تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آدمى با نيّت خوب و خوش اخلاقى به تمام آن چه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امنيت محي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827790376




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سيد محمد خاتمي تصريح كرد؛ مردم ما قيم نمي‌خواهند


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: سيد محمد خاتمي تصريح كرد؛ مردم ما قيم نمي‌خواهند
اولين باري كه مساله مهدويت در سازمان ملل مطرح شد، مربوط به اولين نطق بنده در سال 1377 در سازمان ملل است. اما مهدويت را به زباني مطرح كردم كه مورد توجه و حرمت قرار گرفت.
آفتاب: رييس جمهور سابق كشورمان گفت: «مبادا تصور شود كه دموكراسي يعني اينكه قرار است شب بخوابيم صبح سفره‌اي پهن كنند بگويند بفرماييد سر سفره،بلكه دموكراسي مردم‌سالاري است كه پايه‌اش خود مردم باشند».

به گزارش سرويس سياسي آفتاب، حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي در جمع گروهي از فعالان سياسي و اجتماعي استان كهكيلويه و بوير احمد با بيان اينكه مردم‌سالاري موانع دارد و نبايد منتظر باشيم ديگران موانع را از سر راه بردارند،تصريح كرد: «مردم بايد در صحنه بيايند و اندك‌اندك موانع را كمرنگ كنند تا جمهوري اسلامي به معني واقعي تحقق پيدا كند».

رييس جمهور سابق كشورمان با بيان اينكه ‌جريان سياسي كه به اصلاح طلبي معروف است، بايد در عرصه حضور داشته باشد، خاطرنشان ساخت: «معتقدم اين جريان به نفع كشور است وبايد درعرصه حضور داشته باشد اما امروز به اين جريان جفاها مي‌شودو ناسزاها گفته مي‌شود معتقدم آن جريان به نفع كشور است».

وي افزود: «شايد بعضي اين حرف‌ها را جريان‌هاو يا كساني مي‌زنند كه مي‌خواهند مطرح شوند و از اينكه ما واكنش نشان دهيم بسياراستقبال مي‌كنند ولي نبايد به آنها اعتنا كرد زيرامعتقدم اگر كسي مورد حمله قرار گرفت حتما اين حملات به خصوص وقتي بي اساس و بي‌پايه باشد، پرداختن به آن و درصدد دفاع بر آمدن همان هدفي است كه تهمت زننده را راضي مي كند،بنابراين بايد از كنارش كريمانه عبور كرد».

خاتمي با اشاره به اينكه اگر ما مومنيم خداوند از ما دفاع مي‌كند،تصريح كرد: «خداوند نمي‌گذارد بندگانش در تاريخ و وجدان جامعه مورد ظلم قرار بگيرند كه "ان الله مدافع عزالدين آمنوا"».

وي افزود: «هرچند ممكن است از نظر ظاهري براي مقاطعي مورد ستم قرار بگيرند اما خداوند مدافع بنده مومن خود است اما اگر هم مومن نيستيم مستحق هر خسارتي و ملامتي هستيم».

رييس بنياد باران بعضي از برخوردها و تخريب‌ها را سبب تقويت كساني كه مورد تخريب قرار گرفته‌اند در جامعه دانست و خاطرنشان ساخت: «كسي كه مي‌خواهد به مردم خدمت كند بايد از تخريب‌ها نهراسد».

خاتمي اظهار داشت: «كساني كه نامشان به‌ ناسزاگويي و درشت‌گويي معروف است حرف‌شان چندان تاثيري در جامعه ندارد».

رييس موسسه بين المللي گفت و گوي فرهنگ‌ها و تمدنها با اشاره به اين موضوع كه اخيرا گفته مي‌شود خاتمي در سازمان ملل از ايرانيت و روح ايراني دفاع كرد و ديگران از امام زمان(عج)؛عنوان داشت: «اولا بنده افتخار مي‌كنم كه از روح ايراني و ايرانيت دفاع كرده و دفاع مي‌كنم و نيز مفتخرم كه ايراني هستم و همواره ايراني خواهم ماند».

