تخت داشتيم. ميانگين اشغال تخت هتلها بالا رفت.
وي اضافه كرد: در حال حاضر هتل سازهاي خوبي مراجعه كردهاند و ۱۸يا ۱۹ مجوز ساخت هتل جديد صادر شده و ۲تاي آن هم ۷ستاره است. كار ديگري كه البته با دستور صريح آقاي دكتر احمدي نژاد انجام شد، گسترش آموزش عالي و دانشگاههاي بدون كنكور در مناطق آزاد بود. ما با واحدهاي بينالمللي دانشگاههاي معتبر ايران مثل دانشگاه شهيد بهشتي، دانشگاه علوم پزشكي تهران و دانشگاه علوم پزشكي شيراز صحبت كرديم و اينها واحد بينالملل خود را در مناطق آزاد راه اندازي كردهاند و كيش رونق گرفت. حضور بانكهاي خارجي هم هيچ محدوديتي ندارد.
به گفته وي با تقاضاي تاسيس شعبه توسط فيوچر بانك موافقت و اقدامهاي هم انجام شد و ظاهرا ۹۵درصد هم پيشرفت دارد. استاندارد چارتر هم كه حضور دارد و الان شعبهاش داير است.
مشاور رييس جمهور در امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در انتهاي سخنان خود روند ايجاد زيرساختها در مناطق آزاد اروند، ارس و انزلي را نيز بسيار مثبت و روبه رشد خواند و گفت: در حال حاضر اين مناطق براي ايجاد زيرساخت هاي خود از اعتبار كافي برخوردار هستند.
در ادامه اين جلسه سليمان جعفرزاده رئيس كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي و ساير اعضاء اين كميسيون نظرات خود را در مورد مناطق آزاد و ويژه اقتصادي و راهكارهاي تسريع در ايجاد زيرساختهاي اين مناطق بيان كرده و مواردي از قبيل مشكلات گمركي، عدم اجراي ماده ۳۵برنامه چهارم و ماده ۱۱ قانون مناطق ويژه اقتصادي را از مشكلات اساسي اين مناطق برشمرد.
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]