وي ادامه داد: «به همين دليل تلاش براي سربلندي ايران و بالا بردن حرمت ايراني براي من يك هدف است و فكر مي‌كنم در طول دوران مسئوليتم يكي از كارهايي كه مي‌خواستم انجام دهم و تا حدودي هم موفق بودم اين بود كه سعي كردم كه ملت ايران و مردم ايران از هر قشر و طبقه‌اي در داخل و هم در عرصه بين‌الملل احساس حرمت كنند».

خاتمي گفت: «اولين باري كه مساله مهدويت در سازمان ملل مطرح شد، مربوط به اولين نطق بنده در سال 1377 در سازمان ملل است. اما مهدويت را به زباني مطرح كردم كه مورد توجه و حرمت قرار گرفت. اين موضوع از افتخاراتم است و از آن دفاع مي‌كنم ضمن اينكه دفاع بنده ازايرانيت ،از زبان فردوسي و روح ايراني در جمع ايرانيان آمريكا نيز نتايج مثبتي داشت».

رييس جمهور سابق كشورمان با اشاره به اينكه سخنان او در سازمان ملل موجب نشد تا احساسات ضدايراني چه در دنياي اسلام، چه در دنياي غيراسلام برانگيخته شود،گفت: «زبان من زباني بود كه كاملا مساله مهدويت را به‌خصوص در چارچوب اصل گفت‌وگوي تمدن‌ها به‌گونه‌اي مطرح كرد كه مورد توجه قرار گرفت و خوشبختانه بسياري از مراجع و بزرگان هم از اين مساله تقدير كردند كه براي اولين مرتبه از مهدويت صحبت شده است».

به گفته وي سخن گفتن درباره امام زمان(عج) و مهدويت چگونه و با چه زباني و با چه شيوه‌اي باشد موضوعي است، كه ديگران بايد قضاوت كنند كه چه كسي درست از مهدويت،از اسلام واز ارزش‌هاي اسلامي دفاع كرده است؟

رييس موسسه بين المللي گفت و گوي فرهنگها و تمدنها تجلي روح ايراني را در چهار بخش عنوان كرد و يادآور شد: «يكتاپرستي افتخار ايرانيان اين است، حقيقت‌جويي روح ايراني، عدالت‌خواهي و در نهايت رواداري از مواردي است نشان مي دهد روح

” مردم بايد بخواهند، بازخواست كنند بگويند كه ما چه مي‌خواستيم و اولويت با چيست.... “

ايراني به اندازه اي فراخ است كه مي‌تواند با وجود اختلافاتي كه با ديگران دارد همزيستي كند و به همين دليل است كه ايراني توانسته عناصر بسياري از فرهنگ‌هارا در درون خودش جاي دهد و فرهنگي متنوع ايجاد كند».

رييس بنياد باران فرهنگ ايراني را فرهنگي با سعه صدر در مقابل فرهنگ‌هاي ديگر دانست و يادآورشد: «ايراني بدون اينكه هويتش را از دست بدهد به تبادل فرهنگها پرداخته است اينها خصوصيت‌هاي روح ايراني است».

خاتمي تاكيد كرد: «چرا در ايران اهل‌بيت مورد توجه‌قرار دارد و نه فقط براي شيعيان،بلكه براي اهل تسنن ايراني و حتي مسيحي، كليمي و زرتشتي ايران هم اين جايگاه ارزشمند است؟ اين روح ايراني است ، روح حقيقت جو و عدالت جويي كه در مقابل مظاهر و مصاديق حقيقت و عدالت يعني علي(ع) و فرزندان خاضع مي‌شود».

وي با طرح اين پرسش كه چرا نبايد از اين روح دفاع شود،ابراز عقيده كرد: «چه كساني مي‌خواهند روح ايراني را در مقابل اسلام و ارزش‌هاي اسلامي قرار بدهند؟ كساني كه مي خواهنداسلام به گونه‌اي القا شود كه چيزي جز خشونت و انعطاف‌ ناپذيري نسبت به انسان و حقوق او نباشد.آنها اسلام را نمي شناسند».

خاتمي تاكيد كرد: «اين گروه نه تنها با ايرانيت مخالف هستند بلكه با انسانيت هم مخالف اند و اين اسلام‌ در ايران ودر انقلاب ما جايگاهي ندارد و در جمهوري اسلامي هم نبايد جايگاه داشته باشد».

رييس موسسه بين المللي گفت و گوي فرهنگها و تمدنها با بيان اينكه اگر اين بينش و گرايش انحرافي بخواهد خودش را به عنوان اسلام حقيقتي جا بيندازد،اظهار داشت: «بايد جلوي اين گروه را گرفت و نگذاشت كه انقلاب را و روح ملت ايران را به نفع يك جريان كه با انقلاب ما و روح ايران مخالف هستند به نام خود مصادره كنند».

خاتمي با اشاره به اينكه با افتخار از ايران و ايراني دفاع مي‌كند،يادآور شد: «معتقدم كه روح ايراني اسلامي بسيارقوي‌تر و نيرومند‌تر شده است كه نمونه آن تجلي انقلاب اسلامي با اين عظمت است كه در ايران رخ مي‌دهد.
وي ديدگاههاي تنگ و تاريك را در جمهوري

” وقتي در تدارك هستيم كه در جيب ملت دست كنيم و به اين و آن بدهيم اين مشكلي از مردم ما حل نمي‌كند.... “

اسلامي بدون هيچ جايگاه و ارزشي دانست و اظهار داشت: در انقلاب اسلامي روح ايراني، روح عدالت خواه، حقيقت‌خواه و مدارا طلب از جمهوري اسلامي دفاع مي كند.اماامروز آنچه در خطر است جنبه اسلامي ايراني ماست كه در جمهوري اسلامي تجلي پيدا كرده است».

خاتمي با بيان اينكه آيا در اسلام و انقلاب مردم قيم مي‌‌خواهند يا خدمتگزار،عنوان كرد: «اسلامي كه در انقلاب ما بود و امام آن را نمايندگي مي‌كردند و مردم با دل و جان آن را پذيرفتند ، مردم را رشيد مي‌ديد و نمي‌خواست براي آنان قيم بگذارد».

وي گفت: «خداوند هدف بعثت پيامبر انش رادر اين مي‌داند كه به عدل قيام كنند. نه اينكه ديگران قيم او باشند تا عدل به آنها تحميل شود. اين ديدگاه اسلام است در انقلاب چنين ديدي حاكم بود و با استقرارجمهوري اسلامي مستقر شد».

خاتمي منشا قدرت را مردم عنوان كرد و گفت: «منشا قدرت مردم هستند و نه آنكه قدرت ارباب مردم باشد كه البته ديده‌گاههاي ديگري‌هم هست كه اين را قبول ندارد».

رييس جمهور سابق كشورمان با بيان اينكه بايدابتدا ديدگاهمان را مشخص كنيم،تصريح كرد: «آيا ما قيم مردميم، يا مي‌خواهيم مردم قيم داشته باشند و يا اينكه مي‌خواهم مردم آنقدر رشد كنند كه خودشان سرنوشت خودشان را در دست بگيرند»؟

وي افزود: «كساني كه به قدرت مي‌رسند بايد نماينده مردم و خدمتگذار آنان باشند. مردم هم اگر روزي تصميم گرفتند كه آنها را كنار بگذارند بتوانند كس ديگري را برگزينند».

رييس بيناد باران با تاكيد بر اين نكته كه بايد بر روي ديدگاه درست پلفشاري كرد، عنوان داشت: «حاكمان قيم مردم نيستند، بلكه خدمتگذار مردمند .مردم به آنها راي داده‌اند و تصميم گرفته‌اند كه معيار‌هاي اسلامي و اخلاق ديني در جامعه ارايه شود. بنابراين حكومت موظف است اين معيار‌ها را رعايت كند كه متاسفانه در خيلي از جاها رعايت نمي‌شود».

رييس جمهور سابق كشورمان بيان داشت: «در دولت قبل در صدد پايدار كردن اخلاق در جامعه بوديم اما شاهد هستيد كه كساني به نام انقلاب و به نام اسلام چقدر بد اخلاقي را در جامعه رواج دادند»؟

اوخاطرنشان كرد: «آيا در

” كساني كه نامشان به‌ ناسزاگويي و درشت‌گويي معروف است حرف‌شان چندان تاثيري در جامعه ندارد.... “

جايي كه در مقابل يك انحراف و گناه فرعي عكس‌العمل نشان داده مي‌شود در مورد گناهان بزرگ و بدخلقي‌هاي زشت هم حساسيت هست يا به عكس ترويج مي‌شود»؟

خاتمي با بيان اينكه حتي يك نگاه فردي هم مطلوب نيست حاكم شود بلكه مطلوب اين است كه گناه و انحراف وجود نداشته باشد تصريح كرد: «ما در مقابل گناهان بسيار بزرگ از جمله تخريب، تهمت و بدتر از همه دروغ گفتن به مردم حساسيم. اگر مي‌گوييم حكومت بايد براساس معيار‌هاي اسلامي عمل كند بايد هر كس در كارنامه‌اش در مقابل اصول مسوول باشد».

رييس موسسه بين المللي گفت و گوي فرهنگها و تمدنها خاطرنشان ساخت: «معتقدم اگر اصول را فراموش كنيم امكان اينكه فروع را بتوانيم در جامعه پياده كنيم نيست. اگر ما خودمان بر مبناي اخلاق رفتار كنيم، با مردم راستگو باشيم و خدمتگزار مردم بيشتر به ارزش‌ها علاقه‌مند و پايبند مي‌شوند.
خاتمي خدمتگزاري را فراهم آوردن زمينه بيشتر حضور دولت و مشاركت مردم در عرصه اقتصاد و در عرصه سياست و اجتماع دانست و يادآور شد: اگر گفته مي شود كه بخش خصوصي بايد فعال و تقويت شود تا همه نيازهاي مردم توسط خود مردم برآورده شود يا اگر گفته مي شود كه نبايد سرمايه بين نسلي را براي يك‌بار مصرف استفاده كرد. اينهاهمه دغدغه انجام وظيفه خدمتگزاري است».

او افزود: «امابر فرض وقتي در تدارك هستيم كه در جيب ملت دست كنيم و به اين و آن بدهيم اين مشكلي از مردم ما حل نمي‌كند ما بايد زمينه حضور مردم در عرصه سياسي، فرهنگي، اقتصادي و مديريت جامعه فراهم آوريم در اين صورت است كه ما اسلام و روح ايران اسلامي را كه مورد توجه ماست در جامعه استقرار داده‌ايم. مساله ديگر خود مردم هستند اين مردم، مردم رشيدي هستند ولي بايد متوجه باشند ارباب انقلاب و كشور آنها هستند خودشان بايد راي بدهند و خودشان بايد از رايشان دفاع كنند».

وي اضافه كرد: «ممكن است راه‌ها بسته شود وآن‌گونه كه مردم دلشان مي‌خواهد يا در سطح وسيعي نتواند حضور داشته باشند زيرا به هر حال ايستگاه‌هاي كنترلي وجود دارد كه نگاه قيموميتي به جامعه دارد و ممكن است جامعه را محروم كند اما اين به معني عدم حضور

” آيا در جايي كه در مقابل يك انحراف و گناه فرعي عكس‌العمل نشان داده مي‌شود در مورد گناهان بزرگ و بدخلقي‌هاي زشت هم حساسيت هست يا به عكس ترويج مي‌شود؟... “

نيست».

وي با اشاره به انتخابات دور هشتم مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: «در انتخابات گذشته ديديم كه از اصلاح‌طلب ها در سراسر كشور تنها حدود يكصد نفر تاييد صلاحيت شد در حالي كه بسياري از چهره‌هاي شاخص را رد كرده بودند.(منهاي تهران كه سازوكار ديگري داشت) بيش از 50 نفر آنها در مجلس راي آوردند آيا اگر براي 290 حوزه امكان رقابت بود امروز نتيجه كار همين بود»؟

رييس جمهور سابق كشورمان با بيان اينكه كساني كه در مجلس هستند نماينده مردم‌اند مورد احترام ما هستند گفت: «بايد شرايطي فراهم شود كه مردم بيشتردر عرصه حضور داشته باشند .زماني كه محدوديت ايجاد شد بازخواست شود كه آيا نمايندگان مردم ،نماينده واقعي مردم هستند و يا با چند واسطه نماينده مردم هستند».

رييس جمهور سابق كشورمان بااشاره به اينكه اگر مردم خود بيدار باشند و هوشيارانه بازخواست كنند در اين صورت حتي اگر محدوديت‌هايي باشد بسياري از امور مطابق خواست مردم پيش خواهد رفت،گفت: «بايد مردم در صحنه باشند تا دولت يا همان نماينده يا وزير احساس كند زيرنظر نظارت مردم است و مورد بازخواست مردم است همين‌ مسايل سبب مي‌شود تا حدودي خواست مردم تحقق پيدا كند».

خاتمي با اشاره به در پيش داشتن انتخابات رياست جمهوري دهم عنوان كرد: «كساني كه مي‌خواهند وارد اين عرصه شوند بايد سعي كنند انتخابشان نزديك به معيارهايشان باشد نتيجه انتخابات هم هرچه شد آن منتخب در مقابل همه مردم مسوول است و مردم هم ‌بايد با شجاعت آن مسووليت را بخواهند».

وي ادامه داد: «مردم بايد بخواهند، بازخواست كنند بگويند كه ما چه مي‌خواستيم و اولويت با چيست. نبايد احساس شود كه انتخاباتي برگزارشد و ديگر كار از دست مردم بيرون رفته است. حضور مردم بدين معناست كه مردم حاضر باشند نسبت به مسايلي كه در كشور مي‌گذردو نسبت به آنچه در عرصه مديريت كشور مي‌گذرد بي‌تفاوت نگذرند».

رييس بيناد باران در ادامه با اشاره به اينكه وقتي صحبت از ايران و ايراني آن هم در جمعي كه نماينده يك قوم از جامعه ما كه خلوص ايراني بودنشان و پاسداري از معيارهاي ايراني بودن در آنها بسيار قوي است مي شود،يادآور شد: «كهكيلويه و بويراحمد در قلب ايران است و دراين خطه از كشور مي‌توانيم روح ايراني و مزيت ايراني بودن و خلوص را بيشتر بيابيم».

او ادامه داد: «يكي از افتخارات مردم كهكيلويه و بويراحمد و مجموعه اين منطقه اين است كه از جمله نمايندگان روح ايراني در تاريخ هستند لذا سخن گفتن از ايران و ايراني در جمعي در اوج ايران هستند،اگر نگوييم بيش از همه جاست لااقل يكي از بخش‌هايي است كه مي‌توانيم در آنجا خالص‌تر، بهتر، برجسته‌تر و روشن‌تر معيارها و برجستگي‌هاي ايراني راببينيم».

در ابتداي اين جلسه حاضرين در اين ديدار به بيان ديدگاها و نظرات خود درباره مسائل روز كشورپرداختند.
 سه شنبه 22 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن